WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Yas przykro mi z powodu bólu. Powodzenia w następnym cyklu.

Kotka a gdzie są rodzice tych dzieci na placu zabaw???
    I zdecydowanie przesadzasz. Zuzia starsza i nie robi tych wszystkich rzeczy.

Jussta moja też tancerka. ;)

Lara współczuję akcji ze ścianą!

Dama wszystkiego dobrego dla Was.

Beszka gratki chodzenia.

beszka lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Poproszę namiar na jakiś dobry żłobek z internatem. Ma ktoś?
    Gówniana noc, to się nigdy nie skończy.

Młoda, gratki zaobrączkowania :) Co żeś Ty uczyniła, olaboga...;)

Beszko, brawa za chodzenie Hanuli :)

O chłopach było, barany, buroki i tyle.

O poradnikach, w dupie mam poradniki.

O stymulacji rozwoju, nie potrzebował dzieć, nie praktykowałam. Bo to ja za nim nie nadążam :) Rozwija się ekspresowo i wciąż czymś zaskakuje. A jak rozrabia...

Alem zła, kurza morda no.

A i ten, bilans 15 miesięczniaka mieliśmy w piątek, wszystko git, na ospę my się zaszczepili.

Buziaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 07:14

beszka, konwalianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry niedzielne!

Jejku, nie przeczytałam ani jednego poradnika, czasami sie schizmę, ale potem tłumacze sobie, ze każde dziecko jest inne, inaczej sie rozwija, ale przecież kiedys sie nauczy kolorów, nazw zwierząt. Co z tego ze ja jej szczekam, miaucze itd, jak tylko na mnie patrzy i sie uśmiecha, w książeczkach przewraca strony i buczy przy tym po swojemu.
    Każdy uczy sie na swoich błędach i przy kolejnym dziecku juz ich ńie popełni, a na poradniki wg mnie szkoda czasu.

Beszko, brawo, brawo :)

Wczoraj nakupowalam tyle roślin, ze wieczorem zastanawiałam sie gdzie i jak je rozsadzić :)
    A dzis w Parku Śląskim jest wystawa kwiatów i ciągnie mnie, oj ciągnie, nawet zeby tylko pooglądać :)

Wczoraj Ani kupiłam w Smyku kilka rzeczy a wszystko na kartę podarunkowa co kiedys dostała, fajna sprawa :)

Po awarii ze ściana i rura, 100 pran zrobione i kolejne przedemna, No ale skoro dzis niedziela, to odpuszczam, niech pralka tez odpocznie :) pranie średnio schnie, bo wilgotność za duża :( tydzień będę to prasować :(

Zgredzia, super wyglądasz, nie widać po Tobie zmęczenia, a tort świetny :) co jeszcze dostałaś???

Nenaa, na co zes jest zła, he? Bo jeśli na chłopa, to dołączam do nerwów, masakra z nimi ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 07:21

beszka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ogólnie Laruś, na los ;) Chłop też się w to wlicza, trza ich lać, innego sposobu nie ma...jak tłumaczenie nie pomaga ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj dostał szkole życia jest trochę spokojnie. U nas nocka słaba, mnie męczy migrena,
    Miłego dnia!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Młody jeszcze dospał chwilę, właśnie się przebudził i krzyczy KAWA KAWA...
    Jak te dzieci wszystko kodują, pamiętają, nie mogę z niego :D Chyba jednak nie zrobię mu tej kawy, wystarczająco pobudzony jest od rana ;)

marissith, WróżkaZielona, Blondik, Izoleccc, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Meldujemy ze przetrwalismy nocke ;)
    Mloda walczyla domprawie 23 potem jeszcze troche maz musial ja glaskac. Wychodzi na to, ze glaskanie jej po pleckach i buzi ja uspokaja :) spala w swoim lozeczku. Obudzila sie raz kolo 2.30 i troche plakala plus po uspokojeniu 30 min.glaskania ;) rano obudzila sie w swoim lozeczku o 8 z wielkim bananem na buzi. Cyca jak rano dostala (nie domagala sie ) to oczywiscie oddac nie chciala.
    Dzisiaj maz chce sprobowac wyjsc z pokoju i wchodzic co jakis czas ja poglaskac,a le nie wiem czy sie uda i nie jestem pewna co ja na to....

Maz mowi, ze wczoraj tak zalosniej plakala niz poprzednio. Oby teraz bylo tylko lepiej,chociaz ponoc orzychodzi kryzys. Mam tylko nadz.ze zanim maz musi do pracy wrocic.

