SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaleglam, a maz wegiel nosi bo przywiezli.
    Jeszcze mi cos tam zostalo do zrobienia ale na razie mi sie nie chce.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super fotki :) a tego swojego to weź za uszy wytargaj niech też go zaboli ;)
    Dziewuszki gratuluję zapału ;) Ja zupkę zjadłam i zalegam przed tv, mojego na zakupy przedświąteczne wysłałam a co niech on lata i w kolejce stoi ale z kartką oczywiście bo sam to tylko piwo i chipsy by kupił ;)
    Miłego popołudnia laski :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak, oni nie ogarniają, to oczywistość. Ale to właśnie trzeba bez nerwów i spokojnie uświadamiać i zwyczajnie o pomoc poprosić. A nawet czasem pomóc biedakowi w zaplanowaniu czasu, tak żeby starczyło i na wyście i na granie na tym cholernym xboxie. Ale to już każda z nas ma tam swoje metody, nie będę sie wymądrzać :)

Mój ma tak w pracy grafik ułożony, że pracuje (12h tak że cały dzień poza domem) praktycznie cały czas. Tylko niedziela i sama wigilia mi pozostała. Tak ze trzeba było zaplanować wspólne sprzątanie wcześniej
    zgredka wrote:
    jak przyszłam do domu wkładam rzeczy do lodówki, a tam taki syf, że szkoda gadać, więc od razu (po spacerze z psem oczywiście) zabrałam się za lodówkę..
    potem zrobię zakwas na barszcz i nie będę robić nic
    hehehe my widzę dziś podobne plany mamay. Właśnie usiadłam po wypucowaniu na błysk lodówki i mój zakwas na barszcz już piane puszcza :D

Teraz nie musze chyba wspominać jak się czuję i co boli, bo szkoda czasu i energii na pisanie tego i Wasz czytanie, tak że - oficjalnie zasiadłam na kanapie i oglądam skoki narciarkie

Nieukowa - kto tak te nasz dzieciaczki ogarnie... moja od początku twarzą do dołu była ułożona i "dziobała" jak to gin określił, a przed 20 tyg ułożyła się głową w dół i udaj nietoperza... No jak można się aż tak umartwiać i to jeszcze przed porodem??? :)
    Smoczyca1 wrote:
    mojego na zakupy przedświąteczne wysłałam a co niech on lata i w kolejce stoi ale z kartką oczywiście bo sam to tylko piwo i chipsy by kupił ;)
    No! to się nazywa organizacja. PS. polecam aplikację Listonic - wygodną listę zakupów. Możesz współdzielić listę zakupów i z domowego centrum dowodzenia w każdej chwili edytować :D nawet z lapka, jeśli z telefonu Ci nie po drodze. Nie ma zmiłuj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:46

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzę sobie tą aplikację ale jestem pewna, że mój i tak będzie dzwonił i się dopytywał <jakbym mało konkretnie napisała> ale taki już ich urok ;)bo już zapowiedział żebym była pod tel.
    Swoją drogą piękny mam awatar prawda? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:50

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Obejrzę sobie tą aplikację ale jestem pewna, że mój i tak będzie dzwonił i się dopytywał <jakbym mało konkretnie napisała> ale taki już ich urok ;)bo już zapowiedział żebym była pod tel.
    Swoją drogą piękny mam awatar prawda? :)
    Ślicznusi ten avatarek :)

Aaaaa to się chwali ze będzie dzwonił :) Ale apkę oblookaj koniecznie. Możesz tam nawet określić do kwotę jaka Cię satysfakcjonuje za dany produkt. A małż jednym palcem może odhaczyć co już ma w koszyku. Ja na bieżąco staram sie wpisywac tam co mi się tylko przypomni i małż będąc gdzieś na mieście, po drodze wejść do sklepu i kupić ca tam zapisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:54

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam energii :)
    U nas gości nie będzie więc moja mam też w tym roku trochę odpuściła, nie z gotowaniem, ale z porządkami to tak, właśnie leży przed drugim tv i chyba zanosi się na drzemkę ;) a niech śpi należy się jej.
    Może i bym trochę posprzątałam, ale w sumie to mi się nie chce a dodatkowo ten nakaz leżenia zaczyna mi się podobać, jedyny minus że w domu jestem uziemiona a na zakupy to bym poleciała :D

