X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, no super, ludzki szef.

Toska od dwoch dni chce konwersować...o 3. nad ranem;(

Moja Zuza spi raz dziennie przez 3 godziny, a Toska...ogólnie duzo spi - czasem 3/4 dnia potrafi przespać, a czasem cały dzien oka nid zmruży. Walczymy z ciemieniucha, straszna ma.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u większości kryzys w związku po dziecku się pojawia..
    Ja po obiedzie, ale z chęcią zjadlabym coś słodkiego...

Jussta dziękujemy za kartkę ;) mała się mocno zainteresowała

justta, cati lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka w Bieszczadach nikt by nie pomógł tylko mąż by się musiał wysilic j jak sądzę jest to jeden z powodów dlaczego nie chce tam jechać.
    Ja po prostu chcę trochę odpocząć, już naprawdę nie pamiętam kiedy mieliśmy jakiś urlop. A tam nie wiem czy mi się to uda, no ale zobaczymy. (Nie mówię o odpoczynku od dziecka tylko od pracy).
    A jeśli cokolwiek pomogą przy Zuzi to było by fajnie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka o matko, stopa na klatkę piersiową. ... o losie.

Mi dzisiaj dr nic nie usunął tylko pooglądal, powiedział że do usunięcia i kazał przyjechać w następnym tygodniu.

• beszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, super szef...a co do tych imprez to itp.to czasem sie sama sobie dziwie hehehe ale nie ma co narzekac. Dziadkowie nie pomagaja, za to maz duzo. Narzekam na niego czasem, ale generlanie jest super i dzieicakami sie swietn zajmuje...gorzej z ogarnieciem chaty i planowaniem :/

Kroko, jak chcesz od pracy odpoczac to chyba komorke trzeba wylaczyc....a jak generalnei chcesz odpoczac to ja polecam zabrac babcie na wakacje ze soba :p serio wpslowo urlop i odpoczynek nabieraja nowego znaczenia, gdy ma sie dzieci ;) my uwielbiamy z nimi jezdzic, ale gdy chcemy sie wyspac i generalnie odpoczac, to zostawialismy chlopakow na jedna noc, dwa pelne dni z moimi rodzicami a sami do hotelu. Z H nie da rady. Ona cysia musi miec :/

My wlasnei z treningu wrocilismy i bierzemy sie za kapiele, kolacje itp, Hanka w okropnylm nastroju, bo niewyspala sie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdredzia super ;-)

U nas tak, Leo wstaje o 6, dzemke ma o 11-12 okolo dwu godzinna i szaleje do 19:30 - 20 , tak to wyglada mniej wiecej ;-) je jak je, chyba jak wiekszosc, pare lyzeczke potem mu sie nudzi, ale lubi bulki wszelakie, uwielbia jablka i banany, musy owocowe, miesko ziemniaczki, warzywka, zupki, no tylko ze po trochu, ale nie widac po nim, pokazny chlopak ;-) dzisiaj zamiana jedzenia wieczorem, kaszke zjadl o 16 30, a na kolacje jaglanke z olejem kokosowym i truskawkami, zobaczymy jak bedzie nocka wygladala ;-) buziaki

Biedroneczko kciuki za jutrzejsza wizyte u okulisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:15

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Cati jeszcze raz gratki :*

LaRa ja brzuch czuję, ale długo nie czułam skóry na prawym udzie - chyba od znieczulenia bo moich dwóch kolegów którzy mieli teraz rożne zabiegi i też znieczulenie w kręgosłup mieli tak samo (to nie może być od cc bo to faceci :P :P )

co do kryzysów u nas też był i to mega - także były myśli o rozwodzie ale póki co się uspokoiło

