X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blonidk, my wczesniej uzywalsmy 50 z vichy, la roche posay lub cosmica. Obecnie tylko ekologicznych i tez 50

Hanka zasnela ufff spi niespokojnie. Niech te zeby sie juz przebija.

A mam pytani odnosnie drzemke roczniakow. Ile macie w ciagu dnia! Doczytalam, ze Zuza ma jedna, a reszta?

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dziewczyny, jakich kremów z filtrem dla dzieci używacie? AJuż chyba pora na nie, co?
    Ja mam z babydream. Filtr 50. Na razie smarowałam może ze 2 razy. Na codzień używam nadal Musteli.

Zgredka, Twój post wywołał u mnie uśmiech bauhauahauahua sorry, ale musiałam ;)

Moje dziecko robi "porządek" w szufladach ze swoimi ubrankami :/

Beszko u nas jedna dłuższa ok 2-2,5 h drzemka lub dwie krótsze po ok 1-15 h. Zależy o której rano wstanie i o której jest pierwsza drzemka. Dziś bedą dwie :) wczoraj jedna, ale dluuuuuga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:03

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to nadal by spala co 2 godziny :/ sadze ze to przez te beznadzijne nocki jest zmeczona w ciagu dnia....ehhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!

Beszko, u nas najczesciej jedna drzemka z samego ranca, jakies 1,5h. czasami tez kolo 16tej, ale tutaj juz krotka, bo 1h max.

Kotka- kurcze, to Ty niezle wysportowana, jak z ta stopa kombinujesz :D az sobie to wyobrazilam :D ja czasami tez musze przytrzymac mocniej mojego, bo mi ucieka. chwile poplacze z wkurzenia, ale co zrobic. inaczej by z golym dupskiem non stop latał :D

Zgredka- wspolczuje mdlosci :/ u mnie nadal brak.

Ja zaraz lece na miasto z malym. nie chce mi sie, ale co zrobic, jak trzeba sprawy pozalatwiac, a moj w terenie :/

milego dnia Wam zycze :*

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO moj spi 2 razy. Kolo 8:30-9tej i potem kolo 12:30-13:00. Ta pierwsza drzemka jest dluzsza do 1,5h a druga krotsza.
    Ale od wczoraj cos Domi niespokojnie spi. W nocy sie budzil ciagle i wzielam go na cyca o 4:30 - teraz juz sobie znowu na to pozwalam bo wiem ze maly i tak zasnie w swoim lozeczku i o ile nie ma jakichs problemow typu zeby czy katar to spi tam do rana.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez roznie. czasem jedna od 12 do 14 czasem dwie: od 9-10, 10.30 i od 14 do 15.30

Od 5 dni Patryk nie je cyca w nocy, tylko o 5.30 - 6.00. W dzień też różnie.. w sumie dziennie wychodzi od 2 do 3 razy cyc..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Piękna pogoda! Zart! Pizga i pada :( spaceru nie bedzie a i tak na szczepieniu byłyśmy wiec sobie dzis odpuścimy...Zosik wlasnie poszła spac od jakiegoś czasu spi tylko raz w dzień wlasnie od około 12-14 ale wieczorem zasypia w niecałe 5 min ;)
    Konwi ta sprawa z samochodem :( naprawdę współczuje ale oczywiscie kary jak najbardziej na miejscu! Swoją droga dzieciaki to naprawdę maja pomysły ale naprawdę mozna sie wkur..c!
    Zgredka współczuje atrakcji :/
    Kroko zycze Ci zebys odpoczęła i zeby familia teoche sie wysiliła!
    A i my pieluchy nadal zmieniamy na leżąco...swoją droga nie umiem sobie tego wyobrazic na stojąco po tych bakteriach w moczu to bardzo dokładnie myje (Nena przybij piątkę ;)
    Konwi gratuluje braku cyca w nocy :)
    Miłego dnia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi był bardzo fajny wykład o rozszerzaniu diety. Poza tym pierwsza pomoc i o szczepionkach. Wracałyśmy obładowane w prezenty i nagrody :D Ledwo się do koszyka w wózku pomieściło ;)
    Kotka dobra jesteś ;) ale nie umiem sobie tego wyobrazić, tzn umiem ale wygląda to jak z filmów akcji bardziej :P

konwalianka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma tak ciemna karnacje ze jej jeszcze nie smaruje, smarowalam jak byla.malenstwem wtedy czyms z rossmana.

U nas na pewno jedna 11-13 czasem druga kolo 16.
    Wole jak jej nie ma bo wtedy spi od 20 ladnie. Ja wlasnie w robocie wyszlam z zaleglosci wszelkich ol yeah

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie w momencie kiedy dziecko nie zjada całego obiadu a właściwie tylko skubnie trosżeczke?
    Podchodzicie do tego obiadu raz jeszcze za jakiś czas? Czy uważacie to za zjedzony posiłek?
    Nie mowię tu o zjedzeniu np połowy przygotowanego posiłku, tylko serio mińimalna ilośc.

Zbieramy sie na spacer.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja daję znowu za jakiś czas..przecież nie będę szykowała czegoś nowego

Mari, to fajne musiało być..

My dziś byliśmy na spacerze, ale max 30min.

