Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrozko, bardzo sie ciesze
Psotko, mamy nianie ele., ale H nadal spi u nas w sypialni w swoim lizeczku. Z niani korzystamy, gdy np.jedno cos robi a drugie wymyka sie zeby umyc
Lara, H nietoleruje skarpetek i pizam ze stopkami. Czesto niestety jest zmarznieta z rana
Mloda zaszczepiona i marudzaco jeczaca z lekka temp. Najgorzej znosi to szczepienie. Waga 9160 gr, wzrost ponad 80 cm, ale nie pamietam ile dokladni. Wiec znow byla gadka ile i co H je, znow chcili nas na dodatkowe wazeni zagonic itp., ehhh no i pytali sie o wizyte w szpitalu a z omdleniem to dobrze ze jutro do lek.idziemy, bo H nie plakala jakos mocno, wiec dziwnie, ze stracila przytomnisc.
U tesciow bylismy. Wkurzona wrocilam. Dobrze ze ta ich coreczka wraca. Nia i jej dzicmi sie zajma, to ni npbeda nas zapraszac a ja sluchac nie bede musiala jak to corcia ma zle. Tesc ma wiecej zrozumienia do syt.z moja mama, moich stresow z tym zw.itp. Niz tesciowa, ktora ciagle jakimis dziwnymi komentarzami rzucala.
A ki caly dzin niedobrze.....niech ta @ juz przyjdzie, bo padne.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
no i jestem.
w szpitalu dopadl mnie wkurw straszny, bo nie dosc, ze czekalismy na wejscie do lekarza ponad 2h, to po wejsciu okazalo sie (co zreszta wczesniej przewidzialam), ze babka wypisala skierowanie na RTG i mamy zdjecie zrobic i przyjsc znowu. wiec znow latanie po szpitalu, przy RTG znow do rejestracji i pozniej z powrotem do poradni. na szczescie okazalo sie, ze kosc wyglada juz ladnie, wiec porozcinali mu ten gips i heja! nie wiem tylko jak ja go utrzymam bez wstawania, bo juz dzisiaj zaczal siadac i kicac jak zajac z jedna noga wyprostowana. chyba go do lozeczka przywiaze, bo on jak sie budzi to od razu wstaje. no zobaczymy. na razie jestem szczesliwa, bo w koncu kapiel byla!
Kotka- ja uzywam po dzis dzien niani elektronicznej, bo Maly w swoim pokoju spi. co prawda tak mi sie organizm dziwnie zaprogramowal, ze po chwili od mojego obudzenia sie slysze, ze maly juz sie obudzil, a w ciagu dnia slysze go bez niani. no ale noca jednak musi byc, coby szybko do niego dobiec z mlekiem lub bez
Alicja- moj spi teraz w samej koszulce przykryty kocykiem. wczesniej wydawalo mi sie, ze bedzie mu zimno i pewnie jak sie caly rozkopie to nad ranem za cieplo mu nie jest, no ale zadnych przeziebien przez to nie lapie. rzadko mu skarpetki zakladam, bo jakos mam wrazenie, ze go cisna.
Beszka- olac tesciow skosnym sikiem. daj znac co jutrzejszy lekarz powiedzial.
Konwi- po fotce widac, ze Patrys zadowolony z wyjazdujak tam u Was?
Lara- ojj, znam tego wkurwa! na mojej czarnej liscie sa remonty i kurierzy dzwoniacy akurat wtedy jak Maly zasnal. nie mowiac juz o jakichs nawracaczach namolnych. niby robia to wtedy kiedy moga, ale i tak to wkurwiajace, zwlaszcza po dlugim usypianiu.
Zgredka- mialam dac linka, ale widze, ze Justa mnie uprzedzila
Justys- jak tam pobyt nad morzem?
Ja zabieram swoj szanowny tyleczek spac. dzisiejszy dzien dal nam niezle w kosc.
dobrej nocy wszystkim!
-
Najgorzej jak kurier chce zostawic przesylke ale dla sadsiada!
No ale takei zycie co zrobic. Ludzie w bloku tez chca cos zrobic. Ja jak nie mialam dzieci to tez raczej sie malo interesowalam takimi rzeczami. Z tym ze w niemczech jest przepisowo chyba od 12-13 cisza czy moze 12-14, nei pameitam.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Wstawać śpiochy
Psotko ja tez używam niani bo jagoda spi w swoim pokoju. Spi w piżamce bez stopek bo w dzień tez boso smiga.
