Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
My po meczacym weekendzie...w sobotę grilla robiliśmy, pol niedzieli w ikei i pol poniedziałku w zoo ale fajnie było
Nadal nie mieszkamy w nowej chacie bo moj np dzis wrocil o 19! Akurat na kapanie a ja sama z zoska sie nie przeniosę no bo jak??? A jeszcze sąsiadka ma nam wyprać stara kanapę bo póki co nie stać nas na nowa. A w py przychodzą spece od internetu przełożyć antenę czy co to tam jest i od tv wiec moze po weekendzie sie uda bo moj w niedziele ma bal strażacki wiec pewno na noc nie wrócia i dobrze bo jak ma mi tu chrapać i zdychać
Konwi gratuluje @
Wróżko Zoska tez pije tylko mleko na noc i to niezageszczone kolacje zjada około 17-18 a ok 21 mleko i wystarcza jej ostatnio nawet wstaje 8-9 rano
Kroko zdrówka zycze jak mus to mus!
Biedra musisz wdrożyć swojego do spacerów konieczniefajnie sie mowi bo moj tez nie chodzi sam z zoska był noże dwa razy i to na krótkim spacerze
Lara dobry ten gość! Cham pospolity! Mysla ze całe 500+ to patologia- debile a co? Jestem pewna ze gdyby jemu dawało to tez by brał osioł, a sie mądruje!!
Lili juz teraz zycze powodzenia
Zgredzia jestes the best! Pamiętaj bo swietnie sobie radzisz kobieto!
Maniek a jak Ty sie czujesz? Bo brzusio super!!
Katja!!!! Do tablicy gdzie sie podziewasz?
Tyle napisaliście ze wiecej nie pamietam!!!
Spokojniej nocy!!!
-
Lara: ja swojej ufam, ona obeznana tez jak jest za granica, na biezaco w tym temacie jest. A im pozniej tym lepiej, tak samo z ospa mi tlumaczyla..
Klade sie (obejrzelismy film z wypozyczalni upv bo mamy przez 4 miechy za darmo i sa kinowe filmy, jutro zjawa, takie cos swietne dla ludzi z dziecmi).. -
Hej hej
Lilli, sciskam i rozumiem. Ja ostatnio w weekend mialam strasznego dola, czulam sie jak jakis robot...dzieci, dom, obiadki,,pranie itp. Ten wyjazd do PL chyba dobrze mi zrobi.
A u Was na pewni bedzie lepiej,mjak Malutka sie urodzi (btw macie imie?).
A jak Leo wczoraj , zasnal?
Manku,male babka w zlobku palnela. A jak si czujesz?
Smoczku, moze maz sie na weekend ogarnie i was przepowadzi? Chyba lubi Twoja mame skoro ni ucieka
Psotko, ja tez mysle o przekwalifikowaniu sie, tez chce byc nauczycielka ale z egoistycznych powodow...chodzi mi o wolne, by z dzieciakami byc, wiedziec o ktorej sie konczy i kic spokoj po pracy.
Zgredko, a o jakim szczepeniu mowicie? Jesli o tym 5w1 to u nas sa trzy dawki....3 mis.pierwsza...potem chyba 6 mis. I rok. A w wieku 15 mies. MMR z 1 i 2 dawka podaja pneumo. Rota podaja w 6 tyg.potem z 1 dawka 5w1
U Hanki wyglada to inaczej, bo ze wzgl.na kolki miala opoznione wszystkie szczepiania o kilka mies.
Ja dzisiaj jade do Bergen do ikea i na badanie cyckow (tu robia caly komplet:usg, mammografia, biopsje jak trzeba i onkolog czy chirurg), wiec wizyta dluga bedzie. A wczoraj skrecilam sobie kostke. Dzieki bogu Hanke mialam w ergobaby an plecach, bo inaczej ona by glowa w beton przywalila i jeszcze ja slonica na nia. Kostka boli i opuchnieta, kolano na drugiej nodze zdarte i kryz boli bo Hanka na mnie spadla jak polecialam. No nic. Mam nadzieje, ze dojade hehehehe
Milego dnia -
Hejka nocka jak zawsze pobudka o 2, ale szybko zasnal i do 6 spal, moze idzie ju lepszemu
taka moja nadzieja
Lara pytalas sie o plec, mam nadzieje poznac teraz na wizycie za dwa tygodnie we wrzesniubedzie 20 tydzien to jak sie odsloni to bedzie ladnie widac
dla coreczki mam imie a dla synka brak
oj te nocne marki z nadzych dzieci, chyba taki wiek dzieciecy z tymi pobudkami i ciezkim zasnieciem, kiedys przejdzie, daje wam nadzieje
Milego dnia kochane
Aha w czym na noc spia wasze dzieciaki, w jakich pampkach? Pampersa czy jakichs innych, szukam doskonalych na noc, mialam juz rozne i z biedry i z lidla i orginalne zielone, biale i nie widze roznicy, ale moze na noc jednak lepsze? jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:06
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie w przychodni wycofali Pentaxim (5w1), że niby jakaś lipa, ale mała ją miała jako wcześniak za darmo, a mały już dostaje Hexę..
