X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, widzisz, gratki!!! Choć na mój nos - bedzie córka;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Ja też myślę że będzie dziewczynka. Ale Kroko to chyba wszystko jedno, choć chciałoby się chłopca..

Witam koleżankę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziołchy!
    Lara dzięki za wywołanie do tablicy ;)
    generalnie cały kwiecień przeleżałam z mdłościami, wymiotami i krwiakiem, w czwartek dostałam czopki na wymioty i odżyłam i to dosłownie, bo już miałam w łapie skierowanie do szpitala :/
    póki co wszystko pięknie, dzidziulka rośnie ładnie, ma już 2,6 cm, serduszko elegancko pika, krwiak się wchłania no i jeść mogę wreszcie bo przez te wymioty zjechałam 7kg...
    jak Ania? inhalacje pomagają?
    Kroko, Anuśka i tutaj gratki!!!
    Sumer jak radzicie sobie z dietami Zuzi? Pytam bo szwagierka ma podejrzenie autyzmu u synka i też mieli przejść na bg i bezmleczną, ale średnio im to idzie...
    ja też na tych dietach, choć w weekend był imprezowy i trochę poszalałam nie ukrywam, ale ogólnie wiadomo, że dorosły inaczej do tematu podchodzi i niż dziecko...
    Beszko życzę choć trochę słońca w PL!
    Konwalia udanego pobytu!
    Biedro, Anuśka ja też na zastrzykach od początku, przy krwiaku nawet większą dawkę dostałam, teraz kłuję się co drugi dzień ale końca to raczej nie widać... ;)
    ekhm więcej nie pamiętam... ale się rozkręcam ;)

LaRa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Beta z dzisiaj 159,01 :)

Ja teraz budzę się codziennie o 6 i nie mogę już spać. :/
    suuper Krokus :) czuje ze bedzie u ciebie druga córa :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara ja mam 0,4 zaczełam trzecia dziesiątke a w szafce czeka kolejne 70szt hehe

ara lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara, odzywaj sie cześciej :)
    Dobrze ze mdłości przeszły, ze krwiak sie wchłania a kg sie nie przejmuj, nadrobisz :) oby reszta ciąży przebiegała juz bez problemu :)

Co do Ani i inhalacji, kaszel sie zmniejszył jest juz odrywający, katar jeszcze leci, ale po pobudce poki co spokoj. Koleżanka załatwiła mi lek do inhalacji wiec powalczymy jeszcze, nie jest łatwo.
    Ania nadal jesc nie chce. Moja mama za ńia lata a ta wpada w szał, histerie! Masakra.
    Teraz zamknęłam sie w pokoju zeby na spokojnie zjesc obiad a ta chodzi i mnie szuka wołając mama i mama, serio nie widzę tego mojego pójścia na poród do szpitala.

ara lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • ara Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że kaszel Ani odpuszcza :) a z jedzeniem cóż... widać, że dbanie o linię ma zakodowane :P
    Biedro ładny zapas! też bierę 0,4, startowałam z 0,2 co drugi dzień, potem 0,4 codziennie a teraz 0,4 co drugi ehh kiedyś te sińce z brzucha zejdą mam nadzieję ;)

aaa Kotka chciałam Ci napisać, że byłam w troszkę podobnej sytuacji - w momencie kiedy dowiedziałam się o ciąży byłam na etapie ustalania nowych warunków zatrudnienia i dodatkowej umowy z drugiej firmy mojego szefa (częściowo tam pełniłam obowiązki), przyznałam się, mimo, że był to dopiero 4/5 tydzień (nawet Rodzicom tak wcześnie nie mówiliśmy) - szef pogratulował i mimo wszystko nową umowę ze mną podpisał (co praktycznie zbiegło się z moim pójściem na zwolnienie). Stwierdziłam, że wolę być fair i żeby szef świadomie podpisał tę umowę albo świadomie się z tych ustaleń wycofał, co oczywiście brałam pod uwagę.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara kurczę -7kg???? Kobieto, dobrze, że teraz już nie chudniesz. Najważniejsze, żeby pisklątko było zdrowe :) Jejku, ja zaczęłam 5tc a już mam +3 :( W życiu nie będę już wyglądać jak człowiek, a moje ubrania ciążowe zostaną moimi codziennymi ciuszkami ;D

Ja już się nie kłuję. Dostałam plamienia i przestałam. Znaczy się - krew rozrzedziłam i już nie muszę ;) No ale ja dostałam tylko 10szt :)

