X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogą ale nie muszą....skarbie każdy organizm jest inny........ale na ilość wód płodowych wpływa to ile płynów przyjmuje mama....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka no mnie np obchodzi ile waży Twoje dziecko bo jak będe w Twoim tygodniu to się będe zastanawiać czy taka waga jest dobra czy nie dobra, ogólnie chodzi o to żeby się wspierać...ja dzięki forum bardzo dużo się uczę. Nie znam się na ciążowych badaniach, łóżeczkach i innych przyborach. Nie wiem co mi wolno co nie.
    Jak się cofniesz chwile wstecz to nawet nie wiem jaki mam sobie stanik kupić bo mi cycki się wylewają to ma być zwykły czy może jest jakiś "specjalny", dla mnie forum to forma wiedzy i doświadczenia innych. Dlatego mam nadzieję że jednak się przekonasz:)i zostaniesz:)

Malenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja wcale nie wiedziała jaki wpływ ma woda, ale też nie dajmy się zwariować, gdybym nie musiała to zapewne zostałabym przy tym co do tej pory, ok butelki dziennie.. Czasem mniej,..

Beszka zazdroszczę wyprawki, do mnie rzeczy po tymku przyjadą w piątek.. Tryb natychmiastowy :) aż się boje kto to wszystko wypierze, bo teraz pralka chce się zapalić po przyjedzie i od piątku znowu.. A i tak wogóle to jutro chodzi u mnie Ksiądz, to się nazywa złośliwość losu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:47

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Konwalia już ksiądz??? przecież jeszcze świąt nie było...nie rozumiem.

ha zjadłam wielką kanapkę z szynką serem i ...kiszonym ogórkiem:) jetem zadowolona

Malenq, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie dziewczynki, właśnie się przebudziłam :) a tu takie piękniutkie słoneczko za oknem aż żal że nie mogę wyjść na spacer :/
    Faktycznie jak 6l wody to masakrycznie dużo...ja może z 2l ogólnie wpijam woda i soki, ale 6 niesamowite.
    No na księdza też błyskawicznie...może kasiura mu się kończy przy końcu roku ;)
    A maniek na zdrowie :D
    I witaj Nenaaaaaa :)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku nie przyjmiemy bo sie nam za konkubinat (a i tak udawalismy, ze nie mieszkamy razem) dostalo. To jak przyjdzie w tym roku, a ja z brzuchem to juz w ogole

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko mój dom też omijają z daleka....bo kiedyś usłyszałam, że lepiej konkubinat niż cywilny :-/

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja ale macie tych księży masakra :/
    Ja co prawda teraz mam nowego księdza ale ten poprzedni był świetny, taki swój człowiek, wszystko dało się z nim załatwić jak chodził po kolędzie to se zapalił ;) ale wiem zdarzają się ... :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale smoku Ty pewnie po slubie, a ja jestem jawnogrzesznica :) dobrze, zesmy mu nie powiedzieli, ze na koscielny nie ma opcji poki nie zlozy wniosku i stwierdzenie niewaznosci poprzedniego no i uplywie jakich 3 lat i paru tysiecy zlotych

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No ale smoku Ty pewnie po slubie, a ja jestem jawnogrzesznica :) dobrze, zesmy mu nie powiedzieli, ze na koscielny nie ma opcji poki nie zlozy wniosku i stwierdzenie niewaznosci poprzedniego no i uplywie jakich 3 lat i paru tysiecy zlotych
    Tak ja po ślubie, ale np żadnych nauk przedmałżeńskich nie mieliśmy bo ksiądz stwierdził że inteligentni ludzie jesteśmy i wiem co i jak ;)
    a są pary u mnie które żyją bez ślubu i mają dzieci i nigdy żadnych obiekcji nie miał tzn do mnie takie słuchy nie doszły. A jak wiedział że komuś się nie przelewa to nie brał pieniędzy, a nawet pytał czego potrzebują :)
    Ehhhh oby więcej takich :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Nenuś mały pewnie śpi ukołysany przez te remonty i twoją bieganinę ;-)

Konwalianka już idę czytać na ovu o co chodzi, bo nie wiem

Ja czekam na teściową bo ma wpaść w odwiedziny ;-) chałupka wysprzątana i czekam

ps, Konwalinako już doczytałam, mocno mocno zaciskam kciuki, żeby maluszek jak najdłużej posiedział w brzuszku i żeby wszystko było ok trzymaj się kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:15

konwalianka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece z psiakiem na spacer, moze energia mi powroci :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ale sie rozpisalyscie;)szalejecie po prostu! nadrobiłam wszystko ale z tego wszystkiego to nie wiem co komu mialam napisac;)Jesli kogos pominelam to z gory przepraszam;)

Konwalianka dbaj o siebie!

Malenq tulam, ale wydaje mi sie ze opcja wczesniejszego rozwiazania jest lepsza od nagle porodu w swieta, wtedy dopiero bylaby panika!Kosia jest juz duza dziewczynka poradzi sobie:)ps. wygladasz super, brzusio zgrabniutki i mam tez:)

Beszka ty to masz z tymi chorobskami!Niezazdroszcze;)Życze udanego pobytu w Polsce:)

Nieukowa pocichu gratuluje fujarki!ps. chodze na basen i jak na razie wszystko jest wporzadku, pytalam sie wczesniej gin i nie widziala zadnych przeciwwskazań:)

Zgredka nie wiem czy gratulowalam szparki czy nie? gratki:)

Lara fajny wozek mi osobiscie podoba sie ze srebrna rama bardziej;)Łożeczko tez super i to za ta cene!Imie Nina naprawde sliczne!

Witam nowe mamuśki i gratuluje!

