X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 100 lat dla Madzi:) cdn

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Madziulki :)
    u nas od wczoraj Lili ma katar leje sie jak z kranu :/

ja latam załatwiam a to 500plus a to dodatek mieszkaniowy a to wypłate kasy z ZUS bo nie uznali meżowi L4 :(

miedzy nami hmm żaru nie ma jest jak jest

całuski dla wszystkich

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo hejo! Sto lat i wszystkiego najlepszego, zdrówka i samych radosnych dni dla Madzi!!!!!!
    Lara smacznego ;)
    Kroko mam nadzieje ze sie kimnelas :)
    Lili tak ten Woźniak nam robił schody...ale to wy budujecie w Polsce? Ja myslalam ze w Belgii ;) tak ja moge go polecić szybko porządnie j posprzątali po sobie :)
    Mari super ze jestes szczęśliwa mama :) wlasnie zgredka dobrze mowi spaceruj jak KorzenioLara ;)
    Biedra zycze zeby sie wszystko ułożyło :)
    Spokojnego wieczoru i nocki :)

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo,

ZDrowka dla Madzi :)

Smoku, No właśnie.....KorzenioLaRa, mogę teraz oddać moje spacery km w inne ręce, bo teraz to nabijam ilośc samodzielnych kroków Ani :)

Przed chwilka wróciliśmy z ogródka, matko jak sie nazarlam ( i juz mysle o jutrzejszym spalaniu tego co zjadłam) :/

Dziecko jest mega wykończone, kapie sie z tata a ja mam chwilkę na odpoczynek. Zreszta sama juz nie mam dziś sił, a spać mi sie chce ze hoho, a jeszcze masterschefa juniora chce zobaczyć.....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, mówili, że przy kp to same kg spadają... kłamali :P teraz ja będę za Larę km nabijać
    Kroko miałam bóle @ ale zaraz po porodzie, na razie u mnie cisza z @, może idź do gina
    Moja po kąpieli medytuje przy cycku, a jak chciałam odbić to afera była, że jeszcze taka głodna :)
    Jak myje się takim maluszkom uszy? kurde nie myłam jej jeszcze, boje się patyczkami, ale brudne już ma ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku w Belgi:)ale to co taniej nam wychodzi to z Polski ciagniemy;)

Kroko jak tam sytuacja u ciebie?odpoczelas?

Zgredka wypad sie udal?

Mari u mnie dopiero po skonczeniu kp powrot do wagi:/

Wlasnie pochlonelam lody pustacjowe, rakiete wodna i kinder delice zabijcie mnie:(

Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ze zmęczenia nie mogła usnąć, rzucała sie po całym łożku, bawiła sie i skakała po mnie.
    W końcu włączyłam odkurzacz na najniższych obrotach i po chwili rzucania usnęła, No i ja tez.

Mari, ja czyszczę Ani uszy patyczkiem z ogranicznikiem. Moczę końcówkę sola fizjologiczna i czyszczę. Nigdy nic sie nie stało.
    Biedronko, niech Ci sie ułoży dziewczyno. Aaaaa No i myślałam o naszym wspólnym spotkaniu w zoo, Yas dołączy i może Blondik?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czyszczę uszy patyczkiem z ogranicznikiem. ;) I pamiętaj, czyści się tylko małżowiny.

A gdzie tam spałam, leżałam z zamkniętymi oczami i nie mogłam zasnąć.
    Pooglądałam żużel, teraz masterchefa juniora. A pasowało by spać. ;)

W ogóle to na weekend majowy mieliśmy jechać w Bieszczady ale mój szanowny uznał że się tam będzie nudził. :/ I powiedział że jak chce gdzieś jechać to do jego siostry. Trochę się obawiam bo Zuzia nie cierpi jeździć samochodem, a do nich jedzie się od nas 4 godziny. Także powstał plan że wyjedziemy o 20 jak Zuzka idzie spać, żeby sobie po drodze spała. Potem na miejscu będzie pewnie płacz przy wysiadaniu. W ogóle średnio mam ochotę tam jechać. Szwagierka i jej mąż średnio się garną do pomocy przy Zuzi...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie padla, młodszy okopuje mnie regularnie, dziś nawet miałam wrażenie że się rozciąga, bo poczułam z jednej i drugiej strony brzucha, a kiedyś myslalam, że to zmyslanie, jak pisały kobity co dziecko wyrabia, bo niby skąd miały wiedzieć czy kopie je nogą czy wali z dyni

