Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrozko mialam tak jak ty z 1 od razu wielka milosc z Leo z czasem tzn napoczatku tak jak pisalas przewijalam lulalam karmilam itd i w pewnym momencie ot tak to poczulam:)z Sara posobnie nic sie niemartw daj sobie czas;)
Nocki u nas nie lwpsze pol nocy przesypia na rekach bardzo czeste pobudki co 30 min godz to mnie wykancza:(podaje jej juz mm ale to nic nie zmienilo i coraz czesciej sklaniam sie do sprobowania twojejdobrejnocki:/
co do kp podzielam twoje zdanie;)juz nie moge sie soczekac konca taka ze mnie matka:/
dzisiaj czyscilam bitelki zalalam wrzatkiem Leo przystawil sobie stoleczek nie zdarYlam dopiec i wylal na siebie na brzuszek krzyk i panika sciagnelam ubranie polalam letnia woda Leo plakal krzyczal ala ala nie wybacze tego sobie:(jak moglam do tego dopuscic przeciez wiem ze on z tym swoim stoleczkiem wszedzie chodzi i sie spina:(teraz usypia z tataWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:44
*******Gang18+*******B -
Nie nadrobie was dziś. Przeczytać przeczytałam ale już nie wiem co mam się wypowiedzieć fasolka zjada mi mózg. Jakoś się taka małoobjawowa czuje i martwi mnie to, ale do wizyty pewnie będę w kółko się martwić, a ta dopiero 1 marca. Zastanawiam się czy fasolka jedna czy dwie, bo pęcherzyki były dwa i oba pekly. Zastanawiam się czy na NFZ nie iść wcześniej żeby choć podejrzeć czy fasolka dobrze się usadowil, ale mam wrażenie że to będzie jak z tym moim testem w 9dpo. Za wcześnie.
******************************GANG18+***************************** -
Smarta, to zdecydowanie za wcześnie na wizytę, nic tam nie widać poki co. Objawów tez mieć nie musisz....
Spokojnie czekaj na wizytę.... Wiem ze to łatwo sie mowi, ale najlepiej isc ok 7-8 tc.
Idę oglądać Agenta. -
Siemka.
Byłam dzisiaj wyciągnąć szwy, nie wygląda to zbyt tragicznie.
Ginekolog też uznał że w pępku szwu nie ma.
Alicja ja bym chyba się nową kierowniczką nie przejmowała i poszła na L4.
Konwi ja kupiłam męzowi tylko merci, teraz jak zwykle siedzi w garażu.
A ja dostałam od niego piękną bieliznę.
Maniek oby katar przeszedł. Super że nocka lepsza.
Też bym była zła na mamę.
I co w tym ministerstwie?
Młoda mam nadzieję że synuś zaakceptuje nowe mieszkanie.
A główka na pewno nie zostanie spłaszczona.
adulcova ja często kupuję mięso (i nie tylko) w lidlu.
Justta, Wróżka dzięki, dobrze się czuję, brzuch już prawie nie boli, nie plamię.
Wróżko Antek dobry agent skoro tak mało śpi.
Jeśli chodzi o te uczucia to jest normalne, kilka marcówek to samo pisało, a po kilku miesiącach pisały, że kochają obłędnie jedno i drugie, więc myślę, że to kwestia czasu.
Na temat kp się nie wypowiem niestety.
Lara dasz radę z dwójką, kto jak nie Ty.
Biedro ałaaa co żeś zrobiła w palca?
zgredka ehehehehe osrała nas - mega określenie.
Ja chyba też już zaczynam na to srać, sympatii do nas się na nikim nie wymusi.
Gratuluję wyboru sukni.
Lili współczuję Ci, jeszcze dobrze nie zaśniesz już Cię Sara budzi.
Wypadek z Leo straszny, ale mam nadzieję że nie został ślad?
Ostatnio mój mąż zrobił 3 herbaty i zostawił na brzegu lady. Wrzątek.
I Zuzia podbiegła i złapała dwoma rączkami za dwa uszka.
ale ja zdążyłam podbiec i krzyknęłam na nią głośno i puściła. Było nas wtedy w kuchni pięć osób plus Zuzia i wszystkim serca stanęły.
Oni nawet nie zauważyli że Zuzia podbiegła i uznali że mam dobry refleks ale na samo wspomnienie mnie słabi.
A mój mąż to czasem nie myśli.
Smarta spokojnie poczekaj do wizyty 1 marca.
Zbyt wczesna wizyta to tylko stres.
A tak już zobaczysz serduszko i będzie super.
A może faktycznie będą bliźnięta.
A na objawy chyba jeszcze za wcześnie, te Twoje bóle to objaw odpowiedni na ten tc.
-
Smarta, objawy jeszcze nadejdą, ok 7 tygodnia. Wytrzymasz.
Lili, współczuję tych pobudek, kurcze chyba bez interwencji się nie obejdzie.
Kroko, super ze wszystko ok. Teraz niech się zagoi i do dzieła, tzn dla przyjemności jeśli tylko póki co masz chce.
