X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ja to bym bez przykrycia nie zasnela. Teraz nawet spie nadal pod gruba zimowa koldra puchowa ;D
    jak jest bardzo goraco to przykrywam sie tylko kocem a dopiero jak jest ekstremalnie goraco (czyli noca ponad 28C) to spie bez przykrycia.
    Zmarzluch chyba jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 22:38

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka 27 stopni w domu to nawet dla mnie za wiele a tez zmarzła jestem zazwyczaj :) ale Zosia nie lubi żadnego krępowania jak tylko poczuje kołdrę to w momencie sie budzi i wywala z łóżka wiec skoro woli tak to niech tak spi :)
    Dobranoc :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko, no chyba te domy, o ktorych ty piszesz, to nie te same co tutaj ;) tutaj sa domy z drewna najbardziej popularne, bez substancji toksycznych ;) ale chyba wiem o czym piszesz, bo na calej wyspue sa dwa domy zbudowane z czegos, co jest toksyczne. Od wieeeelu lat nie mzna tego stosowac w budownictwie. Znajomi kupili taki dom. Zdejli to cos czym dom byl z zew.wylozony, wymienili izolacje i obudowali deskami ;)

Psotko, domu idealnego nie znajdziesz. My czekalismy dlugo na nsz idealny w danej dzielnicy i w koncu na kompormis musielismy pojsc. Zycie. Dzialk budowlana tez sie zadna w tym czasie fajna nie pojawila. Jesli jest to dom do remontu, duuuzego remontu, to chyba najlapeij zabrac budowlanca ze soba na ogladanie domu. My tak zrobilismy. Mielismy dwa do y an oku. Oba do reknotu i pan, kotry potem nam dom remontowal, doradzil nam kotry bylby lepszym zakupem...tanszy remont itp.

Co do plesni, to wszystko dobrze sprawdzilismy, na strych maz wlazl itp. A chornimy dobra izo, dobra farba, dobra wentylacja.
    Co do nagrzewania sie latem, to piwnica murowana i tam jest zimno (na dole mamy sypialnei chlopakow i salonikdl nich). Na pietrze mamy 3 sypialnie, gdzie dwie sa meeeega gorace w lato i salon kuchnia....no i w salonie mam tyle tych okien, w kuchni tez, ze jest meeega goraco...dlatego klime zamontowalismy i jest ok. Poza tym jak jest ladna pogoda, to my na tarsie siedzimy ;)

Hanka spi w roznym odzieniu i nakryciu. Lubi spac w chlodnych pomieszczeniach (mocno chlodnych, bo zima ma 13-17 stopni). Czasem sama pielucha i pieluszka przykryta. Teraz jest chloodniej, to ma cienka pizame i pieluszka jest nakryta. Okno uchylone. Jak mu idizmey spac, to okrywamy ja kolderka, bo pomieszczenie sie szybko ochladza po zachodzie slonca.

Milego dnia wszystkim zyczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 08:45

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Kotko, ja tez zmarzluch.

Moje dziewczynki śpią w krótkich gatkach i koszulkach - niestety sie rozkopują i przy uchylonym oknie, ale na poddaszy nie da sie inaczej;(

Co do fotki - na pewno zrobię przed i po, ale na razie czekam na info. czy zabieg sie odbędzie, a zostały 3 tyg...

Laro, nie moge uwierzyć, ze juz zaraz rodzisz - ale to zleciało!!

Teraz to chyba liczba nie-ciężarówek do ciężarówek podobna (w ciąży nie jestem ja, Konwi, Smok, Maniek, Zgredka, Beszka, Młoda i Adulcova;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja tez zmarźluch.. ale Patryk to masakra.. nie uśnie, jak nie ma zakrytych nóg i długiego rękawa..no jazda bez trzymanki..gdy były 30 stopni , to jemu i tak musiałam zakładać bluzkę.. budził sie później spocony, jak mysz..ale co zrobic..wpadał w szał bez rękawka i nogawek..o skarpetkach nie wspomnę..