moja Zuś od wczoraj robi cyrki z jedzeniem, dziś z 5 posiłków zjadła tylko trzy :/ mam nadzieję że to zęby , ostatnio w ogóle niechętni je mleczne posiłki (zjada już tylko kaszki bo samego mleka nie chce) tylko by zupę jadła albo chleb :P
    a wczoraj mi nie chciała jeść kolacji a potem się obudziła o 3 z głodu i ja miałam już po nocy a dziś jeszcze do pracy, porażka
    dziś zjadła pierwsze śniadanie o 7.30 potem dopiero o 13 obiad bo wcześniej kaszą pluła, potem o 16 trochę zupy (bo kaszą pluła) i jabłko i teraz o 19 wmusiłam łyżeczką porcję kaszy bo z butli pluła :/ mam nadzieję że o 23 normalnie zje (na śnie- butlę) bo potem znów mi się obudzi o 3 a dwóch nocy z rzędu nie przeżyję (taka wygodnicka się zrobiłam)

mój chłop poszedł na piwo a ja mam chwilę spokoju :D

cati lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jem obiad..

Mój też na piwie, Patryk obudzil się już 5 razy. Wpakowałam go do wózka bo inaczej musiałabym siedzieć w sypialni.. Ale wieczór, a miało być tak pięknie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka współczuje, moj szogun jak narazie spi spokojnie, ale jemu pobudki zaczynaja sie pozniej ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Widzę, że u większości kryzys w związku po dziecku się pojawia..
    Ja po obiedzie, ale z chęcią zjadlabym coś słodkiego...

Jussta dziękujemy za kartkę ;) mała się mocno zainteresowała

Zgredka - tak , i albo jedni to przetrwaja albo nie... // Przyklad. ja zesfatalam na naszym slubie pare - mojego swiadka i znajomą nie caly rok mina i wpadli wzieli cywilny no i mala ma teraz 15 miesiecy i biorą rozwód.... No ale moze oni sie dobrze nie znali ja swojego meza znam az za dobrze .. 14roczek idzie naszej znajomosci z czego 2.5 po slubie.

Dziękuje dziewczyny , jestem przerazona :P ze jak ja podolam z 2 .... :P wy macie swoje mamy pod reką ? albo gdzies nie daleko ???

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz od 20tej spanie. mam nadzieje, ze do rana, bo luknelam za okno, a tu łysy daje czadu. u nas pelnia zawsze skutkuje zla noca :/

Ari- stawiam na zabki ;) niech szybko wychodza!

Kroko- Boziuniu... jak mi sie marza Bieszczady! nie bylam nigdy, ale uwielbiam odludne miejsca. jakas chata przy jeziorku i czuje, ze zyje :D ale w tym roku chyba wakacje odpadaja, bo w koncu bede na zwolnieniu... wlasnie musze sie dowiedziec jak to z tym wyglada.

Summerka- ja ostatnio zauwazylam o dziwo jakies resztki ciemieniuchy u malego. polecam Olejuszke godzine przed kapiela i szczotke tangle teezer :D

jak zwykle dzisiaj ide spac wczesnie. 22, a ja juz spie. i powiem Wam, ze mimo calego balaganu w domu (ktory mi tesciowa wypomniala), nie sprzatam tylko ide spac. a w ogole wczoraj po tej wizycie tesciowej opowiedzialam wszystko mezowi, oczywiscie sie poryczalam przy tym i wyobrazcie sobie, ze przytulil mnie i powiedzial, ze jego matka nie ma co robic na emeryturze i plecie trzy po trzy. i zebym sie tym nie przejmowala, bo on uwaza, ze jestem super zona i matka i chata dawno by padla gdyby nie ja :) tak mi sie od razu milo zrobilo... a tesciowej kij w oko!

tym milym akcentem dobrej nocy Wam zycze!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati- czemu skasowalas post z fb? a tym, czy dasz rade sie nie przejmuj. jak bedziesz musiala, to dasz :) bedzie ciezko, nie ma sie co oszukiwac, ale pozniej, za pare lat juz z gorki ;)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    a tesciowej kij w oko!
    i niech ją kłuje :P

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati moja mama pracuje mieszka 200km ode mnie tylko w wakacje pomoże akurat jak się urodzi przez dwa miechy

Moja śpi od po 19, no w żłobku ponoć słabo, a i drugiej drzemki nie było, ja się z nią (ona w lozeczku) polozylam, bo mój mnie wkurzył
    Nie gadam z nim, wstalam tylko wyjąć rzeczy z pralki i rozwiesic, wyszłam z psem, choć on wychodzi wieczorem (na znak protestu, że nie jest mi potrzebny) no i kanapki mu zrobilam do pracy, nie wiem chyba, żeby nie pokazać że jestem zupełnie zła, ahh ten brak konsekwencji..

