X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ale zmiany powinny dotyczyć nowych aukcji lub powinni dać okres przejściowy by każdy mógł i miał czas pozmieniać. Zadzwoń tam dopytaj o podstawę itd

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dostała uwagę w żłobku. Mamy takie zeszyty w szafkach, gdzie Panie wpsiuja informacje o płatnościach i tego typu a dziś uwaga, że ugryzła dziewczynkę i "na ranie pokazała się krew"...omg, co za łobuz...ze wstydu prawie zapadłam się pod ziemię... ugryzła dziewczynkę, bo ta chciała bawić się tym, co ona...kiedy jej miną te głupoty...eh....

dobranoc

PS. Kroko, o co chodzi z tymi miniaturkami? My nie dostalismy zadnegoo info

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje z siłowni..

Blondik obawiam się że szybko nie minie.. Patryk też gryzie każdego kto mu zalezie za skórę.. Teraz taki wiek, raczej tłumaczenia nie pomogą. A że zabawka musi być jego i to w tej chwili to już norma, nie pozwalam już tymkowi mu ustępować, bo później będzie masakra..

Gdzie wy wszystkie? Ala, zgredka, lara, Izo, Wrozko, Justa, Nena, no i czeka reszta?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• adulcova Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellou

pierwszy tydzien kursu za mna - jeszcze tylko (Serio, tylko!) 3, fajne te dziewczyny z ktorymi tam jestem :). Troche sobie zaczynam przypominac te wszystkie rzeczy, ogolnie na +.

Zamowilam Adzie buty wiosenne - bartki eleganckie i geoxy z funkcją respira (oddychajaca stopa). Wszystkie do kostki, bo mamy takie zalecenie, bo Ada ma tendencje do stawiania nóżki do środka.

Dzisiaj byl MÓJ bunt po wczorajszej akcji - wstała o 7, poszła spać 13:30-15 i ona zasnęła wieczorem dopiero o 23:30 - nienormalne. Dzisiaj jej nie polozylam popoludniu - byl hardcore momentami, ale teraz juz od 15 min (poprzedzonych walka) spi.

Umylam jej szafe, jutro umyje lozko :) no i cale weekendowe rytułały :)

Zdrowka dla Was

Biedro wracaj szybko.

Blondik my na placu zabaw mielismy/mamy takiego chłopca, ktory podchodzi do dzieci i "gryzie za darmo"... Nie ukrywam, ze staram sie omiajac szerokim lukiem, bo o ile toleruje dzieciece przepychanki i jestem zdania, ze do pewnego momentu powinny rozwiazywac sprawy po swojemu to gryzienie to najgorsza forma, ale u Was to troche inna sytuacja.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, że najgorsza forma obrony, no ale co zrobić :) każde dziecko może ugryżć. Tłumaczę w kółko, ale jak się o coś wścieknie to gryzie lub szczypie, macha rękami na oślep. Tak walczy o swoje i póki rozumek nie będzie miałą większy to se chyba mogę pogadac ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wieczornej wizycie kontrolnej :-)
    Maluszek ma się dobrze, brykał, prostował nóżki, zasłaniał buzie rączkami. Byłam ostatnia, więc lekarz juz się nie śpieszył i długo oglądaliśmy bobaska, robił mi zbliżenia. No i prawdopodobnie...będzie drugi chłopak :-) Jeszcze jakiś czas temu na taką wiadomość była bym lekko zawiedziona, bo marzę o córeczce, ale po ostatnich wydarzeniach liczy się dla mnie tylko to, że ma się dobrze, prawidłowo rozwija i oby był zdrowy. Oczywiście to bardzo wstępną 'diagnoza' z tą płcią, ale ja też widziałam, więc już raczej na zmiany się nie nastawiam. Wizyta trwała ponad pół godziny, dużo czasu mi poświęcił, dużo rozmawialiśmy- mimo prawie godz 21. Uwielbiam mojego lekarza :-)

Wybaczcie, że tylko o sobie, ale dziś żyję tylko tą wizytą :-)

Blondik, Krokodylica, konwalianka, Summerka, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wpadam tylko zameldować ze żyje, ledwo, ale jakoś....
    Ania chora na całego, gorączka, katar, kaszel, gardło.... Dzis byłyśmy u lekarza, nie obeszło sie bez antybiotyku ale mam nadzieje ze szybko pomoże, bo zrobiła sie totalna mamozą. Nawet babcia nie daje rady :/
    Ja dusze sie okrutnie z momentami odruchów wymiotnych. Katar sie leje.
    Generalnie dupa.
    Zaraz spróbuje usnąć bo nie wiem jaka ta noc bedzie , dzis np musiałam nosić Anie przez godzinę. :/
    Mecze sie strasznie, cukry szaleją. Dobrze ze chociaż maluch bryka.
    Malz mnie wqrwia. No to na tyle...

