Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoł hoł hoł
Wróżko, wierzę, oj wierzę, że ciężko jest samej z dwójką brzdąców. Ale co ja mogę doradzić skoro jednego ledwo ogarniam
Dużo sił, cierpliwości...
Jeśli chodzi o cyckowanie to u nas podobnie jak u Izo, ciężki przypadek cycoholizmu, doi nadal jak szalony...ten mój prawie dwulatek.
Izo dobrze prawi, też miałam wątpliwości czy Młody się najada, itp, uwierzyłam jednak w moc swojej mleczarni i nie podawałam mm.
Kroko, alleluja
Przecież doskonale wiesz, że jestem takim samym badziewiakiem jak Ty No co zrobimy..., ja już się oswoiłam z tym przepychem
Jest tu jednak sporo kobiet dyskretnych i z taktem, więc nie chowaj się, nie uciekaj.
Mężu przebrał się w Wigilię za Mikołaja, Młody dostał histerii, wył biedak, bał się Ojca nie rozpoznał Diego cały czas wspomina ten emocjonujący wieczór
Adulcowa, współczuję stresujących sytuacji z mężem, szczególnie w czasie świątecznym...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 10:34
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej, wybaczcie, ale w święta nie miałam czasu. Dzieci mi się pochorowaly bo i mąż też.. Ostatniej nocy nie spalismy, Patryk ma najgorzej
Kroko, no przecież wiesz, że ja tam nie uważam że to co firmowe to najlepsze. Kupuje wszędzie, gdzie trafi się okazja : Lidl, ff, lumpeks, wyprzedaże sieciowek. Zabawki moje dzieci maja różne, czasem z drugiej ręki czasem nowe.. Jak się trafi.. Nie czuję się gorsza, wolę dać 10-15 zł za nową rzecz, która wyrzuce jeśli się zniszczy niż dać za bluzkę 80 i później zostać z tym ciuchem.. Tych których stać, niech będzie stać - dla nich lepiej. Mnie po prostu na to szkoda kasy, wolę jechać na wakacje głowa do góry.
Wrozko, niestety początki są bardzo trudne. Na pewno z czasem będzie łatwiej. Nie możesz mieć wyrzutów, jesteś wspaniała mama. Nawet jeśli młodsze płacze, to trudno. Krzywda się nie dzieje. Nie stresuj się. Laktacja się rozkreci.
Nena, właśnie słyszałam że dzieci nasze jeszcze mogą się bać..
Adulcova, współczuję sytuacji z mężem. Mam nadzieję, że rozwiazecie swoje problemy.
My w drodze, choć Patryk jest w strasznym stanie.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Mam nadz.z,e swieta uplywaja Wam spokojnie, rodzinnie i w szczesliwej atmosferze
Adulcova, wspolczuje syt.z mezem.
Lilli, a Tobie z ojcem.