Lili: jak już pisałam, zasnęła ;) ale tego mi było trzeba najwyraźniej, mała się bawiła na wyjeździe dobrze, więc łuż

Mari: mówili, ale ja schudlam dopiero jak przestalam żreć i zaczęłam ćwiczyć.
    Więc pewno kłamali ;)

Ja jeszcze nieco poczytam
    I idę spać, mój porobil 4 sloiki obiadów dla małej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle mam wiezc dziecie do zlobka, okazuje sie jednak, ze moj nie wyjal kluczyka z kurtki, moglabym zawiezc ja wozkiem, ale mega ulewa, a zreszta po chwili orientuje sie, ze stelaz od wozka tez jest w samochodzie (z kluczykiem zapasowym, ktory zostal tam kiedys)..

Dzwonie wiec do roboty, ze dzis sie nie pojawie i po rozlaczeniu z kierownikiem sekretariaru olsniewa mnie, ze przeciez moge zawiezc mala taxowka :/

Operacja kosztowala 12 zl jeszcze zawiozl mnie na tramwaj (zawiezienie do pracy byloby zbednym luksusem)..
    Jade wiec do roboty.
    A co do kluczyka zapasowego to ponoc wcale nie ma go w samochodzie.. to gdzie jest sie pytam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zgredzia, niezła przygoda z rana :) plan na popołudnie tez juz masz :)

U nas nocka cudna, oby tak dalej :) Ania sie obudziła o 7 a ja spalabym nadal, to chyba ten nocny deszcz mi zrobił tak dobrze :)

Kroko, trudna decyzja :/ a widzisz.....ja do tej pory myślałam, ze Zuzia uwielbia jazdę autem :/

My w tym roku majówkę spędzamy na RODOS. Będziemy montować Anulkowa piaskownice :)

Chorowitym zdrówka!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    wrocilam juz do De. Ehhh fajnie bylo w domu. W ogole mam wrazenie ze Domi bawil sie tam o wiele lepiej niz u nas w mieszkaniu albo u tesciow. U tesciow jest zawsze bardzo marudny, nie ma co robic a u moich odzicow to szal normalnie i zlote dziecko, sam sie bawil ciagle :D

BLONDIK wszytskiego naj dla Madzi!!

W niedziele mamy chrzest+roczek i chcielismy zaprosic po obiedzie znajomych z dziecmi tez na urodziny ale rezygnujemy bo za duzo roboty i zamieszania wiec bedzie tylko rodzina i chrzestni (2 matki i jeden ojciec :P).
    Musze jakis tort skolowac ale: sama piec nie bede, w De drogie a z Polski boje sie wiezc...
    No i nie mam w co sie ubrac!!!! Dominikowi kupilam ladne ubranko i bedzie maly elegancik (w tajemnicy przed mezem bo on to by go wyslala w byleczym...).

KROKO - ja mam 2,5h jazdy i akurat sie udaje na drzemce dotrzec od drzwi do drzwi zwykle. Na twoim miejscu bym wyjechala z rana zeby mala spala np 2h, potem 2-3h przerwy i znowu 2h jazdy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

zgredka ale masz akcje z rana, hehe

sto lat dla Madzi z jednodniowym opóźnieniem..