Alicjo, świetne wieści :) No i wstępnie gratuluje synka :)

Wszystkim zdrówka i spokojnej, przespanej nocki.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że ja tak przelotem i tylko o sobie, ale siedzę nad tymi aukcjami.
    Konwi no wszystkie ręce na pokład, jutro przyjdzie sobie dorobić kuzynka męża, będzie to klikać, pracownik który jest chory ma to klikać z domu jutro, a moja mama ma przyjść na trochę do Zuzi to i ja pójdę pomóc.
    Cholera już raz nam kiedyś zablokowali konto i drugi raz tego nie chcemy. :/

Blondik zobacz sobie na stronie alledrogo, sądzę że musieliście dostać jakieś info, a jak nie znajdziesz to podeślę na fb na priv.

Maniek jakies tam info kiedyś przyszło na maila, ale my to zlaliśmy bo nie było czasu się tym zajmować a teraz nam upomnienia wysyłają. Niestety mają to daleko w d*pie kiedy aukcja była wystawiona, mają być poprawione wszystkie.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na szybko bo sobota więc zamieszanie..

Współczuję Kroko tej nerwowki, dobrze że wszyscy się zmobilizowali.

Lara, zdrowia dla Ani i Ciebie. Choroby to trudny czas.. Sami to przechodzilismy tydzień temu..

Adu, super ze kurs do przodu i się podoba. Zakupy zrobiłaś fest, pokażesz?

Blondik, nie przejmuj się. Co zrobisz, jak Patryk w szale to też nie patrzy co robi..

Alicja, gratuluję synka. Też to przerabialam.. Także chciałam dziewczynkę, ale za to mam cudownego chłopca. Dwóch chłopców super będzie się dogadywać. Jakieś typy imion macie? Dla chlopca i dziewczynki, tak na wszelki wypadek :)

My dziś pizza domowa, no i jedziemy na jazdę próbną.. Mój znowu chce auto kupić, tym razem nowe.. A i jedziemy na wakacje, rezerwacja jest!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia wszystkim Paniom zycze!

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, a poprzednie auto nie było nowe? Jakie planujecie? No i gdzie na wakacje?

Alu, gratulacje i swietnie, ze wszystko Ok, uff.

Kroko, kurczę, ale doopa, a Allegro se w kulki leci, myślą, ze mogą tak traktować "klienta"? Bo DE facto jesteście ich klientem/użytkownikiem...

Blondik, to taki okres, ale...jestem jakoś tak dziwnie z tymi uwagami? W żłobku? No przedszkole to bym jeszcze jakoś przełknęła, ale żłobek...- zostaw jej ten zeszyt na pamiątkę;)
    Moja Zuza nigdy nie gryzła, w żłobku i przedszkolu grzeczna, a w domu popycha Toske i jak sie wkurzy - bije tez mnie...

Adu, poka buty...tez chce kupić Tosi Bartki- u Zuzy byliśmy zadowoleni.

Młoda, pewnie to nic groźnego - alergia zapewne, ale idź przebadaj, choć u takiego malucha cieżko ustalić przyczynę. A jak Ada po tym leczeniu?

My u rodziców - musze dziś jechać do serwisu, bo żarówka sie spaliła w aucie, ech;( - znów wydatek. A Toska wcziraj poszła spać o 21, wstała z płaczem o 23 i buszowała do 3! Masakra

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik minie, JA SIE O TO MODLE! Bo Ada przechodzi juz sama siebie ;)

Alu gratulacje :)

Lara zdrowia dla Was i dla Ciebie cierpliwosci do Malza :)

Konwi i Summi daje buty na fb, bo nie moge sie zalogować na hosting ze zdjeciami.

Dzis sie wscieklam i zrobilo mi sie przykro - Ada uciekala na spacerze, kucnelam przy niej i mowie, ze nie wolno, ze pojdzie do wozka... a ona uderzyla mnie w twarz :/ czaicie to? I co w takiej sytuacji? Powiedzialam, ze tak to nie bedziemy rozmawiac i do wozka... Fuck,fuck,fuck...

Juz nie wspomne, ze cala noc jęczała i nikt nie mogl do niej podejsc oprócz mnie, bo jak podszedł D to wyła okrutnie, a nad ranem jeszcze mialam przyjemnosc sprzatac wymiociny psa... Coz za dopelnienie przespanej nocy.

Upiekłam babkę, bo mamy dzisiaj gości no i dochodzi w piekarniku już boczek dla D do pracy... Moze jak Diablica wstanie to pojdziemy na plac zabaw. Lubicie tak łazić razem na plac zabaw - w sensie Wy, Małżowie + dzieci? Ja niecierpie... ile ja bym mogla za ten czas w domu zrobic, no i juz nie wspomne, zebym odpoczela od Mlodej (i ona odemnie) i moglaby sie nacieszyc ojcem.. Ale coz... ten typ tak ma...

