X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze byłaś :P to nie takie oczywiste, ale oby pomogło :)

Właśnie wróciłam z ogródka, wyplewilam pół :) Ania ciagle tylko mama i mama.... Normalnie witki opadają.....

Pozatym jutro rano przychodzą do rozebrania mojej sławetnej szafy, wiec z pokoju musza zniknąć: łóżeczko i komoda z ubraniami Ani. Bedzie taki rozpierdziel ze aż sie boje :(
    Spółdzielnia bedzie wymieniać pion w trybie pilnym awaryjnym jak zbiorą ekipę (tylko kiedy?) my w piątek wyjeżdżamy...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!!!
    Zoska dopiero zasypia...wybaczcie ale misze stwierdzić ze Zosia nie licząc tego ze do nikogo nie chce isc złote dziecko :) dzis poszła do swojej przybranej prababci na ręce (siostra mojej babci sp) oczywiscie za chrupke!! Nic za darmo patrzenie takie małe jak cwane!!
    Kroko współczuje!!!! Biedne wy :( zdrówka dla Zuzi i sił dla Ciebie... A wiadomo co to? Czy wirus czy co? Wybacz jesli pisałaś ale mi umknęło :( oby antybiotyk szybko zadziałał.
    Lara ta szafa to jakas masakra!! A kiedy idziecie na swoje? Jak sie sprawy maja?
    Zoska owszem przejrzy sie buzi sobie da w lustrze ale to na chwile i leci dalej.
    Mańki trzymam kciuki zeby wszystko dobrze i sprawnie poszło! Trzymaj sie kobieto!
    Beszko a jak u Was??? Co z mama? Wypisali ja? A jak Hania?
    Konwi współczuje nocki i w ogole nerwów z chłopakami :(
    Wróżka oby te dwa tyg szybko minęły...nawet sobie nie umiem wyobrazic i bie chce jaka to masakra taki maluch z gipsem po pupkę :(
    Ktoś mowil cos o zębach...zoska ma 16 co prawda nie wszystkie sa całe na wierzchu ale sa ;)
    Kotka fajnie ze zaszalała sobie :)
    A Młoda ja tez nie płaciłam za prenatalne...po prostu poprosiłam o skierowanie i dostałam ale nie mam pojęcia co tam było wpisane.
    Co do chałupy to juz drugi miesiąc czekamy na łóżko do sypialni podobno ma byc na koniec lipca. A wczoraj stary kupił gary...piekne krwistoczerwone z Olkusza nie no sam z siebie nie kupił kiedys wspominałam ze mi sie podobają :) ale brawo dla niego :) a dzis wuja sie wygadał po cichu ze mama chce nam sprezentować wypoczynek głupio tak bo juz dużo nam pomogła ale póki co nic nie wiem oficjalnie wiem nie moge z nia pogadać zeby sie opanowała.
    No to tyle pamietam. Spadam i spokojnej nocy zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:40

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko zdrówka dla Zuziaczka a dla Ciebie siły, żebyś to przetrwała
    Maniek mam nadzieję, że twoja Mama ma się lepiej. Jednak bez załatwiania nie da się nic z NFZ, po prostu chory system.
    Przenieśliśmy wczoraj Klusię do innej przychodni, mam nadzieję, że tam nie będą robić cyrków i zaczepią nam dziecko. A ta lekarka niech spada na drzewo, mamy płacić 1200 zł bo jej się papierka do sanepidu nie chciało wypełnić! I teraz hit, mamy wizytę u kardiologa na marzec 2017 :D badum pssss kurtyna opada...
    Dobrej nocki!

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, Domiego chyba diabel opetal. No tak rozbojniczyl dzisiaj ze juz mi sil i nerwow nie starczalo. Nei to ze placzliwy byl tylko broil strasznie. Wrzaski, smiechy, rzucanie wszystkim, obrywanie pomidorow babci, wylewanie wody kubkiem za wanne, uciekanie na schody, odglosy z dzungli, plucie mlekiem, plucie woda tak dla jaj....Ale o dziwo, choc sie na to nie zanosilo, zasnal raz dwa :)
    MANIEK wrote:
    Kotka psia krew fier of the dark to kawałek przy którym mi serce wyskakuje i cholera mnie nie było:( moze następnym razem ( jak dożyją bo przecież obi to juz dziadki ) ...

