Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKroko nie to nie jest to badanie, to jest standardowe mierzenie, które u Kosi było w porządku..........na echo lekarz skupia się (badanie trwa 20-30min) tylko na sercu, na wielkościach komór, grubościach ścian, i na każdej komorze oddzielnie mierzy przepływy, przygląda się zastawce itp. po badaniu, lekarz wyprasza pacjentkę i jeszcze raz przesłuchuje/ogląda nagranie i opisuje całe badanie....mniej więcej to tak wygląda - wyglądało u mnie teraz, ale dużo z tego nie dało się zrobić - zbyt późna ciąża niestety...
a modlitwy zawsze się przydadzą, w jak największej ilości skarbie:)
mu sprzedaliśmy już trochę aut, i nigdy nie spuszczaliśmy z ceny hehehehe... zawsze jest szkoda, bo człowiek mimio wszystko się przyzwyczaja, ale jak mus to mus...
a co nowego macie na oku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:15
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się niedzielnie i przeziębieniowo Przepraszam, ze nie odzywałam się długo, ale mąż mnie wywiózł do mamy bo zachorował na grypę i to była nagła, natychmiastowa ewakuacja. Nie brałam laptopa... Mam net w komórce, ale jakoś nie po drodze mi z korzystaniem z tego. Teraz żałuję bo widzę ile tutaj się działo... Malenq!!!!!! Kuźwa normalnie nie wierzę!! Nawet nie wiem co powiedzieć. To jest taka wada jaką miała moja Kinga na połówkowym. Potem to niby przeszło, ale w sumie to teraz już nie wierzę... Ale dobrze, ze przynajmniej macie diagnozę i od razu będzie reakcja odpowiednia. Najgorzej jakby miało Was to zaskoczyć na porodówce. Szok i panika. Kończymy już szkołe rodzenia i ostatnio mieliśmy spotkanie z ordynatorką pediatrii naszej. Mówiła, ze wady serduszka niemowląt są najczęstszym problemem na porodówce. Praktycznie co 2 dziecko się rodzi z wadą która mija po iluś tam dniach po porodzie, kiedy dziecko zmienia środowisko życia. Dla dziecka to jest nagła, kategoryczna zmiana i często się te wady właśnie naprawiają. Wierzę, że i uu Kosi tak będzie. W końcu to silna i duża babka. Pewno potrzebuje nabrać porządnego haustu powietrza... Modlę sie za Was
A u nas powolutku do przodu. Szkołę rodzenia jak wspominałam kończymy. Warto było. Pomimo iż cc u mnie praktycznie pewne. Ale jak mi lekarz powiedział "zobaczymy, cuda w medycynie się zdarzają. Czego dowodem jest np Pani ciąża". Dowiedzieliśmy się sporo o pielęgnacji i jakoś "pierwiastek" uspokoiłam się. Bo chociaż teoretycznie to jednak wiem jak za co się zabrać i gdzie szukać wsparcia i pomocy. zapoznałam się z położnymi i porodówką.
Jeżeli któraś ma wątpliwości czy iść do szkoły rodzenia - moja rada iść.
Kolejny z dosyć istotnych powodów to pokaźna kolekcja próbek kosmetyków do pielęgnacji niemowląt oraz siebie i to nie 3ml saszetek tylko konkretnych 50ml buteleczek wiodących firm. Co uczuli albo się nie sprawdzi użyje dla siebie i dokupię pełnowymiarowy produkt już sprawdzony. Spory wydatek zaoszczędzony moim zdaniem, bo teraz nie dokupię już prawie niczego z kosmetyków.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt lekarskich które mnie ominęły i witam MANIEK serdecznie. Gratuluje kochana
Laruś - przepraszam jeśli CIę zmartwiłam nieco moim zniknięciem :* To się juz nie powtórzyMalenq, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Malenq ale u Was slicznie Wiąże sie to z pluchą i nadmiarem wilgoci to fakt, ale klimacik piękny
Kroko Modelka z tej Twojej Zuzi Ślizna. Ja tam widze podobieństwo do Ciebie Małża nie znam więc nie porównam ale moja Kinia tez do taty podobna i też z noska. Połowa rodziny to zauważyłaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Jezusicku, Yasmin, juz mi dziwne mysli po głowie chodziły, a musze Cie tu miec bo jestes przedemna, a mam zamiar rodzic w ŚIMIN'ie, i do szkoły rodz tez sie tam udac.
A tak wziełas, zniknełas i tyle.
Malenq, zima cudna! tzn ten klimat śnieżny wszystko co mogłam zrobić dziś dla Kosi-zrobiłam
ps. bierzecie cały czas kwas foliowy?Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaRa wrote:Jezusicku, Yasmin, juz mi dziwne mysli po głowie chodziły, a musze Cie tu miec bo jestes przedemna, a mam zamiar rodzic w ŚIMIN'ie, i do szkoły rodz tez sie tam udac.
A tak wziełas, zniknełas i tyle.
A... To Ty o testerkę się martwiłaś, że zniknęła a nie o nas...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny., u nas sztorm, za oknem dudni, jakby to się działo tuż obok.. Ach chciałbym to zobaczyć..
Wczoraj byliśmy na wycieczce konnej w miejscu, gdzie łączy się jezioro z morzem - pięknie..