Lara pomysl ze jak kupisz mieszkanie w nowym bloku to nie dość ze sama bedziesz hałasować to ile ludzi jeszcze ..... Ja robiłam remont 2 miesiące i to taki nie generalny zupełnie a ludzie pode mną i obok maja małe dzieci ale nikt nigdy nie przyszedł, natomiast w starym mieszkaniu ( z wielkiej płyty, gdzie gdy ktoś wiercił to miałam wrażenie ze mózg mi skacze) to poprostu wychodziłam z jagoda na spacer zeby sobie pospala bo inaczej sie nie dało.. Wiadomo ze to wkurzające jest ale uważam ze zwracanie komuś uwagi jest bez sensu , juz lepiej zapytać kiedy przewidywany koniec bo masz mąkę dziecko i zastanawiasz sie jak sie zorganizować ( dla mnie to tez forma delikatnego zwrócenia uwagi) z tym ze jak trzeba robić to trzebai juz.
Beszko kciukam za wizytę z Hania u dr.
Wróżko gratulacje zdjęcia gipsu! Super ze die kość pięknie zrosła ... Co do szpitali to rozumiem ... Wczoraj mi mamy nie przyjęli w koncu wrrrr w następny pon ma przyjść i juz zostać ... Oczyeiscie powiedzieli to ok godz 13:00 a siedziałyśmy tam od 8:00 aaaaa. Takze znów trzeba czekać.
Aa co do rożnych zachowań dzieci to jagoda tez umie pokazać swoje " rożki" i np wczoraj uparcie ciągnęła za kabel , kilka razy powiedziałam nie wolno potem nunu potem ja odciagnelam ale to nic nie dało wiec dostała ( lekko) po paluchach i powiedzialam ze nie wolno : zaskoczona stanęła popatrzyła rozpłakała sie przytuliła i odeszła. Po jakichś 20 min znów podeszła do kontaktu ale cofnęła rękę pokazując druga raczka na te paluchy ktore zostały " ukarane" powiedziałam znowu nie wolno i odeszła ...zeby nie było nie jestem zwolennikiem bicia, ale nie uznaje bezstresowego wychowania.Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Psotko, no ja właśnie skarpetek na noc sobie nie wyobrażam, bo jak ma w dzień to często mu się odciskaja, więc nie chcę go już męczyć w nocy. Na szczęście jak w nocy sprawdzałam, mimo, że rozkopany, to stópki zakryte były
Wróżko, współczuję przeprawy szpitalnej, żeby chorować to jednak trzeba mieć siłę..
Maniek, mi się wydaje, że takie pacniecie po paluszku krzywdy nie zrobiło, a najwidoczniej zapadło w pamięć i może zapamieta, że kabli się nie rusza.
Ktoś wspomniał, chyba Młoda, o biciu po twarzy. Też to mieliśmy, najpierw krzyczałam, przytrzymyealam za ręce tłumacząc, że nie wolno. Potem nauczylismy go glaskac po wlosach, więc jak się czasem jeszcze zamachnie, to mówię poglaszcz mame po wloskach i to mu się bardziej podoba, więc zamiast bić, glaszczeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Moj dzis zasnal na fotelu (i stole:/), a pp drugiej postanowil sie przeniesc i poszedl... do malego spac z moja mama
, a dzis mnie pyta jak sie tam znalazl...
Wszystkim zycze milego dnia
Maniek: ja kiedys za ruszanie lustra (mogloby jej spasc na glowe) uderzylam mala dwoma palcami w przedramie, tak plakala, ze od razu pozalowalam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 07:15
-
hej!
Manku najwazniejsze ze maz zrozumial!to ciezki czas dla ciebie i potrzebene ci wsparcie meza!u nas tez byla rozmowa i darcie (ja sie darlam i plakalam a on sluchal) nie wiem na jak dlugo ale jest lepiej czasami terapia wstrzasowa pomaga!Trzymam kciuki za mame!
