Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Wpadłam do słownie na chwilę
Dziś już jesteśmy w domu,
Porod masakra.....
Łożysko nie dało rady, dostałam takiego krwotoku że nie mogłam się ruszyć w 7 minut było u mnie pogotowie, w 15 minut później już byłam na stole operacyjnym. Na szczęście znieczuliki mnie mniejscowo więc uczestniczylam w miarę możliwości w porodzie.
Kiano mimo wczesniactwa jest silnym i zdrowym chłopcem dostał 9/10/10 pkt w skali appgar.
Musiał leżeć dwie godziny w inkubatorze i pierwsza noc w podgrzewanym łóżku poniewac nie trzymał właściwej temperatury ciała.
Na szczęście wszystko jest już dobrze.
Nie mam problemów z karmieniem ponieważ mój mądry chłopiec załapał od razu o co chodzi
Urodził się z waga 2720 więc całkiem sporo jak na 37 tc
Co do mnie to przyznam szczerze że mam do siebie żal, że moje ciało takie wybrakowane i niedoskonale że nie dało rady, że narazilam syna na niebezpieczeństwo i choć wiem że niemoglabym nic innego zrobić to czuję do siebie żalLaRa, Nieukowa, marissith, Arienna, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Młoda Damo, gratuluje
rośnijcie zdrowo...
Tak sie zastanawiam, skoro od czerwca chcemy zacząć sie starać to czy nie warto już łykać kwas foliowy? Jak myślicie? Chyba nie zaszkodzi?
Anaa, nie miej do siebie żalu, kochana. Najważniejsze ze skończyło sie wszystko dobrze dla Ciebie i Kiano. Teraz niech zdrowo rośnie i daje duuuuuzo radości. Trzymajcie sie i jeszcze raz gratuluje :* śliczny chłopczyk -
Lara: oczywiście że już łykaj, najlepiej na 3 miechy przed zacząć ponoć
My dziś nie mamy nic na obiad
Wymodzilam szpinak tuńczyk i makaron, ale póki co szpinak jest zieloną zupą..
Ana: nie umiem się odnaleźć w Twojej sytuacji, w sensie, nie wiem jak można mieć o to do siebie żal skoro tym nie sterujesz, do natury, do Boga czy jak nazwać siłę sprawczą to tak.. Ale gdybyś Ty o tym decydowała, to by było wszystko idealnie mały jest w sam raz, moja miała 2510 to świetnie, że taki zdrowiusiYasmin lubi tę wiadomość
-
Witam sie z Polski:)
Swieta cudowne wszyscy bardzo pomagali jak tylko mogli przy Leo:)do skargi na tesciowa sie nie dolacze stara sie kobita oj stara;)
Leo poprzestawial sobie spanie tzn malo spi w nocy i odsypia w dzien dzisiaj przetrzymalam go od 13 do 19 i zobaczymy jak bedzie spal bo ja ledwo zyje:/
Ana nie rozumiem jak mozesz miec do siebie pretensje to co ja mam powiedziec Leo urodzin sie w 33 tyg ciazy, miesiac przebywal w szpitalu czy byla to moja wina?no nie natura zadecydowala na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze i to jest najwazniejsze!
Kroko nie lubie za negatyw:(
Manku juz na swoim super:)
Zgredka lacze sie w bolu hemor.....dziad okropny lekarz nie chcial mi nic zapisac bo uwaza ze to ciazowe i musze przetrzymac fuck chodze jak kaczka:/
Cos jeszcze mialam skrobnac ale zapomnialam;)byeKrokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyAna dziewczyny maj rację. Maly bedzie silnym chlopcem zobaczysz. Oby sie nie uzaleznil od cycusia jak moj...jak to mawia moj przyjaciel caly czas by go tarmosil w pyszczku
...teraz juz zasnął, przed snem mu smarowalam dziosla i zabek mnie ukol...rano jeszcze nic nie czulam
PozdrawiamWróżkaZielona, Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa moja kolezanka jest na porodiwce. Kiedys o niej pisalam. Poronila w 20 tc teraz tez rodzi wczesniej. Przed swietami lekarz nastraszyl ja, ze malutka ma za mala glowe i musi isc we wt. Po swietach do szpitala na badania. Poszla okazalo sie, ze z mala wszystko ok, ale ma 4 cm rozwarcia, wiec czekam
-
Zgredko, co do prezentu (teraz mi sie przypomniało jeszcze) Ania ma taka lalkę http://www.empik.com/simba-new-born-baby-lalka-jedzaca-laura-simba,p1116751794,zabawki-p?gclid=CN38xPy-5ssCFUgMcwodjxQJmA&gclsrc=aw.ds
Babcia jej kupiła na święta Bożego Narodzenia i do tej pory super sie nią bawimy. Obie jesteśmy bardzo zadowolone. Lalka Mówi, gaworzy i pije mleko. -
Lili: a nie możesz kupić czegoś bez recepty? Tpyu proctoglyvenol czy posterisan? Mi oba babka polecała acz procto od 4 miesiąca
Ja już ledwo dysze, jeszcze 3 miechy a ja wyglądam jak pod koniec pierwszej tylko mi mówią, że wyglądam kwitnaco, ale co z tego kiedy czuję się jak shit..