Lara, my tez ostatnio kwiaty sadzilismy i na tarasie i w ogfodzie i planuje jeszcze orzed domem takie co sie w ziemie wsadza i pieknie kwitna na wiosne :)

Milej nd.wszystkim (ja musze dokonczyc porzadki i 2 ciasta upiec na jutro i wtorek :/ )

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My się jeszcze cyckujemy w łóżku :) Wczoraj dzień pełen wrażeń i Ninie się coś śniło ale się uśmiechała więc chyba ok. Byłyśmy na nocy w muzeum, jak zaczęła płakać poszłyśmy do domu. Poradników nie czytam, chociaż może powinnam. Czasami mam wyrzuty sumienia, że Klusie tak wszędzie ciągamy i nie ma stałych rytuałów oprócz kąpieli. Sama nie wiem czy dobrze robię. Znajome mają codziennie spacer w tych samych porach, tą samą trasę a mnie szlag by trafił :(
    U nas chłop chwilowo ogarnięty tylko wczoraj plumkał, że skoro SIEDZĘ W DOMU to mogłabym obiad ugotować. Taaa siedzę w domu, właściwie to wakacje mam, dostał opiernicz i poszedł do garów :D
    Miłego dnia laski

PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas kiepsko .Mały od dwóch dni robił jakieś dziwne kupy ale nie skojarzyłam tego z biegunką no a przedwczoraj patrze na noc po kapieli a tam dupka tak odparzona,że szok... ehh tak go to boli wczoraj tak płakał jak tylko z drzemki wstał szał .Teściowa kupiła fiolet i smarowała tą skóre tak tym fioletem ale czy ja wiem czy to dobre słyszałam o kąpieli w tym. Dzisiaj ma nawet ok ale ma dwa miejsca gdzie ma ranki takie były zaropiałe dzisiaj nie wiem jak to wygląda,bo zamalowane to fioletem całe ma.Pójde do lekarki i co nawet nie zobaczy jak to wygląda ,bo to w fiolecie. Dziewczyny czy dalej mu to smarować takim nierozcieńczonym fioletem czy co robić.Jak to zmyć z tych ranek będzie ciężko,bo nie chce mu bólu sprawiać.???

Nawiązując do wczorajszego dnia braciszek męża miał mój aparat i cykał fotki,dzisiaj przeglądam a tam cała nagrana przysięga aaaaaa ;D boska pamiątka hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:49

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda u nas sudocrem pomagał na odparzenia, położna nam fiolet odradzała, ale wiadomo ile matek tyle opinii.
    Cześć w ogóle.
    Beszko super ze sie nie poddajecie, z tym odcyckowywaniem. Trzymam kciuki. Co do tych poradników i lekarzy to jasne zgadzam sie z Toba ze rodzice najlepsi obserwatorzy , wiadomo ze zupełnie nie zawierzam sie lekarzom i sama obserwuje rozwój dziecka. W każdym razie nie czuje potrzeby czytać takich książek, bede sie potem schizowac ( jak Psotka ) ze dziecko czegoś nie umie.
    U nas dzis dziwnie , jagoda do 9 spała z przerwami ale jednak... Szok!
    Kroko jak Zuzia ? Juz wyleczona z tego " zrostu"?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala druga noc pod rzad spala w swoim lozeczku bez pobudki na przeniesie..

Laro: dostalam jeszce album dla chlopca i kosmetyki, wszystko zgodnie z zamowieniem

marissith, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc..ale dzis beznadziejna pogoda..a u nas tych "imprez' na wsi.. odpust z dmuchańcami i innymi.. otwarcie KFC z zespołem - hehe.. no nic, moze jakoś uda nam sie skoczyć..ale wieje jak nie wiem..no i czasem pada.

Beszko, super, że mąż taki zawzięty, będzie coraz lepiej

zgredko, też uważam, że pięknie wyglądasz

Młoda.. hm.. a może samą mąką ziemniaczaną?

Nena, boski Diego, ma chłopak pomysły :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda fioletu nie uzywalam jak byla potrzeba to bepanten nie zakladalam pampka zeby pupa sie wietrzyla i podmywalam kilka razy dziennie a i wieczorem moczenie pupy w waniennce u nas dwa razy bylo takie odparzenie:/

A ja sie bycze Leo spi z tata od 11 30 chwilo trwaj:)u nas zimno pochmurno i deszczowo:(chcemy mi sie pizzy=:O

Justta oby bylo zielono:)

Beszko brawo!wizyta 19 maja;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, to juz niedlugo wizyta :)

Zgredko, ja sie do komplementow dziewczyn dolaczam ;) no i brawa dla malej.

Moj maz no zawziety, ale wiece w sierpniu minelyby 2 lata odkad spimy osobno ;) w ciazy z H mega mnie mdlilo i rzygalam po nochach, wiec przenioslam sie do goscinnego, zeby go nie budzic. Potem Hannka ssak i tak jakos zlecialo :/

Wlasnie probowalam H na drzemke polozyc i dupa. Nie mam serca. A maz wyjezdza mlodszego odebrac, bo u kolegi byl ;) skonczy sie wozkiem. Chocia plan byl taki, aby najpierw zaczela sie sama zasypiac na noc a potem za dnia. Zobaczymy.

U nas dzis sloneczko, ale wieeeeje i zimno,brrrr

Ja skonczylam sprzatac. Zaraz bede ciacho robic.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślę czy nie powinnam uczyć wobec tego Patryka spać w łóżeczku a nie w wózku, ale to mi akurat zwisa.. Za to muszę pozbyć się smoczka..