Wrozko hurrraaaaaa wkońcu się doczekaliścir:)))))))
Kroko tez bym zasięgneła 2 opinii;)
Lara no dziewczyny mają racje nawet jak się mieszka w bloku to remont trza zrobić takie życie:/my co prawda w domu prywatnym remontujemy juz od ponad miesiaca stuki, huki....nawet do 23 tez małe dzieci w okolocy alr nikt nam uwagi nie zwrocil;)a niesie po calej ulicy!i to tak konkretnie:/
Leo to też mały urwis zaczynamy się z moim zastanawiać jak teście sobie z nim poradzą jak będę w szpitalu:/słowo nie wolno działa na niego jak płachta na byka;)a lata jakby motorek w pupce miał nie usiedzi nawet kilku sekund:/
Moj wczoraj mial wypadek na rusztowaaniu nadział sie na rure czoło i nos pękniete:(kolega zawiózł go na pogotowie czoło zszyte nos zaklejony:/sliwy pod oczami jakby po walce z Tajsonem oczywiście sowolni to wszystkie prace bo nie wolno mu nic robic:/chodzi załamany i sobie wyrzuca co narobił no to mu mówie żeby się cieszył że tak to się skończyło bo gdyby np. spadł
mogłoby się to znacznie gorzej dla niego skończyć!jak go zobaczylam całego we krwi to zobaczyłam siebie samą z 3 dzieci:(Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Gdyby był to "klasyczny" remont, to jasne...poszłabym z Ania na spacer, a tak to jak mam przewidzieć ze akurat bedą wiercić podemna jak tam nikt nie mieszka i to w czasie kiedy akurat Ania zasnęła? Poszłam, poprosiłam, pan powiedział ze juz skończył, nie widzę w moim zachowaniu nic niekulturalnego i dziwnego.
Wiecie, kiedy sąsiadka na samej gorze wymieniała drzwi, to przyszła przeprosić ze hałasuje bo pewnie dziecko spać chce (nigdy nikomu nic nie powiedziałam)!
Ale kończę temat, widocznie nie jestem stworzona do mieszkania w bloku, a na domek mnie nie stać.
Lili, współczuje
Miłego dnia -
Hejak
Lili o majgad biedak, zdrowka
Wrozko my nad morze jedziemy dopiero w piatek na nocpogoda zmienia sie na plus wiec moze bedzie fajnie
Zanowilam sobie z zalando bluzki ciazowe bo wyprzedazo szalona ja
Beszko i jak Hania dzisiaj po nocce?
Milego dnia
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej.
U nas padaa mieliśmy isc na spacer! Ale rano pobierała troche po podwórku i zrywała fasolkę
Lili o matko! Współczuje i szybkiego powrotu do zdrowia dla twojego i sił i spokoju dla Ciebie!
Manku, masakra z tym szpitalem ale dobrze ze chociaz ustalone juz
Beszko powodzenia i lekarza!
Co so wychowania cóż staram sie tłumaczyć do bólu ale zdarzyło mi sie pacnąć po rączce jak perfidnie kładła paluchy do kontaktu
A mam pyt gotujecie jeszcze butelki? Do kiedy powinno sie to robic? -
Lara mi lekarka powiedziala ze krowie dopiero od 2 roku zycia ale wiadomo ile ludzi tyle opini:/
Butelki wyparzam nie gotuje
u nas dzisiaj gorac duchota straszna a mam gore prasowania:/poprasuje tylko nasze ciuszki a mamie zostawie dla malej napewno sie ucieszy;)
*******Gang18+*******B -
Dzien dobry troszke sie odrobiłam urodzinki dziewczynek udane a dziś rocznica ślubu już 8 omg czas tak leci
Lara co to krowiego ZUza miała 2,5 roku jak piła rozcienczane z woda w małych ilściach w budyniu jadła już jak miała rok
Justta trzymam kciuki za pogode i dziękujemy za karteczkejustta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
No proszę, a Zosia juz ma rok i 4 miesiące
zdrówka maluszku!!!!
Ania drzema a ja obok. I chyba tez Kimne.
U mnie pogoda nienajlepsza. 18 st, zachmurzenie całkowite.
Zgredka, właśnie mówili ze Kraków najedzie ok 1,5 mln pielgrzymów. Odczuwacie coś juz? Ja bym sie chyba ńie wybrała na SDM. Bałabym sie.... -
Hej kochane
Lili współczuje meżow i Tobie jakoś ostatnio tych wypadków za dużodużo zdrówka dla męża i niech szybko wraca do zdrowia
ja do mojego dzis wezwałam wizyte domową bo w nocy mial jakies dziwne akcje z sercem waliło mu jak nie wiem ..ale zamiast mnie obudzić to nie
dziś kaszle wiec trzba to sprawdzić
ja dziś ledo upusciłam krew wstałam i zasłabłam .. tatat musiał po mnie podjechać bo nie miałam sił iscpierwszy raz miałam taką akcje
-
Ja malemu ostatnio robie czesto manne albo budyn na krowim. Nie zauwazylam jakis zlych zmian po tym jak mu to podaje. Mm raz dostaje na noc w butli jeszcze.
-
Wróżko super ze jestescie bez gipsu
a organizacja no cóż Polska rzeczywistość wrrrrr
Moja śpi już ponad godzinke
mamy nowy spacerowy wózio joie mirusjest spoko lekki i wsam raz na wiosne i lato na zime mamy Mikrusa
Krokodylica, WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość