X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus, kciuki, gdybys chciała pogadać, to wiesz...

Młoda, super, ze z małym lepiej, a dobrze, ze mala skonsultowałas,

Manku, tez mnie nachodzą takie refleksje - czasem chce 3., a gdy tak, jak wcziraj Toska ryczy do 3. w nocy, to mysle, nie, to nie dla mnie juz..,

Laro, zdrowia, zdrowia...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za życzenia zdrowia.

Kroko, powodzenia.

Pyt do mam ktore juz odpieluchowaly maluchy, jaka metodę odpieluchowanie polecacie? Musze zacząć przygotowywać Anie do pożegnania sie z pieluszka. Ale czekam na pomysły jak to zrobic?

Dobrej nocki

Wiecej dzieci ja rownież niet!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    Lara współczuje choroby , jak nocka?
    Podbijam Twoje pytanie bo tez sie powili szykujemy do nocnika. Moja j chętna zeby siadać na nocniku czasem nawet wola doda sika i zdejmuje spodnie. Mysle ze trzeba sadzać co kilkanaście minut nagradzać brawami i mieć nadzieje ze w koncu zaskoczy o co w tym chodzi.

Kroko oby Ci sie wszystko ułożyło i wracaj do nas.
    Summi no wlasnie tskie nocki tez mnie dobijają ... psychicznie fizycznie i nerwowo.
    Moja trzódka juz gotowa do rozpoczęcia dnia .
    Konwi Ty pewnie w kościele ... to zmów jakaś zdrowaske za mnie pliss.
    Powiem Wam ze jakos relacje z mężem mi sie popsuły. Zero czasu na rozmowę, ciagle mnie czymś denerwuje, od miesiąca spi na dole a ja na gorze ( siedzi z Zuzia do 24-1 ) a potem nie chce przyjść bo twierdzi że ja sie nie wyspie bo on chrapie ( to akurat fakt) ale jakos przez 10 lat mu to nie przeszkadzało...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no fakt Maniek, byłam już w kościele, choć dziś ciężko się wstawalo..
    Maniek co do relacji z mężem, to akurat my też śpimy osobno, mój gdy ma katar lub jest po siłowni bardzo chrapie.. Chcę go już do lekarza wysłać.. Ale rozmowa to podstawa, musicie się dogadać..

Kroko, ja też się oferuje, gdybyś potrzebowała pogadać. Trzymaj się i czekamy

Młoda, oj biedna mała, oby teraz było lepiej

Lara a nie dawałs probiotykow przy antybiotyku? Ja zawsze daje i to dwa razy dziennie.. A normalnie też daje, co dwa trzy dni.. Zdrowia dla Was i siły.. Co do odpieluchowania, to my już dwie próby podjęliśmy.. Obie nieudane.. Czytam książki o sikaniu, staram się go sadzac, choć on ma teraz już awersje do nocnika.. Maz pokazuje jak sikaja chłopcy :) Ale latem się biorę. Kupiłam majtki.

Lili, czyli znowu remont? Omg, masz zdrowie

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Pół nocy nie przespanej, tzn Ania spała ale wtedy gdy ja trzymałam na rękach. I tak nada, temp 38,0. O 3 obudziła sie z biegunka :/ palne sobie w łeb.

Manku u nas jest tak ze Ania wie do czego służy nocnik, bo siada czesto lecz tylko w ubraniu, gdy chce ja rozebrać to sie juz nie daje. Prostuje ja. Tak samo jeśli chodzi o nakładkę na wc.
    Ostatnio taka syt, zdjęłam jej pieluchę (podczas zabawy) i zańim zdążyłam zalozyc nowa (po kilku minutach) to Ania sie zsiusiala i zaczela płakać mówiąc "ojojoj stało sie"

Konwi, i za nas tez proszę modlitwę, bo dzis niestety tez do Kościoła nie pójdę ;(

Manku, to wiadome ze terazmacie mniej czasu dla siebie z malzem. Z czasem bedzie lepiej, tak sadze.
    Ja ostatnio mam zamiar ubić mojego wiec do wspólnych relacj mi sie nie spieszy. Mam tylko nadzieje ze skuma wreszcie ze nie jest kawalerem. Mam nadzieje ze do czerwca sie wyrobi.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas wygląda to tak ze Lili chodzi z nami do wc i siada na swój nocnik gdy my tez siedzimy na wc no i ona woła choć troszke nam sie rozregulowało i ostatnio niby woła a nic nie robi ale walczymy teraz to już mus :)

przepraszam ze nie pisze ale zle sie czuje muli mnie niemiłosiernie cały dziś wczoraj i dzis od rana :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia..

Ja cholera nic nocnika nie ćwiczę ;/

Moja dziś w nocy zwymiotowała (nie dziwne, babcia ją obchała jajkami kinder) a potem z rana dwie kupy rzadka i superrzadka (właściwie woda)

zasnęła zmęczona, ale tera leży w łóżeczku w dobrym humorze i sobie gada..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia :-)

Smarta, też się zdziwiłam, że tak wcześnie można zobaczyć płeć. To nie na 100 proc, ale tak mu się udało najechac z obrazem dobrze między nogi, że ja raczej wątpliwości nie mam ;-)

Biedro, jak to się stało, że przegapilam info o twojej ciąży?? Chwalilas się tu już? Bo właśnie suwaczek zobaczyłam. Gratulacje :-) Coraz więcej nas :-)

Kroko, powodzenia z uporaniem się z trudnościami, wracaj szybko.

Lara, Maniek, Młoda, Zgredka oj umeczycie się z tymi chorobami i placzami..współczuję i trzymam kciuki by było lepiej.

Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie na pogotowiu. Ania goraczkowala 38,0-38,5, w okolicy piersi wyskoczyły jakies dziwne czerwone plamki, i na twarzy na policzku. Okazało sie ze moze to być jedno z działań nieporządanych, ale lekarka zmieniać leku nie chce, bo wg niej sa to delikatne zmiany skórne i możliwe ze tylko na jakiś jeden składnik Ańia moze być uczulona. Dała lek przeciwhistaminowy, gdyby sie pogorszyło jutro do lekarza, ale ona nie widzi podstaw do zmiany leku.
    Tak wogole to myślałam ze to antybiotyk jest a okazało sie ze nie.
    Biegunka nadal..... Ania nic nie je, ale gardło w stanie fatalnym, zywoczerwonym wiec mam sie nie dziwić ze jesc nie chce.

Dzięki za info o nocniku, jak tylko juz bedzie cieplej to zaczynamy naukę. Znajoma mówiła mi ze nauczyła swoja mała w weekend, ale musze sie spytać o konkrety.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale z racji tego że juz powoli odnajdujemy rytm dnia postanowiłam wrócić choc pewnie póki co będzie to powrót stopniowy bo teraz znowu mam rozliczenia , ogarniecie małego -choć ukłon w storne męza musze zrobić bo dużo pomaga ..i jesczze na dodatek moja mam wylądowała w szpitalu

widzę ze sporo problemów zdrowotnych u dzieci - zdróweczka dla maluchów :)

Smarta trzymam kciuki za wizyte na pewno bedze dobrze Alicja gratulacje :)

Biedronko jeszcze raz gratki :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro jeszcze raz gratuluje.
    Smarta powodzenia na wizycie .
    Alicja gratuluje.
    Ania a jak Antoś?
    Wróżko hop hop co u Was?
    Smoczku a Ty ?

Lara nie wiem czy to prawda ale koleżanka mi mówiła ze dzieci gotowe sa do odpieluchowania gdy pampers z nocy jest suchy ... wg mnie każde dziecko inne i jedni w weekend sie odpoeluchuja a inni w tydzień.. taki lajf.
    U nas Pielucha nocna często sucha jest ale j w dzień nie wola silu i tez często wola siada i nic nie ma.
    Dzis poszliśmy na wspólny spacer + ja z jagoda na płac zabaw ... fajnie było posiedzieć w słoneczku popatrzeć jsk to moje dziecko juz takie duże mi urosło ... ale ten czas leci.
    Jutro muszę poszukać chirurga bo Zuzi trzeba wędzidełko podciąć :(
    Idę spać bo o 1:00 zmieniam męża przy Zuzi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czelam na suchego nocnego

Mala marlotna, biala biegunke. Ale juz nie wymiotowala...spala wiekszosc dnia a i teraz spi, walczy bo stan podgoraczkowy ale musi dac rade.

Maniu: moj prawdopodobnie tez bexdzie mial to wedzidelko ale babka powiedziala ze mam jej przypomniec w kweitniu, ze za wczesnie przy takim maluchu, ale u Was moze to jakos lepiej widac

Dzieci soia, a ja zrobilam gulasz, poprasowalam, leb umylam, buly do pracy zrobilm a moj zaczyna jeczec, bo jest remis

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...na wstępie zycze zdrówka wszystkim potrzebującym!!!! Nie bede wymieniać bo nie chce nikogo pominąć.
    U naj jakos leci ogólnie wszystko spoko nikt nie jest chory (Ano ja chyba nabawiłam sie łokcia tenisisty choc omijam wszelkie aktywności, ale boli mnie prawy łokieć od kilku dni albo jakieś zapalenie mięśnia. I ogólnie jakas taka smętna jestem. Zosia gada juz dużo jak jedziemy samochodem to buzia jej sie nie zamyka łącznie z tym ze jak zdarzy mi sie powiedzieć "o Jezu" to ona zawsze mnie poprawia "Pan Jezus" :)
    U nas z nocnikiem przerwa, wiec co i jak ale zawsze uparcie mowi Nie i nawet niechęć usiąść. Wiec szkoda naszych nerwow.

Mam pytanie...moze któreś z Was sa w temacie...czy jesli przerwę urlop wychowawczy i wrócę na krotki czas do pracy to moge jeszcze wrócić na ten urlop? A i jeszcze jedno...gdy wracam do pracy i zachodzę w ciąże i ide na zwolnienie jak jest naliczane świadczenie? Z ostatniego roku średnia czy ostatniego miesiąca?

