X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety moja niunia ma potwierdzoną bradyarytmię....zostałam poinformowana, że poród prawdopodobnie cc, do tego zabiorą mi ją od razu na kardiologię, bo będą musieli podłączyć na 12h na ktg (czy jakoś tak) - takie echo noworodka, po czym ustalą jak wielka zmiana........bo tylko po porodzie można to orzec, bo już za bardzo zaawansowana ciąża jest - to badanie TRZEBA robić między 18-22tc, wtedy lekarze są wstanie zobaczyć i opisać całe serce, ściany, komory i mogą dostrzec takie zmiany.......
    teraz Kosia jest za duża - z resztą dowiedziałam się że prawdopodobnie będzie ponad 4kg, bo teraz ma 2300 więc w niecały tydzień przytyła 100gr....KLUSKA JEDNA...

DZIĘKUJĘ skarby za kciuki i dobre fluidy, za modlitwę ... mam nadzieję, że jakoś damy radę...

zmykam na lulku, odezwę się jutro

buziaki

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a ty nie mialas oceny serducha na polowkowym? Az dziwne ze wczesniej nie wykryli nic podejrzanego...

Dobrze przynajmniej ze jest plan dzialania chociaz ogromnie wspolczuje ze malutka zacznie wizyte na tym swiecie od aparztury :(((. Dobrze ze rosniue jak na drozdzach, widac ze serducho jej nie przeszkadza i dobrze jej u ciebie w brzusiu! Ogromnie tule i oby to byla jakas tycia wada ktora mozna dzisiaj bez problemu skorygowac!

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa najważniejsze że zdiagnozowali i wiedzą co dalej robić, będziecie pod opieką i będzie wszystko ok, mocno trzymam kciuki żeby wada okazała się mała, dobrej nocy ja już też się kładę

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIeukowa wszystko na połówkowym było dobrze (połówkowe miałam 21t2d) ... "czynność serca miarowa itp." NIKT mnie nie uprzedził i nie powiedział, że mimo to potrzeba jest zrobienia "echa serca płodu" aby wykluczyć wady.........:-/

no nic, czasu nie cofnę, przy drugim dziecku nawet się pytać nie będę i sama się udam na takie badanie

Dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 22:03

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malnenq przykro mi, że potwierdziła sie diagnoza.. ale czemu to nie zostało wyłapane na usg połówkowym? czy wowczas nie powinno być coś nie tak? co mowił lekarz? Gdzie wobec tego będziesz rodzić? Trzymam kciuki za Kosię, tak czy siak musi skończyć się dobrze..buziaki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, jestem Z wami, najważniejsze że jest plan działania, trzymaj się kochana. Rozumiem ze rodzisz w Wawie?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, bedzie ok, gdzieś czytałam ze nawet jeśli dzieciątko rodzi sie z jakaś wada serduszka to w ciagu paru godzin moze wszystko wrócić do normy, i tego Ci życzę z całego serca.
    Pogłaskaj brzusio odemnie :*

Ps. 12.12. mam polowkowe, mam coś zagadac na temat echa serca? Takie badanie robi sie na polowkowym czy potrzebna jest specjalistyczna aparatura?

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to rzeczywiscie dziwne ze na polowkowym nic nie wykryto:(
    Na szczescie mala jest silna ma to po mamusi i na pewno da sobie rade:)trzymam za was kciukasy!!!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: najwazniejsze, ze wiesz wszystko i lekarze od razu beda dzialac.
    Spijcie dobrze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenka...Kochana, przykro mi...ale wiem też, że silna z Ciebie Kobieta i dasz radę z każdą przeciwnoscią losu. Kosia duża, silna dziewczynka też się nie da ;)
    Ja to mam tylko nadzieję, że po porodzie okaże się, że nic złego jednak nie dzieje się z sercem Maleńkiej...Modlę się za to.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq z taka kluseczka duza to musi byc dobrze :)) mysle ze lekarze zrobia wszystko co w ich mocy by naprawic serduszko :* <3

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a to jest to samo co bradykardia? mój mąż to ma, to się często u sportowców zawodowych pojawia i przynajmniej dla nich nie jest groźne... szukałam w necie ale nie znalazłam czy i jak się leczy dzieciaczki z czymś takim ...

i tak jak pisze Cati myślę, że skoro taka dorodna dziewuszka już jest to nie ma opcji - silna babeczka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 23:50

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, jestescie wdobrych rekach. wierze ze wszystko bedzie dobrze!!!! zobaczysz!!!
    moj Leo tez mia wade serduszka....dwa dni po porodzie bylo juz ok :)
    u mnei w rodzinie to dziedziczne: mama, ciocie, ja, babcia plus niskie cisnienie....

Tamka - to to samo co bradykardia. jest sporo na ten temt w necie. jak leczyc u dzieci/niemowlat i u dziciaczkow jeszcze w brzuszku u mamy. znalazlam jakies info, ze matka powinna leki przyjmowac, ale nie wiem czy to ma jakie spokrycie z rzeczywistoscia.

uciekam spac poki moje miejsce w malzenskim lozku wolne (pstatnio leon sie wprowadzil do naszego pokoju ;) ), bo cos sie zanosi ze znow w nocy przyjdize i matke wygoni (lub ojca,a le ja sie boje z nim spac bo kopie mnei w brzuch :/ ) ;)

dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 00:01

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry skarbeńki..