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to skoro sie już ujawniłam na FB to wracam :) do was bo tesknie za wami bardzo
    Adulkowa super buty :)

Blondik hehe takie akcje bedą sie zdarzać moja kolezanka mówi córce kochana nie wolno gryść na co ona ok :) przychodzi po nia do a mała mówi mamo nie gryzła....ale ścipałam hahahahaha

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja podczytuje ale głównie pochłaniam Wikingów jak młody śpi. A jak nie śpi to nie korzystam z tableta czy telefonu o kompie n je wspominając.
    Lili chyba wcześniej pytała o garaż w projekcie domu. nie ma. Jest wiata, którą można zamknąć i tak będziemy robić.

My ter weekend u teściowej a w sobotę lecimy do Londynu. Już się nie mogę doczekać :-P uwielbiam to miasto.

Lara współczuję chorób. Oby szybko przeszło.
    Ala gratulacje. Niech fasolka rośnie zdrowa.

Tyle miałam w głowie żeby wam odpisać a teraz tłucze mi się tylko co jest w następnym odcinku:-D więc spadam oglądać dalej ^_^

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja nastrojowo jakiś słabszy czas ale obstawiam że to hormony. Alu, płeć to już? W 10 tygodniu? Byłam przekonana że później. My mamy wizytę w czwartek, pod koniec 11 tygodnia. Bardzo czekam. I chyba już zaczynam się denerwować

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

U nas weekend na szybkich obrotach przyjechal fachowiec piszemy co ile czego potrzeba startujemy koncem lipca takze trzeba pomalu zamawiac:))

Laro zdrowka mnie w ciazy co chwile cos lapalo:/

Izo a to dobrze bo jednak rowery opony itd trzeba gdzies pochowac;)zamykana wiata fajne rozwiazanie

Adu nie wiem co bym zrobila:/co innego tak na chlodni a co innego jak juz sie jest e takiej sytuacji mysle ze Ada nie zdaje sobie sprawy pozostaje nam tlumaczenie i uzbroic sie w cierpliwosc:/tylko skad brac sile

Smarta hormony szaleja;)ale to znak ze jest dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 20:20

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żyje :/
    Choc dziękuje za życzenia zdrowia.
    Ania usnęła dopiero teraz po całym dniu jęków, płaczu i złego humoru, do choroby doszła biegunka, pewnie od antybiotyku, ale juz podałam Dicoflor. Wstała o 6:30. Skąd ma siły?
    Dzis juz momentami zabrakło mi cierpliwości :( nie jestem z siebie dumna, łzy popłynęły...dupa...

Adu, hmmmm, ciężka sytuacja, nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, pewnie tez szybko wsadzilabym do wózka i w nerwach wróciła do domu. A w domu tłumaczenie? Nie wiem....
    Na plac zabaw raczej chodzimy osobno, bo w tym czasie wlasnie ogarniam cos w domu.

Izo, odważna jesteś z tym Londynem!

Lili, jakoś sie uchowalam do tej pory z chorobami (oprócz jelitowek na poczatku ciąży) a teraz zaraził nas malz :/ i przechodzimy to tragicznie. Nie zyćze nikomu :(
    No to kciuki za remont.

Cicho tu ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 20:38

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny ja się wyłączam na jakiś czas bo dzisiaj dopadł mnie straszny problem, bardzo się denerwuję i dopóki sprawa się nie wyjaśni nie będę się uzewnętrzniać. :(

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam dzisiaj z mała w poradni całodobowej w szpitalu,bo nie mogłam na nią patrzeć. Ulwa dziwnie tak na przezroczysto ,kupki czesto robi choc ladne zołte i gęste ale jakos czesto robi i widać,że się męczy.No i ta wysypka na całym ciele prócz nóg.Oczywiście lekarka potwierdziła rekacje alergiczną a wysłuchując oc jadłam i jakie leki brałam na gardło potwierdziła swoje przypuszczenia.Dostała mała fenistil krople i probiotyk mam podawac na brzuszek.Juz po pierwszej dawce poprawa na skorze.

Summi co do A w srode ide na bilans i bede prosic o recepte na druga dawke tabletek i dla pewnosci chce powtorzyc aczkolwiek spi od ponad tygodnia dobrze bez pobudek wreszcie skonczyly sie piski nocne i nagłe zrywy i wysypka na policzku zmalala zdecydowanie wiec tak jakby byl efekt ale kuracje powtorzymy.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na krótko bo padam na ryj ... dosłownie. Dzis sama z Zuzia bo maz z Jahoda pojechali do babci a ja od rana sprzątanie chaty pranie itd a jak skończyłam to oczywiscie Zuzia zaczęła płakać i tak od 13:00 do teraz ... spała po 10-15 min na rękach... po takim dniu juz wiem ze nie chce wiecej dzieci , nie dam rady psychicznie.
    Dobranoc

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2339 2340 2341 2342 2343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