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniecznie muszę zakupić taką opaskę jak ma ta lala na zdjęciu!!!! :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo zrobić :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    albo zrobić :D
    Kochana matka aż takich zdolności nie ma ;)
    Słuchaj a tą listę to mogę mażłowi przesyłać czy robić na jego tel?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) mieszkanko posprzatane odpoczywam choć sen z powiem zdjęła mi gorączka Zuzi o 1 w nocy i nie spałam do 5 potem z przerwami do 9 masakra sie czuje :(

Nieukawa super mala :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje pobieracie aplikację na swój tel, lub przynajmniej on. Zakłada w niej konto, które możecie współdzielić. Logujecie się skąd chcecie (tel, laptop, tablet - jak kto woli) i kiedy chcecie i edytujecie listę zakupów. Możesz stworzyć dowolną ilość list (np. do różnych sklepów w których wiesz że są produkty w promocji)

To jest naprawdę mądra rzecz. Produkty możesz szeregować wg działów żeby nie ganiać po sklepie cały dzień lu alfabetycznie - jak kto woli

Tak ze listę sobie robisz sama na swoim telefonie, lub przez stronę www po zalogowaniu się, a małż w sekundę odczyta u siebie będąc na mieście

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka współczuję i dużo zdrówka Zuzce życzę :) oby szybko minęło!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Yas myślę, że jakoś ją rozpracuję bo już ściągnęłam sobie :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, ze rozpracujesz. Jest serio bardzo dobra. Tylko trzeba wyrobić sobie nawyk korzystania z niej. Jak tylko zauważysz że czegoś w domu brakujesz - wpisujesz. A małż Ci to przyniesie wracając z pracy :)
    Takie pojedyncze sprawunki wpisuję w telefonie. Ale jak np wpadnie mi łapki jakaś gazetka z marketu i widzę sporo produktów np w promocji to loguję się przez www i wygodnie piszę elaborat :) bo ja nie jestem fanką pisanie w tel niestety... Piszę mu jaka cena ma być i ile sztuk. Mozesz też dodać komentarz do każdej rzeczy - np konkretny rodzaj szamponu i jaki ma kolor albo jaki zapach płynu do mycia naczyń :P

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, koleżanka z banku spółdzielczego napisała mi że jest promocja na ubezpieczenie za urodzenie dziecka i kobieta i mąż dostają razem 2100 a ubezpieczenie 400 zl, podobno taka promocja, ale nie można być na zwolnieniu, jej mąż niby zawarł i ma dostać 850zł z tytułu urodzenia się dziecka za 4 miesiące trwania polisy zawsze coś i podobno nie ma żadnych haczyków i można ją zerwać zaraz po narodzinach... nie wiem muszę to sprawdzić i mojego wysłać

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka jest składka co miesiąc??

żeby to się opłacało w ogóle, bo jak setka, to płacisz przez 4 miechy no i niby dostajesz i tak więcej, ale jednak niewiele w sumie ;-)

mnie mama tak w ubezpieczenie wrobiła.. i nawet nie wiem czy coś dostanę
    eh eh
    Smoczyca1 wrote:
    I koniecznie muszę zakupić taką opaskę jak ma ta lala na zdjęciu!!!! :)

tak tak ;-)
    no i ja chcę namówić babcię, żeby zrobiła coś takiego
    http://allegro.pl/ms-boska-sukienka-w-groszki-i-paseczki-62-i4916374339.html

mój wpadł z roboty, obiad zjadł, napadł mnie i pojechał po córkę, a ja sądziłam że wróci późno i zamiast leżeć robiłam.
    teraz mam 3h na leżakowanie, zanim przyjadą..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, poproś babcię zeby pokazała Ci jak sie szydełkuje. Nie ma nic prostszego, wykonywanie takich rzeczy jest mega relaksujące no i wykonasz sobie każdą postarzoną w internecie rzecz, nie prosząc sie nikogo. to jest naprawdę potwornie łatwe.
    Na drutach już trudniejsze, ale za to rzeczy tak wykonane miększe i przyjemniejsze w noszeniu

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sciagłam sobie tą apke :)
    wrocilam ze spaceru na ogrodek, piesio padł, chłopcom przy wedzeniu tez juz nie daje duzo czasu do tego zeby padli :P
    szybciej sie uwedzili niz to mieso :P

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się na ubezpieczeniach nie znam więc tylko przekazałam że to do sprawdzenia... nie wiem :)
    A ta opaska fajna taki nausznik trochę ;) albo taką ;)
    http://allegro.pl/modna-opaska-z-kwiatkiem-szydelkowa-2-kolory-i4827250365.html

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    szybciej sie uwedzili niz to mieso :P
    hahaha :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