Beszko?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
No i chciałam napisać że dzisiaj byłyśmy z Zuzią w przedszkolu podpisać umowę i ona jak zobaczyła panią dyrektor w gabinecie to zaczęła ryczeć na maksa, nie do uspokojenia. Już sobie myślę - ekstra. Ale wychodzi na to że ona myślała że to lekarz (pani za biurkiem) a ona panicznie boi się lekarzy.
Pani dyrektor powiedziała aby zaprowadzić ją do sali najmłodszych dzieci na ten czas. I słuchajcie ona wchodzi, zobaczyła dzieci malujące flamastrami przy stoliku, troszkę zawstydziła się pani przedszkolanki, ale siadła przy stoliku i zaczęła malować.
To ja poszłam do pani dyrektor podpisać umowę, ona włączyła monitoring na salę gdzie siedziała Zuzia - patrzę siedzi i maluje.
Pogadałyśmy trochę, idę po Zuzię, to mówię że idziemy a ona "nie". Ha ha. To mówię w takim razie ja jeszcze idę, ona że ok. Poszłam do pani dyrektor, siedzimy gadamy, w końcu myślę, trzeba iść.
Idę po Zuzię, mówię idziemy, a ona nie i koniec. I leci do zabawek.
Wyciągałam ją stamtąd na siłę hehe.
Także już jestem spokojna co do zostawania w przedszkolu.
Założyłyśmy opaski na chorobę lokomocyjną i dojechała bez problemu, około 11-12 minut w jedną stronę nam zeszło, więc mam nadzieję że da radę jeździć.Blondik, zgredka, Lili83, marissith lubią tę wiadomość
-
Zostawilybyscie spiace w lozeczku dziecko w hotelu i poszly do restauuracji oddalonej o 100m?
Chcemy leciec do Grecji ze znajomymi. Oni tam zawsze w tej jednej tawernie wieczorem jedza. Hotel jest po drugiej stronie ulicy w odleglosci 100m.
EDIt oczywiscie z niania ele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:16
-
Kroko: super, że Zuzi się tak spodobalo.. a co to ta opaska na jakiej zasadzie to działa..
ja niby jutro do domu mam od dziadków wracac, ale nie chce mi się , a mała taka cwana, że usypia po 23 tutaj..
Kotko: w życiu!
Jussta: smoka nie, dziś się nim bawił, ale pewnie dlatego, że już zęby jakieś będą szły..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:08
-
Kotka ja bym nie zostawiła.
Zgredka to zostań tam jeszcze, gdzie Ci się śpieszy?
Ps. Opaska sea-band na ręce. Uciska dwa punkty które ponoć odpowiadają za mdłości. Zakłada się 15 minut przed podróżą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:37
-
Kroko, No widzisz, super, ze Zuzia tak fajnie sie bawiła, a tak sie martwiłas.?Zreszta ja tak samo, a o dziwo, jest okej.
Kotko, ja bym nie zostawiła, nie ma opcji.
Zgredko, fajnie, ze juz prawie masz kiecę, a to w Rmiu?
Smarta, nie martw sie. Ja miałam obie ciąże praktycznie bezobjawowe, jeśli nie liczyć silnych boli, jak na @, na początku. Tylko sie cieszyć a chciałabyś bliźnięta?
A ja dziewczynki właśnie wstaje do roboty;) miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 06:58
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry od 5:( buu
Sto lat dla Leo!
Kroko, ile płacisz za przedszkole jeśli mogę zapytać.. Na pół etatu?
Jadę dziś do neurologa ciekawe czy coś powie. No i jak młody zostanie z dziadkami, bo wczoraj nie chciał zostać i musiałam go zabrać gdy jechałam po Tymka..
Adulcova jak udało się spotkanie? Fajnie, że tak organizujesz Wam czas
Zgredka o jak fajnie, masz jakieś foto sukni? Nie możesz zostać do końca tygodnia?
Kotka, nie zostawiłabym. Choć czasem idziemy do sąsiadów, na górę ale zostawiam kamerę i zejście do dzieci to tyle co po schodach , to w innym obcym miejscu - nigdy!
Sumeerko, miłego dnia w pracy. Jak na będę chodziła też o tej będę wstawać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 06:01
Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nadaje z pracy, bo jestem pierwsza (zeby wyjsć o 14 i odebrać Zuze, a potem zawieźć do drugiego przedszkola, musze byc na 7;()
Konwi, trzymam kciuki za wizytę, oby powiedział cos konkretnego i dał skierowania na jakieś badania, a nie pitu pitu ogólnie.
A ja jestem wściekła - Zuza jest na tej diecie bez glutenu, mleka i cukru, w ndz na obiedzie teściowie dali jej ciastka z maki pszennej, a drugie z mlekiem, efektem czego była biegunka, ból brzucha i gorączka!! Juz drugi raz- ostatnia taka akcja była,po zjedzeniu u szwagierki ciastek, ktore, jak twierdziła, zrobiła specjalnie dla Zuzy - owszem bez glutenu, ale z masłem!! A Zuza jest na tej diecie od sierpnia, ustabilizowało jej sie wypróżnienie, lepiej je, lepiej śpi i wszyscy o tym wiedza!!! I w efekcie musiałam wziąć wczoraj urlop na zadanie - mam ochotę ich zatłuc. -
Hej Kroko super ze Zuzia tak pięknie Cie zaskoczyła:) i ze te opaski działają.
