X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Psotka, doczekalas sie! :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Byłam dzisiaj na Becie. Mój wynik to 85.86 mIU/ml ostatni okres miałam 17.06. Do wizyty u ginekologa jeszcze trochę, a ja odchodzę od zmysłów. Czy możecie mi napisać czy jest wszystko ok?

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrob jutro bete i zobacz czy odpowiednio przyrasta jesli Cie to niepokoi. a tak, pozostaje czekanie na wizyte.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu potrzebuje porady tym razem sprawa pilna i powazna:

Pare lat temu jezdzilam przez pare lat do pewnego miejsca w Polsce (280km od Wrocka), na konwent. Poznalam tam mnostwo fantastycznych ludzi i w ogole bylo fajowo. Marzy mi sie od dawna znow tam jechac i teraz jest szansa. Teraz albo znowu za pare lat do piero bo jak zajde w ciaze czy bede potem karmic to juz pozamiatane. chce jechac sama. Na 3 dni. No i teraz kwestia co zrobic z Domim. Sa dwie opcje:

1. Domi zostaje u moich rodzicow. Wyjezdzam wsrode ok 13tej, jestem tam caly czwartek i w piatek wracam pod wieczor do domu. - to jest opcja minimum bo chetnie zostalabym dluzej.
    Moi rodzice sa specyficzni. To nie sa takie ksiazkowe dziadki. Babcia w zyciu chyba z wnuczka swoja nie wyszla na spacer i raczej nie sadze ze z D wyjdzie. Mimo to dobrze sie nim zajmuje, w sensie ze czyzta, bawi sie, rozsmiesza. Dziadek tez ogarnia i to super bo zawsze sie z nim rano 2-3h bawi! Oni sie tylko boja ze cos sie stanie.
    Jako argument dalam im ze oni sami zostawili kiedys moja siostre babci na 2tygodnie! i pojechali do Bulgarii - a mama na to ze siostra miala 2latka a babcia 10lat mlodssza niz ona teraz.
    Moj drugi argument: Znajomi zostawili babci wnuczke na tydzien (tzn. sama chciala). Babia jest sama i ma 75lat!

2. Domi zostanie z drugimi dziadkami. Plusem jest to ze wtedy rano i wieczorem moj maz bylby z Domim bo tescie mieszkaja 15km od nas. Minus: tesciowej ufam, nie boje sie go z nia zostawic ale tesc jakby nieogarnia. Niestety tesciowa jest chora i chodzi o kulach lub na wozku wiec malego nawet nie podniesie. No ale chyba by sie ze szczescia zsikali jak ich znam :P. Drugi minus: musialabym wtedy jechac 600km a nie 280km.

Ma ktos jakies doswiadczenie w tego typu sprawach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 13:27

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, wspolczuje spadku energii. Dobrze ze mama wpadanie na troche (zazdrosc).

Psotka, że ma byc to obraz do pokoju dziecka to zapytalam mych ekspertow, tzn.starszaka, bo mlodszy chory i spi :/ i jemu ten sie najbardziej podoba http://www.gallerystore.pl/work,23365,w-pogoni-za-marzeniami%20---
    Co do Dominika,mto ja bym go zostawila z jego ojcem na te kilka dni. A jesli ojciec musi do pracy, to na godz.pracy dziadkowie moga go popilnowac przeciez.
    Jakby nie bylo z tate zna najlepiej a tata bedzie mial szanse sie wykazac

Co do H wizyty,to we wt.bedzie. No comment. Za to mlodszy sie pochorwal. Pewnie to samo co mloda.

Chcialam odkruzyc dom, ale H boi sie odkurzacza, to wsazilam ja w nosidlo, ale nie chciala nawet tam siedziec, wiec bedzie syf na chacie

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O BEDZKO dzieki za opinie :D. Co ekspert to ekspert :D.

Problem jest taki wlasnie ze maz pracuje....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bety nie powtarza się co 48h? Emilcia?
    Nie wiem, nie zawracałam sobie nią nigdy głowy. Po co.

Pogoda dupna, ale dolina, Justa, będziemy miały lipę chyba nad tym morzem :( Zaszyjemy się w pokojach i będziemy pić...skoro plaża odpada.
    Pobożne życzenia ;)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko,ale co?cpracuje od 5 rano do poznj nocy? Czy mamjakies bardzij nirmaln godziny pracy?
    Moj tez pracuj. A zawsze on z dziecmi zostaje, gdy ja wyjezdzam plus dziadkowie do pomocy

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Znowu potrzebuje porady tym razem sprawa pilna i powazna:

Ma ktos jakies doswiadczenie w tego typu sprawach?
    Ja wybralabym opcje nr 2

Ja nie zostawilabym małego dziadkom którzy tylko szukają pretekstu aby go tam nie zostawiać.

