Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka Zuzia nie śpi już tyle w dzień. Ma jedną drzemkę około 1,5 godziny. To wszystko. A dwie godziny przerwy między drzemkami to już w ogóle nie ma opcji.
Konwi no właśnie Zuzka zwykle budzi się przy przeniesieniu do łóżka i jest płacz ale może jakoś się uda.
A co do Tymka, no kurka narozrabiał, ale myślę że ma nauczkę i zapamięta to dobrze.
Wróżka co do teściowej nawet się nie wypowiadam, napiszę tyle, cieszę się że ja mam nianię do Zuzi.
Cati super że wdepnęłaś do nas, mam nadzieję że częściej Cię tu będziemy widywać.
A czemu pieluchomajtki a nie zwykłe pieluchy na dzień?
Ja jutro jadę do tego dr z moim guzkiem na nosie, ciekawe czy mi to jutro od razu wytnie czy każe przyjechać kiedy indziej.
Aaa co do wymuszania i krzyków, jak moja tak robi, to jej mówię spokojnym tonem "taaaak, pokrzycz sobie, oczywiście" i robię swoje dalej, zwykle się szybko uspokaja. -
Kroko- pieluchomajtki jako etap przejsciowy, ale tez dlatego, ze sie je latwiej duzo zaklada jak dziecko stoi. U nas nie ma szans, zeby zmienic pampka na lezaco. zmieniam w locie
trzymam kciuki za wizyte u lekarza.
u nas tez jest bardzo czesto wymuszanie i placz jak sie cos zabierze, albo nie pozwoli. ale wtedy mowie stanowczym glosem "nie wolno kochanie" i zmieniam jego obiekt zainteresowania
no nic, smigam spac, bo zasypiam na stojaco...
spokojnej nocy wszystkim :* -
dobry wieczór
Hehe Laruś, ja teża będą jeszcze jakieś dzieci?
Nie wiem co Ci powiedzieć na temat z mamą. Przykra sprawa... Myślę jednak, ze to się wyjaśni
Zgredziu, gratuluje zrobionych ząbków
Catimoje gratulacje
Czekam na testy owu i wskakuję do Was na ten wózek. Zróbcie mi troche miejsca proszę. Niewiele....
Summi, na zrozumienie tego co im tłumaczymy jest duuuuzo za wcześnie, ale ja też się nie poddaję. To nie tak że nie słucha...Nie potrafi jeszcze skojarzyć przyczyny i skutku. Choć owszempewne rzeczy robią na przekór, ale to bardziej żeby się podroczyć chyba
Wróżko, nie daj się teściowej
Krokuś, trzymam kciuki za chirurga
My musieliśmy odesłać fotelik Kiddy. Szkoda, bo bardzo fajny i serio wygodny. Niestety te zagłówki po bokach choć wygodne i super trzymają główkę nie są przeznaczone dla dzieci w okularach. Kingusia nie mogła spojrzeć swobodnie w bok ani w okno, ani na mnie bez przekrzywiania oprawek, których sama jeszcze poprawić nie potrafi. Szkoda
Kupiliśmy Romera King II LSSummerka lubi tę wiadomość
-
hej jestem:) Cati gratuluje:) ja Cię tu chyba przywołałam:)
Konwi nie zrobiliście błędów wychowawczych i choć trudno to zrozumieć bo straty są znaczne to moim zdaniem dzieci mają takie głupie pomysły a myślę że ten kolega miał w tym spory udział ( rozmawialiście z jego rodzicami??) nie wiem czy Cie to pocieszy ale mój brat również miał takie "pomysły" nie zazdroszczę moim rodzicom bo ogólnie wiedział co jest złe a i tak zawsze coś wymyślił (pociął kable w aucie wujka, strzelał z wiatrówki i wywalił okna w jakimś magazynie, na wakacjach teściom mojego wujka poprzecinał wszystkie snopki na polu i wiele wiele innych dziwnych rzeczy) także to nie są błedy wychowawcze tylko jego kreatywność
Zgredka brawo za szybkie ogarnianie sytuacji z rana:)
Kroko jak nie chcesz jechać do bratowej meza to może zostańcie w domu... może wspólny weekend będzie dla was atrakcyjniejszy?
U nas też wymuszenia już i ciągle aaaaaaaaaaaa no ale taka chyba kolej rzeczy.
dobrej nocy..Maniek
-
Zeby nie bylo ze jestesmy gorsi albo lepsi to u nas tez ciagle tzw. krzyki z Afryki i dziecko Rosmery czyli krzyki jak czegos chce i wyginanie ciala w palak plus placz jak sie cos zabierze. A jak czegos nie pozwalam robic to bedzie robil po dwadziescia razy...
-
Dzien dobry
My sie nocnikujemy
W nocy kilka razy musiałam mała nosić bo plakusiala, ale zaraz sie uspokajała i spała dalej.
Fajnie, ze to ńie tylko moja jest krzykacz i wymuszacz, choc to ńie znaczy ze mam nad tym nie pracować.
Miłego dnia -
Hej.
Zuzia jeszcze śpi a ja się obudziłam i koniec. Yhhh.
Maniek ja nie byłam na żadnym urlopie od lat i to ja nalegam na wyjazd, nk ale nie tam. No nic, zobaczymy, może będzie fajnie. ..
Wróżka to ja pampersa na stojąco zakładam spokojnie. Ale Zuza daje sobie zmienić na leżąco też. -
Pampers na leżąco? O matko kiedy to było!
