Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa super fotki
a tego swojego to weź za uszy wytargaj niech też go zaboli 
Dziewuszki gratuluję zapału
Ja zupkę zjadłam i zalegam przed tv, mojego na zakupy przedświąteczne wysłałam a co niech on lata i w kolejce stoi ale z kartką oczywiście bo sam to tylko piwo i chipsy by kupił 
Miłego popołudnia laski
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Oooo tak, oni nie ogarniają, to oczywistość. Ale to właśnie trzeba bez nerwów i spokojnie uświadamiać i zwyczajnie o pomoc poprosić. A nawet czasem pomóc biedakowi w zaplanowaniu czasu, tak żeby starczyło i na wyście i na granie na tym cholernym xboxie. Ale to już każda z nas ma tam swoje metody, nie będę sie wymądrzać

Mój ma tak w pracy grafik ułożony, że pracuje (12h tak że cały dzień poza domem) praktycznie cały czas. Tylko niedziela i sama wigilia mi pozostała. Tak ze trzeba było zaplanować wspólne sprzątanie wcześniej
hehehe my widzę dziś podobne plany mamay. Właśnie usiadłam po wypucowaniu na błysk lodówki i mój zakwas na barszcz już piane puszczazgredka wrote:jak przyszłam do domu wkładam rzeczy do lodówki, a tam taki syf, że szkoda gadać, więc od razu (po spacerze z psem oczywiście) zabrałam się za lodówkę..
potem zrobię zakwas na barszcz i nie będę robić nic
Teraz nie musze chyba wspominać jak się czuję i co boli, bo szkoda czasu i energii na pisanie tego i Wasz czytanie, tak że - oficjalnie zasiadłam na kanapie i oglądam skoki narciarkie
Nieukowa - kto tak te nasz dzieciaczki ogarnie... moja od początku twarzą do dołu była ułożona i "dziobała" jak to gin określił, a przed 20 tyg ułożyła się głową w dół i udaj nietoperza... No jak można się aż tak umartwiać i to jeszcze przed porodem???
No! to się nazywa organizacja. PS. polecam aplikację Listonic - wygodną listę zakupów. Możesz współdzielić listę zakupów i z domowego centrum dowodzenia w każdej chwili edytowaćSmoczyca1 wrote:mojego na zakupy przedświąteczne wysłałam a co niech on lata i w kolejce stoi ale z kartką oczywiście bo sam to tylko piwo i chipsy by kupił
nawet z lapka, jeśli z telefonu Ci nie po drodze. Nie ma zmiłuj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:46
-
Obejrzę sobie tą aplikację ale jestem pewna, że mój i tak będzie dzwonił i się dopytywał <jakbym mało konkretnie napisała> ale taki już ich urok ;)bo już zapowiedział żebym była pod tel.
Swoją drogą piękny mam awatar prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:50
-
Ślicznusi ten avatarekSmoczyca1 wrote:Obejrzę sobie tą aplikację ale jestem pewna, że mój i tak będzie dzwonił i się dopytywał <jakbym mało konkretnie napisała> ale taki już ich urok ;)bo już zapowiedział żebym była pod tel.
Swoją drogą piękny mam awatar prawda?

Aaaaa to się chwali ze będzie dzwonił
Ale apkę oblookaj koniecznie. Możesz tam nawet określić do kwotę jaka Cię satysfakcjonuje za dany produkt. A małż jednym palcem może odhaczyć co już ma w koszyku. Ja na bieżąco staram sie wpisywac tam co mi się tylko przypomni i małż będąc gdzieś na mieście, po drodze wejść do sklepu i kupić ca tam zapisałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:54
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam energii