Kroko, moja H wiekszosc ubran ma po mojej kolezanki corce takze ten.... czasem kuoue jej jakas sukienke, bo przeciez czekalam na te corke tyyyyle lat teraz na rozm.98 dostala sporo takich, co mi sie w ogole nie podobaja, to przkeaze je dalej i chyba bedzie, to jedyna rozmiarowka w calosci kupiona przeze mnie
Zabawki, H ma w wiekszosci po chlopcach. A chyba tutaj nie pisalam co komu dokladnie kuouje na sieeta, bo dla jednych cos moze byc tanie, a dla innych drogie. Jedni uwazaja hm za suuuuper firme, a inni za badziew ja osobisice wole jakosc lidla niz hm ale u mnie lidla nie ma. Jak mama cos im kupi w Pl to maja
A Psotka, to w wiekszosci chyba tylko o sobie pisze i rzadko cos komentuje. Mi to nie przeszkadza. To forum publiczne w koncu. Czasem sie fochowalam,z e mnie olewaja,a le co tam ja tez czasem kogos pomine, a na poczatku pisania postu niby pamietam, ze mialam cos komusnapsac. Albo w ogole nic nie skomentuje, bo czasu okropnie zabiegane nastaly! Moj ostatni tydz.wolnosci. Za tydzien o tej porze bede w pracy omg. Snilo mi sie, ze zapomnialam do tej pracy pojechac a potem po pracy zapomnialam, ze mialam dzieci odebrac z przedszkola i od tesciow hahahaha
My jutro wracamy do siebie. U nas meeega wichura na wyspie. Kaza w domu siedziec....no a maz zostawil mase zabawek na podworku, weic jestem ciekawa, gdzie ich czesci znajdziemy po powrocie.....albo czy okna beda cale
Mezu wlansie stara sie H uspic na drzemke w lozeczku, ale slysze, ze mu nie idzie....ehhh trzeba bedzie wozek przyniesc. A ja zabralam sie za pakowanie...i sie poddalam. Ide po kawe
Milego dnia dziewczynyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Aaaa Wrozko, ja pry 2 dziecku wiecznie ryczalam, bom takie wyrzuty sumienia mialam....z czasem bedzie lepiej. A ogarniecie takiej 2 urwisow samemu, to jest meeega wycYn. Mi na szczescie rzadko sei zdarzalo. Maz robil wszystko, aby orzez pierwsze mies.byc w domu kolo 19 a jk go nie bylo, to kapalam ich jednoczesnie. L byl non stop na cycu, wiec siadalam z nim przy piersi i bawil sie z J lub usypialam J. Wszystko z L przy cycu lub w huscie. Wspolczuje. Ja pojawienie sie 2 dziecka pamietam, jako wieeeelki stres.
-
Kroko: pierdoliss ale nadal Cie kocham
Moja chodzi w ciuchach z wagowni a w lidlu ubieram sie ja, nawet ostatnio smialam sie z koelzanka ze my jestesmy ubrane w lidla
Dobrze, ze wylalas co masz na watrobie..
Moze i zrobilo sie miejscami highlife, ale ja sie z tego podsmiewuje, ja mam to na codzien, moja kuzynka wydaje tysiace na stroje i buty i torebki, ja potem to dziedzicze jak jakis zul, i chu%$#
Teraz przywiozla 4pary butow, dwie pary nie noszone, skora szpila, super, szkoda, ze zorientowalam sie ze za male po czasie..
Pojda na olx a moze ktoras reflektije dwie pary primamoda 37 ?
My w drodze do krk
Izo: nie dostalam skierowania, babka nie uznala tego za zle najwyrazniej..generalnie mam male dzieci..drobne
Aaa co do zabawek, to ja malej moze ze dwie kupilam, wszystko ma albo po mnie, albo babcia albo znajomi co przyniosa..
Adul: bardzo wspolczuje, moj powiedzial, ze takie fochy to w moim stylu, ale wybaczam mu.. szkoda ze jedziesz jitro bo..
Lili: moze jutro sie zbiore i przyjade, Le wiesz na godzine, bo z dwojka nie dam rady, wiec mala do zlobka a na dtoge musze liczyc min 3hKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Dobry!!
Kroko Zgredzia dobrze mowi! Powiedziałaś co myślisz i gitara...cała Ty ale wlasnie to w Tobie cenie! Co co ciuchów i zabawek niech każdy robi jak uważa! Ja kupiłabym Zosce wszystko! Dosłownie ale myśle ze u mnie wszystko w normie. ( ale chyba ten temat gdzies mi umknął) do ciuchów z Lidla czy innych nic nie mam a w lidlu akurat fajne maja. Pepco nie lubię ze względu na trudności w prasowaniu
Adulcova ja pie*doke!! Co mu odbiło????? Współczuje!! Moze jakieś problemy ma? I wyzywa sie na innych!! Współczuje ❤
Tak Kroko i Wróżka zawsze maja skrupulatne posty!! Innym tez sie czasami zdarza zeby nie było.
Lili trzymaj sie!!
Konwi bezpiecznej podróży!
Wróżka dasz radę!! Popatrz na zgredzie i Konwi o bedzie nie wspominając sił zycze i spokoju!!
Siadam do kuchni!!! MiłegoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, jakoś mi lżej na wątrobie jak napisałam co mi ciążyło.
Btw. Ciuchy z lidla są ekstra, jakościowo świetne a cena nieduża. Dzisiaj założyłam Zuzi buty z lidla i pierwsze starcie z mega pluchą wygrały. Skarpetki suche.
Coś więcej napiszę wieczorem z kompa, teraz jestem u rodziców, Zuzia bawi się z babcią, dziadek śpi na siedząco na fotelu, ja wykorzystałam sytuację i leżę w drugim pokoju ale zasnąć nie mogę.
Mój został w domu.
Kurde wszyscy naokoło chorzy, jeśli obie z Zuzią po tych wszystkich spotkaniach rodzinnych nie będziemy chore to będzie cud. -
Hej,
Ania z babcia i psami śpią, ja tez bym mogła ale musze nadrobić forum, No nie da sie bez Was żyć.
Kroko, ja juz sie wypowiedziałam a maz czemu w domu?
Adu, współczuje sytuacji oby maz poszedł po rozum do głowy!
Wróżko, Jezu, musisz dac rade! Wlasnie sie przeraziłam i zastanawiam sie czy drugie dziecko to jednak dobry pomysł? Z tak krótkim odstępem wieku? O matulu..... Trzymaj sie!
Zgredzia, gdybys miała rozm 38 to moze bym odkupiła dla mamy, bo ja to z tych wielkokopytnych jestem.
Manku, powodzenia z gośćmi uśmiałam sie z bezzebnego faceta szwagierki, swoja droga jeśli Cie nie lubi to po c*ul przychodzi?
Smoku, jak tam pieseł? Mój oskubał u mamy róg stolika pod telewizor, ale tego nie szkoda bo brzydki. Natomiast jak jechaliśmy do kościoła to musiałam wszystkie rogi w meblach zabezpieczyć. No i wytrzymuje juz cała noc bez siusiania i kupki. Także to taki nasz mały cud swiąteczny.
Przy wigilii poryczelismy sie z malzem za Kolem ;(
Beszko, a jaka decyzje podjęliście co do opieki nad Hania, gdy pójdziesz do pracy? Teście? Czy jednak niania?
Konwi, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia,mzwlaszcza dla Patryka!
My wracamy jutro.
Do pozniej!
Aha, Nenaa, dlatego ja w tym roku całkowicie zrezygnowałam z Mikołaja bo wiem ze byłby krzyk i trauma dla dziecka. A ze znam Anie to wiem jakby było. Współczuje teraz tych przeżyć Diega
Blondik, jak tam tescior?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 15:04
-
Laro: gdybym miala 38 to sama bym nosila
Lili:.wlasnie nawigacja pokazala mi najlepsza trase 99km gdybym sie zdecydowala to pewnie kolo 11 bym byla, mala odbieram ze zlo po 14..
Dam znak do godziny
Blondik: jak kawa i co to za ekspresior, mu juz w domu, mala wlasnie pcha sie Kostkowi do lezaczka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 17:43
-
Kroko, wg mnie jesteś trochę niesprawiedliwa, bo w całej tej paplaninie o pierdołach niejednokrotnie ocieramy sie o sprawy bardzo ważne, nasze małe dramaty (utrata ciąży, kłopoty małżeńskie czy chociażby w moim przypadku - diagnoza Zuzy i czym wiele osób w realu nie ma pojęcia), a także radości, wiec nie skupiajmy sie na pierdołach, ktore nie maja znaczenia .
Ale w sumie dobrze, ze mówimy co nam leży na wątrobie - damy se po razie i z głowy.
