X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nie to nie jest to badanie, to jest standardowe mierzenie, które u Kosi było w porządku..........na echo lekarz skupia się (badanie trwa 20-30min) tylko na sercu, na wielkościach komór, grubościach ścian, i na każdej komorze oddzielnie mierzy przepływy, przygląda się zastawce itp. po badaniu, lekarz wyprasza pacjentkę i jeszcze raz przesłuchuje/ogląda nagranie i opisuje całe badanie....mniej więcej to tak wygląda - wyglądało u mnie teraz, ale dużo z tego nie dało się zrobić - zbyt późna ciąża niestety...

a modlitwy zawsze się przydadzą, w jak największej ilości skarbie:)
    mu sprzedaliśmy już trochę aut, i nigdy nie spuszczaliśmy z ceny hehehehe... zawsze jest szkoda, bo człowiek mimio wszystko się przyzwyczaja, ale jak mus to mus...
    a co nowego macie na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:15

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa niektóre z Was nie zaglądają na 30stki to tutaj też wkleję:

"a tak miałam w sobotę o poranku
    1c29c44ee48e2494m.jpg
    24959ba285180dccm.jpg

teraz jest już plucha, ale jeszcze dużo śniegu zalega, a zapowiadają, że w tygodniu znowu ma napadać grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Yasmin, LaRa, justta lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie i przeziębieniowo :/ Przepraszam, ze nie odzywałam się długo, ale mąż mnie wywiózł do mamy bo zachorował na grypę i to była nagła, natychmiastowa ewakuacja. Nie brałam laptopa... Mam net w komórce, ale jakoś nie po drodze mi z korzystaniem z tego. Teraz żałuję bo widzę ile tutaj się działo... Malenq!!!!!! Kuźwa normalnie nie wierzę!! :( Nawet nie wiem co powiedzieć. To jest taka wada jaką miała moja Kinga na połówkowym. Potem to niby przeszło, ale w sumie to teraz już nie wierzę... Ale dobrze, ze przynajmniej macie diagnozę i od razu będzie reakcja odpowiednia. Najgorzej jakby miało Was to zaskoczyć na porodówce. Szok i panika. Kończymy już szkołe rodzenia i ostatnio mieliśmy spotkanie z ordynatorką pediatrii naszej. Mówiła, ze wady serduszka niemowląt są najczęstszym problemem na porodówce. Praktycznie co 2 dziecko się rodzi z wadą która mija po iluś tam dniach po porodzie, kiedy dziecko zmienia środowisko życia. Dla dziecka to jest nagła, kategoryczna zmiana i często się te wady właśnie naprawiają. Wierzę, że i uu Kosi tak będzie. W końcu to silna i duża babka. Pewno potrzebuje nabrać porządnego haustu powietrza... Modlę sie za Was

A u nas powolutku do przodu. Szkołę rodzenia jak wspominałam kończymy. Warto było. Pomimo iż cc u mnie praktycznie pewne. Ale jak mi lekarz powiedział "zobaczymy, cuda w medycynie się zdarzają. Czego dowodem jest np Pani ciąża". Dowiedzieliśmy się sporo o pielęgnacji i jakoś "pierwiastek" uspokoiłam się. Bo chociaż teoretycznie to jednak wiem jak za co się zabrać i gdzie szukać wsparcia i pomocy. zapoznałam się z położnymi i porodówką.
    Jeżeli któraś ma wątpliwości czy iść do szkoły rodzenia - moja rada iść.
    Kolejny z dosyć istotnych powodów to pokaźna kolekcja próbek kosmetyków do pielęgnacji niemowląt oraz siebie :) i to nie 3ml saszetek tylko konkretnych 50ml buteleczek wiodących firm. Co uczuli albo się nie sprawdzi użyje dla siebie i dokupię pełnowymiarowy produkt już sprawdzony. Spory wydatek zaoszczędzony moim zdaniem, bo teraz nie dokupię już prawie niczego z kosmetyków.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt lekarskich które mnie ominęły i witam MANIEK serdecznie. Gratuluje kochana :)
    Laruś - przepraszam jeśli CIę zmartwiłam nieco moim zniknięciem :* To się juz nie powtórzy <3