Teraz znowu się kładę, ale czy zasnęła? 2h temu mnie zbierało, a teraz średnio

W ogóle mam dziś takie myśli, że już wszystko co "najlepsze" za mną, że już nie zakocham się nie będę z nikim innym i nie napawa mnie to optymizmem.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Dziękuje dziewczyny , jestem przerazona :P ze jak ja podolam z 2 .... :P wy macie swoje mamy pod reką ? albo gdzies nie daleko ???

Tia.. Ja mam mamę 220 km od siebie, teściowa 270km, ale to i lepiej.. Żyjemy wg. Zasady, masz na kogo liczyć, licz na siebie! Nie oszukujmy się, jest ciężko.. Ale przez pierwsze trzy lata a później już leci, zwłaszcza logistycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:43

beszka, cati lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• cati Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Cati- czemu skasowalas post z fb? a tym, czy dasz rade sie nie przejmuj. jak bedziesz musiala, to dasz :) bedzie ciezko, nie ma sie co oszukiwac, ale pozniej, za pare lat juz z gorki ;)
    Bo sie Asiulka tam na wqurzala za ovu , i nie chcialm juz tematu ciagnąć .
    zaczela sie tam nie potrzebna duskusja... i post usunelam.

Konwi - ja mam nadzieje :P moj w lipcu konczy roczek , a jak sie urodzi maluch nr.2 bedzie mial z 1.5 roku to juz chyba lepiej nawet soba sie na chwile zajmie . Mi mojej mamy brakuje ,,, gadam z nima prawie codziennie na skype ale za to jak jestem w PL to po 3 dniach mam jej dosc ;D wez tu zyj !!! :D

Dobranoc :) moj bombel spi i ja powinnam wiecej spac :) bo w ciazy jestem mega zmeczona ... zieeeeeew dobrej nocki.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, co to za spanie :)

My już od dawna na nogach.

Cati, mała różnica wieku ma wiele plusów, co prawda pierwszy rok będzie trudny ale później zobaczysz jak dzieci będą się lepiej bawić i dogadywać, no i Kuba nie pozna uczucia zazdrości a to jest duży plus. Będzie dobrze. Co do mam, wiem jak to jest.. Wszyscy się kochaja.. Na odległość bardziej :P

Zgredko, co to za czarne myśli.. Już nie kochasz swojego? Rozejdziecie się, poukładasz sobie życie, nie obawiaj się! Moja koleżanka ma dwoje dzieci, każdy z innym facetem odkąd rozeszła się z ojcem drugiego malucha ponownie wyszła za mąż, także spokojnie. A ma 35 lat. Całe życie przed Tobą.

Miłego dnia

PS jak wyciągnąć faceta z dołka? Już argumenty mi się kończą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 06:58

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,

Mam nadzieje ze dzien bedzie dla wszystkich miły i spokojny :)

Zgredzia, co ma być to bedzie, taka moja myśl heheh a nie kochacie sie juz?????

Po jakim czasie od wyzyniecia sie pierwszych dolnych jedynek, wyzynaly sie górne? U nas echooooooooo

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Ja też zmieniam pieluszkę na leżąco. Nie ma zmiłuj. Czasem troche powalczymy ale jak na razie wygrywam ja :D

Zgredziu, jeszcze żyganko? Ojej

Blondik, u nas psf 50 z la roche posay

Kinga ma jedna drzemkę, czasem 1,5h a czasem dochodzi nawet do 3h.

Larus, po cc masz przecięte wszystkie włókna. Już nigdy nie będzie w tym miejscu pełnego czucia. Troche wróci, ale nigdy jak przedtem

Cati super że daliście radę :) gratuluję i wszystkiego dobrego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:57

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomnienia wracają, właśnie opowiadałam Ani o tym jak zestresowana zbierałam sie do szpitala i nie spałam w nocy :(

Jakoś wogole czuje sie inaczej, wyjątkowo ;)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