Lili, Ty pytałas? kupilismy KIA Sportage

jestesmy załamani z mezem.. jakie to zycie potrafi być przewrotne..
    Zastanawiamy się gdzie popełnilismy błąd w wychowaniu Tymka, jak inaczej powinniśmy go wychowywać.. może jednak stare zasad: wlej, a będzie zapamietane by cos dały? Już sama nie wiem.. Tymek naraził nas na ogromne straty finansowe, wraz z kolegą zniszczył (na szczęście) Nasze auto!!! wzięli patyki i obdrapali bok - całe proste linie przez nadkola, oba drzwi, tyłu, maskę auta, obsikali i powrzucali trawę/ mech do baku.. wszystko do ponownego lakierowania. Mieliśmy policję wzywać, myśleliśmy, że to ktoś inny..nawet przez chwilę nie sądziłam, że to MÓJ syn, ale sie wystraszyli tej policji i się przyznali że to oni.. Jestem załamana swoją nieudolnością, jako rodzica, który nie potrafi nauczyc swojego dziecka co jest dobre a co złe.. jak należy postępować a jak nie.. Ufaliśmy, że jest rozsądny ale się przejechaliśmy.. Dobrze, ze zrobili to nam a nie komuś innemu, bo jeszcze inne nieprzyjemności by nas spotkały.. ot taka niedziela.. pochlastam się..
    Dostał Tymek karę: zakaz wychodzenia na ulicę bez opieki, zakar jazdy na rowerze, brak słodyczy przez okres miesiąca, no i nie dostanie nowego roweru.. Jak mu jeszcze tłumaczyć aby nie powtórzyła się taka sytuacja? Jak ponownie zaufac dziecku?

My zawsze jeździmy na noc, taka podróż to bajka. dzieci śpią, nie trzeba się gimnastykować.. rzadko który budzi się po przeniesieniu do łóżka.
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:43

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Jestem kompletnie skolowana jesli chodzi o jadlospis rocznego dziecka. Mam chyba 5 ksiazek (niemieckie) i w kazdej jadlospis jest bez mleka z piersi czy mm ale za to jest juz mleko krowie i jego przetwory czyli sery i jogurty, natomiast na polskich stronach raz czytam o tym ze mleko podawac i jest ok a raz ze dopiero od 3 lat.....

Ps. Ja zaczynam od dzisiaj diete. Zero slodyczy! a cukier tylko do kawki z rana. Do tego chce zaczyc cwiczyc ale zajme sie tym dopiero w przyszlym tyg. Zwaze sie jutro rano. Chce do lipca wygladac jak przed porodem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:49

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej KONWI :(
    A czytalas ksiazke "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" ? Ponoc super, wlasnie ja kupilam.

Kurcze nie wiem co bym zrobila w twojej sytuacji. Tak sobie tylko mysle ze dzieci nie znaja wartosci i dla nich chyba nie ma roznicy czy zniszcza ksiazke czy auto. No ale sam fakt tego ze cos niszcza jest smutny...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, czytałam.. nie tylko tą.. przecież my byliśmy u psychologa, bo on ma problem ze słuchaniem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Konwalianko, nie obwniaj siebie! Piszesz,z e nei wiesz jak go nauczyc co dobre a co zle....ze moze gdybys go lala to bylby grzeczniejszy.....mysle ze laniem bys mu pokazala ze tak wolno i moze mialabys innego rodzaju problem.
    Teraz wazne, aby malemu tlumaczyc, ze to co zrobil bylo bardzo zle. Ze narazilo was na duze straty materialne w zw. Z tym nie mozecie kupic mu nowego roweru, bo te pieniacpdze musicie wydac na naprawe auta. Wyjasnic jakie miglyby byc konsekwencje, gdyby byl to nie wasz samochod.

Moj mlodszy syn rok temu zniszczyl nasz samochod. Kamieniem po nim pisal. Cale szczescie bylo to stare auto, o ktore nei dbalismy specjalnie. Zniszczyl tez mase innych rzeczy i regulanrie ucieka i idzie sobie ulica bez info gdzie jest. W ostatnia sobote mielismy juz po policje dzwonic. I ma amse innych pomyslow. Lac go nie bedziemy. Tlumaczymy. My wiemy ze to dobry dzieicak, empatyczny itp., ale sprawdza granice do granic mozliwosci. Jak sobie cos postanowi, to tak zrobi bez wzgl,na wszystko, nei zdjae sobie spr.ze swojej sily - jest duzo wiekszy od rowiesnikow itp.

