X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

podczytuje, ale czasu brak...

Kroko, wspolczuje samopoczucia....

Konwi, kiedy wyjazd?
    u nas H zachowanie taki samo. tak ciagnie chlopakow za wlosy, ze wyrywa im.....szczypie, drapie i gryzie. tylko mama (pewnie przez moj wyjazd do Oslo...odbija sobie.

Maniek,. zdrowka dla Was.
    jak przeczytalam o chlopcu, kotry was odiwedzil i Ciebie uderzyl, to ja bardziej zareagowalam na zachowanie matki, nie dziecka. zeby matka dziecku nie wyjasnila, ze powinno przeprosic w takiej sytuacji. szok!

Psotko,a skoro chcesz aby maz si wysypial (ja akurat mam to w nosie i moj wstaje do H ;) ), to moze niech maz spi u D w pokoju razem z nim....

Wrozko, swietnie dajesz sobie rade! super mama!!

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac...

aaa Summi, powodzenia na opercji

A u nas b.zabiegany czas. najstarszy chory i prosze o ckuiki, aby pozostala 2 nie zlapala, bo niedlugo na wakacje wyjzedzamy.

milego dnia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka jesteś :)
    Zdrówka dla dzieciaczków. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKo nie odpowiedzialas mi chyba na moje pytanie a pytalam czy zostaje ciw glowie duzo z tych ksiazek o dzieciach i czy sie stosujesz do porad?
    A czytalas moze jak mowic zeby dzieci sluchaly i jak sluchac zeby mowily? Mozesz to porownac do innych ktore czytalas?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ogladalam po raz juz trzeci film Doktor Ziwago (ten nowszy) i na koncu zryczalam sie jak glupia. Nie wiem czy to przez ciaze czy przez to ze jestem mama. Teraz kiedy sama mam dziecko strasznie mnie poruszaja wszelkie historie gdzie cos przykrego spotyka dzieci lub ich rodzicow. W tym filmie dziecku sie krzywda nie stala bezposrednio ale jego mame zabrali tajniacy a ona usmiechajac sie do niego kazala mu uciekac ulica i obiecala ze zaraz do niego dolaczy. No masakra. Ja to zaraz siebie i Dominika w takiej scenie widze. Nie wiem czy to normalne i czy mi kiedys przejdzie bo jak nie to ciezko zyc.
    A z Siepomaga to sie chyba tymczasowo wymelduje bo jak dostaje emaile gdzie chca pomocy dla dzieci to przez pol dnia do siebie dojsc nei moge :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam tak samo. Ostatnio widziałam filmik jak kilkulatek się topi na basenie i nikt mu nie pomaga to kilka nocy spać nie mogłam. Tak mi smutno było. I też zawsze wyobrażam sobie każdą tragedię w rodzinie.

Kroko ciąża najprędzej jak się przeprowadzimy. Z resztą o czym ja mówię. Tomek póki co skutecznie blokuje owulację. Może jak pójdzie do żłobka iż zmniejszy się intensywność karmien. Bo nie chcę go odstawiać od piersi.

Aaa ja też przerabiałam te książki co zgredka. Mi pomogła Agnieszka stein I książka rodzicielstwo przez zabawę. Wiem że muszę nad sobą jeszcze dużo pracować ale dały mi inna perspektywę i pomysły na zmiany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 15:52

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kotka tez tak mam :/
    Izo tez widziałam ten filmik jest groteskowy.
    Jagoda dziś spała 4:15 ... facie wiarę ! Osłabiona jest ale to chyba nie angina ( oby) gorączka. Yla jeszcze w nocy 40 stopni rano tez teraz już ok. Ja byłam w pracy oczywiście biegiem wszystko :( od jutra wracam oficjalnie bo dziś ostatni dzień na macierzyńskim :)
    Beszko skupiłam się na trzymaniu oka by mi nie wypłynęło :)
    Potem już nie było sensu wracać do rozmowy.
    Zdrówka dla Was,
    Kroko jak Ty się czujesz? Brzuch rośnie?
    A pozostałe brzuchami? Kotka widać już coś u Ciebie?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 20:26

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK nie cos tylko konkretny brzuch.