Malenq mam nadzieję, że w mimo wszystko w niezlym nastroju.. jesteśmy myślami z Wami

A ja muszę z tymkiem do lekarza.. ma okropna wysypkę.. drapie się na maxa..nie wiem czy obejdzie sie bez hydrazyny :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki,

obudziłam sie z bolącym gardłem, kluchą i drapaniem ;(
    zaraz robie herbate z miodem, cytrynka i sokiem malinowym, moze pomoze :)

trzymajcie sie ciepło bo za oknem zimno choc bez sniegu ;(

ps. Malenq ide zaraz do koscioła i pomodle sie za Kosie :) bedzie dobrze :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    niestety moja niunia ma potwierdzoną bradyarytmię....zostałam poinformowana, że poród prawdopodobnie cc, do tego zabiorą mi ją od razu na kardiologię, bo będą musieli podłączyć na 12h na ktg (czy jakoś tak) - takie echo noworodka, po czym ustalą jak wielka zmiana........bo tylko po porodzie można to orzec, bo już za bardzo zaawansowana ciąża jest - to badanie TRZEBA robić między 18-22tc, wtedy lekarze są wstanie zobaczyć i opisać całe serce, ściany, komory i mogą dostrzec takie zmiany.......
    teraz Kosia jest za duża - z resztą dowiedziałam się że prawdopodobnie będzie ponad 4kg, bo teraz ma 2300 więc w niecały tydzień przytyła 100gr....KLUSKA JEDNA...

DZIĘKUJĘ skarby za kciuki i dobre fluidy, za modlitwę ... mam nadzieję, że jakoś damy radę...

zmykam na lulku, odezwę się jutro

buziaki

Jejku Malenq dopiero teraz czytam bo wczoraj odleciałam, usnęłam jak dziecko. Trzymam kciuki za Kośkę, ona jest silna babka, a personel widać wie co robi i pomogą Wam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI przed połówkowym - KONIECZNIE porozmawiajcie z lekarzem na temat ECHA SERCA - u mnie niestety połówkowe nie wykazało żadnych zmian, mimo że sprzęt i specjalista dobry.......ale wczorajsze ECHO było jeszcze na lepszym sprzęcie...

KOCHANE BARDZO BARDZO WAM dziękuję, za wsparcie nawet nie wiecie jak bardzo jest dla mnie ważne.....:) dziękuję, dziękuję :)

Ze swoim prowadzącym ginem mam spotkanie 2.12 wtedy ustalimy co i jak:)
    wczorajsza lekarz powiedziała, że u nas leki nie przejdą, bo KOŚKA za duża jest na jeszcze głębsze badanie, bo już ma kości, które zasłaniają pewne części serca...a do tego ten tłuszczyk ;P

nio nic muszę zweryfikować swoje myśli na temat porodu, czasu PO porodzie i ogólnie plany trzeba pozmieniać i dostosować do sytuacji....

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec Malenq, tam gdzie robie genetyczne jest specjalista od polowkowego i robi tez dodatkowo echo... wybule worek zlota ale zrobie.
    Tak jak napisalam na of, uszka do gory, dobrze ze mozesz sie psychiczmie przygotowac a nie ze przed porodem nagle wynikaja jaja i stres i szok sa jeszcze wieksze... bede trzymac kciuki za Was przez caly czas...

Ja poprosze kciuki jutro o 16:00. Mam pierwsze z serii 3 usg (najpierw gin prywatny, nastepnego dnia nfz a 4.12 prenatalne+pappa).
    Moze przerost formy nad trescia, ale trudno ;) ciekawe jak moj kosmit wyglada, bo wciaz jest dla mnie abstrakcja ze on tam faktycznie jest ;)

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIeukowa - wszystkie na początku "drogi" chcemy wierzyć, że będzie dobrze..........ale dla mnie te badania "to nie przerost formy ..." to jest dmuchanie na zimne.....
    jest XXI w. i jak jest możliwoś, jak są finanse do to należy ZROBIĆ wszystko....
    tak jak piszesz, chociaż na porodówce już będą wiedzieli, o co chodzi...a nie że zaskoczenie że np. dziecko sinieje i nie wiedzą co i jak? ......
    ja NIE nastawiam się na najgorsze, ale każdy scenariusz MUSZĘ w głowie "przerobić"...

KOCHANIE wszystko będzie dobrze, kciuki oczywiście zaciśnięte:) ale zobaczysz będzie ok:)ale co się "najeździsz" i na stresujesz to tylko TY będziesz wiedziała....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:13

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dacie radę, a Kośka wyjdzie z tego, odmówimy za nią tyle modlitw że nie ma innej opcji. :)

Ja na połówkowym zdaje się miałam echo serca? Lekarz puszczał serduszko małej na głos i komputer to zapisywał i pokazywał odczyt. I ten odczyt był prawidłowy. Czy to jest to badanie?

Ja właśnie sprzedałam auto. Oczywiście nie spuściłam ani złotówki. :P Mimo że gość się targował. Szkoda mi mojego mercedesika. Ech.

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