Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
podczytuje, ale czasu brak...
Kroko, wspolczuje samopoczucia....
Konwi, kiedy wyjazd?
u nas H zachowanie taki samo. tak ciagnie chlopakow za wlosy, ze wyrywa im.....szczypie, drapie i gryzie. tylko mama (pewnie przez moj wyjazd do Oslo...odbija sobie.
Maniek,. zdrowka dla Was.
jak przeczytalam o chlopcu, kotry was odiwedzil i Ciebie uderzyl, to ja bardziej zareagowalam na zachowanie matki, nie dziecka. zeby matka dziecku nie wyjasnila, ze powinno przeprosic w takiej sytuacji. szok!
Psotko,a skoro chcesz aby maz si wysypial (ja akurat mam to w nosie i moj wstaje do H ), to moze niech maz spi u D w pokoju razem z nim....
Wrozko, swietnie dajesz sobie rade! super mama!!
Nie pamietam co jeszcze mialam napisac...
aaa Summi, powodzenia na opercji
A u nas b.zabiegany czas. najstarszy chory i prosze o ckuiki, aby pozostala 2 nie zlapala, bo niedlugo na wakacje wyjzedzamy.
milego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
ZGREDKo nie odpowiedzialas mi chyba na moje pytanie a pytalam czy zostaje ciw glowie duzo z tych ksiazek o dzieciach i czy sie stosujesz do porad?
A czytalas moze jak mowic zeby dzieci sluchaly i jak sluchac zeby mowily? Mozesz to porownac do innych ktore czytalas? -
Wczoraj ogladalam po raz juz trzeci film Doktor Ziwago (ten nowszy) i na koncu zryczalam sie jak glupia. Nie wiem czy to przez ciaze czy przez to ze jestem mama. Teraz kiedy sama mam dziecko strasznie mnie poruszaja wszelkie historie gdzie cos przykrego spotyka dzieci lub ich rodzicow. W tym filmie dziecku sie krzywda nie stala bezposrednio ale jego mame zabrali tajniacy a ona usmiechajac sie do niego kazala mu uciekac ulica i obiecala ze zaraz do niego dolaczy. No masakra. Ja to zaraz siebie i Dominika w takiej scenie widze. Nie wiem czy to normalne i czy mi kiedys przejdzie bo jak nie to ciezko zyc.
A z Siepomaga to sie chyba tymczasowo wymelduje bo jak dostaje emaile gdzie chca pomocy dla dzieci to przez pol dnia do siebie dojsc nei moge -
nick nieaktualnyPsotka ja mam tak samo. Ostatnio widziałam filmik jak kilkulatek się topi na basenie i nikt mu nie pomaga to kilka nocy spać nie mogłam. Tak mi smutno było. I też zawsze wyobrażam sobie każdą tragedię w rodzinie.
Kroko ciąża najprędzej jak się przeprowadzimy. Z resztą o czym ja mówię. Tomek póki co skutecznie blokuje owulację. Może jak pójdzie do żłobka iż zmniejszy się intensywność karmien. Bo nie chcę go odstawiać od piersi.
Aaa ja też przerabiałam te książki co zgredka. Mi pomogła Agnieszka stein I książka rodzicielstwo przez zabawę. Wiem że muszę nad sobą jeszcze dużo pracować ale dały mi inna perspektywę i pomysły na zmiany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 15:52
-
Oj Kotka tez tak mam
Izo tez widziałam ten filmik jest groteskowy.
Jagoda dziś spała 4:15 ... facie wiarę ! Osłabiona jest ale to chyba nie angina ( oby) gorączka. Yla jeszcze w nocy 40 stopni rano tez teraz już ok. Ja byłam w pracy oczywiście biegiem wszystko od jutra wracam oficjalnie bo dziś ostatni dzień na macierzyńskim
Beszko skupiłam się na trzymaniu oka by mi nie wypłynęło
Potem już nie było sensu wracać do rozmowy.
Zdrówka dla Was,
Kroko jak Ty się czujesz? Brzuch rośnie?
A pozostałe brzuchami? Kotka widać już coś u Ciebie?Maniek
-
PsotkaKotka wrote:ZGREDKo nie odpowiedzialas mi chyba na moje pytanie a pytalam czy zostaje ciw glowie duzo z tych ksiazek o dzieciach i czy sie stosujesz do porad?
A czytalas moze jak mowic zeby dzieci sluchaly i jak sluchac zeby mowily? Mozesz to porownac do innych ktore czytalas?
Przepraszam, nie widzialam tego pyrania
Wiec tak, staram sie stosowac, nawet dzis Mojemu mowilam jak Juul pisal o jezyku ktorym mowimy do dzieci.. wiele rzeczy jest mi bliskich, bo jakby o mnie pisali, stad lepiej zapamietuje. Z czescia rzeczy sie tez nie zgadzam, nie lykam wszystkiego
Tej kaiazki o ktorej piszesz nie czytalam, ale mam w planie, dla mojego na dzien ojca kupic chce Juula dla ojcow.. reraz planuje przeczytac "Dialog zamiast kar" ale ostatnio nie chce mi sie czytac kaiazek i w tramie czytam sobie gazety
Kotko: BesKa dobrze radzi, niech maz spi z D
Maniu: oby to nie byla jednak angina
Ja jutro z dwojka na bilans Lucji i na sCzepienie obu (nie wiem jak dam rade sama)
Izo: AgniesKa Stein to moja pierwsza lektira byla i jesCze chce jej!! -
Dzieciaki posnęły a ja szybko zjadłam obiad (dziś kotlety kalafiorowojaglane) cały tydzień robię na próbę obiad bez mięsa, a tak, żeby się zdetoksykować trochę
forma wyszła ohydna, rozpadały się i niewiele wyszło w miarę, ale ok, nawet mały się zajadał
a mały ma dziś rok i waży tylko 8400g czyli nie potroił wagi jak się ponoć powinno ..
zaraz przybędzie do mnie przyjacióła (chrzestna młodego) i posiedzi z nami do środyBiedroneczka83, PsotkaKotka, Izoleccc, Krokodylica, Blondik, piri piri lubią tę wiadomość
-
Kostus 100 lat rośnij zdrowo i w radości
Summi kciukam oby nie bolało.
Biedro gratuluje
Kroko eh ale się umeczysz:(
Zgredka jak przygotowania do ślubu ? Jak córka Twojego zareagowała na wiadomość o ślubie?
Wróżko zdrówka .
U nas po chorobie nie ma śladu. Nie wiem co to było . Byłam dziś u dr zbadała i wszystko ok. Dała skierowanie na morfo i poprosiłam zebu jeszcze zrobić wit d i grupę krwi. Ehhh nie wiem kiedy pójdę bo nie lubię jej kłuć a i jeszcze mocz muszę jakoś złapać ...Maniek