SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Przede wszystkim Malenq chyba, bioroac pod uwage pierwsze info., dobre wiesci na wizycie uslyszalas. teraz trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :)

Za reszte wizyt rowniez trzymam kciuki!!!

my wczoraj pojechalismy do ikea, bo mebli nam brakowalo i dokumenty w kartonach od miesiecy :P jak dojechalismy (2h od nas z promem), to bylo mi meeega niedobrze i glodno, wiec poszlismy cos zjesc - a tam kolejka na prawie godz stania. ale stoimy, bo ja padam z glodu....ludzie sami sobie jedzenie nakladali, wiec trwalo to meeega dlugo.

zjedlismy i biegiem po zakupy. dosc szybko nam poszlo. malo ludzi juz bylo. za to jak do domu worcilismy bylo mi strtasznie, ale to strasznie niedobrze :/ sil na nic nie mialam. po 1,5 - 2 h przeszlo....za to w nocy mez zle sie poczul :/ kurcze nie wiem czy jakiegos wira zlapalismy (oby nie, bo siweta by ciekawee byly), czy to to jedzenie czy kto wie co. w kazdym razem nie spalam prawie cala noc, bp pozniej jakies dreszcze doszly (tempki brak). teraz zamaist w pracy siedze w domku. czekam az znow sie lepiej poczuje i biegne do biura na apre godzin.

milego dnia wszystkim zycze :)

Malenq lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beszko :/, jak nie dziecko to Ty slabo sie czujesz. Kiedy odpoczniesz...
    ja ostatnio, jak mi chcieli teraz urlop wcisnac, powiedzialam "odpoczne na macierzynskim" to dwojka rodzicow popatrzyla na mnie jak na czuba, choc akurat myslalam o tym jedn miesiacu zwolnienia przed porodem :)

Wcinam kasze i zmiatam do roboty.
    mam dzis polowkowe, ciekawe czy pojde sama, czy tez dziecko mojego oznajmi, ze nie chce isc i bedzie z nia czekal wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, my to tyyyyyle planow z mezem mielismy, co zrobimy przez te pare dni, gdy mlodziez u dziadkow ;) na diwe randki pojdziemy, znajomych odiwedzizmy, bo od roku chyba nie bylismy, ba! albo i od 2 lat ;) spacery we dwoje, kino, porzadne zakupy swiateczne, porzadnie dom posprzatamy - i co? i nic! spalismy spalismy i spalismy ;) plus pranie prasowanie pranie prasowanie itd, dom jak po wojnie wyglada, lodowka pusta a mlodziez jutro zjezdza, hahaha ale najwyrazniej trzeba bylo nadrobic zaleglosci w spaniu ;) w sobote obudzilam sie o 6..zjadlam i poslzam spac...drugi raz obudzilam sie o 10.30 i jeszcze bym pospala, ale dzieci zadzwonily ;)
    pamietam, gdy bylam w ciazy z 1 dzieciem, szwagier meza powiedzial nma, ze ma tylko jedna rade dla nas: wyspac sie przed porodem, bo potem to do wyprowadzki dzieciakow spac dobrze nie bedziemy, hahahaa mial racje ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) powinnismy zapisać kto i o której godzinie podgląda dziecię :)

Jakby co nasze echo serca o 17:00 :/

Miłego dnia

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo girls!
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) meldowac proszę najszybciej jak się da!
    Ja znikam piec ciasteczka

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara włącz pozytywne myślenie, będzie dobrze!
    Z tego co zanotowałam to dziś wizytuje: Malenq o 15, Lara o 17, zgredka i Kroko.. za wszystkie trzymam kciuki

beszka, zgadzam się z radą kolegi.. ogólnie uważam, że czas oczekiwania na pierwsze dziecko jest najlepszym, bo można skupić sie na sobie.. (o ile nie pracuje się).. przy kolejnych juuż nie jest tak łatwo na relaks :) zdrówka dla Was, może uda Wam się pozbierać i wyskoczyć na dzisiejszy wieczór.

Malenq, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyneczki :) Jak zwykle witam się z kawką z łóżka :) wieje u mnie niemiłosiernie, łeb chce urwać :/
    Po pierwsze kciukam za wszystkie wizytujące, a widzę cała masa Was ;) ja jutro :)
    Po drugie beszka współczuję atrakcji tych nocnych :/ odpoczęłabyś w końcu :)
    Po trzecie zgredko ja to Ci proponuję z 3 miesiące wolnego przed porodem :)
    A po czwarte miałam jechać do fryca ale oczywiście wszyscy na mmnie wsiedli że mam leżeć a fryzjera mi się zachciało...wrrrrrrr i nie jadę próbuję jakoś przełożyć :/
    A po ostatnie czekam na info z wizyt i miłego leniwego i spokojnego dzionka życzę :) A Krokusie kolorowych bo Ty pewnie pół dnia teraz prześpisz ;)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.........

