X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja: z okiem git. Szpital pewnie kopernik, bo moj gin stamtad.. choc nie slyszalam jakichs dobrych opinii poza tym, ze maja tam dobry oddzial wczesniakow. No i wiek, ze tam sie nie placi za znieczulenie i za rodzinny.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara; kciukam!

Przepraszam że wpadam jak burza i już mnie nie ma, ale mam dziś cholernie dużo roboty więc tylko zerknęłam na nowe kropale-krasnale-groszki na owu i już spadam. Nie odezwę się raczej do wieczora, nawet nie mam czasu sprawdzić gdzie ja mam te prenatalne, bo kuźwa mam 10 rzeczy do zrobienia i zero czasu!

Pozdrawiam i caluski dla całej załogi :*

LaRa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja super ze z maluchem wszystkp ok :) zaloza Ci szew i bedziecie spokojniejsi :)

Ja mialam i mega rzyganie z powodu ciazy i kilka razy przechodzilam juz grype zoldakowa...i faktem jest ze rzyganie w ogole nie jest przyjemne, jednak nie da sie tego porownac do prawdziwej grypy zoladkowej, gdzie z obu stron leje sie jak z kranu i bawisz sie w relfleks - pochylic sie czy usiasc plus jest tez goraczka, czesto wysoka oraz nieraz b.silny bol zoladka. takze ja wole rzyganie z powodu ciazy niz 2 dniowa grype zoladkowa ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już po zakupach, obiadek się gotuje, pranie powieszone a reszta... hm... może poczekać, nie chce mi się i tyle ;p
    Zgredka ja się waham, pomiędy siemieradzkim a kopernikiem, w pierwszym byłam już 3 razy, ale przy ostatnim porodzie chcielśmy salę rodzinną a akurat była zajęta ;( więc poród w uroczych zielonych boksikach, kopernik masa tę przewagę że są tylko sale pojedyncze do porodu no i bezpłatnie...
    na siemieradzkiego za znieczulenie i poród rodzinny (niby badania i wyżywienie oraz napoje ) zapłaciliśmy 700zł - mąż po porodzie miał pobraną krew na kiłę (wynik przy wypisie ) a co do wyżywienia to nie dostał nawet herbaty...
    teraz zabieg będę mieć też na siemieradzkiego
    pogadam jeszcze z lekarką
    bo ona pracuje na kopernika ale na ginekologii i onkologii, a nie położniczym, współpracuje też z lekarzem z siemieradzkiego (Zarotyński) - oboje super fachowy od USG i tak póki co sobie czytam i gdybam ale coraz bardziej mi sie podoba na Kopernika mimo wszystko - no i szybciej do domu bo duży ruch mają i wypisują nawet w 2 dobie jak jest ok

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj tez pracuje na ginekologicznym zapewne, bo on bardziej w gin onkologicznej sie specjalizuje..

Ja ide do swojego jutro, ale mi powiedzial, ze nad szpitalem bedziemy myslec pod koniec drugiego trym czyli za jakies dwa miechy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Ponoć przy krażkachjest większe ryzyko infekcj]i a u mnie ostatnio przy poronieniu było i jedno o drugie tzn prawdopodobnie niewydolność szyjki i infekcja - więc chyba lepiej ten szew, ponoć w znieczuleniu miejscowym, mam nadzieję że moja ginka wie co robi,
    a co do kosztów to faktycznie 170zł już nie robi na mnie wrażenia... niestety chodzę prywatnie i badania tez płacę, ale nie wrócę do lekarzy z NFz póki nie znajde kogos lepszego niz to babsko co mnie prowadziło ostatnio...

myslalam ze ci nie powiedziala moze... chociaz nie czesto spotyka sie zakladanie tego w tak wczesnej ciazy ;)

trzymam kciuki zeby wszystko było ok

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    myslalam ze ci nie powiedziala moze... chociaz nie czesto spotyka sie zakladanie tego w tak wczesnej ciazy ;)

trzymam kciuki zeby wszystko było ok
    Dzięki - w moim przypadku nie ma na co czekaś ostatnie poronienie było w 15+3/4 tyg. ciąży
    wiec 14 tydzień to u mnie ostatni dzwonek

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No moj tez pracuje na ginekologicznym zapewne, bo on bardziej w gin onkologicznej sie specjalizuje..