U nas wczoraj spadł snieg poszłam na spacer z psiakiem po prostu oszalala ze szczescia, latala, nurkowala i prychala jak szalona:)

LaRa, Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja mam niestety to samo. Wszystkie siły mnie opuściły. :/ Nie chce mi się nawet palcem ruszyć. :/ Ale to od tego przymusowego leżenia tak sflaczałam.

LaRa mnie też już od tygodnia męczy mega zgaga. :/

Yasmin ja nie ogarniam obu wątków, na różowej to raczej po łebkach. :)

Ja bardzo chciałam chłopaka (mąż chyba też) ale teraz to się cieszę że jest Zuźka. :)

Maniek ja staniki kupowałam większe i od razu takie do karmienia, przydadzą się po porodzie a są bardzo miękkie i wygodne.

Kotka nic się nie stresuj, jak Cię komentarz zdenerwował to postaraj się to zwyczajnie olać. :) Ja na marcówkach też nie siedzę bo tam samo czarnowidztwo.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna była u mnie dwie godziny. Bardzo fajna babka, gadałyśmy o wszystkim, podejrzewam że połowa była poza programowa. :P
    Ciężko jej się było trzymać wątku bo za dobrze nam się gadało. :P
    Zostawiła też poradniki i próbki z nivea.
    Nastepna wizyta w styczniu.

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pati ja mam niestety to samo. Wszystkie siły mnie opuściły. :/ Nie chce mi się nawet palcem ruszyć. :/ Ale to od tego przymusowego leżenia tak sflaczałam.

LaRa mnie też już od tygodnia męczy mega zgaga. :/

Yasmin ja nie ogarniam obu wątków, na różowej to raczej po łebkach. :)

Ja bardzo chciałam chłopaka (mąż chyba też) ale teraz to się cieszę że jest Zuźka. :)

Maniek ja staniki kupowałam większe i od razu takie do karmienia, przydadzą się po porodzie a są bardzo miękkie i wygodne.

Kotka nic się nie stresuj, jak Cię komentarz zdenerwował to postaraj się to zwyczajnie olać. :) Ja na marcówkach też nie siedzę bo tam samo czarnowidztwo.
    Kroko ja właśnie czuje sie jak flak dzisiaj. Dobrze to ujelas. A na dodatek zdrzemnelam sie trochę i czuje sie jeszcze gorzej... A zaraz dziecię w domu ze szkoły bedzie i trzeba lekcje odrobić.... Jak ja dam radę:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie wiem jak. :)

Ja zaraz się będę zbierać na SR, nie chce mi się jak cholera, tym bardziej że przed chwilą znowu było rzygańsko. :/
    Ale szkoda mi opuścić, tym bardziej że nie byłam na 2 pierwszych spotkaniach to teraz chcę iść, a czuję się beznadziejnie, wzięłam apap bo głowa mnie boli. :/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze spacerku i naszła mnie ochota na placki ziemniaczane, nie pozostaje mi nic innego jak sie zabrac za obieranie i tarcie ziemniaków :) omnomnom

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka dziwi mnie to, że uraziła cię moja wypowiedź ale powiedziałam prawdę. Uważam że to bzdura - to zabawne że o taką pierdołe ludzie potrafią się obrażac IMo :P . Tak samo odpowiedziałam Kroko na jej komentarze o wątróbce i tak samo będę komentować wiele innych rzeczy, jeżeli ktoś c centralnie mi mówi że "źle robię bo...". Bo źle nie robię, tylko inaczej.

Urok tego forum jest taki, że mamy tu cały przekrój społeczny i że (czy się to komuś podoba czy nie) jest to platforma wymiany opinii. W czerwcówkach znajdą się dziewczyny, z którymi chętnie bym na kawę poszła, ale i takie tępe dzidy co to od nich trzymałabym się z daleka. Takie życie :) Nie wszystkie piszemy tu dwunastozgłoskowcem i cytujemy Shakespeare'a :)

Konwalianka: dopiero doczytałam o twoich kłopotach: trzymaj się kobitko, już niedługo finisz!

Lara placki ziemniaczane... az mi ślinka pociekłą, ale będę jeść na mieście przed angielskim, więc nie ma opcji na świeże placuszki... mam za to fajną naleśnikarnię przy szkole językowej, dziś chyba zjem naleśnika z mozarella, pieczarkami i pomidorami :D

Jaga, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Psotka dziwi mnie to, że uraziła cię moja wypowiedź ale powiedziałam prawdę. Uważam że to bzdura - to zabawne że o taką pierdołe ludzie potrafią się obrażac IMo :P . Tak samo odpowiedziałam Kroko na jej komentarze o wątróbce i tak samo będę komentować wiele innych rzeczy, jeżeli ktoś c centralnie mi mówi że "źle robię bo...". Bo źle nie robię, tylko inaczej.

Urok tego forum jest taki, że mamy tu cały przekrój społeczny i że (czy się to komuś podoba czy nie) jest to platforma wymiany opinii. W czerwcówkach znajdą się dziewczyny, z którymi chętnie bym na kawę poszła, ale i takie tępe dzidy co to od nich trzymałabym się z daleka. Takie życie :) Nie wszystkie piszemy tu dwunastozgłoskowcem i cytujemy Shakespeare'a :)

Nie powiedzialam, ze robisz zle. To byla poprostu dobra rada a informacja nei byla wyssana z palca tudziez zaslyszana na forum od jakiejs "tepej dzidy" tylko tak wlasnie powiedziala mi moja ginekolog. Zreszta, to nei o to chodzi. Chodzi o to, ze moglas to jakos inaczej ujac. Dla mnei to bylo zbyt agresywne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