moje kciukaski zaciśnięte za te wizytujące dzisiaj i jutro...
    odezwę się wieczorkiem......bo mam do przejechania 100km, żeby wrócić do domku:)
    jakoś pozytywnie się czuję, a po głowie chodzi mi myśl, że nie zostawi NAS teraz w szpitalu, że powie "po świętach Pani Magdo, po świętach:)"......

buziaczki i odpoczywajcie ile się da...:)

Smoczyca1, Yasmin, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq uważajcie na siebie i myśl dobrze kochana :)
    Mimo wszystko miłej podróży :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 19 mam wizyte, wiec dam info kole 21, oby siuras nie wyrosl, bo juz nabylam pare sukienek :)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka no to by było zdziwko ;) hehehe nie no nie podobno :)
    trzymam kciuki i daj znać co i jak :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja po 19 mam wizyte, wiec dam info kole 21, oby siuras nie wyrosl, bo juz nabylam pare sukienek :)
    hihihi no to powodzenia :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Właśnie kończe pakowanie;)Z jednej strony bardzo cieszę się na wyjazd do Polski a z drugiej jestem przerażona:0Tyle godzin w aucie jak ja to przeżyje?Dodatkowo od rana męczą mnie mdłości to chyba nerwy przed podróżą!

Kciuki za dzisiejesze wizyty zaciśnięte;)

Buziaczki i miłego dnia wam życze!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłoszenie drobne:

przyjmę za darmo troche energii, pozytywnej energii :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa uśmiechnij się, będziesz mamą :)

A tak serio: stało się coś poważnego, czy "zwykły" dół z braku słońca?

Ciężarówy w 3 trymestrze mam pytanko: jak oceniacie, czy dałybyście radę i czerpały przyjemność z wyjazdu wakacyjnego w 28tc? Ja się właśnie namyślam... jest fajne szkolenie w Dubrovniku na przełomie marca-kwietnia, na które mam możliwość polecieć/pojechać.. dojazd/dolot za darmo i jeszcze dieta na 3 dni w euro do tego, a mogłabym sobie do tego szkolenia jeszcze z tydzień urlopu wziąć i zobaczyć, jak wygląda wiosna w Chorwacji...

Wstępnie się zapisałam, jak coś to mój kumpel z pracy pojedzie jakbym nie dała rady, ale mam sporo czasu żeby się zdeklarować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:32

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, cisnienie niskie 89/68 ;( katar w nosie i gardle (flegma), nieustanne kichanie i łzy w oczach ;(
    dodatkowo stres przed dzisiejszym badaniem, wiem ze bedzie dobrze, ale jednak stres jest :(

jesli bedziesz sie dobrze czuła ia i lekarz nie bedzie widział przeciwskazan to jak najbardziej mozesz jechac/leciec :)

Zrobiłam sobie czekolade na gporaco, mam nadzieje ze humor i energia powroci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:32

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Beszka kuruj się.
    Człowiek faktycznie powinien teraz pospać, ale co jak nie da rady, leżę i nie zasypiam. :)

Smoczyca no co Ty, nie śpię od 6:30. :D
    W szpitalu mnie przestawili na takie budzenie. :)
    Ja wczoraj powiedziałam że w styczniu idę do fryzjera się farbować to teściowa mnie opieprzyła, że na co mi to teraz bla bla bla. A ja jej na to: żeby ładnie wyglądać na porodówce. :D

Lili życzę bezproblemowej podróży, o tyle dobrze że autem, to możecie sobie robić częste przystanki.

Nieukowa ja akurat w podobnym wieku ciąży więc odpowiem, ja bym nie pojechała na ten wyjazd, ale wiadomo - ja do tej pory mam tęczowo, więc jakiekolwiek dłuższe wyjazdy odpadają. A Ty jak się dobrze czujesz to czemu nie. Pasuje faktycznie zapytać lekarza czy nie widzi przeciwskazań.

Ja niestety cierpię dziś na ból gardła, mam nadzieję że się wykuruję zanim się rozchoruję. :)
    Czuję teraz że Zuzia postanowiła zmienić swoje ułożenie w moim brzuchu, aaałłł.

Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa.. ja przecież byłam na "wczasach" nad morzem.. z 3 latkiem.. w 25-28 t. nie powiem..nie zawsze czułam się rewelacyjnie, nie mogłam odpocząc, bo starszak i na koniec przypłaciłam to pobytem w szpitalu..ale to chyba nie było spowodowanae samym pobytem tam..w każdym razie, jeśli będziesz się dobrze czuła.. to czemu nie.. masz jeszcze trochę czasu, zobaczysz, jak sie będziesz czula.. do kiedy planujesz pracować?

Lara, odgoń te czarne myśli..naprawdę..myśląc negatywnie przyciągasz dalsze nieszczęścia..

Nieukowa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, staram sie jak najbardziej pozytywnie myslec, z tym ze nie mam dzis energii, normalnie nic a nic
    Jutro jedziemy do mamy i juz bedzie inaczej, wspolne ubieranie choinki, przygotowywanie potraw wigilijnych itp. :)

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zamówiłam cały komplet: łóżeczko + pościel + materac + inne gadżety. W styczniu powinno dotrzeć. :)

konwalianka, LaRa, Nieukowa, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