X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki!

witam sie po Świetach. wybaczcie, ze nie doczytam, ale ta noc to byl koszmar jakis :( Franek mial goraczke, wiec wzielam go do nas do lozka. budzil sie co chwile, niewygodnie mu sie spalo, nam zreszta tez. bardzo niespokojny byl. o polnocy i kolo 4 dostal Nurofen, a z rana juz lepiej. stan podgoraczkowy tylko. mam nadzieje, ze nie rozwinie sie juz bardziej :( jestem mega niewyspana, ale musze ogarnac po Świetach, wiec moze pozniej jakos sie zdrzemne. a Swieta... w pierwszy dzien mielismy jechac do tesciow, tak przynajmniej tesciowa nam "zaplanowala". a w trakcie drogi, gdzie moj spieszyl sie do pracy okazalo sie, ze swieta jednak u szwagierki :D tak wiec moj wsciekly, bo spozniony do pracy. pozniej oczywiscie dziadkowie zajeli sie "swietowaniem", a ja zjadlam zurek (dzieki temu, ze akurat szwagier Malego przejal- wlasciwie tylko on, szwagierka i- o dziwo!- tesciowa szwagierki zajmowali sie Frankiem, zebym mogla chwile chociaz posiedziec. Babcia z dziadkiem zajeli sie gadaniem :/ aaa przepraszam, babcia jeszcze "trenowala" Franka do chodzenia, bo przeciez niedlugo roczek i on juz POWINIEN pojsc! nosz wsciekla bylam mega! oczywiscie moja salatka okazala sie zbyt mdla, a w ogole to za malo do niej dzwonie (!!), za co dostalam delikatny OPR, jako ze wkurzona byla na swojego synka i cale zamieszanie ze zmiana planow. pozniej pojechalismy na spacer nad morze. co prawda bylo cieplo, ale mega wialo, wiec trzeba bylo uwazac, zeby Malego nie przewialo, zwlaszcza, ze spocony po jezdzie autem byl. no i pewnie tutaj sie zalatwil, bo nie mialam kontroli nad nim non stop- tesciowa wozek prowadzila i nie dala sobie przegadac, zeby uwazac na odslonieta szyje i uszka. bo przeciez cieplo!! kuzwa, never ever!! tak wiec w ten pierwszy dzien swiat umeczylam sie strasznie, bo w sumie zajmowalam sie Frankiem duzo wiecej niz zawsze przez to tez, ze szwagierka ma sporego psa, ktory jest mlody i nieprzyzwyczajony do dzieci. wiec ja juz zeschizowana :/ pare razy bylo blisko, zeby Malego dziabnal, bo ten zaciekawiony i zlapal go pare razy mocniej. no a tesciu ani razu malego na rece nawet nie wzial. tak wiec wniosek taki, ze milion razy bardziej sie umecze na takich swietach niz jakbym w domu siedziala. za to drugi dzien swiat- pojechalismy z malym do moich rodzicow, bo moj znowu praca. i tutaj sytuacja zupelnie odwrotna. od mojego przyjazdu do nich, ani razu malego nawet na rece nie wzielam, bo mi rodzice wrecz kazali siasc, zjesc i odpoczac. sami sie Frankiem zajeli, wiedzieli co i jak, jedzenie przygotowali, przebrali, wyszli na 4h spacer!! w tym czasie posiedzialam z moja siostra, zrobilam sobie paznokcie. i naprawde mega wypoczelam. i kurcze, nie wiem naprawde z czego to wynika.

hah, pisze tego posta juz druga godzine, bo maly zasnac nie moze. w miedzyczasie kupa wybudzila, a ze skonczyly sie chusteczki nawilzane to do umywalki trza bylo wlozyc. ale teraz juz chyba zasnal, wiec mam czas zjesc w koncu sniadanie, bo moj oczywiscie spi :/

dzis nie wychodzimy. deszcz leje, ja zombie no i ta goraczka... mam nadzieje, ze minie juz :(

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...posiwatecznie....

Swieta siweta i po siwetach. Meza dziadek wczoraj wyjechal, ufff chyba depresje ma biedny. Ciagle tylko narzeka i narzeka. Dopiero dzien przed wyjazdem byl milszy dla wszystkich :(

Starszak w szkole, maz w pracy a ja z H i L w domku. Mloda wlasnie w wozku drzemie...ale uwaga uwaga..lw domu ;) jest postep.
    W oiatek robimy Hanki roczek. Wyszlo anm ponad 20 osob ;) miala byc sama kawa,a le ze wszyscy po pracy beda i malo czasu im na przygotowanie obiadu zostanie, tesc zaoferowal ze zrobi cos do jedzonka, dla tych co gldni beda :) w czeartek moja i kuzynka przyjezdzaja :) prezenty juz gotowe, tzn.jedna rzecz na czas nie doszla...ale mloda i tak nie zauwazy ;) dekoracje zakupione, to ogarniecie domu zostalo i upieczenie ciast.

Niedlugo bedziemy Hance fotelik wymieniac w zw.z czym postanowilismy auto tez wymienic, bo ledwo sie miescimy :( a szkoda, bo nasze autko nowe i fajne, ale coz zrobic.