swoją drogą to jednak inne dziecko, wczoraj u lekarza darł się wniebogłosy zanim został ukłuty, mała to była pogodna, dawała się oglądać (co innego teraz, jak tylko weszła do gabinetu szał)
mój wczoraj miał więc to 6w1 plus rota, przy czym jako, że się darł, to kilka razy się nieźle krztusił, a babka niewzruszona..
Jussta: mojej podoba się Twój kredkowy suwaczek, bo stale teraz na niego pokazuje..
o ja też chce w weekend skoczyć do Ikei po parę rzeczy do kuchni, wczoraj np padła nam obieraczka (taka ręczna), co przypieczętowało decyzję
zaraz odwożę małą do żłobka, ale powiem Wam, że po tych dwóch yg jadę tam z ciężkim sercem, ponieważ jakoś ich ogarniam i jest nieźle, ale z drugiej strony od września ma iść do publicznego i nie chcę, żeby miała taką dużą przerwę, bo przed nowym żłobkiem chcę, żeby miała parę dni przerwy -
Hej,
Justta, Ani na noc zakładam Dade. Mam te nowe pampki z 3 kanalikami i czesto były przesikiwane. Dada dla mnie najlepsza. Jakie imię masz dla córki? Bo ja tez mam
Beszko, współczuje kostki, znam ten ból. Jak masz to załóż stabilizator. Żawsze coś tam pomoże.
Mam 8dc. Boli mnie w lewym jajniku i jest on podobny do bólu owulacyjnego. Nasikalam na test lh i wyszła delikatna kreska, czyli zaczyna sie owulka. Miałyście w którymś cyklu tak szybko?
U nas dzis pobudka o 7.00, za oknem leje ;( siedzimy dzis w domu. Spojrzałam na olx za tablicami manipulacyjnymi (taka jak ma Konwi) ale ceny mnie przeraziłyfuck, pytałam małża ale nie potrafi zrobic takiej ;(
Za to wczoraj na olx wyczailam fajne kurteczki jesienno wiosenne, 3 szt za 34 złmam nadzieje, ze sie babka dzis odezwie, ze można podjechać, jedna z nich to właśnie płaszczyk przeciwdeszczowy.
Btw Kroko w sprawie kaloszy odezwę sie do Ciebie na priv.
Smoku, trzymamkciuki, aby jednak przeprowadzka sie udała jak najszybciejjak Sofijka?
Wróżko, mnie nie pytałaś ale odp, ze Ania na noc pije mleko, zagęszczone, robię jej ok 180 ml czasami wypije całość i pada a czasami 50-60 ml i śpi. Wcześniej je kolacje.
Nie pamietam co miałam pisać jeszcze, może to zeby te nasze nieobecne (czy tez czytające i nie odzywajace sie) sie ujawniły! Mam na myśli m.in Katje, wiecej Cie wzywać nie będę!
Miłego dnia
Ps. Mój maz wraca z pracy po 16 i zabiera Anie do figlolandu (mamuśka poprasuje i uda sie na fit).
Edit: Zgredka, to miód na moje uszy (nie to żebym sie cieszyła) ze nie tylko moja jest wrzeszcząca po przekrojeniu progu gabinetu. Nie da ze sobą nic zrobic, ani pomierzyć, ani stanąć na wadze, do buzi jej zagłada jak ta wrzeszczy. Pogadać z lekarka nie mogę bo ta ryczy. ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:11
-
Dobry! My wstały przed 8 i niedługo spadamy do miasta na zakupy małe spożywcze i legowisko dla psa do nowej chałupy
Beszko współczuje upadku dobrze ze Hani nic sie nie stało! Załóż bandaż elastyczny i jakiś żel na opuchliznę a moze trzebaby gdzies sie udać z ta noga? Zebys sobie większej krzywdy nie zrobiła.