AA i jeszcze miałam spiecie z mamą, rozmawiam z siostrą na Skype, ma syna 10m-cy i odstawia go od piersi, no i przyszła do niej mama i mówi do mnie :"a Ty "?, ja mówię :co ja? Kiedy go odstawiamy, do kiedy będziesz go karmić, przecież duży już jest.. no nie powiem, wkurzylam się.. Odburknelam swoje ale niesmak pozostał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 14:54

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, moja mama tez ciagle gadala przez ostatni mies.o odstawieniu Hani i nauce spania bez cyca. Mi to jej gadanie zwisalo. Decyzje podjelismy wspolnie z mezem. Gdyby H zasypiala przy piersi i spala potem bez pewnie dalej bym ja karmila intensywnei jak dotad.... No ale jak ona spi z cycem a ja nie mam czasu ani dla meza ani dla chlocow ani dla siebie....no coz. Mala byla najwaznijesza przez ponad rok, teraz musze pomyslec o chlopcach i mezu....bo relacje z mezem sa najwazniejsze. Dzieci kiedys odejda i sami zostaniemy i co?

Hanka nie to ze spi w wozku,a le ja trzeba caly czas bujac, a to juz jest uciazliwe, bo nic zrobic nie moge i potem latam jak nakrecona od powortu meza z pracy, az do pory kapieli i kolacji. Na czym chloocy tez traca....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc beznadziejna znowu. Najpierw placz ok 2giej a potem pobudka o 4:20. Ja juz nie daje rady. Maz tez. Zabija mnie to. nie wspominajac ze raczej nie palam wtedy wielka miloscia do mojego dziecka :/. Czemu mi sie taki przypadek musial trafic? Szukam po necie i widze, ze trafiaja sie takie dzieci ale jest to jakies minimum, zdecydowana wiekszosc spi do 6 - 8mej albo i dluzej. Nawet nie mam co myslec o nastepnym dziecku bo nie wyrobimy psychicznie i fizycznie.
    Czasem wolalabym nadal karmic co godzine w lozku (bo wtedy moglam pospac do 7-8mej) niz wstawac po 4tej....

BESZKO gratulacje! Wiedzialam, ze wam sie uda. To tylko tak niewobrazalnie wyglada na poczatku. No bo jak nauczyc zasypiac dziecko bez piersi skoro cala noc na niej wisi? A jednak sie da i wcale nie jest tak tragicznie, w sumie nawet nie jest zle. Prawda? U nas nie bylo regresu wiec moze was tez ominie.

Zazdroszcze wam tego spania do 8mej....Tak jak wspomnialam czasem wowlalbym wrocic do spania z D i karmienia niz zeby wstawac po 4tej :(

KROKO - rodzice byli na placu ale nie zwracali uwagi :/. Moze nie widzieli?

Co do poradnikow - Ja raczej staram sie szukac ksiazek nie "dla mas" ze tak powiem, bo takich poradniokow dla przyszlych rodzicow jest cale mnostwo. mnie to poprostu interesuje i jest fascynujace jak ksiazkowo rozwija sie wiekszosc dzieci, jak to po kolei idzie. Interesuje mnie rozwoj mozgu, jak dziecko sie uczy, co sie dzieje w jego glowie, jak przebiegaja procesy nauki jezyka, co i jak na dziecko wplywa.

Wczoraj byly u nas kolezanki, sa para. Kurcze, szkoda mi ich bo super fajne dziewuchy i bardzo lubia dzieci (nawet sie zaoferowaly, ze jakby co, to one sie chetnie D zajma :D) ale same miec przeciez nei moga :/.
    Siostra tej jednej lezy w szpitalu. Jest w 4 miesiacu, lozysko sie odkleja (rozkaszla sie tydzien temu i tak sie zaczelo), musi lezec plackiem do konca ciazy prawdopodobnie....Straszne. Sama mowi juz nawet, ze chyba wolalaby poronic :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 15:30

beszka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK - ja bardzo chetnie na kawke sie umowie :). Mam tylko torche problem z ujawnieniem sie w realu ;). Musze to przemyslec hehe. Ale teoretycznei bardzo chetnie. Chce zeby Domi mial duzo znajomych w Polsce zeby dobrze po polsku mowil :). A tych biletow na Ironow nadal nie kupilam...Jakos tak na plyt to mi nie odpowiada....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem Kotka, bo żaden z moich dzieci nie śpi do 7 nie mówiąc o 8. Na Tymek spał do 4.30, Patryk do 5.30, no ale to nie trwa wiecznie max 2 lata

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a co maja powiedziec rodzice dzieci chorych badz niepelnosprawnych?u nas w rodzinie od strony meza jest dziewczynka z autyzmem uwiez mi to jest walka 24/24!a to bedzie do konca ich zycia bo takie dziecko nie jest w stanie funkcjonowac samodzielnie!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