Malenq, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale u Was slicznie :D Wiąże sie to z pluchą i nadmiarem wilgoci to fakt, ale klimacik piękny

Kroko Modelka z tej Twojej Zuzi <3 Ślizna. Ja tam widze podobieństwo do Ciebie :) Małża nie znam więc nie porównam :) ale moja Kinia tez do taty podobna i też z noska. Połowa rodziny to zauważyła

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusicku, Yasmin, juz mi dziwne mysli po głowie chodziły, a musze Cie tu miec bo jestes przedemna, a mam zamiar rodzic w ŚIMIN'ie, i do szkoły rodz tez sie tam udac.
    A tak wziełas, zniknełas i tyle.

Malenq, zima cudna! tzn ten klimat śnieżny :) wszystko co mogłam zrobić dziś dla Kosi-zrobiłam :)

ps. bierzecie cały czas kwas foliowy?

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

ps. bierzecie cały czas kwas foliowy?

kochanie ja już nie biorę odzielnie, ale w wit. prenatalnych mam

DZIĘKUJĘ :*

LaRa lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jezusicku, Yasmin, juz mi dziwne mysli po głowie chodziły, a musze Cie tu miec bo jestes przedemna, a mam zamiar rodzic w ŚIMIN'ie, i do szkoły rodz tez sie tam udac.
    A tak wziełas, zniknełas i tyle.
    uhhhh wybacz :/
    A... To Ty o testerkę się martwiłaś, że zniknęła a nie o nas... ;)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o Was tez przecież :P
    Wy jesteście najważniejsze, a ze akurat przetestujesz wszystko przedemna to taki szczegół :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

No taaaaaak Lara, oczywiście :) Niech będzie, ze Ci uwierzę :P

Jutro mam solidnego "plana" udać sie zakupki w celu skompletowania wyprawki dla dzidzi. oprócz kosmetyków i ubranek. Trzymać kciuki

zgredka, LaRa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :* :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę Wam miłej nocki :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny., u nas sztorm, za oknem dudni, jakby to się działo tuż obok.. Ach chciałbym to zobaczyć..

Wczoraj byliśmy na wycieczce konnej w miejscu, gdzie łączy się jezioro z morzem - pięknie..

Czy któraś z was słyszała o zoo szarlotty? Warto?? Podobno jedyne w Polsce

Yas to kciuki za udaną wyprawę :)

Miłego poniedziałku

U mnie minęło 25 tygodni, zostało 15, choć zapewne ok 12 przed nami, co oznacza, że wkroczyła w 7miesiac, co nieco mnie doprowadza do paniki.. Nic nie mam zrobione, nic przygotowanie, szafy na rzeczy brak.. A jak, najgorsze ze nie mam ani weny ani czasu ani.. Chęci-nie wiem co ze mną nie tak..
    W tych opisach to dziwne rzeczy podają.. Mój nexcik 10dni temu ważył ponad 630g..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 06:45

Lili83, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek!

Jkas taka niewyspana jestem:(cala noc sie wiercilam juz nie wiem jak mam spac, jak sie ulozyc zeby bylo dobrze, dodatkowo glupoty mi sie snily nawet nie wiem co ale co chwile sie budzilam:(

Konwalianka gratuluje 7 miesiaca!!!dasz rady ze wszystkim nic sie nie martw;)Nie jestes sama z tymi rezterkami i to calkiem normalne;)Odpoczywaj i delektuj sie ta chwila bo juz nie dlugo bedziesz na pelnych obrotach;)A tak wogole moje checi i wola czy ktos o nich slyszal lub je widzial?bo ich szukam od dluzszego czasu;)

Malenq jak sie czujecie z kluseczka?Pieknie u was na prawde ja tez chce juz snieg a tu nic u nas zaczyna sie wiosna, wczoraj znwu piekna pogoda była, nawet smialismy sie ze znajomymi ze grila mozna by robic:)

Yasmin witaj po dluzszej nieobecnosci, no nie ladnie tak znikac bez slowa nie ladnie!