A moj maz z mama sie dogaduje dzieki temu ze ma on duze poczucie humoru i to co moja mama mowi bierze żartema w weekend raczej sie nie przeniesiemy bo ma ta imprezę strażacka wiec wiecie balll bedzie miał
Justa my używamy pampkow activ baby dry i jest ok
Lara zazdroszczę ze twój zabiera gdzies Anie moj po pierwsze późni wraca a po drugie chyba boi sie gdzies sam z nia jechac ze sobie nie poradzii powodzenia zycze w ❤️
Zoska ogólnie złote dziecko no wiadomo ma swoje humory. Czasami gryzie ale wtedy podkładam jej własna rękę i mowie proszę proszę ugryź siebie i odpuszczaogólnie jest dość posłuszna tylko ani nie poje z niekapka ani z bidonu no nie chce! Z normalnego kubka cos tam próbujemy no i sama tez nie garnie sie do jedzenia
Miłego dnia laski
Moja tez lekarza nie lubitez jest płacz jak tylko wejdzie i przestaje jak tylko wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:29
-
Hi!
Ale sie wkurzylam mialam posta i sobie przez pomylke na str wstecz kliknelam:(no to od poczatku....
Leo usnal po 12:/probowalismy go uspic wczesniej nie bylo szans po 20 dostal takiego powera ze latal jak oszalaly:/po 23 juz nie mialam sily wiec poszlam do pokoju starszego a chlopcy zostali usneli u nas w sypialni i spia do teraz;)
Leo przebudzil sie o 4 moj kilka razy zasyszal szszszs i usnal wiec mleka nie dalam moze rzeczywiscie zakonczymy mleczne pobudki;)
Beszko ojjjj biedna ty:(robisz oklady?moj jak ostatnio mial skrecona to altacyl czy jakos tak okladal chyba tez cebula i opaska uciskowa dobrze ze Hani nic sie nie stalo!
Imion mamy kilka Sara(moj oszalal i koniecznie chce), Sandra, Nina, Paulina (tutaj Paula), Pola a mi sie bardzo Marika podoba tylko moj nie chce sie zgodzic i chyba go nie namowie:/
*******Gang18+*******B -
Lara imie mamy jeszcze po Leosku jak mial byc przez chwile dziewczynka: Nina i tak juz zostaje
, a u ciebie? bo pamietam ze tez ci sie podobalo, jeszcze panietam Ige
Leo je kolacje jajo, chlebek albo cos innego a po kapieli zawsze kaszke do picia
Lili oby to juz byl koniec tych pobudek -
Justta, Nina juz nie. Za dużo ich ostatnio po placu biega. Ja jestem za Iga lub Inga. Ale najpierw trzeba zajść zeby wybierać
no ale to tak wstępnie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:51
-
Super swietny wybor
u nas zadnej Niny w rodzzinie czy okolicy, to tak juz zostanie, no chyba ze mi cos pod koniec odbije, no i dla syneczka trzeba cos znalesc a pomyslow brak, lubuje sie w krotkich imionach ze wzgledu na dluguuuugie nazwisko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:18
-
justta wrote:Super swietny wybor
u nas zadnej Niny w rodzzinie czy okolicy, to tak juz zostanie, no chyba ze mi cos pod koniec odbije, no i dla syneczka trzeba cos znalesc a pomyslow brak, lubuje sie w krotkich imionach ze wzgledu na dluguuuugie nazwisko
Max 5 literowe imię
Ostatnio na placu zabaw była mała dziewczynka, okazało sie ze Nina, urodzona 3 dni przed Ańia, a dałabym sobie rękę uciąć ze 3 miesiące młodsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:23
-
U Jussty cora? Nie dopatrzylam sie tej nowiny.. gratulacje
Oddalam mala do zlobka, strasznie plakala z lezeniem i rzucaniem sieucieklam. Odbiore ja po 12.
U mnie kroluja dady, teraz my te nowe w fioletowym opakowaniu..