tak mnie zmorzyło, że położyłam sie z Patrykiem..ale trzeba było wstac.. bo robota czeka.. i teraz mi tak zimno,ze szok..brr..
    '

idę robić picatchu..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas ciężka noc, znowu płacz nie wiadomo o co. Ciągle ryczy i ryczy i nic jej nie pasuje. W końcu dałam viburcol, jeszcze poryczała i w końcu poszła spać.
    Jeszcze do tego stary mnie wkurzył i rzygać mi się chciało w nocy i teraz cały dzień.
    Wisielczy humor.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj KROKO ciezko widze :/

Domi za to kaszle od wielu dni, raz mokro raz sucho. W nocy kaszle ale nie placze i jak wczoraj poszlam mu dac wody to mimo ze przed chwila kaszlal to spal jak kamien, nawet go budzic probowalam zeby sie napil ale nie reagowal.

SUMMI znalazlam ciekawa ksiazke na temat mozgu i cos tam jest o autyzmie jesli by cie interesowalo: Norman Doidge " Jak mozg leczy sie sa" czy jakos tak. Bardzo ciekawy temat o neuroplastycznosci mozgu i najnowszych odkryciach na ten temat.

Ide zaraz z D na festyn z okazji dnia dziecka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Summi to kciukam za nowy nos:)
    Lara czemu Ty sie stresujesz? Maz z Ania da rade przecież, Ty urodzisz piękne zdrowe dziecko i juz ... nie stresuj sie z drugim jest spokojniej na luzzz kochana i ciesz sie chwilą:)
    Kroko bidulo , tak czytam Twoje posty to bym Cie przytuliła bo tak mi Cie szkoda przez to rzyganie.
    Kotka ciężki wybór ale moze pomysł z większym mieszkaniem na teraz nie jest zły. Dom marzeń w koncu powstanie:)

Słuchajcie mam wszystkie ubranka po Zuzi do odsprzedania za 1zl / szt gdyby ktoś był chętny .

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek a masz coś unisex? Chętnie wezmę.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus, tulam.

Laro, nie stresuj sie - tez sie martwiłam, jak mój maz da rade, gdy pójdę rodzic i jakoś dał;))

Kotko, dzięki.

Wczoraj sie podbudowałem, bo dyrektorka tego przedszkola specjalnego, pow., ze daje Zuze zawsze jako przykład, jak ważna jest wczesna terapia, ze przez tak krótki czas, skok o lata świetlne;))

Btw, u mnie tez kaszlą non stop - jedna kończy, zaczyna druga. Jestem w LUX med co drugi dzień...ale osluchowo czysto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 19:38

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi gratki dla Zuzi po raz kolejny.

Moja jeszcze śpi, kolejna noc bez pieluszki, tylko ze do tej pory wysadzałam ją w nocy na nocnik a dzisiaj nie, zobaczymy czy mi łóżka nie osika. ;)
    A mi strasznie niedobrze buuu

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.U nas ostatnio troche sie dzialo.Bylam we wtorek z H na sygnale karetka wywieziona do innego miasta na chirurgie...moja wina.Spadla mi z nieduzej wysokosci.Tak sie zastanawiam ostatnio czy cos jest nie tak...Ona nie ma odruchu obronnego a moze moznaby bylo to uniknac gdyby spadla na rece a nie na czolo gdyby sie rekami obronila? Bo pozycje do raczkowania juz od miesiaca przyjmuje i sie buja a nawet zdarzylo sie,ze ulozyla sie do siadania z lezenia sama rehabilitantka mowila,ze nie ma odruchu obronnego .A tez go nie mial i cwiczylismy na to wlasnie po 7 miesiacu jakos ale nie ma co gdybac chyba.Sama ja spuscilam z oka. Na szczescie tylko obserwacja a guz baaardzo szybko sie wchlanial doslownie wieczorem nie bylo juz gruczy a na drugi dzien fioletowo zolty siniak wiec goi sie szybkim tempem.