Biedroneczka, Konwalianka i Summerka co Wy jakieś kryształowe kule macie ? ;D A co będzie u mnie? Bo nie wiem czy Luśka zostanie, czy mam się zastanawiać nad męskim imieniem? Przyznam szczerze, że nie mam pomysłu na chłopaka :D A i sukieneczek mam całe pudło ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha Anuśka też jestem ciekawa z czego mi tą dziewczynkę wróżą, może z czcionki na forum? Hehehe

Anuśka, MANIEK lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jeszcze raz gratuluje i oby tym razem bez rzygow ta ciąża przebiegła.
    Witaj nowa koleżanko. Napisz cos o sobie.
    Lara współczuje choroby Ani, oby szybko przeszło. Maz da rade gdy bedziesz w szpitalu ja tez sue tego bardzo bałam i wiem ze jagoda płakała ale przecież zostaje z tata i to tylko na chwilkę. Masz juz termin cc ? Czy bedziesz rodzic sn ?
    Anuska ja Cie podziwiam jak Ty to robisz ze masz małe dziecko plus inne dzieci i wciąż chcesz wiecej. Jagoda czasem tak mnie wkurza ze mam ochotę uciekać z domu, czasem poprostu padam na ryj i chyba wiecej razy nie dam rady przeżyć kolek.

U nas sajgon, mama pojechała do domu na trochę wiec sami ogarniamy kurnik ... Jagoda teraz ma jakieś zatwardzenie płacze bardzo przy robieniu kupy i krzyczy ze boli ja pupa. Kupiliśmy jej wodę w butelce z dziobkiem i dzis pije wiecej bo tak to bardzo mało niestety i ciagle chce jesc banany wiec musiałam schować bo wiadomo. Rano jem owsiankę i dzis mi pol zjadła:)
    Zuzu dzis puknęło magiczne 3 miesiące. Takze jakos idziemy do przodu.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, No to teraz juz z górki, trzy miesiące - poważny wiek;)

Ara, No łatwo nie było z dieta, ale ucięliśmy od razu i teraz nie ma problemu- mleka ona i tak nie lubiła, słodyczy nie jadła - choć cukru i tak nie da sie uniknąć, na szczęście gluten mozna zamienić.

Tez byłam w takiej sytuacji, szef dał mi awans, wiec pow., ze jestem w ciąży (10 tydz) i tez dałam mu szanse sie wycofać - ja wole grać w otwarte karty;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guess who's back :D

Blondik lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara współczuję Ci bardzo tych wymiotów.
    Na samo wspomnienie mi słabo.
    Mam nadzieję że teraz nie będzie tak tragicznie...

Lara u nas też teraz etap niejadka. Nie przejmuję się. :)

Maniek a kiedy mama przyjedzie znowu?

Witaj piri piri ;)

piri piri lubi tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Kroko, to jeszcze raz gratki, Franio rośnie ;)
    Pozdro Ciotki

Krokodylica lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek bo wiesz... Próbowałam w życiu wiele ścieżek i bycie KokoSzanel (czytaj kurą domową ;) ) najbardziej mi odpowiada :) Poza tym jak dzieciaki są małe to się człowiekowi wydaje, że już więcej nie, bo nie ma siły, bo nie ma czasu dla siebie itp... Ale ja miałam w domu 18latka i 10latkę, którzy więcej czasu przebywali z rówieśnikami / w swoich pokojach i tak jakoś pusto się zaczęło w naszym życiu robić :) No i ogólnie to już będzie czwarte dziecko, które trza będzie wychować, ale takie, którym realnie trzeba się non stop zajmować to drugie. Poza tym mi bardzo brakuje rodziny. Nie mamy żadnych dziadków, na których moglibyśmy ponarzekać, to sobie sami zrobimy rodzinkę, żeby było kogo przy wigilijnym stole posadzić :)

Piri piri ? Będzie kolejny dzidziolek? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 00:10

piri piri, Krokodylica, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARA, SUMMi tylko, ze ja zadnej oracy teraz nie mam a pieniadze, wiadomo, bardzo by nam sie przydaly.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka nie sądzę :( ale chciałabym bardzo
    strasznie wam zazdroszczę laski!

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę znowu pobudka o 6. :/
    Wrrrrr

Na dzisiejszym teście ładna druga kreseczka. :)

PsotkaKotka, Izoleccc, Anuśka, piri piri, Biedroneczka83, Summerka, Blondik, ara lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Anuśka nie sądzę :( ale chciałabym bardzo
    strasznie wam zazdroszczę laski!
    No kochana, skoro jedno się udało to i drugie kiedyś przyjdzie :) Będę trzymać kciuki, żeby jak najszybciej :)

piri piri lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez o 6 ;( ale potem jeszcze z godzine drzemnelam.. bo maly to zasnal kolo 24, on chcial pospac. Mala standardowo po 20..

Jakie plany na dzis?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