Ja ide do swojego jutro, ale mi powiedzial, ze nad szpitalem bedziemy myslec pod koniec drugiego trym czyli za jakies dwa miechy
    na stronie szpitala na kopernika jest lista lekarzy w każdym oddziale
    ale tak, pod koniec II trym wrócimy do tematu - fajnie że jesteśmy z jednego miasta - mozna się poradzić :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle mój brzuchol w zeszłym tygodniu:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:08

LaRa, Biedroneczka83, Yasmin, Nieukowa, Tamka, MANIEK, Lili83 lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram do gin...
    pa

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa czekamy na wieści :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara czekamy

witam i ja zalatana jak zwykle :P padam na ryjek okna babci pomyłam na pobraniu krwi na TSH byłam jutro endo mała dalej w domu na mukosolwanie do inhalacji

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Yasmin, na karcie nie ma daty jej założenia... sa daty wcześniejszych wizyt, wynotowane z mojej kartoteki, więc to nie ma znaczenia za bardzo kiedy lekarz ją mi wypisał :)
    po prostu dopiero w 12tc zgłosiłam się z wynikami krwi, które mi zlecił w 8tc i jak je dostał to dopiero wpisał wszystko od początku...
    To jest po prostu taki typ, który twierdzi że do 8tc wszystko się zdarzyć może i do tego czasu nie robi badań :P
    Ale teraz był wporzo, bo mimo że się limity pokończyły to i tak mnie na NFZ przyjmie, bo za ciężarne NFZ płaci nawet ponad limit (tylko jest z tym dużo zachodu i niektórzy lekarze olewaja i nie przyjmują do nowego roku...)

Dzięki za komentarz o znieczuleniu.

Aha, jutro mam USG genetyczne z Pappą :P
    Trzymać kciukasy, mam nadzieję że będzie dobrze!

ja na karcie mam date założenia 12 listopad wpisane a zaświadczenie musze faktycznie wziąć jakieś ze wsteczną datą skoro jest potrzebne do becikowego bo mi wczesniej nie dał nic

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam :)
    z dzidzia wszystko ok, serduszko ok, bejbik pomierzony i wazy 341 g (wg norm jest ok)
    na ta chwile stawiamy na dziewuszke, potwierdzenie 12.12 na połówkowym :)

aaa i krzywa cukrowa wyszła mi tak, ze mam ograniczyc słodycze (których i tak jem bardzo mało)
    generalnie wszystkie pozostałe wyniki - super :) oby tak dalej :)

Krokodylica, Nieukowa, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pięknie ;)
    moje jeszcze nigdy nie było ważone, może jutro gin to zrobi

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, powinien Ci juz robic USG przez brzuch i zmierzyc, zwazyc...

ja mam pic calcium, bo cos mnie w kroku rwie przy naciaganiu, chodzeniu, a w styczniu bede miec badania pod kontem zawartosci wapnia w organizmie ;/
    myslalam ze to jakas rwa mnie dopadła, ale cholera wie co to, najgorszy ten ból ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt lekarskich.

Kroko, ładny ten Twój brzusio :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)
    Wizyta ok, choc dosc krotka IMO. Wynik z PAPPA bede miala na maila w poniedzialek. Poki co lekarz rozplywal sie nad tym jaki to podrecznikowy dziec i jak wszystko ok. Termin pozostal idealnie wg OM, F1 ma 6.6 cm. Ruszal sie jak szalony, robil podwojne axele wokol pepowiny itd ;)
    czekam na wyniki ale raczej ze spokojem ;)

beszka, LaRa, zgredka, MANIEK, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa i Nieukowa super że wizyty udane. :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko szprycha dalej jestes :P

Biedro do 10tc musisz rozpoczac wizytu u specjalisty. dokument to nie musi byc karta ciazy, moze byc zaswiadczenie, albo wypis z kartoteki... jestes pod opieka gina juz wiec nie bedzie problemu.

Aha, u gina dostalam fajny worek probek, byla m.in. butelka aventa ;)
    az mnie kusi zeby nalac mleka i przetestowac jak sie ssie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:42

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