Teraz na sama myśl o zmianie pieluchy jestem spocona. W momencie kiedy ściągam starego do przebrania, w Ani budzi sie zwierze, uciekające zwierze hehe
Kroko, No to życzę udanego urlopu, może coś odpoczniesz....Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zmieniam na lezaco. Nie ma litosci, nie bede za nim ganiac. Najczesciej daje mu cos do raczki do zabawy, a w skrajnych przypadkach dociskam stopa do podlogi
. ALe na stojaco tez juz pare razy zmienialam.
Walcze z przeziebieniem. Wrog jest u bram ale jeszcze sie bronie. Kupilam sok z rokitnika. ´Drogi jak !$@*! i obrzydliwy, wykreca morde strasznie ale ponoc samo zdrowie hehe.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Jednak jedziemy do szwagierki. Wyjazd na noc.
Nie upieram się przy swoim bo po cichu liczę że trochę przy Zuzi jednak pomogą.
A jak mam przez 5 dni patrzeć na zbolałą minę męża to mi się odechciewa Bieszczad.
Zuzia daje sobie zmienić pampa na leżąco i w ogóle stwierdzam że jest całkiem grzeczną Torpedą.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Psotka, stopa do podłogi??? Omg
Mój szogun ma drzemkę
A matka w tym czasie sie pomalujeaaaaa i popołudniu mam wizytę u kuzynki-fryzjerki
bye bye odrosty i witajcie pasemka
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
cześć.. no nie będę opisywać, że mamy kiepski okres.. wali się na łeb na szyję..
My zmieniamy na stojąco.. nie sprawia to większych problemów, dlatego Kotka, jak się dociska dziecko nogą, aby leżało? Moja wyobraźnia tego nie ogarnia, aby zrobić to w sposób niekrzywdzący dziecka..ale ja może mam słabą wyobraźnię - hehe, jak widać mój starszy syn ma ją mocno rozwiniętą..
Kroko, to oby jednak coś pomogli, trzymam kciuki
Mari i jak było, co tam robiliście?
witaj Cati?
Patryk też chce wymuszać.. Powrót do domu, to mordęga i wyginanie i krzyk, najlepiej by wszystko przenosił z kąta w kąt, jak zobiorę to płacz.. staram się mu mówić , co zrobię, bo same też nei chciałabym aby mi ktoś zabrał "zabawkę" która się bawi, a że dla niego zabawka to but dziewczynki w przedszkolu.. Jeśli robi coś na co nie godzę się mówię - nie wolno i on zazwyczaj wpada w płacz, ale zostawia..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej hej hej
My zmieniamy roznie, na lezaco i siedzaco i stojacopieluchomajtek nie lubie, wiec rzadko nosimy.
Co do wymuszania, to spokojnie mowimy, ze tak nie wolno i takie tam. Pewnie nie rozumie, ale nie chcemy przeoczyc momentu w ktorym zacznie kumac hehehe
Konwi, a to byl ten nowy samochod czy jeszcze stary?
U nas przesuwa sie termin odbioru nowego auta, bo ciagle grafik napiety do granic mozliwosci. Nie wiem jak czw.ogarne, bo spotkanie negocjacyjne w firmie od 14-17 albo i dluzej a Jan ma urodziny i dziadkowie na kawe przychodza no i chcialabym go zobaczyc, gdy siweczki zdmuchujew pt.moj maz moglby auto odebrac, ale w sobote mamy imoreze dla wszystkich chlopcow z klasy i apru z rodziny - lacznie 20 i trzeba wszystko orzygotowac, w tym roku robimy wspolnie z kolega Jaska z klasy wiec i tak dzielimy wszystko na pol, ale jednak trzeba pizze zrobic, ciasto, orzygotowac paczuszki ze slodyczami na odchodne dla kazdego dzieciaka, sale przystroic, program igarnac i takie tam. No nie dam rady sama z Hanka. W poniedzialek znow nie da rady, bo tescie zajeci a tesc ma z R jechac. Ehhh
Kroko, a kto by Ci malej w Bieszczadach pilnowal? Czy tam pomagal orzy niej? U nas dziadkowie czasem pomagaja przy dzieciach,a le nie nasze rodzenstwo i ich zony czy mezowie. Nawet nie oczekujemy takowej pomocy. Niech sie ciesza swoboda poki dzieci nie maja. Chociaz zdarza sie, ze czasem sie zapytamy czy np.mogliby przypilnowac maluchy, a my do kina czy cos tam....nigdy nie odmowia, ale sami tez sie nie domysla. Pewnei bardziej domyslni by byli, gdyby sami dzieci mieli,a le wtedy wiadomo...dziecmi zajeci
U nas dzis noc kiepska,teraz mloda pada,a el zasnac nie moze - w wozku ja wozilam po domu i orzy piersi probowalam, a na dwor nie wychodza bo leje i wieje okrutnie i nie ma mowyYasmin lubi tę wiadomość
-
Moja te wrzeszczacz i sie prezy tak wygina w luk do tylu, moja sie obudzila raz bo smok gdzies zaginal, zanim znalazlam tp wyginala sie na wszystkie strony i darla sie, a potem jak za dotknieciem rozdzki spokoj..
Wlasnie mialam "poranne mdlosci" w pracowniczej ubikacji... Oczy z orbit mi omal nie wyszly..