Ciezko byc rodzicem. Kazde dziecko jest inne i ma inne ootrzeby i w inny sposob mozan do niego dotrzec, np. u nas krzyk na Leo w ogole nei dziala. Wrecz sprawia, ze jest gorzej. Musimy spokojnie tlumaczyc.

Hanka zapowiada sie gorsza od starszego mlodszego brata...juz sie boimi.

Zgredko, ale historia. Wspolczuje stresow.

Lili, piszesz ze schudlas dopiero po zakonczeniu kp, a kojarzysz moze czy kg zaczely spadac juz przy ograniczeniu kp czy dopiero calkowitym odstawieniu. Ja nadal waze tyle co w dniu powrotu ze szpitala :( po chlopakach raz dwa chudlam a teraz masakra. Niestety orzy 3 dzieci serio ni mam kiedy cwiczyc :(

Slodka Madzia. Buziaki z okazji 6 m.z.

Hanka jest strasznei zywa. Kilku sekund w miejscu nei usiedzi, no chyba ze je...ale od wczoraj nauczyla sie wylazic z krzeselka do karmienia. Wlazi po schodach wiec i an dole musimy bramke zamontowac, wspina sie wszedzie itp. Do tego jest ciut niezdarna i co chwile sie wywala, wiec ma pelno siniakow :( wymuszanei krzykiem i piskiem, az uszy bola,a le pracujemy nad tym no i pajakow sie boi ;) przed pojsciem spac spr.czy nie ma zadnego an suficie. Ostatnio byl i tato musial ratowac corcie ;) hehehe

Milego poniedzialku

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, u nas mleko krowie kaza podawac po 1 r.z. Hanka ser zjada, tzn.smakuje bo srednio lubi. Ostatnio dostala tez ryz gotowany na mleku. Leon w jej wieku jadl to co my. Hanka je swoj obiad plus potem z nami to co my jemy.

Sorry za post pod postem ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Konwi, przykro mi w związku z zaistniała sytuacja :( cholera! Z dwojga złego, dobrze ze to wasze auto. Ale to i tak niczego nieusprawiedliwia. Nie miej do siebie pretensji bo to nigdy nie wiadomo co sie dziecku w głowie za pomysł urodzi :/

Beszko, moja tez strasznie wymuszająca jest i reaguje krzykiem kiedy czegoś chce, jak pracujesz nad tym z Hania? Czasami mi witki opadają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:54

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

ja na szybko przed praca. u nas ok, ciazowych dolegliwosci nie mam, no moze bardziej spiaca jestem, a poza tym zre, zre i jeszcze raz zre. chyba musze sie opamietac, bo moja lekarka znow mnie opieprzy za to :D Franek biega juz sam po chacie, fajnie to wyglada jak probuje rownowage zlapac :D i tak sie rozkrzyczal, ze uszy bola! za to spanie w dzien... porazka :/

Konwi- wspolczuje sytuacji. no ale chyba tylko konsekwencja i tlumaczenie. ehh, im dalej tym wieksze problemy :/ zycie rodzica...

Zgredka- niezla akcja z rana! no ale dobrze, ze jakos ogarnelas... a jak samopoczucie?

Kroko- u nas tez z jazda masakra :/ chwile posiedzi, a pozniej marudzenie, jeczenie i placze. moze faktycznie jazda na noc?

Kotka- ja juz mleko malemu podaje, ale w niewielkich ilosciach. poza tym musze jakies pewne zrodlo ogarnac...

Lara- od tego cyklu sie staracie, czy od nastepnego?

kurcze, cos jeszcze mialam pisac...

aha!

spoznione sto lat dla Madziulki Blondikowej!

wrr, musze sie ogarnac przed praca, a tak mi sie nie chce ruszac tylka!!! :/

milego dnia wszystkim :*

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