WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek tak tak, a zamiast kp to ja dawalam mleko mm, a w tym wieku co jest Jagodka to kaszke na mm, obecnie Leo je 2-3 razy kaszke na mm, tylko nie taka gesta, a lejaca, za gesta nie przepada, ewentualnie mleko mm z owocem jako koktajl do picia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 19:19

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Justa :) bo sie zastanawiałam czy kaszkę moge dać jeszcze czy jej sie nie znudzi ale jak Leo zajada to moja tez da rade :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta: powodzenia!!

Mój dzwoni, że z ruchu wraca o że sobie przypomniał, że piłkę ma dzis (dzwoni po 19, a po 20 wychodzi na piłkę), na co ją że właśnie szykuje kąpiel dla małej, a on żebym coś odgrzala, popierdzielilo mu się coś chyba, jadł obiad na fusze i co on myśli, że ja l4 mam to bezrobotna jestem) więc mu mowie, że ja tera kąpie, oczywiście wstawilam na patelnię co było (omal się nie spaliło),
    Ten wpadł wykapalam się nakarmil małą szybko usnela, zjadł i zaraz wyjdzie (cymbał)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne. Domi ma trzydniowke. Temperatura spadla, wyszla wysypka.

Mam mega bol jajnikow. W koncu cos sie tam na dole dzieje ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 20:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no to nic tylko chlopa brać w obroty :) powodzenia :)
    Zgredko ehhhh z tymi chlopamim czasem w ogóle nie myślą.
    My na mm przechodzimy bo ja na stałe przyjmuje leki na serce, które odstawilam żeby móc małego karmić piersią. Niestety zaczynam się czuć co raz gorzej i mój kardio zaleca powrót do leków a to oznacza koniec cycka,
    Póki co jeszcze karmimy się w nocy a w dzień już mm

Psotka dobrze , że jest już lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 20:11

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK 7h jazdy to duzo jesli na raz. Z przerwami da rade. My najwiecej na raz zrobilismy 1050km. Ale wyruszylismy ok 8 i przyjechalismy kolo 2giej do domu tak wiec te ostatnie godziny to bylo juz spanie nocne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo: rozumiem, przykro mi, bo pewnie byś chciała dłużej karmić ;(

A ja oglądam www z polskimi markami ubrań dla dzieci i z szyciem, ah jak chciałabym też umieć, mieć zdolności manualnych, jest tyle możliwości materiałów krojów fajnych rzeczy, a ja taką ciamajda, no i wiadomo "dwa dzieci"..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ale super z tym kinem!
    Kawiarnia z księgarnią też mi się podoba. ;)

Co do prezentów ja jakoś zawsze wolę dać prezent niż kasę, bo kasa się rozpłynie, a prezent zostanie na pamiątkę.

Lara a dlaczego nie dało się założyć? No i oczywiście pokaż co masz. :P
    Ja swojej nie kupuję, ma 4 pary. ;)
    Najszybciej coś na jesień (jeśli z tych wyrośnie).

justta w takim razie powodzenia. :)

Młoda zazdroszczę. U nas ciężko będzie smoka pożegnać. Tzn w dzień nie używamy w ogóle ale do spania musi mieć bo jak nie to się okropnie drze.

justta lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek nos ok, strupy się robią itd. Nie boli ale wygląda strasznie. Ludzie się na mnie dziwnie patrzą, a ja zapominam że coś tam w ogóle mam. ;)
    Nieukowa nas nie odwiedza, fakt.
    Mojej Zuzi dopiero teraz zbrzydły kaszki, tzn. je ale mało. Dojada np. chlebkiem.
    7h jazdy to dużo na raz.

Zgredka ja tego do końca nie ogarniam... Narzekasz na swojego a kolację mu odgrzewasz... Ja bym w takiej sytuacji swojemu za ch*ja nie odgrzała. Albo by se zrobił albo poszedł by głodny albo suchary po drodze wpier**lał, jego wybór.

MANIEK lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka jestem nieodgadniona dla samej siebie..
    Właśnie się zorientowalam, że to kino jest akurat w momencie drzemki małej, więc może być !masakra, chyba, że zasnie przed i będzie spała w trakcie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Nie wiem co miałam gadać :) ale z tym żarciem to ja jestem jak Kroko niech żre suchy chleb :)
    Justka powodzenia i do boju :)
    Izolecc zdrówka!
    Konwi :( brak slow!!!!
    Ja padam na pysk starego mego plecy bolą wiec młoda w ogole nie raczył sie zając ale chociaz se koszule poprasowal ;)
    Byliśmy u lekarza młoda syrop dostała i jesli sie powtórzy to do alergologa póki co pięknie schodzi. A wózek a wiec mnie urzekł osobiscie volco snap czy jakos tak no leciutki piękna budka wieeeelka bardzo skrętny zgrabny duze koła ale nie kupiliśmy bo po 20 bedzie promocja :) A powiem Wam ze ja chyba nie umiem wychowywać pies rozdziadowany a z Zośka myslalam ze oszaleje na zakupach szał szał szał !
    Dobra to tyle spadam spac! Spokojnej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 22:28

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w łóżku.. Patryk dziś śpi że mną w łóżku, bo łóżeczko musieliśmy oddać kuzynce Amelce. Brzuch mnie boli bo dostałam @. A Patryk zobaczymy jak dziś..

