Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mabiu: a slyszalas w tv ze niekonstytucyjni asesorowie zostali powolani? Jak uslyszysz to bedzie znak ze sie przeprowadze..
Smoku: no kazda ciaza jest jednak inna (choc Kroko jest wyjatkiem, ale potwierdzajacyk regule) -
siemka
stary mnie wkurza, brzuch spina, do dupy taka robota zaraz idę się wymoczyć w wannie
Zgredzia, Maniek to słabo teraz macie taki kraj, że niczego nie można być pewnym, po nocach ustawy podpisują
wasze dzieci lubią myć zęby? myją same czy wy im myjecie?
-
Młoda trzymajcie się tam, może akurat nic nie podłapiecie?
Maniek a wal śmiało skoro zawinił.
Zgredka ja dziękuję za taki wyjątek.
Piri tak to jest z tymi starymi.
Ja mojej myję zęby bo sama szurnie 3 razy i gotowe ale jest to trudne zadanie bo albo zamyka buzię albo wypycha szczotkę językiem ale nie że nie lubi czy nie chce myć tylko tak po prostu to wygląda, trzeba milion razy powtórzyć "otwórz buzię". -
Dlatego tez i ja pisze rzadziej..
Moja. Ie znosi myc Zebow wiec myje raz na tydzien jesli w ogole.. macie jakies pomyslu na to?
Moja dzis bawila sie ze mna w sklep, taki pomysl w piaskownicy jej zaproponowalam najpierw patrzyla na mnie jak na debila ale za chwile sprzedawala ni banany lody i ... slimakiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej Zgredko tez bawię się z Jagoda w sklep ona uwielbia:)
Ja zęby szoruje Jagidzie 2 razy dziennie i nie ma przeproś ona wie już ze jak nie po dobroci to ja i tak jej umyje ... na szczęście nie pamietam kiedy musiałam jej tłumaczyć dlaczego trzeba myć zeby ale nam pomaga książka tupcio chrupcio dbam o zęby i zuzia idzie do dentysty.
Kotka Eh taki los ale zaglądaj czasem.
Zgredko staram się nie oglądać tv bo mnie to tak frustruje ze wyrwalabym tv ze ściany jak słucham o mordach zdradzieckich i kanaliach ... poza tym nie mogę patrzeć i słychać jak traktuje się ludzi jak sami rządzący odnoszą sie do siebie do innych jak zaklinają rzeczywistość i widza co chcą widzieć.. dobrze ze mam dzieci które skutecznie odciągają moja uwagę od tego dna politycznego.Maniek
-
Bylam na weekend w Lwgnicy ibejrzec ja. Mialybysmy Maniu do sie ie blisko troche sie jednak tej przeprowadzki boje. Moze jednak zrezygnuje i na wieki zostane referendarzem (bo jesli sie teraz na asesure nie zdecyduje to moje uprawnienia ktore nota nene uzyskalam panstwowym egzaminem utrace, ale kto by sie przejmowal ochrona praw nabytych i Konstytucja w tym kraju)
Wiec powracajac do Legnicy to jednak jest troche mala boje sie ze nie befe miala co robic weekendami, zal mi zlobka obecnego tego ze pani w sklepie mnie zna ze mam tu super plac zabaw i tysiace innych drobnych argumentow -
Hej! Zoska czasami ma humory w sprawie mycia zębow ale jak U Manka ona wie ze i tak jej umyje (rano i wieczorem )
Kroko gratuluje!
Trzeba mieć odwagę zeby sie przeprowadzić...zgredka Ty masz jaja rob tak zeby było wam dobrze
Zoska ma fazę na ciastoline cały dzień moze dłubać
A i zaczęła mowic kuwa...dzieki tatusiowi i drugiej babci bo oni tak klną
W sobotę byli u nas znajomi z dwójka dzieciaków jeden w wieku Zosi drugi malutki (byli cały dzień) i padłam serio usnęłam szybciej niz Zosia
I chyba Zosia pojdzie do przedszkola...tzn mowi ze chce wiec pojeżdżę pewnie z nia od września jak jej sie nie spodoba to nie a jest przedszkole gdzie pracuje moja ciocia wiec jak chce niech zobaczy
A wczoraj byliśmy na jeziorem początkowo wejść nie chciała bo zimna woda ale pózniej oczywiscie wyjsc nie chciała
U nas tez upał klima chodzi od rana wiec pora spac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 12:51
-
Hej
Macham z nad laktatora, maluchy śpią. O dziwo... W tym samym cżasie, ale zaraz Ania powinna sie budzić i idziemy na ogrodek do basenu. Z jej koleżankami.... Fajne sa takie małe przyjaźnie te opowieści dziecięce hehe
Co do mycia zębów, Ania myje sama, najpierw naje sie pasty ale umyje, a jak ńie to ja myje, wtedy juz lekko ńie jest, ale generalnie wieczorne łazienkowe rytuały ma z tatusiem.