No to chyba jeden z najlepszych koncertowych kawalkow. Ale jak kiedys jeszcze bedzie ci dane IM to napewno tez to zagraja :). A tak w ogole to bylas juz kiedys na IM? Ja pierwszy raz ale mysle ze nie ostatni (jesli pozyja jeszcze troche) bo fajnie bylo :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: a jaki macie antybiotyk?

Moja dzis zasnela wczesnie, kolo 20 i bez pobudek z krzykiem, oo wlasnie pisknela, ale moj ja ma u siebie, wiec tylko jeden pisk
    Ja nakarmilam wlasnie malego i chlusnal serkiem, ale zasnal zaraz po umyciu mordki, oby spal ze 3h smacznie..

Poplakalam sie dzis mojemu w zw ze zlobkiem, ze mala bedzie plakac, ze inne panie, inne warunki, nie tak rodzinnie, ale to pewnie ja sie bardziej przywiazalam niz ona :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ratunku, Domiego chyba diabel opetal. No tak rozbojniczyl dzisiaj ze juz mi sil i nerwow nie starczalo. Nei to ze placzliwy byl tylko broil strasznie. Wrzaski, smiechy, rzucanie wszystkim, obrywanie pomidorow babci, wylewanie wody kubkiem za wanne, uciekanie na schody, odglosy z dzungli, plucie mlekiem, plucie woda tak dla jaj....Ale o dziwo, choc sie na to nie zanosilo, zasnal raz dwa
    Witaj w moim codziennym świecie.

Dzień dobry.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ratunku, Domiego chyba diabel opetal. No tak rozbojniczyl dzisiaj ze juz mi sil i nerwow nie starczalo. Nei to ze placzliwy byl tylko broil strasznie. Wrzaski, smiechy, rzucanie wszystkim, obrywanie pomidorow babci, wylewanie wody kubkiem za wanne, uciekanie na schody, odglosy z dzungli, plucie mlekiem, plucie woda tak dla jaj....Ale o dziwo, choc sie na to nie zanosilo, zasnal raz dwa

Hahah, toz to normalka :) do tego ciagle wsadzanie kamyków do buzi, robi to celowo na moich oczach, chowanie sie w miejscu niedozowolnym na ogródku, zrywanie zielonych poziomek, bieganie po schodach, wylewanie miski z woda psu,wchodzenie do wiadra z woda przeznaczona do mycia podłóg (!), piski, krzyki to juz wogole wyższy poziom plus wymuszanie płaczem....... Zawsze pisze ze Ania to szogun, jeszcze ńie diabeł, ale szogun :)

Dzis tylko jedna pobudka o 4:50 z noszeniem i wstanie o 7.

Manku, jak po wizycie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokoj, nic z tych rzeczy, o ktorych piszecie nie ma
    Ha ha ha

Ale gnojek nie chce.myc zebow od 3 tyg, dzis na sile jej mylam juz, rece zlapalam glowe scisnelam wsadzilam palec do buzi zeby byla otwarta (i to wszystko dwiema dlonmi) biedna plakala, ale nie ma rady, pokojowo probowalam wczesniej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah u nas z myciem zębów to samo! No i odechciało jej sie siedzieć na nocniku :/ a juz tak fajnie było :/

Czekam na właściciela mieszkania bo ma przyjść rozkładać ta szafę.... A oczom jego ukarze sie.....grzyb.... Swietnie....
    Ktoś pytał kiedy na swoje? Otóż zbieramy resztę dokumentów potrzebnych do kredytu i jeśli nam przyznają to ok listopada, grudnia dostaniemy klucze :) plus remont to może luty????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki masz Laro na to sposob? Bo ja kapituluje jak ona zamyka buzie i nie chce myslec co sie w tej buzi dzieje, zwlaszcza, ze nonstop ma smoczka ktory wola o pomste do nieba mimo wyparzania, musze kupic nowego a tego wypieprzyc

Dzis jak ja odwozilam do zlobka to juz w samochodzie plakala, skoro teraz placze w starym to moze jakos latwiej bedzie mi ja do nowego dac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Manku, wspolczuje Ci...Wam tych stresow, nerwow, pewni i komntqmi poczucia nimocy i niesprawiedliwosci. To jest chore,mze czlowiek w tak powaznym stanie musi sie jeszcze z systemem meczyc.
    Dobrze ze macie kontakty i mogliscie cosmprzyspueszyc, bo wiadomo...czas tu jest b.wazy. Caly czas o Was mysle i moooocno trzymam kciuki.