Zgredzia no wlasnie a foto sukni pokażesz? I posiedź u rodziców jak Ci tam dobrze.
Kotka tez bym nie zostawiła.
Kroko ano w ministerstwie pan mnie silnie przepraszał ... tylko co z tego skoro szukają juz 2,5 miesiąca i nawet nie wszczęli post o odtworzenie akt , jak zasugerowałam by to zrobić to stwierdził ze dobry pomysł ... i mam złożyć wniosek ... choc powinni wszcząć z urzędu. No takich mamy urzędników i polityków bo jsk sie okazało to pan minister zgubił moje akta bo poszły do niego i juz nie wróciły. Takze jestem w czarnej dupie. Za lokal płace nie mały czynsz a stoi pusty i jeszcze długo postoi. Mam juz chęć zrezygnować.Maniek
-
Summ nie dziwie sie ze jestes zla!teraz mala sie meczy:(
ja zaraz do dentysty:(bedzie otwieral zeba i czyscil do korzenia jak nie pomoze to rwanie ale zab ma dlugie i krete korzenie i mowi ze bedzie ciezko jak Op i jak tu sie nie bac:(
Konwi a jak u was urodzinki obchodziliscie?apatryk zadowolony?
Zgredko zostan i korzystaj poki mozesz!!!
*******Gang18+*******B -
Tak tylko pytam bo ja tez powiedzialsm, ze za zadne skarby nie zostawie, nawet z kamera bym sie bala. I teraz nie wiem czy w ogole leciec bo to oznacza, ze albo
-ktores z nas bedzie siedziec wieczorem samo w pokoju
- albo np. godzine ja, potem maz
-albo D bierzemy ze soba ale to bedzie sajgon bo on bedzie zmeczony
Zastanawiam sie czy nie poslac meza samego, zwlaazcza, ze sam dojazd tam jest skomplikowaby ( najpierw do Berlina(1,5h) i tam lotdo Thesalonik, potem 300 km autem z czego ok 45min serpentyn). -
A co do wrzatku to jaest moja fobia. Ja mezowi za kazdym razem jak cokolwiek niebezpiexznego w zasiegu rak zostawia tluke do gliwy, ze ma zostawiac dalej ZAWSZE, nawet jak dziecka nie ma w domu.
Moich znajomych dziecko 2letnie sciagnelo na siebie czajnik ele bo kabel wisial. Dzieki bogu woda sie dopiero lekko podgrzala.
Ale drugiej kolezanki dziecko poparzylo nozke bo przewrocilo czajnik z wrzatkiem stojacy na podlodze. Trzeba byc debilem zeby gotowac wode na podlodze (tesc) przy raczkujacym dziecku.
-
Summi a czemu ona jest na takiej diecie???
Smarta - ja praktycznie do konca ciazy nie mialam zadnych objawow, gdyby nie brzuch to nie wiedzialabym zem w ciazy
Wow jestem zaskkoczona ile z was ma takie chlodne podejscie do kp!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 07:57
-
Konwi 250zł czesne za miesiąc plus 9,50zł dzienne wyżywienie.
Przedszkole czynne od 6:30 do 17:30 i zostawiasz na ile chcesz. Ja myślę od 8 do 15.
Noc tragedia, nie wiem czy za dużo wrażeń w dzień i brak drzemki czy co. Wpadła w taką histerię nie do opisania, pisk i wrzask, rzucała się ale nie chciała iść do mnie na łóżko ani się przytulić. W końcu mój ją wziął na ręce do okna do kuchni, jedyne miejsce gdzie Zuzia się uspokaja, ponosił ją, potem położyła się już do mnie do łóżka bez płaczu, trochę się rzucała ale zasnęła. Potem jeszcze kilka razy budziła się z płaczem. -
Sumi, fabrycznie przegieli, też bym się wkurzyla.
Kotka, a ktoś z Was musi jechać? Czemu nie pojedziecie gdzieś razem?
Czekam na pociąg.
Lili, zrobiłam rolade i swietowalismy w swoim gronie. Przyjechali moi rodzice. Tort zrobię na za dwa tygodnie, mają przyjść sąsiedzi, w sumie 8 osób.. -
może i bym mogła zostać, ale tu jakieś przewiewy, mały ledwo sapie z katarem i gilem, ja całą noc nie przespaną przez to miałam, bo się budził i połamana jestem, a mała robi dziadków jak chce i chodzi spać po 23 ;/
Summi: tak w rmiu
Konwi: nie mam foty
Kotko: nie rozumiem, czemu nie będziecie spędzać wieczorów razem? znaczy któreś z Was wybierze czas z koleżanką w restauracji zamiast wspólny?
a nie mozecie małego wsadzić w wózek, uśnie tam sobie i bedzie leżał obok?Krokodylica lubi tę wiadomość