Zaczyna sie usamodzielniać, zakłada sama buty, skarpetki, majtki i spodenki, czasami sie nie uda, ale wiadomo, to początki i fajnie źe chce to robić sama.
Nadal ma humorku, a gdy cos sie nie udaje to od razu wpada w szał. Np wczoraj.... Przed wyjściem do kościoła, chciałam aby szła w sukience, śliczna, delikatna itp, to tak sie darła,ze prawie zwymiotowała, zaczela ja zrywać z siebie, parodia!
Oskar natomiast to aniołek, przesypia praktycznie całe noce (tfu, tfu) jest dzieckiem bezproblemowym byleby jedzonko było rośnie jak na drożdżach
Zgredzia, to życiowa decyzja przed Wami do podjęcia, róbcie tak aby było dobrze.
U nas zabawy w sklep nie ma, choc Ania czesto zakłada buty, bierze portfel taty, chce otworzyć drzwi a na pyt dokąd chce isc mowi ze do sklepu
Dobra, zaczynam pakowac rzeczy do wózka bo czas ucieka.
Miłego dnia!!!Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Zgredziu No trudna decyzja przed Wami i Tobą sama musisz pomyśleć czy jeśli zostaniesz w krk z powodów które podałaś to czy nie będziesz żałować ze się zawodowo nie spełniałas czy nie zaryzykowałas gdy była okazja. Z drugiej strony Cię rozumiem bo duże miasto dużo oferuje zwłaszcza gdy lubisz mieszkać w mieście ... choć do wro jest blisko wiec ....Maniek
-
Smoku fajnie że możesz zaprowadzić do przedszkola do cioci na próbę! Serio ekstra!
Moja na szczęście nie mówi kufa (jeszcze). Ale rozgadała się tak że trzeba bardzo uważać co się mówi. Powtarza wszystko, zaczyna śpiewać piosenki itd.
Lara Zuzia ma jedną taką ulubioną koleżankę co ciężko im się rozstać, poza tym ze dwie jeszcze takie mniej ulubione hehe
Zgredka Maniek dobrze gada, szkoda tych Twoich uprawnień. -
No własnie szkoda i będe żałować
z uwgi na ilość punktów zdobytych na egzaminie sędziowskim nie łapię się na Kraków (wiem, to może niezrozumiałe, bo na swoim roczniku byłam 4 na 7 miejsc, ale z trzeciego rocznika ludzie podostawali super oceny i nas wszystkich wypchnęli), bo ta lista yboru jest wg ilości pktów uzyskanych na egz sędziowskim
no i myślałam, że są fajne miejsca na Śląsku,
w Tychcach od razu znalazłam żłobek, ale patrzę na listę a tam dziewczyny z Krk tuż nadę mną już wybrały, to loooknęłam Chorzów, ale tam wydzwoniłam wszystkie żłobki i nic
Bielsko zajęte
został Rybnik, Tarnowskie Góry, Gliwice
muszę coś wybrac i żłobków poszukać
i znowu zabawa
moja też gada jak najęta..ale jeszcze nie klnie
Kroko: gratulacje postępującej ciąży
-
Hej ja po wizycie
Wszystko w porządku, dzidzia się zdrowo rozwija i będzie druga córcia.
Moja Zuzia była dziś ze mną w gabinecie na usg, oglądała dzidzię na monitorze. trochę się wstydziła pana doktora ale bardzo mi się podobało jego podejście, zagadywał i mówił że będzie się z siostrą lalkami bawić itp.
Moje bóle brzucha są spowodowane tym że macica twarda, dostałam luteinę dopochwowo, jeśli do końca tygodnia nie ustąpią bóle to mam się zgłosić, bo niestety od tego może się skracać szyjka. Mam leżeć i odpoczywać ehehebeheBiedroneczka83, MANIEK, Smoczyca1, Lili83, Izoleccc, ara lubią tę wiadomość
-
Hej,
długo nic nie posałam u nas remont pomalutku zbliża się ku końcowi (najprawdopodobniej koniec sierpnia)już pomału nie mam siły no ale trzeba zacisnać zęby i do przodu:/jwylatujemy jutro do Polski i zostajemy 2 tyg mam nadzieję odpocząć i naładować baterie;)Sara już sama staje chodzi trzymana za rączki także lada moment zacznie chodzić to się dopiero zacznie maksyk;)Leo gada jak najęty powtarza jak papuga spoważniał choć zdarzają się dni kiedy daje popalić ot życie
Kroko gratuluję córci:)
Zgredka pogmatwane to wszystko:/
wszystkim zdrówka i wytrawalościvi cierpliwości;)))
*******Gang18+*******B