Powiem Wam, że jak mówię rodzinie co zrobił Tymek, to każdy pyta czy dostał lanie, tudzież uważają, że powinien był dostać za takie przewinienie.. hmm

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, szczerze ja chyba w nerwach klapa bym dała. Pomimo zdania, że się nie bije. Masz nerwy że stali

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    dobry wieczór
    Cati :) moje gratulacje
    Dziekuje :* :)
    WróżkaZielona wrote:
    gratki Cati! jedziemy na tym samym wozku :D
    Na ktorego masz termin ? :D fajnie miec kogos z grudnia !!
    justta wrote:
    Cati gratki jeszcze raz ;-)
    Justta jeszcze raz dziękuje :)
    konwalianka wrote:
    witaj Cati?
    Coż to za znak zapytania ? :) hej .
    MANIEK wrote:
    hej jestem:) Cati gratuluje:) ja Cię tu chyba przywołałam:)
    tak hej :) chyba ty.
    Krokodylica wrote:

Cati super że wdepnęłaś do nas, mam nadzieję że częściej Cię tu będziemy widywać.

No pewnie ze tak :) teraz bede bacznie obserwować co sie u was dzieje :) , no o ile moj maly mi da posiedziec przy kompie....

Nudnosci strasznie me meczą zupelnie inaczej niz w poprzedniej ciazy.

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczesniej czemu nie moglas?

Ja pierwszy raz od nie wiem kiedy wyszlam z joba przed 15 :-) szal, teraz musze nad obiadem pomyslec, bo kotletow nie rozmrozilam :/ (chyba ze na chama wsadze je do mikrofalowki)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Piszecie o buntach, wrzaskach, histerii dzieciaków, Diego chyba nikt w tym nie przebije, mówię Wam.

Młody ma nadal 2 drzemki, około 11 i około 16. Raz dłużej, raz krócej. Gdyby ich nie było, oszalałabym ;)
    Cierpliwość nie jest moja mocną stroną, więc muszę się mocno starać i hamować coby nie wybuchnąć czasem.

Z jedzeniem też nie jest kolorowo, zwalam na zęby bo cholerne nie chcą się przebić a widać, że dokuczają mocno dziecku.
    Nadrabia cycem, nadal zakochany w cycach, woła "tsy tsy" i atakuje kiedy chce, mnóstwo razy w dzień, nocą...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma dziś własnie pierwszą drzemkę dała mi popalic masakra ale to chyba przez ten katar

jutro okulista mam stres

Lara moja tez poskubała obiadu i wypiła sok przecierowy jak wstanie dostanie kanapeczke i już tzn chlebek z masłem w kosteczke drobną

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy ze spaceru, momentami tak wiało, ze musiałam wózek obracać, bo nie szło oddychać. Zreszta po jakimś czasie mała zaczęła marudzić i trzeba było wrócić.
    Dostała butle i śpi (o powtórnym zjedzeniu obiadu nie było mowy) wiec dziś juz obiadu jej wciskać nie będę.

Aha, pytanie do tych z Was po cc. Czujecie brzuch w okolicach ciecia? U mnie jest jakby martwy :/

Cati, gratuluje

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Cati wlasnie czemu Cie nie było?
    Kotka rozbrajasz mnie... Nie umiem sobie tego wyobrazic . U nas tez bunt i krzyk jak trzeba sie przebrać czy przewinąć a ze u mnie podobnie jak u Neny z ta cierpliwością to stram sie robić to szybko ale na leżąco i basta.
    Beszka ja Cie podziwiam, naprawdę jak Ty to wszystko dajesz rade ogarnąć co chwile masz jakieś kidnderparty.
    Kroko ja nigdy nie liczę na czyjaś pomoc tak jest lepiej bo można sobie tylko humor zepsuć, a tak to moze Cie ktoś miło zaskoczy.

Jezuuu ale mi sie dziecko rozpłakało buuu chciałam uśpić bo juz oczy miała latające i jak zaczęłam usypiać to sie zaczął cyrk ... Oczy miała zamknięte ale strasznie płakała :( nie wiem co sie jej stało :(
    Byłam dzis w biurze pogadać z szefem i poprawił mi humor : po pierwsze powiedział ze super wyglądam ( jakbym z fitu nie wychodziła pfffff) a po drugie ze trzyma kciuki za ciąże i powiedział ze to dobry pomysł zeby teraz sie " przemęczyć" a potem jyz na stałe wrócić i zakładać swoją kancelarie :)

LaRa, beszka, Blondik lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odcielam sie calkowicie od grup FB i tutaj - nie pisalam wcale. PRoblemy w malżenstwie i to takie ze myslislimy o rozwodzie . Ale byl to poprostu duzy kryzys ktory razem zwalczylismy . Nie chcialam sie poglębiać bardziej w zadne dyskusje na ten temat bo wszystko zalezalo od nas . . . wiec musialam miec sporo czasu na to wszystko.
    Zycie płynie dalej i tak to wlasnie wygladało. od niedawna mozna mowic o normalnosci i akceptacji tego jak wszystko wyglada . Nie oszukujmy sie :D ale faceci to duze dzieci i na wszystko potrzebuja czasu... tak samo bylo z moim.

A teraz jestem po mimo ze zapracowana to jestem :)

Krokodylica, Yasmin, Blondik lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, super ze masz takiego zaje***stego szefa :) aż miło :)

Ja sie zbieram do fryzjera :) Ania jeszcze śpi :) jak sie obudzi bedzie mnie szukać :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