Kroko gratuluje sprzedazy autka bez obnizenia ceny!

konwalianka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

oooooooo też bym chciała zobaczyć sztorm....

jak ten czas pędzi.... już 7dmy miesiąc....
    a weną się nie przejmuj, u mnie też jej brakowało i brakuje....
    a jak synek??? lepiej się czuje?

miłego dzionka

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja:)
    Yasmin dzięki za gratulacje:)

Konwalia jezzzzzzzzzzu ale czas pędzi.

dziewczyny mam do was pytanie w kalendarzu wyświetla mi dziś że jestem w 6 tyg a poniżej mam w nawiasie 5tydz 0 dni to jak mam to traktować??? 5 czy 6??
    gubię sie w tym jeszcze.
    dziś ide do gin po recepte na euthyrox i "pochwalić się" że fasol jest:)

Melanq co u Was? widoki za oknem bajkowe:)za Kosię wczoraj pomodlone-więc dobrze być poprostu musi.
    Kroko - gratuluje sprzedaży fury.

Malenq, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;)

malenq trzeba myslec pozytywnie i bedzie dobrze ;) lekarze wiedza co robia i gdyby było jakiekolwiek zagrozenie dla dzidzi juz byłabys w szpitalu... a skoro jestes w domku znaczy ze Kosia do konca pewnie bedzie zdrowo rosła...
    inna sprawa z porodem ale w sumie cesarka to mniej stresu o zdrowie malenstwa a my wszystko wytrzymamy ;)

kurde ja tak boje sie trzeciego ciecia... z jednej strony chciałabym byc po a z drugiej modle sie zebym mogła urodzic naturalnie na izbie przyjec bo jak pojade wyzej to mnie pokroja jak nic ;)

konwalianka czym sie martwisz ja tez prawie nic nie miałam dopiero dzis przyjda paczki z zakupami i bede sie zabierac za sortowanie i pakowanie powoli a juz zaczne zaraz 8-my ;)
    gratulacje z rozpoczecia 7mca ;D

ja jutro bede widziec dzidzie na usg genetycznym
    wiec gin wysłucha i wymierzy wszystko ;)

Malenq, konwalianka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek ;)
    melenq - trzymam kciuki, będzie dobrze :)nie ma innej możliwości

wiem, że umówiłam się z Wami na kopa jak nie pójdę od wtorku na zwolnienie, ale dziś z szefową na spokojnie pogadałam, i doszłyśmy do wniosku, że zamiast latać na dochodząco bezpieczniej będzie jak zostanę jeszcze tydzień i dokończę co mam zakończyć i pójdę na zwolnienie od grudnia.
    Brzmi to rozsądnie - a tydzień myślę,że jakoś przetrwam ...

Malenq, Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,
    Maniek, 5 pełnych tygodni minęło bezpowrotnie więc rozpoczęłaś tydzień 6, który dzień po dniu będzie sobie uciekał ;)
    Konwalia, ja też nieprzygotowana, w chacie sajgon remontowy...nie jesteś sama ;)
    Hela, kciuki za jutrzejszą wizytę, daj znać po :)
    Dzisiaj wizytuje chyba Justyś? Powodzenia i czekamy na info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 08:33

konwalianka, MANIEK, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq czekamy zatem na jutrzejsze wieści:)

a jak się czujecie dziewczynki...?
    u mnie od kilku dni powróciły mdłości....a dziewczyny na styczniówkach piszą już że i "hafty" też wróciły...buuuuuuuuuu kochany III trymestr

Justta halo, halo.....czekamy:)

helenkq lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek to co przedstawia suwak to skończone tygodnie ale lekarze i my posługujemy się tygodniem w którym jesteś-ty skończyłam 5tygodni a zaczynasz 6-ty, jutro będziesz w 5t1d czyli nadal w 6-tym tygodniu :)

Oo Malenq ja wczoraj zaliczyłam cofke i przytulanka z sedesem.. Coś się świeci

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