Dostalam, chyba, wypowiedzenie z pracy. Jakis list czeka na mnie na poczcie do odbioru. Mam przyjsc z dowodem tozsamosci ;) ale poczekam sobie do ostatniego dnia ;) zwolnienia grupowe sie zaczely u nas. Kto sie na wspolprace i przeniesienia nie zgodzi to wylatuje, ahhh kryzys tutaj.

Wczoraj pocwiczylismy z mezem troche z Mel B . Powiem Wam, ze miesni brzuch chyba nie mam. Masakra byla. Za to posladki u mnie ok, a maz wymiekl ;)

Planowalismy zaczac H uczyc spania bez cyca od przyszlego tyg.,ale nei wiem jak to bedzie. On tak straaaasznie placze i dluuuugo jak sie z nia nie poloze :( jak teraz tego nei zrobimy, to potem dopiero w lipcu bedzie czas...podczas urlopu...a szkoda urlopu troche na takie placze.

Maniek, super ze juz an nowym mieszkaniu jstescie. Zdrowka Wam zyczymy :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

beszko, jakie prezenty Hania dostanie?, jakie auto planujecie? no i jak planujesz oduczać cyca??

wróżko, kurcze, zdrówka dla Franka.. co do teściowej..nie komentuje nawet.. dobrze, że odpoczełaś chociaż wczoraj..

blondik, Madzia super urocza

Maniek, jak tam dziś?

u nas zaczyna sie sypać.. Tymek katar a Patryk zapalenie spojówek:( noc nienajgorsza.. no i powoli eliminuje nocne karmienia..dziś tylko raz jadł w nocy no i o 5.30, bo myslałam ze zaraz wstaniemy a on pospał do niemal 7..

przy teściach nastałam sie w kuchni, ale nie powiem..Patrykiem opiekowali się fest, zreztą Tymkiem też,.. tylko te teksty teściowej.. "biedny Patryczek, no dałabym Ci, ale mama nie pozwala "
    chyba okres sie zbliża..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham z trasy, z A4.
    Tak sobie czytam różowa i sadze, ze Krokus musi siknac na tesciora :) czuje fasola :)

Wróżko, rozumiem Cię, nawet nie wiesz jak hehe
    Moja teściowa ze mną nie rozmawia, wiec i wnuczki nie widuje. Za to moja mama jest zakochana. Cały czas zajmowała sie Ania. Dziś od 6 rańo. Gdy wyjeżdżaliśmy to biedna płakała. Szkoda, ze taka odległość nas dzieli bo Ania tez jest fest za moja mama.

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, zachowanie tesciow standardowe ;) u nas to samo. Tescie moje dzieci maja w nosie...a w sumi oni maja tylko ich tutaj jako dziadkow, bo moi rodzice bardzo daleko :(

Konwalianko, Hanka dostani wozek recznie robiony z drewna, skrzyneczke drewniana rowniez z drewienka, rowerek smarttrike - to od dziadkow jednych i drugich i mojej kuzynki. Moj brat cos mowil, ze kolczyki jej kupil. Od nas i od resztygosci nie wiem co. Na pewno nei zabawki, bo mamy duzo a ona i tak sie niczym nie bawi...no samochodami jest zainteresowana ;) jaksienas pytali cobysmychcieli, to mowilismy o ksiazeczkach z bajkami dla dziewczynek, bo same chlopskie bajki mamy ;)

Co do auta to zastanawiamy sie nad fordem s max a volkswagenem sharan z naciskiem na forda. Zobaczymy co sie trafi ;)

Co do cyca, to nie chce jej jeszcze odstawiac. Chcemy tylko, aby orzestala spac z cycem w buzi. Chcialabym w wakacje wyjsc z mezem do kina czy an kolacje, chce wieczorem moc spedzic troche czasu z chlopakami no i chcemy by maz sie znowu do sypialni wprowadzil ;) ale nei wiem jak to bedzie...nie wiem czy dam rade tego placzu sluchac godzinami co wieczor...czy w ogoleda sie ja oduczyc spania z cycem bez odtswienia jej od piersi. Ona nadal budzi sie co 5-10 min, czyli za kazdym razem gdy cyc wypadnie jej z buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:08

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zastanawiam sie nad przekluciem uszu Ani. Ma już któraś z naszych dziewczynek kolczyczki?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie bedziemy przekluwac dopoki mala sama powie, ze chce....

Krokodylica, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka poswiatecznie, zyjemy ;-)

Yasminko moze taki wiek z tymi dzieciakami bo u mnie podobnie, ciagle wrzaski i wkurz pelen na wszystko, wczesniej nie slyszlam nawet jak placze, a teraz ciagle wkurzony i zdenerwowany ten Leoniasty maly ;-) nocki koszmar, ciagle sie budzi, cholera wie o co kaman.

Madziulka slodziutka i jaka juz duza ;-)

Z tesciami wspolczuje, mam podobnie, ale nie daje sie ;-)

Dzisian wieje nieziemsko, trzymjacie sie dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:58

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja po wizycie u dentysty i połowy twarzy nie czuję.

