Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
to ten sam co mówił Ci, że max 1 torecan na 2 dni? kurcze moja dawka mi się mała wydawała sory, że cały czas piszę o tej mojej siostrze ale ona serio przerabia niepowściągliwe wymioty w każdej ciąży (3 obecnie) i z kilkoma ginami konsultowała te czopy i każdy twierdził, że do trzech na dzień...
może masz z kim jeszcze to skonsultować? może ktoś będzie miał pomysł jakiś albo alternatywę dla szpitala?Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Ara ten sam.
Ja po wizycie, z torecanem w d*pie i zapasem reklamowek jakoś przetrwałam.
Maluszek ma 22mm, serduszko bije. Nawet fikał w czasie usg.
Zapytalam gina czy nie można kroplowki przyjąć np w domu, powiedzial że się dowie, bo z ludzmi starszymi nie ma problemu a z ciezarnymi jest problem. Ale w piątek ma wiedzieć. -
Hej hej
Psotko, a co jest malemu? Jelitowka czy choroba lokomocyjna?
Konwi, nie mam pojecia ile dac do koperty. Chyba spr.indiwidualna. Zalezy jak blisko jestescie ze soba no i na ile was stac.
Kroko, wspolczuje rzygania.
Nie pamietam, co jeszcze komu mialam odpisac.
U nas mega intensywnie. Jeszcze ten i przyszly tydzien, a potem bedzie luzniej. Dzisiaj zalatwiamy nowe paszporty oraz mamy imoreze urodzinowa dla dzieci z przedszkola. Leo mial urodziny. 17 sztuk bedzie i my sami we dwoje plus Hanka
Za tydzien jade do oslo na kursy, a po kursie nie mma woknego, jak zwykle, tylko do oracy ide, bo goracy okres u nas.
Hanka dzisiaj znowu stracila przytomnosc schodzila. Zkrzesla i reka jej utknela miedzy szczebelkami i wykrecila sie. Masakra. Tego typu akcjie, tylko jak meza w domu nie ma.
Relacje z tesciami gorsze niz wczesniej. Szczegolnie z tesciowa. Wredna baba
Hank aprzechodzi trudny okres. Jk moja rodz.byla, to maskara jakas. Tylko piszczala. Bije chlopkaow, gryzie, szczypie, iagnie za wlosy. Cyrki. Tlumaczy i tlumaczymy. Chce duzo powiedziec, a nie umie i zaraz sie wscieka, jka jje nie rozumiemy.
Z gorszych wiesci, to mozliwe ze po niwym roku strace prace znowu. Maja zaczac digitalizowac (jest takie slowo po polsku?) caly system, wiec my bedziemy zbedni. Teoretycznie gmina musi zapewnic mi nowe stanowksi, no ale wiadomo. Ja oracy nie ma to nie ma, a ja wlansie odmowilam pracy w poprzedniej firmie. Nawet sie zgodzili na igraniczenie wyjazdow sluzbowych i na prace z domu. Wsciekla jestem.
Trampoline mmay. Tutaj kazdy ma. J ajetsem przeciwna, maz za to chcial. I chloocy chceili. Przeglosowali mnie. Hnaka skacze sama lub z nami. Rzadko z chlopcami, i wtedy musimy b.pilniwac aby oni skakli delikatnie i nie biegali. Ja padam na zawal jak czasem chlopakow widze, co tam wyprawiaja. A syn meza siostry, to juz w ogole masakra.
Mikego dnia -
BESZKO nie wiem czy to choroba lokomocyjna ale Domi czasem wymiotuje podczas jazdy, zwlaszcza w miescie lub na jakichs kretych drogach, na autostradzie tylko raz mu sie zdazylo. Dlatego nie wiem czy to choroba lokomocyjna czy poprostu za bardzo rzuca bo jak sie jedzie spokojnie to raczej daje rade ale wczoraj maz dwa razy za ostro ruszyl i zahamowal i juz wiedzialam ze bedzie zyg.
A Hanka musi walczyc o swoje, w koncu najmlodsza i to dziewczynka -
hej dziewczyny!
wybaczcie, ze sie nie udzielam, ale mam totalny sajgon a jak juz mam chwile wolna po ogarnieciu wszystkiego, to ktores sie budzi i tyle mam z czytania... ehh. Franek chory, wiec od poniedzialku siedzimy na chacie. bunt dwulatka mnie wykancza psychicznie i czasami mam ochote wyjsc i nie wracac no masakra jednym slowem. poza tym Franek rozgadal sie na calego. nawija non stop i wszystko powtarza. z nocnikowaniem roznie bywa... Antoni super pocieszny i odkrylam, ze on po prostu uwielbia byc blisko mnie, najlepiej na cycku. popelnilam blad, bo porownywalam jego sposob zasypiania do Franka, mimowolnie, ale jednak. teraz zasypianie to chodzenie z bujaniem i cyckiem w buzi, tak jest najszybciej i juz nie forsuje innych metod, szkoda mi nerwow.