Zgredko, co do niwego zlibka, to dzieci w tym wieku orzywiazuja sie do miejsc i osob nimi zajmujacy,i. Generlanie mowi sie, ze nie powinno byc zbyt wiele osob zajmujacych sie takimi makuchami i nie powinn sie ine czesto zmienic.jest to ogromny stres dla malucha. Musisz dobrze rozwazyc wszystkie za i przeciw. Moze przejsc sie z mala do nowego miejsca i zobacYc jak zareaguje.
    W wiekszym miejscu bedzie tez pewnei czesciej chorowac a co za tym idzie i maly bedzie czesto chory, wiec zwolnienia lekarskie x2 ;) przerabialam...kszmar. Dziekowalam za mozliwosc pracy z domu ;)

Psotko, u nas takie zachowanie codziennie razy 2 plus moj 7 latek zachowuje sie jak nastolatek. Mam dosc, a po powrocie maz idzie do pracy a ja z cala 3 sama.

Dziekuje za troske o mame. Mama nadl srednio, ale duzo loiej niz dwa tyg.temu. Szokuje mnie polski system, mentalnosc lekarzy i pielegniarek. Pielegniarki w dupie maja. Tylko ploty i kawusia i wara by jej przeszkadzac. Lekarze rozmawiaja z Toba jak z glupim. Dopiero jak pokazalam, ze moja wiedza na ten temat ni jest zerowa a info czerpie od lek.pracujacych w norwegii i niemczech, zaczeli rozmaiwac ze mna jak z czlowiekiem (np.probowali mi wmowic, ze dopplera przy tym schorzeniu robi sie tylko raz i ze sa to standardy europejskie...a to gowno prawda, bo w eurooie robia to bad.co chwile itp.prawda jest, ze nie chca powtorzyc bad.bo kasy nie maja i wciskaja, ze nie trzeba gnojki, ale gdyby to ich matka tam lezala, to pewnie codzinnie by to badanie miala). Jesli echo serca bedzie ok w pt.,to chca mame ze skrzepami, bez bad.czy sie rozpuszczaja i czy sa b.duze, wyslac do domu. Mama sie b.boi, jak i my. Ojciec nerwowy (mam go dosyc). My dzisiaj wyjezdzamy. Przygotowalam co moglam i wpadne na jkis weeknd z Hanka.
    A do tego zlamana noga nadal nie jest zrosnieta...po 2 miesiacach.

Bedac w szpitalu codzinnie, widzac jak lekaze podchodza do pacjenta i jego rodz., pielegniarki syf i brud (sanepid dzien przed wizyta w szpitalu poinformowal ich, ze wpadni na kawe) itp. resztki checi powrotu kiedys kiedys do PL uleciay gdzies daleko.....ehhhh

My dopakujemy auto i jedziemy. Chcemy sie jeszcze w szpitalu na minute zatrzymac na buziaka ;) mama sie ucieszy i zobaczy mojego meza i Hanke (ich widziala tylko 3 pierwsze dni pobytu, chlopcy byli wczoraj ze mna u mamy....ale duzo lez bylo :( )

Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, mycie zębów przejmuje ojciec bo ja nie mam nerwów, ale w zależności od jej poziomu zmęczenia i humoru raz jest lepiej raz gorzej, wczoraj w wannie oczywiście ryk, wiec mycie zębów było bardzo powierzchowne w sensie przejechanie pasta po zębach. Musze być konsekwentna i cierpliwa czego mi brakuje :(

Może jest tak jak mówisz.... W nowym bedzie lepiej? Może to niechęć przez kolegę, który ja bił?

A jak u Was z nocńikiem? Nie opiera sie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na szybko, fasol ok wg usg termin na 10 lutego ale moze jeszcze sie zmienić, serducho jest i ruszał sie :) fajnie było znowu oglądać takie mąkę cudo. Ze złych wieści mam + 2 kg od poprzedniej wizyty:( nie wiem skad bo nie jem az tyle ale dr powiedziała ze moge wodę zatrzymywać tak jsk w poprzedniej ciazy... I tego sie trzymam.
    Kroko zdrowia dla Zuzi.
    Beszko w pl służba zdrowia to pomyłka! Zazdro ze nie mieszkasz tutaj.

Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ma goraczke :(.
    Taki cos goracy i placzliwy mi sie wydawal, zmierzylam i 38,6°C :/. Usnal mi na piersi, pierwszy raz w zyciu chyba, bidulek.

Nie wiem od czego. Tzn. mam dwa podejzenia:

1. Wczoraj zlapal nad deszcz. Lalo jak z cebra a ja zapomnialam foli na wozek glupia. No i tak bieglismy przez deszcze z 5min poczym schowalismy sie w sklepie a tamklima i zinno to wyszlam i dalej bieglam jeszcze 5min do domu. Myslslam ze pluca wypluje. Sciana deszczu - Domi juz pod koniec plakac zaczal :/ - ale w domu radocha.

2. Wczoraj przyjechal do nas maz kuzynki z dwojka dzieci. Jednego z nich bolalo gardlo i nie chcial nic jesc. Wieczorem kuzynka dzwoni i mowi ze bierze antybiotyk bo ma zapalenie krtani. Kuwa! No jak kocham ta kobeite to myslalam ze ja zarabie w myslach! boje si eteraz ze D cos wlasnie podlapal od nich bo co z tego ze mama w domu zostala skoro zarazki mogly z nimi przyjechac :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niechec.jest chyba dlatego, ze w ciagu ostatnich dwoch miesiecy zmienila sie cala kadra, a i dzis jakas nowa pani ja odbierala..
    Bylam w nowym zlobku podpisac umowe, ale masakra sanitarna, jak dziecko chore to nastepnego dnia nalezy przyniesc zasw od lekarza ze moze chodzic i zdrowe, co chwila do.lekarza bede latac. Beszko: nie boje sie o te choroby, bo wlasnie oni beda odsylac dzieci chore (trzeba je w ciagu godziny odebrac), wiec bedzie mniej chorowitkow, nie tak jak teraz, no i jak na poczatku mala pochoruje to maly bedzie jeszzcze ze mna w domu. Jakos dam rade..
    A w ogole jak bedzie karta3+ to sie czesnego nie placi..

Manku: gratuluje

A co szpitali widzialyscie ten reportaz na tvn o tym jak babka za lozkiem znalazla wystajace ze sciany grzyby (jadalne) normalnej wielkosci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:54

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Podczytuje was szybcikiem ale nie mam czasu nic skrobnac.

Od dwóch dni mały przeszedł jakąś zmianę i to wcale nie na lepsze.... :/
    Jeśli nie śpi lub nie je to ryczy.... Cały dzień ryczy.... Taki placz jakby mu się nudziło, żadna zabawa nie zajmie go dłużej niż 5 minut.

Zaczynam być nerwowa :/ pomocy brak, przez ta zmianę mieszkania mqz robi nadgodziny bo kasa potrzebna, wraca o 20

Czasem mam takie chwile że mam ochte płakać razem z małym :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie sa najlepsze termometry? Bezdotykowy? dotykowy (przykladany do czola)?, do ucha? I jaka firma?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamndo ucha Brown i nie jestem zadowolona, raz ze dziecku trudno ta duża końcówkę umieścić w uszku, dwa że jak mierzyłam temperaturę sobie to w odstępie minuty zawsze miałam inny wynik. Plus taki ze szybki.

Jakbym teraz kupowala, zastanowilabym się nad bezdotykowym

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bezdotykowy. Ale nie używam. Służył tylko do mierzenia temp wody. Ale dobry :)

U mnie szafy juz brak, cała ściana w drobnych czarnych plamkach -grzyb-pleśń. Teraz czekam na dalsze kroki spółdzielni, tzn kiedy wchodzą i robią....

Przy okazji gdy przyszli rozbierać szafę, przyszła koleżanka ze swoja o miesiąc młodsza od Ani córka. Moja w ryk, ciagle darcie, a tamta pięknie sie bawiła, chodziła, mówiła, tańczyła i sie śmiała. Mi było wstyd jak jasna cholera. W końcu zwaliłam na zmęczenie itd ale bez jaj..... Czy to moja wina ze ona sie tak zachowuje? Szczerze to mam dosyć, ciagle wiszenie na mnie, jeczenie, płacz gdy zniknę na 3 seki ;( nie wiem co robić......

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara aż się boję bo jak czytam o zachowaniu ani to widzę mojego Kiano, do tej pory liczyłam że z tego wyrośnie ale teraz mam wątpliwości, to chyba wina charakteru, tiago jest zupełnie inny

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