Mała ogólnie jest okropnie marudna musze ciagle tancowac kolo niej czasem nawet siedzenie z nia na rekach nie daje rady.Czasem mysle czy to nie przez ten upadek ale mozliwosci moze byc milion.Zeby ,bo jeszcze nie ma,mleko mm ,bo sama nie wiem czy szkodzi od dzisiaj zmieniam firme , brzuszek po sloiczkach a moze po prostu marudna jest i chce sie nosic.Gdyby cos bylo bardzo nie tak to i na rekach by cierpiala prawda?

Rozszerzanie diety idzie nam slabo.Tzn ona zjadlaby wszystko tylko ja kompletnie nie potrafie odczytac z niej co jej szkodzi ,bo ona ogolnie marudna i nie wiem na co zwalic.Kupy ciagle zielone przy A wiedzialam wszystko no prawie ale bylo dobrze wiedzialam mniej wiecej kiedy co podac jak pomoc. Jej nie ogarniam.Baby sa inne!!! Mleko zmieniam z bebilonu na nan optipro

Co do odpieluchowania.Od tygodnia uczymy jest nie najgorzej choc czuje,ze potrwa taka nauka z pol roku jeszcze.Ale jest fajnie ,bo czasem sam sciagnie pampersa idzie i mowi siku i szuka nocnika i heja. :) bez spiny powoli idziemy do przodu choc czuje,ze bedzie bal sie kupy robic.Raz juz latal za suszarka az w koncu narobił na ziemie.

To chyba tyle
    :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda fajnie że się odezwałaś.
    Współczuję upadku i szpitala. Dobrze że się skończyło na guzie.
    U nas odpieluchowanie poszło moment kiedy po prostu zamiast pieluchy dostała majtki. Oczywiście nadal zdarzają się wpadki ale coeaz rzadziej. :)
    Zawsze noszę ze sobą zapasowe majtki i spodenki w razie W. :)

• justta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super ze juz bez pieluszki u was, u Leona noce zawsze suche wiec nie musze zakladac na noc, ale w dzien to mu sie nie chce jeszcze sikac do nocnika, pare razy i odpuszczam narazie, ale coraz bardziej go to interesuje wiec mysle ze juz coraz blizej ;-)

Mloda wspolczuje przezyc

Lara gratki i tutaj potem pisz jak Ania zareagowala i jak w domku bez mamusi?

U nas spoko, lato sie zaczelo czas basen rozkladac ;-) hihi milego dnia laseczki

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Młoda współczuje tego upadku małej. Dobrze ze wszystko jest ok.
    Zuzia przeżyła szczepionkę lepiej niż ostatnio. Była senna i tym razem bez płaczu.
    Ogólnie wszystko dobrze... tylko ja mam stres bo początki swojego biznesu sa ciężkie buuu .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta gdzie to lato? ;)
    Jak się miewacie?

Maniek ojj tak, ogólnie własny biznes to ciężki kawałek chleba.
    Czekam na fotki ciuszków. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani: odruch obronny w wieku 6miesiecy? Moj ma 11 i nic z tych rzeczy, gdyby spadl ze stop na kolana to lapkami sie tezyma ziemi ale. Ie jak ktos by go trzymal, tak to mysle i dwulatek moze sie nie obronic..

Dobrze ze z niskiej wysokości

Lauro: gratuluje maluszka ;) odpoczywaj w szpitalu

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa z domem skonczona :/.
    Dzisiaj mielismy go o 14tej ogladsc z maklerem a o 13tej zadzwonila do nas jego sekretarka ze odwoluja bo wlasciciele rozwiazali z nim umowe....Czyli prawdopodobnie zostal juz sprzedany.

Wierzcie lub nie ale az sie poplakalam bo tak mi tego domu zal. Rozne juz widzialam ale ten zdobyl moje serce od razu.
    Maz sie za to cieszy bo on go nie chicial bo to gotowiec a tak sprawa sie sama rozwiazala.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Gratulacje Oskarka :)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko wlasnie rehabilitantka mi mowila ,ze ma zaburzony,bo go nie ma i mam z nia cwiczyc. Ja juz do nich nie chodze. Czuje,ze to naciaganie. Widzialam jak ona ja cwiczy wiec sama z nia cwicze sobie

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 2392 2393 2394 2395 2396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