Jesli to tak drażliwy temat, to ja juz o pieniądzach nie rozmawiam..,
Adu, szok....te chłopy sa durneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:27
-
Kroko, ja uwielbiam lidla, tylko tam kupie spodnie na moją dużą dupe chociaż po świętach pewnie i tam się roxmiarowka dla mnie skończy hehe.
Dziś mam placzliwy dzień, poplakalam się nawet w kościele także ten...@się rozkreca
Buzka dla wszystkich. W nowym roku moim postanowieniem jest "widzieć każdego bardziej indywidualnie " zarówno w sieci jak i w realu.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Dzięki Lara. Jak wiesz czytam na bieżąco.
Teraz napiszę dlaczego od pewnego czasu mnie tu nie ma.
Nie podoba mi się klimat jaki tu zapanował ponieważ jestem matką która ubiera dziecko w jak to zostało określone "badziewie" z pepco i lidla. Mimo to moje dziecko wygląda bardzo ładnie. Nie mamy tylko zabawek z fisher price. Zuzia nosi też ubranka po kuzynkach i nie jest z tego powodu jakaś gorsza. Nie robimy sobie drogich prezentów pod choinkę bo nas na to nie stać to po raz, a po dwa w ogóle nie czujemy takiej potrzeby.
Nie mam ochoty czuć się z tego powodu gorsza.
A druga sprawa - co wieczór włączałam laptopa i odpisywałam każdej z Was, choćby zdaniem, ale każdej. Poświęcałam na to sporo czasu. Ale kiedy do mnie nie pisał nikt to przestałam się odzywać. Nie będę pisać do siebie.
Są nawet takie osoby które mam wrażenie że traktują mnie jak powietrze (adulcova, Kotka). Bez obrazy ale może każda z Was z jeden raz się do mnie tutaj zwróciła.
Nie chcę wywoływać żadnej burzy, nie w tym rzecz, ale chcę napisać wprost dlaczego przestałam się odzywać.
KROKO z tym niezwracaniem sie masz troche racji. Ale zawsze czytam twoje posty, poprostu jakos tak zwykle nei mam co odpowiedziec.
A co do rzeczy ja tak jak pisalam dla dziecka mam wszystko przechodzone, bardzo nieczesto kupuje w normalnym sklepie a juz napewno nie kupowalabym nic bardzo drogiego bo uwazam ze nie ma sensu bo dzieci przeciez zaraz wyrosna. A zabawki z FP uwazam akurat za g***ne i nawet na nie na polkach nie patrze...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
roko no co ty ciuszki kupuje wszedzie lidl, pepco, z drugiej reki itd dla Sarci dopiero teraz kupilam kilka nowych bluzeczek;)ale niech kazdy robi jak chce;)mi to osobiscie nie przeszkadza nieczuje sie przez to gorsza podobnie z nie odpisywanie na nasze posty tez czasami nie ogarniam przeczytam ale zapomni mi sie i nie widze w tym nic zlego;)
Zgredka STOP jakie Ciezkowice wpisalas to nie mozliwe ze 99 km
podaj 43-600 Jaworzno i sprawdz jeszcze raz daj znac ile ci wyszlo;)szkoda ze Lucja nie przyjedzie:(ciekawa jestem jakby sie z Leo dogadali;)
Adu lopata meza w lep!
Wrozko dasz rade (sama nie wiem jak ja daje ale daje)wiec i ty dasz kochana!z kp trzeba spokoju i cierpliwosci daj sobie czasu (tez mialam chwile zwatpienia)i mam nadal glowa do gory
jesli chodzi o wieczor to moj wie ze od 19 ma byc w domu i koniec kilka razy bylam sama i bylo nie wesolo
Blondik przykro mi!
ide pograc w gre załóż się;)mialam isc spac ale moj mnie namawia z bratem a jutro bede pewnie zalowala;)Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
No ja to wlasnie tak jak BEszka pisze to glownei o sobie pisze. Odpowiadam rzadziej i nei kazdemu. Ale pamiwtam jak za kazdym razem ktos z forum uciekal i mowil ze to dlatego ze nie ma czasu odpiywac to wy pisalyscie ze to nei ma problemu, zeby zostala i pisala poprostu jak ma czas. Wiec i ja tak robie .