ohooo, to sie napisalam
mysle o Was cieplo i doczytam jak mlode skoncza 18 lat. takze tego.
buziaki sle!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Oj WROZKo to bedzie ci ciezko go inaczej usypiac ale....on ma dopiero pol roku, niech sie chlopak nacieszy
A wiecie co zauwazylam? Wczesniej jak byla roznica 2 tygodni to mi sie wydawalo duzo, jak roznica byla 2 miesiace to byly nieporownywalne dzieci. A teraz jak widze ze Franek 2lata,2miesiace czy Hanka, Patryk, Zosia, Zusia itd to juz przyjmuje jakos dzieci w tym samym wieku -
Psotko, domyslam sie, ze ciezko bedzie zmienic podobnie jak spanie razem w lozku, czy tez zasypianie w nocy przy cycku. trafilo mi sie dziecie totalnie bliskosciowe i coz poradzic... tylko przyzwyczajona bylam z Frankiem, ze on zasypial sam w swoim lozeczku, nie lubil za bardzo byc noszony, czy przytulany. z Antkiem wszystko na odwrot. No i nadal bezsmoczkowy. Jak mu podaje smoka, to go gryzie i sie krzywi. Kompletnie nie wie co z nim robic Mam 10 smoczkow i zaden nie pasuje a czasem przydalby sie, zwlaszcza przy zasypianiu i w aucie. Ale co zrobic jak nie chce? to tak tez odnosnie drugasow dla Was dziewuszki- przygotujcie sie, ze moze byc zupelnie inaczej, nie nastawiajcie na nic i niczego nie zakladajcie
aaa Kroko- jak tam Zuzia? bo widzialam na fb, ze jakies historie byly... wspolczuje zlego samopoczucia biedna Ty...
Maniek- ja nie wiem jak Ty sobie radzisz jeszcze z rozkrecaniem biznesu. brawo TY!
co do relacji z mezem. u mnie tez chlodno. zimno wrecz. nie wiem, czy to kwestia kp, czy czego, ale totalnie mi z nim nie po drodze owszem, rozmawiamy, czasami sie klocimy, ale jesli chodzi o czulosc, czy takie "adorowanie" to nie ma nic nie pytajcie o seksy. prawie rok nic. serio. i prawde mowiac, nie chce mi sie juz. nie czuje takiej potrzeby, temat dla mnie nie istnieje. poza tym nie wiem kompletnie jak sie za to zabrac. czuje sie jak totalna dziewica wtorna. ktoras ma podobnie?
wlasnie wyslalam babcie z Antkiem, bo oczywiscie spac nie chcial, to moze na spacerze chwile podrzemie. Franek siedzi w piaskownicy na balkonie, a ja sie czuje mega slabo. nawet mierzylam cukier i cisnienie ale w normie. nie wiem, moze jakas anemia sie przyplatala czuje jakbym miala za chwile zejsc z tego swiata
no i tak dupowato.
pozdrawiam i ide zemdlec.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejo,
Wróżko, jeśli Cię to pocieszy to tez jestem dziewica z odzysku...nie wiem czy to zbytnie skoncentrowanie ma dzieciach czy charakter, ale nie dość, ze mogłaby nie istnieć ta sfera, to gdy juz nawet cos jest ma rzeczy, to mnie to krępuje i jakoś dziwnie wręcz...WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
A propos roznic:
Moj nie dostaje smoczka nie chce i ja nie daje
Mala ma do teraz ;(
Mala karmiona do 7go miesieca, maly jest wlasnie w tym momencie na cycku i to sam se bluzke podnosi, co dla mnie jeat juz oznaka tego ze ma spadac ;(
My wlasnie sluchamy piosenek bo cd w empie kupilam. Mucha mucha w mucholocie -
Mamusie ja dalej okresu nie mam. 5dni spoznienia. 4 testy negatywne. Jutro beta i się okaze trzymajcie kciuki za negatyw
-
Siemanko!
Jestem tak zrypana jak koń po westernie nie mam siły na nic. Zaczynam się poważnie bać, co będzie dalej
Kluska zadaje pierdylion pytań co to...
Młoda trzymam kciuki za negatywną betę.
Kroko u Ciebie za rzygi, a raczej ich brak.
Od stycznia dołączam do klubu dziewic, jak bym cyk cyk
Kotka a o czym siostra opowiadała w ddtvn?
Zgredka też muszę zabrać się za książki Juula. Podobają Ci się?
Lara jeszcze raz gratulacje
Pozdrawiam wszystkie
-
Piri: bardzo ale bardzo te przez to przezywam jak widze jak ludzie zle traktuja dieci, widze w tej grupie tez siebie ocYwiscie i jak wszyscy wbylismy kijowo wychowani ile teraz problemow mamy przez to z samymi soba..
Generalnie u nas dzieci bardzo przedmiotowo traktowane sa ehh