U nas gości nie będzie więc moja mam też w tym roku trochę odpuściła, nie z gotowaniem, ale z porządkami to tak, właśnie leży przed drugim tv i chyba zanosi się na drzemkę
a niech śpi należy się jej.
Może i bym trochę posprzątałam, ale w sumie to mi się nie chce a dodatkowo ten nakaz leżenia zaczyna mi się podobać, jedyny minus że w domu jestem uziemiona a na zakupy to bym poleciała
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Oboje pobieracie aplikację na swój tel, lub przynajmniej on. Zakłada w niej konto, które możecie współdzielić. Logujecie się skąd chcecie (tel, laptop, tablet - jak kto woli) i kiedy chcecie i edytujecie listę zakupów. Możesz stworzyć dowolną ilość list (np. do różnych sklepów w których wiesz że są produkty w promocji)
To jest naprawdę mądra rzecz. Produkty możesz szeregować wg działów żeby nie ganiać po sklepie cały dzień lu alfabetycznie - jak kto woli
Tak ze listę sobie robisz sama na swoim telefonie, lub przez stronę www po zalogowaniu się, a małż w sekundę odczyta u siebie będąc na mieście
LaRa lubi tę wiadomość
-
pewnie, ze rozpracujesz. Jest serio bardzo dobra. Tylko trzeba wyrobić sobie nawyk korzystania z niej. Jak tylko zauważysz że czegoś w domu brakujesz - wpisujesz. A małż Ci to przyniesie wracając z pracy

Takie pojedyncze sprawunki wpisuję w telefonie. Ale jak np wpadnie mi łapki jakaś gazetka z marketu i widzę sporo produktów np w promocji to loguję się przez www i wygodnie piszę elaborat
bo ja nie jestem fanką pisanie w tel niestety... Piszę mu jaka cena ma być i ile sztuk. Mozesz też dodać komentarz do każdej rzeczy - np konkretny rodzaj szamponu i jaki ma kolor albo jaki zapach płynu do mycia naczyń
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, koleżanka z banku spółdzielczego napisała mi że jest promocja na ubezpieczenie za urodzenie dziecka i kobieta i mąż dostają razem 2100 a ubezpieczenie 400 zl, podobno taka promocja, ale nie można być na zwolnieniu, jej mąż niby zawarł i ma dostać 850zł z tytułu urodzenia się dziecka za 4 miesiące trwania polisy zawsze coś i podobno nie ma żadnych haczyków i można ją zerwać zaraz po narodzinach... nie wiem muszę to sprawdzić i mojego wysłać
Yasmin lubi tę wiadomość
-
a jaka jest składka co miesiąc??
żeby to się opłacało w ogóle, bo jak setka, to płacisz przez 4 miechy no i niby dostajesz i tak więcej, ale jednak niewiele w sumie
mnie mama tak w ubezpieczenie wrobiła.. i nawet nie wiem czy coś dostanę
eh eh
Smoczyca1 wrote:I koniecznie muszę zakupić taką opaskę jak ma ta lala na zdjęciu!!!!
tak tak
no i ja chcę namówić babcię, żeby zrobiła coś takiego
http://allegro.pl/ms-boska-sukienka-w-groszki-i-paseczki-62-i4916374339.html
mój wpadł z roboty, obiad zjadł, napadł mnie i pojechał po córkę, a ja sądziłam że wróci późno i zamiast leżeć robiłam.
teraz mam 3h na leżakowanie, zanim przyjadą.. -
Zgredka, poproś babcię zeby pokazała Ci jak sie szydełkuje. Nie ma nic prostszego, wykonywanie takich rzeczy jest mega relaksujące no i wykonasz sobie każdą postarzoną w internecie rzecz, nie prosząc sie nikogo. to jest naprawdę potwornie łatwe.
Na drutach już trudniejsze, ale za to rzeczy tak wykonane miększe i przyjemniejsze w noszeniu
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
wlasnie sciagłam sobie tą apke

wrocilam ze spaceru na ogrodek, piesio padł, chłopcom przy wedzeniu tez juz nie daje duzo czasu do tego zeby padli
szybciej sie uwedzili niz to mieso
Yasmin lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH