Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest tak,że mała ma wózek a Duży chodzi piechotą choćby nie wiem co ;P choćby pół drogi beczał chyba,że tam go na chwile wezmę na ręce jak jestem sama a jak z tatusiem to tatuś nosi.Myślimy o tej nakładce na wózek dla starszaka
-
U mnie tez jagoda chodzi choć często musimy ja nieść bo dużo chodzimy i ona nie daje rady. Jak jesteśmy z mężem to bierzemy dwa wózki.
Lara może poszukaj używki będzie taniej. Mój brat kupił bliźniaczy x lander spacerówkę za 1/3 ceny a w bardzo dobrym stanie.
Zuzia mi śpi na klacie 3 raz dzisiaj. Taka przylepa moja słodka. W międzyczasie upieklysmy rogaliki z nutella i pranie . Teraz czekamy na brygadę żłobkową.
Hehe Konwi to Patryk wydaje polecenia jak jagoda. Gdy ja śpiewam ona wzburzona mówi mama nie! Jagoda sama ! I tak umie już zaśpiewać w popielniku, wlazł kotek na plotek , moja ulijanko, super się tego słucha.Maniek
-
Nie kupie raczej tej dostawki, jednak Ania juz duzo chodzi, a jak cos to kawałek ja przeniosę. (Oczywiście mowie tu o samotnym spacerze, bo z kimś to wiadomo, rowerek czy wózek).
No ale dzięki za rady
Dzis była położna, zważyła misia i wazy juz 3500g. W tydzień przypasował 280g na samym moim mlesiu. Jest moc w cycach -
Summerka A miał gliste ludzką. Robiłam badania z kupy kilka dni nosiłam z rana i w jednej próbce wyszła. Poszłam do lekarki i dostał mały VERMOX 3 dni kuracji. My ogólnie się nie odrobaczaliśmy nawet H ale czytałam dużo z siostrą na ten temat i to nie jest tak łatwo się zarazić .. Po kuracji robiliśmy tydzień badania i czysto po miesiącu dokładnie powtórka była. Dostaje też olej z pestek dyni zapobiegawczo i vernikabon z zielarskiego póki co jedną flaszke hehe i tyle na razie. Wysypka na polikach zmalała ale dalej jest ale tu będę chyba dalej diagnozować i to chyba pod kątem alergii. Spi wreszcie dobrze .Zgrzytanie dalej zdarza się ale może być też tak,że to taki etap...będę jeszcze powtarzała badania pod tym kątem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 20:21
-
Dzięki Młoda. , No nam właśnie kilku lekarzy mówiło, ze jeśli jedna ma, to druga tez - nie ma siły i czytałam, ze wtedy cała rodzina powinna sie odrobaczyc, ale właśnie Toska mała...kurczę, a jakie miał objawy? Oprócz tej wysypki i zgrzytania? I jak wpadłaś na to, ze to może robale?
-
Sumi,pytanie nie do mnie, ale też się z tym borykają.. Dziecko często choruje, kaszle, jest pobudzone, wysypki, zgrzytanie zębami, źle śpi, to podstawowe objawy pasożytów. Trzeba też wziąć poprawkę że nie zawsze wyjdzie w kale, zależy od cyklu rozwoju, dlatego się badanie powtarza kilka razy w miesiącu, jeśli w 3-4 próbkach nie wyjdzie a jest duże prawdopodobieństwo. Z krwi nie robiłam..
-
Konwi, czyli to ma tendencje do nawracania? A co Twoi mieli? Owsiki, gliste? No ja to podejrzewam, bo ciągły katar i kaszel bez innych objawów...i to zgrzytanie. Mam plan zrobić z krwi, bo podobno pewniejsze niż z kalu. Dałabym nawet profilaktycznie pyrantelum, ale Zuzce, a Toska jest mała, wiec zrobię badania i zobaczymy...
-
Moim zdaniem nie zaszkodzi raz na jakiś czas profilaktycznie zrobić badań zwłaszcza jeśli dziecko chodzi do żłobka / przedszkola.
Zuzia pobila swój rekord jeśli chodzi o sen, jeszcze nigdy tak nie miała. Zasnęła wczoraj o 16, myślę no to będzie wesoło w nocy, po 1,5 godziny obudziła się z płaczem, przytuliła się i dalej zasnęła. Potem ją przebudzilam, wypiła mleko i poszła dalej spać i tak spała do 7 rano.... szok.PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Sumi, Patryk nie ma nic, tymek miał dwa razy owski.. Podobno powinno się odrobaczac raz w roku cała rodziną. My piłem vernikabom zapobiegawczo co jakiś czas..
Wow Kroko, ale sen. Pięknie.
Co tu taka cisza?
My bardzo intensywny weekend, wczoraj w ogrodzie, ziemie koala na głębokość 30cm, jest mega sucho, było bardzo ciężko.. Wywiezlismy taczek 30.. Dziś już lajcik, tylko siłownia i relaks.. -
No właśnie, a propos tematu robaków. Czy leki do 'profilaktycznego' odrobaczania można kupić bez recepty, czy tylko na receptę i to po badaniach kału? Też myślałam o tym czy nic się tam Tomkowi nie zadomowiło, ale przyznam, że te badanie średnio mi się uśmiecha, tym bardziej, że nie codziennie się on wyproznia, a jak jest w żłobku, to to zwykle tam w ciagu dnia, a to chyba codziennie przez kilka dni się nosi.
Summi, ty coś o badaniu krwi wspominalaś? Jest takie badanie żeby stwierdzić z krwi? -
Dzięki Summi, dobrze wiedzieć, że tak też można, choć ciekawe czy w mojej mieścinie gdziekolwiek tak by mi zrobili z krwi czy wymaz, ale się rozejrzę. Moja mama mowi, że kiedyś to dzieci przedszkolne to profilaktyczie się co pół roku odrobaczało, że lekarz rodzinny z marszu bez badań wypisywał leki dla dzieci. Teraz pewnie bez badań nie ma szans. Jak na złość w piątek byłam u rodzinnego z Tomkiem i zapomniałam o tym lekarce wspomnieć..ech.
-
Hej w ddtvn mówili ostatnio o odrobaczaniu. Pani stwierdziła ze to teraz taka " moda" ze odrobacza sie profilaktycznie. Trochę sie zdziwiłam takim komentarzem bo jesli ktoś ma podejrzenia to wiadomo. Mówiła tez ze zamiast lekow zeby dawać dzieciom sok z kiszonej kapusty.
U nas po staremu, dzień ucieka jeden za drugim nie wiem kiedy. Jagoda gaduła Zuzia " piosenkarka" . Ja cierpię bo mnie nadgarstek zaczął bolec strasznie i nie wiem dlaczego.
No nic 22 wybiła wiec czas układać sie do snuManiek
-
O tak kapustka kiszona antyowsikowa..
Malo ostatnio posze ale staram sie Was czytac..
Moja sie rozgadala, wczoraj moj mowi jej zeby szla spac bo juz pozno, a ta pokazuje na okno i mowi "dzien" cwaniak maly.. lubi mowic o rzeczach duzy maly, wie jak sie nazywaja babcia dziadek tata i mama tylko ze mama jest mika, bo z 3sylabowymi jest kiepsko u niej.. lubi tez okreslac co jest jakiego koloru
Ja w pracy sie mega relaksuje, siedze z fajnym kolega ktory ma corke pol roku starsza od mojej i sobie czasem o dzieciach gadamy..
ja sie stroje do roboty, maluje, but na obcasie, gdybym sie za cwiczenia wziela i oponke usunela to bym byla szalowa
Krokodylica, Smoczyca1 lubią tę wiadomość
-
Zgredko, you made my day tym strojeniem i szalowoscia;))
Alu, ja wspominałam ostatnio pediatrze, to pow, ze to na pewno nie to. Druga poleciała podać Tośce bez badań, ale juz wolałam te badania zrobić.
A Zuzka wcina codziennie kapustę kiszona, sok z ogórków, pestki dyni, a i tak mi to na robale wyglada...zobaczymy. Poza tym te metody dobre na owsiki, ja badałam na gliste - zaczynam z grubej rury
-
hej, my dziś pakowania c.d.//
Patryk dorwał wczoraj tymka kask na motocykl,..no i jest szał..całe dnie w nim chodzi..a jest upał.. do tego wymyślił, że bedzie w nim spać wczoraj..no i zamiast o 20 to usnął o 21;/ czyniąc 15 wycieczek do nas.. wymiękam, do tego dziś trasa do przedszkola i z niego w kasku, w aucie.. jak zdjął go to włosy mokre, jakby wyszedł spod prysznica.. pyskuje, wymusza, i leje tymka.. dajcie cierpliwości..
zgredka, no to do dzieła! super, że tak o siebie dbasz! tak trzymać..ja tez zacznę od wrzesnia
Ostatnio bardzo tu pusto.. -
Mam do was pytanie. Nie wiem jak rozwiazac problem z brakiem miejsca . Mamy dwupokojowe mieszkanie. My spimy w salonie a Domi w swoim. A jak to zrobic gdy bedzie nastepny maluch? Ja pewnie znowu go bede karmic na spiocha ale tak mysle czy sie z tym nie przeniesc do pokoju D (materac tam polozyc). No bo jak polozymy malenstwo spac w salonie u nas w lozku czy tam na dostawce to potem co? Bedziem musieli chyba siedziec caly wieczor w kuchni...
A ja sie dzisiaj wzielam za cwiczenia!
KONWI Patryk smieszny z tym kaskiem