Lara: tez przy Lucji myslalam nad Iga
Lili: wczesniej Sara wydalo mi eksrawagancja (chyba Lara o tym imieniu myslala). A teraz mi sie podoba, Pole sama rozwazalam. A ja bym teraz drugiej dala Ewa chyba.
Aha mam Pytanie!!
Czym smarowalyscie na codzien po kapielo cialla swoich niemowlakow/noworodkow bo moj ma brzydka skore, kaszke na twarzy i zastanawiam sie, ze i malej nie wspolne z ta twarza. Babka zalecila kupic cos z marki Svr z mocznikiem, ale w dwoch aptekach na osiedlu nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:40
-
Zgredka ja niczym nie smarowalam Leoska nigdy, ale on nie mial problemow ze skora i tez mamy te nowe dady fioletowe sa takie mieciutkie, super
A u mnie nie wiadomo czy syn cora, dowiemy sie niebawem, chyba, jak nie bedzie sie ukrywac, jak Leo -
Zgredgo ja niczym. Jedynie shea butter na samym początku bo skóra z nij schodziła a chce jak najmniej chemii. A może mały ma wysypkę hormonalna ? To nic nie pomoże. Przeczekać.
Co do szczepień to u nas nie ma w ogóle 6 w 1 bo żółtaczki tu ni ma. Na żółtaczkę każą szczepić dodatkowo jak sie idzie do kraju, gdzie występuje w dużych ilościach. Musza właśnie w końcu dzieciaki zaszczepić bo my często do PL latamy a rożnie bywa
Dzięki dziewczyny. Powiem wam ze jak sobie pomyśle co by sie mogło wydarzyć gdybym ja z przodu sobie w tym nosidła miała to buczeć mi sie chce
Ja już na promie. Ciezko było żabę zostawić ehh
Lilli właśnie chce wie w apt w zatrzymać i coś przeciwbólowego w maści kupić. Altacetu czy jak to tam sie zwie tu ni ma. Maź mówi żebym porażka w tym szpitalu gdzieś z ta noga. Mi szkoda czasu. Plejadę jutro na wyspie. Kaz popilnuje Hanke a ja skoczę na bad. -
Cześć, mały tu słabo śpi.. W nocy dostał espunisan a nad ranem 30 min był bujany a i tak wstał.. Mój go zabrał (znowu
a ja spalam do 8.. Zapomniałam już jak to jest.. Mam wakacje
dziafek usypia teraz bo tu leje i młody marudny..
Zgredko, ja używam na zmianę.. Mediderm, cetaphil, masło shea i olej kokosowy. Do mycia głowy i ciała, dermokosmetyki z ziai na atopowa i sucha skórę. Pomaga nawet. Jak mały ma kaszke na twarzy to może jest trądzik niemowlęcy? Patryk miał i byłam u dermatologa i dostał maść robiona. Może idź z dziećmi.
Ja używam teraz z Lidla, wcześniej zielonych pampkow ale popsuly się i zawsze przelaly.. Lidla są ok.
Ładne imiona macie.. Mnie zawsze marzyła się Karolinka lub Iza..
CdnWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:01
-
No ja właśnie też niczym ale mojej wyszła ta wysypka szorstka na brzuchu takie krotki, babka nie powiedziałam ze to choroba, powiedziała ze to co a a la potówkowe i ten krem svr z mocznikiem zaleciła, chcę u małego wyeliminować na przyszłość
dziś może mi przyślą materiały, jeny jaka jestem podekscytowana, wczoraj jak dzieci poszły spać testowałam ściegi, szukałam rozwiązań błędów, które mi wychodziły, mój też się zaangażował, staram się też mało robić jak on jest, bo ostatnio mi powiedział, że jak dzieci śpią to ja się za książką chowam (no a teraz byłoby, że za szyciem), a nie chcę psuć obecnego wyglądu naszej relacji..
Jussta: to trzymam kciuki, chyba za dziewczynkę tak ? ale wiadomo co będzie będziesz zadowolona
a ja muszę powydawać ubranka, bo trzeciego nie chcem (na razie)
Konwalianko: my też ogolnie w kąpieli używamy ziai właśnie dla dzieci, a do wanny wlewam tę ziaję na atopową, bo akurat mam w domu, ale ze skórą coś się dzieje, a nie zmieniam kosmetyków z pół roku.. nie wiem o co choKrokodylica lubi tę wiadomość