To że się maluje to jeszcze nic nie znaczy
A właśnie dziś przyszły mi dwie palety cieni ;(
Aha i nie przysługuje mi ulga na dziecko, bo jako osoba samotna (oficjalnie) za dużo zarabiam, co za gowno -
O to jutro kupie;)dzieki za podpowiedz!
Tez slysze ze wygladam kwitnaco i musze przyznac skromnie ze rzeczywiscie tak jest;)tylko na plecach i ramionach mnie strasznie obsypalo:/
Ulga na dziecko a co to?a
Ale na 500+ sie lapiesz:)Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Ana, nic sobie nie wkręcaj. Tak się dzieje czasami i już, ważne że dobrze się skończyło. Też mam traumatyczne wspomnienia z porodu, ale nagroda jest warta wszelkich trudów i przeżyć.
O tak, nie lekarz też polecal te leki na hemoroidy, co podała zgredka.
Ja po cross ficie, wszyscy śpią..
-
Ja też idę spać.
Pms mam jak nic. Wszystko mnie wk*rwia a mąż najbardziej.
Codziennie po robocie jeździ swoje auto robić a ja wiecsory oczywiście sama z dzieckiem.
Już samo to mnie wkurza. A jeszcze dzisiaj mówię mu zanim pojedziesz musisz iść kupić chleb.
To pojechał a ja zostałam bez chleba. Teraz wrócił i mówi że on myślał że ma kupić chleb w drodze powrotnej. ... ale sobie o tym zapomniał. KU*WA. -
Dzień dobry
Wróżko, zdrowia dla synka
Ja planuję przekłuć Kindze uszka około 1,5 roku, ale jeszcze zobaczę.
Beszko Kingusia tez dostała wózeczek, ręcznie robiony, wiklinowo drewnianyŚmiga z nim całymi dniami z torebką na ramieniu :DW ogóle uwielbia torebki. Chyb ma ich juz więcej ode mnie
Szkoda Krokuś że negatyw...
Młoda Damo gratulacje
Zaleca się przyjmowanie kwasu foliowego 3 mce przed planowana ciążą. Jak również odstawienie wszystkich niepotrzebnych leków, używek itp również w celu oczyszczenia organizmu
miłego dnia kobitki
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Bry, Ana co Ty za farmazony opowiadasz? Urodziłaś w terminie w sumie bo ciąża donoszona, waga tez ok wiec nie wiem czemu tak sie czujesz. Hmm moja bratowa urodziła w 27 tc ... Alicja juz nie oddychała potem znów zaszła i ledwo donosiła do 36 tc bliźniaczki , większość ciazy leżała w szpitalu od samego początku i jest szczęśliwa ze dziewczyny sa zdrowe i sie pięknie rozwijają i Ty tez skup sie na tym co jest i bedzie a nie na tym co było.
Zgredka poka sie cała:)
Dama gratki serducha:)
Kroko tulam ... No chłopyKrokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyMłoda Damo gratulacje!
Kroko współczuję negatywu
Lara też bym chciała przekłuć Ninie uszy ale mąż nie pozwalaja chciałam już od przedszkola a mama pozwoliła dopiero po komunii, jako prezent
Anastazja jeszcze raz gratuluję. Ważne, że jesteście już razem zdrowi w domu.
Lili na hemoroidy super jest sztyft hemorex, można w ciąży i bez recepty. Mi już wszystkie zeszły a myślałam że będę musiała zabiegowo usuwać bo po porodzie było strasznie
U nas święta takie, że ani nie odpoczęłam, a ni się nie najadłam, teściowa załapała minusa, moja babcia usilnie próbowała nas przekabacić, żeby cieplej ubrać Ninę bo jej zimno (a w domu było ze 27 st). Ninka poznała o 4 m-ce starszego brata Leośka (który też za lekko ubrany ale miał lepszą czapeczkę bo wiązaną a Nina wkładaną i w uszy na pewno jej wiało)
Także tego, teraz chociaż odpocznę
Wkręciłam się w chustowanie Młodej i latamy wszędzie razem. Teściowa niepocieszona bo chciała mi pomagać tzn zabrać Małą na spacer w wózku a ja do garów albo na szmatę a tu ni hu hu
Pozdro!Krokodylica, Lili83, Misi@, Summerka lubią tę wiadomość