Dobrej nocy

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kroko, musiałam wymienić bo Ania ma wysokie podbicie i nóżka nie wchodziła do butka. Siłowałam sie a nie na tym to polega.
    Smoku,nie martw sie, nie ty jedna masz takie odczucia co do wychowywania ;( wszystko jest nie tak jak sobie zaplanowałam ;(
    No ale ciężka praca przed nami, niestety. W sklepach tez jest szał. Wczoraj latała po Auchan, nie widziałam jej a słyszałam (była pod opieka taty) :) śmiała sie i najlepsza zabawa było ściąganie towarów z półek hehe
    Aaaaa i tata stwierdził, ze juz rozumie dlaczego czasami cenowek nie ma na wieszakach hehhe

Zgredka, ja tez czasami Ciebie nie rozumiem.

U nas dzis pobudka o 5:50, od 5:40 wiercenie. Ale usnęła wczoraj o 20.
    Teraz śniadanko i mam nadzieje ze pogoda sie dzis wyklaruje bo jest jakoś nijako.

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalismy, nie było źle. Już jesteśmy po owsiance..

Justa, trzymam kciuki za działania

Brzuch mnie tak napierdziela, nie wyrabiam.. Moja trzecia, @ od porodu i kolejna tak bolesna..

Miłego dnia, my do domu :)

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, u mnie odwrotnie, przed ciąża miałam tak bolesne @, ze leciałam na ketonalu i mnie zalewało.
    Teraz nie biorę nic a nic z przeciwbólowych, @ sa mniej obfite i jakby krócej trwają.

U Ciebie sie coś zmieniło?
    No i jak Patryk w nocy? Pewnie szczęśliwy ze miał mamuśkę blisko siebie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi wspolczuje bolu @ ja mam od czasu do czasu takie bardzo bolesne ze tylko ketonal, ale ogolnie wiecej magnezu mniej kawy wtedy i jakos idzie wytrzymac

U nas ze smokiem tez nie bedzie latwo, bo do spania musi byc ;-)

Podzialane wczoraj ;-)

dzisiaj deszczowo i nic sie nie chce, a M w pracy

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pamiętam, miałam że 3 przed zajściem, ale chyba było ok
    Mała się obudziła po 7, a teraz znowu ją tata uśpil, bo marudna była. Oby się obudziła na czas (kino na 11)..
    Ja tez jakoś zmęczona

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My wczoraj zabalowaliśmy i kąpiel była dopiero o 22. Nina jak poszła spać o 22.30 tak obudziła się o 5 na karmienie i teraz mamy 2 kamienie, jeszcze byczymy się w łóżku :)
    Od kiedy trzeba wprowadzać grafik dnia? My trochę jak Cyganie żyjemy bez rozkładu. Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że może Nina potrzebuje stałego planu dnia.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ciekawa jestem jakie ja bede miala @. Przed ciaza mialam lajtowe, malo krwi i bolalo tylko pierwszego dnia i to najczesciej nie jakos kosmicznie.

Domi juz szaleje. Temperatury nie ma a za to ma wysypke na calym ciele. Zastanawiam sie czy isc do lekarza ale chyba nie pojde skoro juz wiem co to jest a tam to sie tylko naczekamy i moze sie wtedy od kogos zarazic jakis syfem jak to u lekarza.

A wczoraj taka niezwykla historia.
    Maz mial polozyc D spac. Nosil i spiewal przez 15min, w koncu go polozyl ale maly ani myslal spac wiec maz go tam glaskal i klepal i uspokajal. Ale w koncu sie wkurzyl, wyszedl, zamknal drzwi i mowi ze chyba go zpostawi na jakas godzine plakac zeby sie zmeczyl. Oczywiscie powiedzialam ze mozemy go chwile zostawic ale nei godzine tylko 5-10min! A tu sluchajcie po 5 minutach nagle ciiiisza. Przestraszylismy sie ze cos sie stalo. Weszlismy do pokoju a D spi sobie spokojnie :D. Jeszcze nigdy mu sie cos takiego nie zdazylo.

Izoleccc, Arienna lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem jak określić stan Patryka, w nosie zielone gluty, kaszel mokry.

Ja teraz mam bardzo bolesne, a po Tymku miałam skąpe, krótkie i ogólnie cykl trwał 24-25 dni a teraz wydluzyl się do 30. I od czego to zależy..

Mari, my mieliśmy stały harmonogram od samego początku, tzn. Kąpiel 19-20, później spanie, spacery o określonych godzinach. Posiłki to wiadomo, różnie, bo na żądanie

No to Justa oby żołnierze dopieli celu :)

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