X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak,że mała ma wózek a Duży chodzi piechotą choćby nie wiem co ;P choćby pół drogi beczał chyba,że tam go na chwile wezmę na ręce jak jestem sama a jak z tatusiem to tatuś nosi.Myślimy o tej nakładce na wózek dla starszaka

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jagoda chodzi choć często musimy ja nieść bo dużo chodzimy i ona nie daje rady. Jak jesteśmy z mężem to bierzemy dwa wózki.
    Lara może poszukaj używki będzie taniej. Mój brat kupił bliźniaczy x lander spacerówkę za 1/3 ceny a w bardzo dobrym stanie.
    Zuzia mi śpi na klacie 3 raz dzisiaj. Taka przylepa moja słodka. W międzyczasie upieklysmy rogaliki z nutella i pranie . Teraz czekamy na brygadę żłobkową.
    Hehe Konwi to Patryk wydaje polecenia jak jagoda. Gdy ja śpiewam ona wzburzona mówi mama nie! Jagoda sama ! I tak umie już zaśpiewać w popielniku, wlazł kotek na plotek , moja ulijanko, super się tego słucha.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda,

powiedz mi Twój A. miał gliste czy innego robala? Pytam, bo Zuzka z Toska kaszlą non stop (choć zdrowe sa) i maja pokrzywie czasami plus zgrzytanie zębami i chce zrobić badania. Z krwi bedzie Ok? A wtedy odrobaczalas tez H? Czym zentelem?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupie raczej tej dostawki, jednak Ania juz duzo chodzi, a jak cos to kawałek ja przeniosę. (Oczywiście mowie tu o samotnym spacerze, bo z kimś to wiadomo, rowerek czy wózek).
    No ale dzięki za rady :)
    Dzis była położna, zważyła misia i wazy juz 3500g. W tydzień przypasował 280g na samym moim mlesiu. Jest moc w cycach :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka A miał gliste ludzką. Robiłam badania z kupy kilka dni nosiłam z rana i w jednej próbce wyszła. Poszłam do lekarki i dostał mały VERMOX 3 dni kuracji. My ogólnie się nie odrobaczaliśmy nawet H ale czytałam dużo z siostrą na ten temat i to nie jest tak łatwo się zarazić .. Po kuracji robiliśmy tydzień badania i czysto po miesiącu dokładnie powtórka była. Dostaje też olej z pestek dyni zapobiegawczo i vernikabon z zielarskiego póki co jedną flaszke hehe i tyle na razie. Wysypka na polikach zmalała ale dalej jest ale tu będę chyba dalej diagnozować i to chyba pod kątem alergii. Spi wreszcie dobrze .Zgrzytanie dalej zdarza się ale może być też tak,że to taki etap...będę jeszcze powtarzała badania pod tym kątem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 20:21

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Młoda. , No nam właśnie kilku lekarzy mówiło, ze jeśli jedna ma, to druga tez - nie ma siły i czytałam, ze wtedy cała rodzina powinna sie odrobaczyc, ale właśnie Toska mała...kurczę, a jakie miał objawy? Oprócz tej wysypki i zgrzytania? I jak wpadłaś na to, ze to może robale?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi,pytanie nie do mnie, ale też się z tym borykają.. Dziecko często choruje, kaszle, jest pobudzone, wysypki, zgrzytanie zębami, źle śpi, to podstawowe objawy pasożytów. Trzeba też wziąć poprawkę że nie zawsze wyjdzie w kale, zależy od cyklu rozwoju, dlatego się badanie powtarza kilka razy w miesiącu, jeśli w 3-4 próbkach nie wyjdzie a jest duże prawdopodobieństwo. Z krwi nie robiłam..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, czyli to ma tendencje do nawracania? A co Twoi mieli? Owsiki, gliste? No ja to podejrzewam, bo ciągły katar i kaszel bez innych objawów...i to zgrzytanie. Mam plan zrobić z krwi, bo podobno pewniejsze niż z kalu. Dałabym nawet profilaktycznie pyrantelum, ale Zuzce, a Toska jest mała, wiec zrobię badania i zobaczymy...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie zaszkodzi raz na jakiś czas profilaktycznie zrobić badań zwłaszcza jeśli dziecko chodzi do żłobka / przedszkola.

Zuzia pobila swój rekord jeśli chodzi o sen, jeszcze nigdy tak nie miała. Zasnęła wczoraj o 16, myślę no to będzie wesoło w nocy, po 1,5 godziny obudziła się z płaczem, przytuliła się i dalej zasnęła. Potem ją przebudzilam, wypiła mleko i poszła dalej spać i tak spała do 7 rano.... szok.

PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, Patryk nie ma nic, tymek miał dwa razy owski.. Podobno powinno się odrobaczac raz w roku cała rodziną. My piłem vernikabom zapobiegawczo co jakiś czas..

Wow Kroko, ale sen. Pięknie.

Co tu taka cisza?