Ale tak jak mowie, wchodze codziennie tutaj, kilka razy nawet i zawsze czytam.Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Lili: 78km, ale niby najszybsza trasa 99 na a4 i najlepsze ze ja myslalam ze w strone katowic a to na wieliczke i bochnie pcha..
Poki co ani jedni ani drugie nie spi
Lili: wpisalam ciezkowice jaworzno, pokazalo okrutna fote.dworca i 48min, wstepnie moze byc-) mala wyje usypiana
A maly juz umie ladnie sie do zabawki przemieszczacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 22:04
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie nie z tej ziemi xd macie płyty indukcyjne?? jakie polecacie? piekarnik mam wybrany z elektroluxa ale nie wiem jaką płytę wszedzie opinie różne a to rysuje się a to głośna a to wyłączy się gdy woda na nia kapnie nosz jasna anielka mam dylemat no a są promocje mogłabym już coś pokupować.
Tak samo pralka mam dylemat jak cholerka jaką wybrać.
Wróżko trzymaj się.Wiem co przezywasz,bo były dni kiedy musiała dwójke ogarniać,bo mąż nadgodziny w pracy i ani siostra pomóc nie mogła to trzeba było zostać samej i dać rady.Ja niestety jak oboje czegoś chcą w jednym czasie lece do A i szybko załatwiam interes i potem jestem z małą krzywda jej się nie stanie jak troszkę pobuczy byleby to nie było nie wiadomo ile ,bo gardło wydrze heh a często jest tak,że oboje płaczą o coś razem ojoj. Ja nie kp a ściągam mleko ale wierz mi,że równie ciężko jest,bo jak już mała zje i o ile ładnie zaśnie to nie mogę leciec do A tylko zasiadam do laktatora na kolejne 30 min a potem to już jestem taka zmachana ,że sił na zabawe nie mam ale jakoś się staram z A być i coś tam z nim się pobawić zaopiekować porozmawiać itd
Maluszek na pewno dobrze przybiera nie martw się.Ja tez czasem małą dokarmiam co prawda rzadko tak z 2-3x w tyg po jednej butli ale wyrzutów nie mam.Przy A miałam okropne a teraz zrozumiałam,że tak jest i tak będzie musimy żyć dalej i nie ma co się załamywać.Także głowa do góry jesteś wspaniałą mamą i robisz wszystko by dzieci były szcześliwe przy TobieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 22:23
Krokodylica, WróżkaZielona, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Krokodylica grunt to szczerość, ja nie lubie na sile drazyc tematu, ani sie usprawiedliwiac. Jak nie mam co napisac na dany temat to nie odzywam sie, z reszta jezeli czytasz w miare regularnie to chyba zauwazylas, ze mnie tu troche nie ma ostatnimi czasy.
Ogolnie az z ciekawosci zerknelam i napisalam do Ciebie z 7 postow wiec nie wiem czemu tak mnie odebrałaś. Nie zamierzam być szczegolowa.
A co do ubran, zabawek i calej tej szarpaniny to... nikt nie napisal, ze Twoje dziecko nosi sie brzydko i chyba kazde dziecko nie ma samych zabawek flagowcow.
Ps mi tez nie kazdy odpisuje i jakos mnie to ogolnie nie interesuje, czasem trzeba i popisac do samej siebie i nie mam ochoty z tego powodu sie zle czuc. Ja Was praktycznie nie znam, nie jestem sama-swoja, wtargnelam tu na chama wiec nie chce zadnych afer z mojego tytulu.
Dziekuje, dobranoc, humor off.Blondik lubi tę wiadomość