Czy któraś z was słyszała o zoo szarlotty? Warto?? Podobno jedyne w Polsce
Yas to kciuki za udaną wyprawę
Miłego poniedziałku
U mnie minęło 25 tygodni, zostało 15, choć zapewne ok 12 przed nami, co oznacza, że wkroczyła w 7miesiac, co nieco mnie doprowadza do paniki.. Nic nie mam zrobione, nic przygotowanie, szafy na rzeczy brak.. A jak, najgorsze ze nie mam ani weny ani czasu ani.. Chęci-nie wiem co ze mną nie tak..
W tych opisach to dziwne rzeczy podają.. Mój nexcik 10dni temu ważył ponad 630g..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 06:45
Lili83, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek!
Jkas taka niewyspana jestem:(cala noc sie wiercilam juz nie wiem jak mam spac, jak sie ulozyc zeby bylo dobrze, dodatkowo glupoty mi sie snily nawet nie wiem co ale co chwile sie budzilam:(
Konwalianka gratuluje 7 miesiaca!!!dasz rady ze wszystkim nic sie nie martw;)Nie jestes sama z tymi rezterkami i to calkiem normalne;)Odpoczywaj i delektuj sie ta chwila bo juz nie dlugo bedziesz na pelnych obrotach;)A tak wogole moje checi i wola czy ktos o nich slyszal lub je widzial?bo ich szukam od dluzszego czasu;)
Malenq jak sie czujecie z kluseczka?Pieknie u was na prawde ja tez chce juz snieg a tu nic u nas zaczyna sie wiosna, wczoraj znwu piekna pogoda była, nawet smialismy sie ze znajomymi ze grila mozna by robic:)
Yasmin witaj po dluzszej nieobecnosci, no nie ladnie tak znikac bez slowa nie ladnie!
Kroko gratuluje sprzedazy autka bez obnizenia ceny!
konwalianka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny
-
witam i ja:)
Yasmin dzięki za gratulacje:)
Konwalia jezzzzzzzzzzu ale czas pędzi.
dziewczyny mam do was pytanie w kalendarzu wyświetla mi dziś że jestem w 6 tyg a poniżej mam w nawiasie 5tydz 0 dni to jak mam to traktować??? 5 czy 6??
gubię sie w tym jeszcze.
dziś ide do gin po recepte na euthyrox i "pochwalić się" że fasol jest:)
Melanq co u Was? widoki za oknem bajkowe:)za Kosię wczoraj pomodlone-więc dobrze być poprostu musi.
Kroko - gratuluje sprzedaży fury.Malenq, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
Maniek
-
witam
malenq trzeba myslec pozytywnie i bedzie dobrze lekarze wiedza co robia i gdyby było jakiekolwiek zagrozenie dla dzidzi juz byłabys w szpitalu... a skoro jestes w domku znaczy ze Kosia do konca pewnie bedzie zdrowo rosła...
inna sprawa z porodem ale w sumie cesarka to mniej stresu o zdrowie malenstwa a my wszystko wytrzymamy
kurde ja tak boje sie trzeciego ciecia... z jednej strony chciałabym byc po a z drugiej modle sie zebym mogła urodzic naturalnie na izbie przyjec bo jak pojade wyzej to mnie pokroja jak nic
konwalianka czym sie martwisz ja tez prawie nic nie miałam dopiero dzis przyjda paczki z zakupami i bede sie zabierac za sortowanie i pakowanie powoli a juz zaczne zaraz 8-my
gratulacje z rozpoczecia 7mca
ja jutro bede widziec dzidzie na usg genetycznym
wiec gin wysłucha i wymierzy wszystkoMalenq, konwalianka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Dzieńdoberek
melenq - trzymam kciuki, będzie dobrze :)nie ma innej możliwości
wiem, że umówiłam się z Wami na kopa jak nie pójdę od wtorku na zwolnienie, ale dziś z szefową na spokojnie pogadałam, i doszłyśmy do wniosku, że zamiast latać na dochodząco bezpieczniej będzie jak zostanę jeszcze tydzień i dokończę co mam zakończyć i pójdę na zwolnienie od grudnia.
Brzmi to rozsądnie - a tydzień myślę,że jakoś przetrwam ...
Malenq, Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Heloł,
Maniek, 5 pełnych tygodni minęło bezpowrotnie więc rozpoczęłaś tydzień 6, który dzień po dniu będzie sobie uciekał
Konwalia, ja też nieprzygotowana, w chacie sajgon remontowy...nie jesteś sama
Hela, kciuki za jutrzejszą wizytę, daj znać po
Dzisiaj wizytuje chyba Justyś? Powodzenia i czekamy na infoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 08:33
konwalianka, MANIEK, justta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhelenq czekamy zatem na jutrzejsze wieści:)
a jak się czujecie dziewczynki...?
u mnie od kilku dni powróciły mdłości....a dziewczyny na styczniówkach piszą już że i "hafty" też wróciły...buuuuuuuuuu kochany III trymestr
Justta halo, halo.....czekamy:)helenkq lubi tę wiadomość
-
Maniek to co przedstawia suwak to skończone tygodnie ale lekarze i my posługujemy się tygodniem w którym jesteś-ty skończyłam 5tygodni a zaczynasz 6-ty, jutro będziesz w 5t1d czyli nadal w 6-tym tygodniu
Oo Malenq ja wczoraj zaliczyłam cofke i przytulanka z sedesem.. Coś się świeci