Mimo że teściowa mniej sprawna ale jak to sama napisałaś zesikali by się ze szczescia, więc moim zdaniem dziecku tam będzie lepiej, no i będzie widywalo tatę więc dla niego też plus.
    Ale oczywiście zdecydujesz sama.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Psotko,ale co?cpracuje od 5 rano do poznj nocy? Czy mamjakies bardzij nirmaln godziny pracy?
    Moj tez pracuj. A zawsze on z dziecmi zostaje, gdy ja wyjezdzam plus dziadkowie do pomocy

Akurat zaczal nowa prace i to w powaznym miejscu wiec idzie na 9ta i wrac akolo 19tej. No ale moze te pare dni daloby rade zeby wracal chociaz o 18 zeb z nim chwile jeszcze posiedzial i spac polozyl. Tylko czy tamte dziadki dadza rade?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Beszko tulam Was mocno :( biedne te szkraby Wasze i Wy w tym wszystkim też się umęczycie.
    Damo gratuluje córeczki:)
    Jussta biorę tylko legginsy także możemy się podzielić Zgredkowymi ubraniami:)
    Psotka mi też ten nr 1 się podoba. Co do drugiego tematu to zostawiłabym z ojcem, myślę że to dla Dominika najlepsze rozwiązanie.
    Zgredko nasze mamy dość podobne widzę. Moja jest taka że muszę jej wciąż powtarzać że jest mi niezbędna i wtedy chętniej zostaje i w ogóle często ją komplementuję za obiad za odkurzanie ...za wszystko dosłownie.
    cholera więcej nie pamiętam ( znowu robi mi się budyń z mózgu)
    no właśnie od wczoraj głowa naparza mnie jak szalona - poszłam spać o 20:30 zaraz po jagodzie po czym o 22:00 zadzwoniła pani ze żłobka że dziś będzie zamknięte bo zostali lekko zalani:( siła wyższa nic nie poradzę.
    w pon mam idzie do szpitala już...boje się bardzo żeby to wszystko się udało.

justta lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja wybralabym opcje nr 2

Ja nie zostawilabym małego dziadkom którzy tylko szukają pretekstu aby go tam nie zostawiać.

Mimo że teściowa mniej sprawna ale jak to sama napisałaś zesikali by się ze szczescia, więc moim zdaniem dziecku tam będzie lepiej, no i będzie widywalo tatę więc dla niego też plus.
    Ale oczywiście zdecydujesz sama.

Tzn to jest tak mysle ze moi sie chyba bardziej boja. Bo siedze juz tu drugi tydzien i zawsze si ezajmuja jak gdzies chce wyjsc i nie ma nawet najmniejszego problemu. Z tym ze pareh a caly dzien to roznica i oni sie boja ze nei dadza rady aczkolwiek mama stwierdzila ze jakos przezyja ;)

No i Domi jednak bardziej jest z moimi zzyty.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie potwierdzili mi termin wyceny mojego mieszkania. W czwartek wszystko się okaże o jeeea ;)

Lara ty karmilas miksem tak jak ja, kiedy zaczynalas rozszerzać diete? Piszą że przy kp po 6 mc ale jak się karmi mxem to chyba wcześniej? Kijanka za 10 dni będzie miał 4 miesiące i aż się gotuje aby dać mu marchewkę i sama nie wiem czy można czy nie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja i tak wybralabym teściów chociażby na fakt ze Dominik będzie codziennie widywal tatę.
    Taka moja opinia ale zrób jak uważasz ja znam sytuację tylko z twojego opisu więc mogę pomijać inne aspekty

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko, to moze twoj maz moze zostawac u swoich rodzicow na noc. W nocy malym sie zajmie, rano domnik go zobaczy itp.

Twoja tesciowa na wozku, a z tego co piszesz Twoi rodzice starsi duzo od tesciow.....olus zostawienia go u twoich rodzicow bylby chyba tylko dla ciebie, bo mniej km do pokonania ;) a tam babcia mimo ze na wozku to dziadkiem podyryguje. A do kogo maly bardziej przywiazany, kto go lepiej zna? Plus jeszcze taki, ze jakby sie np.pochorowal to u tesciow bedzie Twoj maz, ktory w najorszym wypadku wezmie chorobowe i bedzie z synem...a w PL.....

Maniek, z mama musi byc dobrze. Nieustannie trzymam kciuki! A macie ten drugi wynik?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: stawiam na opcje dwa z uwagi na kontakt z ojcem.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Psotko, to moze twoj maz moze zostawac u swoich rodzicow na noc. W nocy malym sie zajmie, rano domnik go zobaczy itp.

Twoja tesciowa na wozku, a z tego co piszesz Twoi rodzice starsi duzo od tesciow.....olus zostawienia go u twoich rodzicow bylby chyba tylko dla ciebie, bo mniej km do pokonania ;) a tam babcia mimo ze na wozku to dziadkiem podyryguje. A do kogo maly bardziej przywiazany, kto go lepiej zna? Plus jeszcze taki, ze jakby sie np.pochorowal to u tesciow bedzie Twoj maz, ktory w najorszym wypadku wezmie chorobowe i bedzie z synem...a w PL.....

Maniek, z mama musi byc dobrze. Nieustannie trzymam kciuki! A macie ten drugi wynik?

Domi raczej z moimi bardziej zwiazany bo czesto tu jestem. Niedawno bylam tutaj na 3tyg a teraz siedze juz od 2tyg a tesciow to widzi tylko np w weekend na pare godzin- choc zna ich i nawet udalo im sie go uspic 2 razy ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem za opcja nr 2.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Psotka tez opcja nr 2

Bylam dzis na kontroli zwyklej u ginekologa wsio okej tylko zdziwilo mnie usg. Wedlug doktorka lozysko na przedniej a z polowkowych na tylnej scianie. No I roznica wagi tam 539gram a wedlug doktorka 420g hmmm I w co tu wierzyc. Ale oboje mowia ze widac dziewczynke ,nic nie dynda hehehe

Ja wgl wreszcie w domu. Bylam u tego gina I wyrobic dowod malemu I sobie odnowic dane. Male zakupy potem odebrac od dziadkow malego I wreszcie dom ufff.

konwalianka, Krokodylica, Ania_84 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda wierzyc w to gdzie lepszy sprzet i lepszy specjalista. Z waga to wiesz...zalezy jak mloda sie ulozy i jak pomierza ;) z lozyskiem dziwnie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