MANIEK lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ZGREDKo nie odpowiedzialas mi chyba na moje pytanie a pytalam czy zostaje ciw glowie duzo z tych ksiazek o dzieciach i czy sie stosujesz do porad?
    A czytalas moze jak mowic zeby dzieci sluchaly i jak sluchac zeby mowily? Mozesz to porownac do innych ktore czytalas?

Przepraszam, nie widzialam tego pyrania

Wiec tak, staram sie stosowac, nawet dzis Mojemu mowilam jak Juul pisal o jezyku ktorym mowimy do dzieci.. wiele rzeczy jest mi bliskich, bo jakby o mnie pisali, stad lepiej zapamietuje. Z czescia rzeczy sie tez nie zgadzam, nie lykam wszystkiego

Tej kaiazki o ktorej piszesz nie czytalam, ale mam w planie, dla mojego na dzien ojca kupic chce Juula dla ojcow.. reraz planuje przeczytac "Dialog zamiast kar" ale ostatnio nie chce mi sie czytac kaiazek i w tramie czytam sobie gazety ;)

Kotko: BesKa dobrze radzi, niech maz spi z D

Maniu: oby to nie byla jednak angina

Ja jutro z dwojka na bilans Lucji i na sCzepienie obu (nie wiem jak dam rade sama)

Izo: AgniesKa Stein to moja pierwsza lektira byla i jesCze chce jej!!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol lejdis,

Ja juz w klinice;) trzymajcie kciuki:)

Biedroneczka83, PsotkaKotka, Krokodylica, Izoleccc, piri piri, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hellol lejdis,

Ja juz w klinice;) trzymajcie kciuki:)

zaciskamy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 11:50 jade na połówkowe :)

PsotkaKotka, Krokodylica, Izoleccc, piri piri, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi i Biedro kciuki.

Maniek u mnie fatalnie, już było ciut lepiej ale od wczoraj znów masakra, rzygam jak kot, czopki nie pomagają.
    Dzisiaj jest pogrzeb dziadka mojego męża, niestety nie pójdę. :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po sCzepieniach. Okazalo sie ze mala nie musi bo wystarczyla jedna dawka meningo c i dobrze bo malego meningo b wzroslo z 370 do 440 zl :(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Summi trzymam kciuki :)
    Biedroneczko za was też!
    Zgredka ale ceny.. my nie szczepiliśmy ne meningo

Pozdro!

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki posnęły a ja szybko zjadłam obiad (dziś kotlety kalafiorowojaglane) cały tydzień robię na próbę obiad bez mięsa, a tak, żeby się zdetoksykować trochę ;)
    forma wyszła ohydna, rozpadały się i niewiele wyszło w miarę, ale ok, nawet mały się zajadał

a mały ma dziś rok i waży tylko 8400g czyli nie potroił wagi jak się ponoć powinno ..

zaraz przybędzie do mnie przyjacióła (chrzestna młodego) i posiedzi z nami do środy ;-)

Biedroneczka83, PsotkaKotka, Izoleccc, Krokodylica, Blondik, piri piri lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham po połówkowych :)

Potwierdzona dziewczynka waga 208g wszystko ok zdrowa jak rybka term z USG 21 listopada :)

Izoleccc, Krokodylica, Blondik, piri piri lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostujs sto lat szczęśliwego dzieciństwa :) buziaki moja Zuza wazyła 9kg na roczek a ur sie 3650g

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostus 100 lat :) rośnij zdrowo i w radości :)
    Summi kciukam oby nie bolało.
    Biedro gratuluje :)
    Kroko eh ale się umeczysz:(
    Zgredka jak przygotowania do ślubu ? Jak córka Twojego zareagowała na wiadomość o ślubie?
    Wróżko zdrówka .
    U nas po chorobie nie ma śladu. Nie wiem co to było . Byłam dziś u dr zbadała i wszystko ok. Dała skierowanie na morfo i poprosiłam zebu jeszcze zrobić wit d i grupę krwi. Ehhh nie wiem kiedy pójdę bo nie lubię jej kłuć a i jeszcze mocz muszę jakoś złapać ...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka zdrówka i 100 lat dla Kostka. :)
    Daj przepis na kotlety, jak przestanę rzygać to zrobię.

‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