Postaram sie wiecej pisac ale teraz spadam posiedzieć z moim bo rano wyjeżdża.
    Dobranoc

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku jak przerwiesz to juz kicha nie można wrócić. Co do świadczenia to prawdopodobnie bedzie w tej samej wysokości zależy kiedy uda sie zaciążyć... wiem ze jest dopuszczalna jakaś przerwa w świadczeniu ale nie pamietam ile ( u mnie zasiłek skończył sie w czerwcu a w sierpniu wzięłam l4 i i miałam tyle samo co wcześniej , nie naliczali od nowa) . Zadzwoń do ZUS jest teraz jeden nr tel na cała Polskę i panie sa bardzo miłe i pomocne.

Trza wstawać i zacząć znów załatwiać rozne sprawy. U nas to wędzidełko krótkie widać bo język sie dzieli na pol ( w tzw serduszko) takze dzis spróbuje sie wybrać do szpitala i umówić jakiegoś chirurga. Kiedys laryngolodzy tez podcinali ale teraz podobno juz nie chcą.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dzwoniłam i radziłam sie księgowej...wiec wiem ze na wychowawczy moge wrócić nawet jesli go przerwałam. A co do chorobowego to wystarczy ze przepracowałam jeden dzień na nowej umówię oczywiscie z wyższa pensja to chorobowe naliczają od nowej umowy...czy jak to nazwać.
    Manku powodzenia z chirurgiem, oby było szybko i sprawnie!!!
    U nas dzis piekne słoneczko, obiad sie dusi powoli i mam plan na dluuuugi spacer ;)
    Miłego dnia

A i pytanie do zgredki i adulcovej podstawowe opanowanie maszyny do szycia jest bardzo trudne? W sensie podwinięcie nogawek czy jakiś najprostszy Tshirt? Bo znalazłam na strychu ale nie wiem czy w ogole próbować...troche mnie to przeraża, misze instrukcji poszukac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 08:29

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawka może w spokoju wypije :)
    mężu przejął Antka i jak zwykle przy nim zasypia a przy mnie zawsze prawe ma problemy z gazami :/ stęka kwęka ...
    Maniuś ogólnie dobrze mamy przeboje z probelmem brzuszkowym choć z czasem jest coraz lepiej ;) generlanie mały rośnie choc słabo przybrał po 6 tyg ale fakt przez kilka dni przy zmianie mleka go czyscilo. plus miał lekka wirusówke wiec moze to przez to zobaczymy ile teraz przybierze - jutro go waże tydzien temu mial 3530 fakt teraz wiecej jje :) właśne spi i przewraca slepiami usmiechając się i połukając sline wiec chyba mu sie śni jakiś dobry posiłek :D
    Powodzenia u chirura zarówno dla Ciebei jaki Zgredki :)

Smoku ne wiem jak jest na umowie ale na własnej dzialanośc wiem ze dzewczyny kombinuja zeby utrzymac wysoka podstawe wlasnie nieprzerywajac - mi liczyli z ostatnich 12 miesiecy -ale jestem na własnej działaności wiec to chyba troche inaczej biora pod uwage ...

oo i masz ci babo placek juz sie obudziłbo przyszłąm :D a oczywiście juz klienci dzownia :O
    własnie się smieje i puszcza bąki :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nie wiedziałam ze można wrócić , to super. Z wysokością zasiłku tez czarna magia ZUS przy niwootwartej działalności daje min, jak zmienisz umowę to moze dadzą Ci średnia z roku.
    Chirurg jutro prywatnie of cors bo na NFZ termin na lipiec takze ten....
    my juz po spacerze zaraz obiad .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wychowawczy można wykorzystać w częściach do 6 r.z. dziecka.
    My byliśmy dzisiaj w lekarza rehabilitacji i w środę kończymy rehabilitację :) cieszę się bo nie będę musiała tłuc się po mieście a przy ładnej pogodzie wolę do parku pojechać :) spróbuję zapisać T na zajęcia umuzykalniające do domu kultury. Na pewno to ciekawsze niż rehabilitacja ;-)
    Dzisiaj wracaliśmy stamtąd na piechotę, znaczy się ja bo t w wózku :) i wyszło prawie 9 km.

Aniu a jak wasze kp? Nadal czy już tylko mm?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak mi dziś zeszło się nie wiem na czym.. W piątek była u nas 6-tka dzieci.. No i jedno z nich od soboty gorączkuje i kaszel.. Patryk od wczoraj już ma katar.. Zastrzele się, cholera.. Ech, tak to jest otworzyć domowe przedszkole..

Izo, niezły spacerek, gratuluję zakończenia rehabilitacji

Zdrowia wszystkim chorym i potrzebującym.

Coś ostatnio tu cicho.. Chyba trzeba rzucić jakimś newsem, tudzież kiełbasą i uciec, hihi, coby się dyskusja rozpoczęła.

Kroko, jak akcja zmian w aukcjach?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo coś strasznie cicho, ja jakoś nie mam siły, nie wiem może nic się nie dzieje, może nie mam siły po powrocie z pracy

zastanawiam sie nad prezentem dla Łucji na drugie, na rowerek jest za mała..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