My bardzo intensywny weekend, wczoraj w ogrodzie, ziemie koala na głębokość 30cm, jest mega sucho, było bardzo ciężko.. Wywiezlismy taczek 30.. Dziś już lajcik, tylko siłownia i relaks..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a propos tematu robaków. Czy leki do 'profilaktycznego' odrobaczania można kupić bez recepty, czy tylko na receptę i to po badaniach kału? Też myślałam o tym czy nic się tam Tomkowi nie zadomowiło, ale przyznam, że te badanie średnio mi się uśmiecha, tym bardziej, że nie codziennie się on wyproznia, a jak jest w żłobku, to to zwykle tam w ciagu dnia, a to chyba codziennie przez kilka dni się nosi.
    Summi, ty coś o badaniu krwi wspominalaś? Jest takie badanie żeby stwierdzić z krwi?

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, tak, zrobiłam im badania z krwi na gliste ludzka - 10 dni na wynik. A w nast tyg na owsiki - na to robi sie wymaz z okolic odbytu (dla mnie to łatwiej niż biegać z kałem)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u ADY jakos tak zniknela.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Nena i Lili i Izolec i Beszka :)
    Kto jeszcze nam zniknął?

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Summi, dobrze wiedzieć, że tak też można, choć ciekawe czy w mojej mieścinie gdziekolwiek tak by mi zrobili z krwi czy wymaz, ale się rozejrzę. Moja mama mowi, że kiedyś to dzieci przedszkolne to profilaktyczie się co pół roku odrobaczało, że lekarz rodzinny z marszu bez badań wypisywał leki dla dzieci. Teraz pewnie bez badań nie ma szans. Jak na złość w piątek byłam u rodzinnego z Tomkiem i zapomniałam o tym lekarce wspomnieć..ech.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w ddtvn mówili ostatnio o odrobaczaniu. Pani stwierdziła ze to teraz taka " moda" ze odrobacza sie profilaktycznie. Trochę sie zdziwiłam takim komentarzem bo jesli ktoś ma podejrzenia to wiadomo. Mówiła tez ze zamiast lekow zeby dawać dzieciom sok z kiszonej kapusty.
    U nas po staremu, dzień ucieka jeden za drugim nie wiem kiedy. Jagoda gaduła Zuzia " piosenkarka" . Ja cierpię bo mnie nadgarstek zaczął bolec strasznie i nie wiem dlaczego.
    No nic 22 wybiła wiec czas układać sie do snu :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak kapustka kiszona antyowsikowa..

Malo ostatnio posze ale staram sie Was czytac..

Moja sie rozgadala, wczoraj moj mowi jej zeby szla spac bo juz pozno, a ta pokazuje na okno i mowi "dzien" cwaniak maly.. lubi mowic o rzeczach duzy maly, wie jak sie nazywaja babcia dziadek tata i mama tylko ze mama jest mika, bo z 3sylabowymi jest kiepsko u niej.. lubi tez okreslac co jest jakiego koloru

Ja w pracy sie mega relaksuje, siedze z fajnym kolega ktory ma corke pol roku starsza od mojej i sobie czasem o dzieciach gadamy..
    ja sie stroje do roboty, maluje, but na obcasie, gdybym sie za cwiczenia wziela i oponke usunela to bym byla szalowa ;)

Krokodylica, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, you made my day tym strojeniem i szalowoscia;))

Alu, ja wspominałam ostatnio pediatrze, to pow, ze to na pewno nie to. Druga poleciała podać Tośce bez badań, ale juz wolałam te badania zrobić.

A Zuzka wcina codziennie kapustę kiszona, sok z ogórków, pestki dyni, a i tak mi to na robale wyglada...zobaczymy. Poza tym te metody dobre na owsiki, ja badałam na gliste - zaczynam z grubej rury

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my dziś pakowania c.d.//

Patryk dorwał wczoraj tymka kask na motocykl,..no i jest szał..całe dnie w nim chodzi..a jest upał.. do tego wymyślił, że bedzie w nim spać wczoraj..no i zamiast o 20 to usnął o 21;/ czyniąc 15 wycieczek do nas.. wymiękam, do tego dziś trasa do przedszkola i z niego w kasku, w aucie.. jak zdjął go to włosy mokre, jakby wyszedł spod prysznica.. pyskuje, wymusza, i leje tymka.. dajcie cierpliwości..

zgredka, no to do dzieła! super, że tak o siebie dbasz! tak trzymać..ja tez zacznę od wrzesnia :)

Ostatnio bardzo tu pusto..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie. Nie wiem jak rozwiazac problem z brakiem miejsca :/. Mamy dwupokojowe mieszkanie. My spimy w salonie a Domi w swoim. A jak to zrobic gdy bedzie nastepny maluch? Ja pewnie znowu go bede karmic na spiocha ale tak mysle czy sie z tym nie przeniesc do pokoju D (materac tam polozyc). No bo jak polozymy malenstwo spac w salonie u nas w lozku czy tam na dostawce to potem co? Bedziem musieli chyba siedziec caly wieczor w kuchni...

A ja sie dzisiaj wzielam za cwiczenia!

KONWI Patryk smieszny z tym kaskiem :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