A z teściowymi nawet nie wiecie jak Was rozumiem...
    Moja jak się opisuje do innych - och och, jaka ona wspaniała babcia!! Najlepsza!! A nie pomaga w ogóle.

Teraz na Święta byliśmy najpierw u moich rodziców, oni jak zwykle zajmowali się Zuzią.
    A potem pojechaliśmy u teściów i tam była też siostra męża, przyjechała na Święta i co, wszyscy mają w d*pie. Jak przyjechaliśmy tam to mąż został z Zuzią a ja jechałam z częścią ekipy do kościoła, więc mówię do teściowej że Zuzia zaraz pójdzie spać i jak może to niech zmieni jej pieluszkę. Ok ok ona się nią zajmie. A mają odkryte schody na które Zuzia zaraz się wdrapuje i teściowa poszła sobie do kuchni, naczynia rozkładać z suszarki, bo przecież nie mogą minutę poczekać i patrzę a Zuzia wdrapuje się na schody a ta z kuchni do niej mówi "Zuzia chodź tu" i dalej sobie rozkłada naczynia....
    Nosz ku*wa. I tyle by było jej pomocy na cały dzień.
    Potem dałam Zuzię do rąk cioci (siostra męża jest chrzestną a mieszka daleko) i mówię "pomęcz ciocię póki jest, trzeba to wykorzystać) to zajęła się nią uwaga 10 minut. :D

A walić to, tak jak pisze Wróżka, po takich Świętach jestem jeszcze bardziej zmęczona niż na co dzień.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara hihi skąd wniosek z testem? :) U mnie cykle przecież jak w toto lotku, kilka cykli temu dobiłam do 58dc :)
    Co do uszu to ja jestem zdania jak beszka, przekłuję jak Zuzia sama powie że chce. Nie jestem za przekłuwaniem takim małym dzieciom.

Wróżka współczuję nocki i oby temp już zeszła.

Beszka powodzenia w nauce spania bez cycia.

Konwi cholercia zapalenie spojówek mega zaraźliwe. :/

Summerka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tez jestem zdania jak dziewczyny wyzej co do przekluwania uszu

Kroko trzymam kciuki za bardzo dlugi cykl tym razem, dziewiecio miesieczny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:29

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co Wy piszecie, ja dzisiaj u dentysty miałam znieczulenie załadowane, dwa dni temu winko piłam.
    Raczej przewiduję @.
    Ale w sumie dla spokoju sumienia mogę se siknąć.
    Tylko najpierw trzeba testa kupić. ;)

justta lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna, chce kupić małej buciki do spodni i kurtki, długość stopy 11 cm. Kupować rozmiar 18 czy 19
    Kroko sikaj sikaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:48

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skoro piszesz ze masz bóle @ od ok tygodnia, a @ nie ma to coś jest na rzeczy :)
    Trzymam kciuki :)

My już w domu :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik 19.

Lara no tak, ale to u mnie norma, a dopiero 34dc.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej eh te teściowe. Temat rzeka. Mysle ze nie trzeba sie nastawiać na pomoc nawet w święta to i rozczarowanie mniejsze bedzie.
    Kroko siknij a co :) trzymam kciuki .
    Beszko fajne prezenty dla Hanusi sie szykują :)
    Lara tez bede przebijać uszka gdy Jagoda zechce.
    Wróżko zdrowka dla Frania.
    Nena jak Twoja torpeda ? Czy daje trochę juz pospać?

U nas nocka taka se. Pobudki co godz ale jakos do 8 dzis pospala. Babcia wlasnie pojechała :( łzy mi popłynęły i jej tez eh Lara zgadzam sie z Toba .... Te cholerne km .
    W nowym mieszkaniu narazie nie moge sie odnaleźć , te km przechodzone po schodach z jagoda na rękach zrobią mi z du***y kamień :) nie bede na siłownie musiała chodzić.

Krokodylica, Nenaaa, marissith lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Ciepło.
    Po świętach spoko, teściowa zaprosiła ( jak zawsze ;) ), wyżerka git, teściowa też wporzo :D
    Młody bez zmian, łobuz :P, noce do dupy, zmęczenie level 1467644.
    Buziole!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja przekuwałam uszka Zuzi jak miała 15 miesiący a teraz juz sama nie wiem bo wyczytałam ze alergie u dzieci zaczynają sie od przekłucia uszu bo srebro złoto stal chirurgiczna uczula a do tego pistolety są mega nie zdrowe bo nie da sie ich odkazić i lepiej igła przebijac :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikłam. :) Tak jak mówiłam, negatyw. :)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.Ciaża prawidłowa , wszystko w porządku ,groszek jest ,serducho pika :) ma 4,3 mm i jest to według usg 6w1d także idealnie się pokrywa jeden dzień różnicy to nic. Także cieszę się bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:01

justta, LaRa, konwalianka, Krokodylica, zgredka, Blondik, Nieukowa, Yasmin, marissith, Arienna, Summerka, Izoleccc lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