X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    chyba wybrałam imionko dla dziewczynki :) jak Was sie podoba imię Kinga? :) Mężowi też się podoba

Ładne :-) tak mam na 3 :-)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny, kiedy poczulyscie ruchy dzidziusia ? Ja od trzech dni czuje cos czego do tej pory nie doswiadczylam. Zaczęło się od po raz pierwszy w ciąży wypitej kawy. Zaczęło z prawej strony brzucha cos delikatnie pukac. Uważam ze to jeszcze za wcześnie ale kto wie.... :-) moja mama mówi ze w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczuła właśnie w 16 tygodniu...
    jestem w pierwszej ciąży i pierwsze ruchy czułam jakoś własnie w 15 tyg. Przypuszczałam, ze to moze być to, ale nie wierzyłam sobie zbytnio sądząc tak jak Ty ze to za wcześnie. Później, przekonałam się to były ruchy właśnie :) mnie się one kojarzyły jakby z krótkimi, podskórnymi "tikami nerwowymi" podobnymi do tych kiedy "skacze" nam np oko przy braku magnezu. Tylko silniejsze oczywiście. Dodam iż jestem bardzo szczupła i wąska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:46

CzaryMary lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    jestem w pierwszej ciąży i pierwsze ruchy czułam jakoś własnie w 15 tyg. Przypuszczałam, ze to moze być to, ale nie wierzyłam sobie zbytnio sądząc tak jak Ty ze to za wcześnie. Później, przekonałam się to właśnie były ruchy właśnie :) mnie się one kojarzyły jakby z krótkimi, podskórnymi "tikami nerwowymi" podobnymi do tych kiedy "skacze" nam np oko przy braku magnezu. Tylko silniejsze oczywiście. Dodam iż jestem bardzo szczupła i wąska.
    Haaaaaa dokładnie mam tak samo !! Jakby oko drgalo:-) jupppi to w taki razie okruszek dawał o sobie znać ! No i znowu mi się płakać zachcialo. Ahhhh te hormony :-)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Haaaaaa dokładnie mam tak samo !! Jakby oko drgalo:-) jupppi to w taki razie okruszek dawał o sobie znać ! No i znowu mi się płakać zachcialo. Ahhhh te hormony :-)
    :D płacz!!! ze szczęścia wolno :D gratuluję pierwszych ruchów <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Czarka ;)

Co do wozka Yasmin to wydaje sie calkiem praktyczny. Ja kiedys chyba sie przejde po sklepach z mezem i bedziemy musieli sie przymierzyc bo tez mikrusy jestesmy oboje a poza tym nam zalezec bedzie przede wszystkim na terenowych kolkach, zeby po nbaszym okolicznym lesie dalo sie jezdzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:58

Yasmin, CzaryMary lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeździć po lesie... super. Moja okolica też jest otoczona łonem natury, ale mianem off road bym go nie nazwała. To u Was Niukowa raczej duże kółka chyba...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie wiem jaki masz budzet na wozek, ale my wlasnie tylko na terenowki zwracamy uwage (plus jeszcze zalezy nam, by gondola byla jak najwieksza - plus dla emmy, bo jak najdluzej wozimy w gondoli, budka z oslonka na slonce i duuuuza - u nas wieje i leje, odblaski, wygodna duza spacerowka - nie chcmey kubelkowej, pomowane duze kola, dobre amortyzatory - wiadomo do jazdy po trudnym terenie, hamulec reczny jako dodatkowy - duzo gor u nas, i pare innych rzeczy...) i wybieramy miedzy hartmanem (topline s - mozna dokupic zwykle kola na przod) lub emmaljunka, kotra mielismy dla poprzedniej 2 i oprocz gabarytow - potrzeby duuuuzy bagaznik, sprawdzila sie u nas suuuper. w hrtmanie nie podoba mi sie gondola - bo jest mala. z emmy meilismy edge duo combi i gondola jest ogrooomna. oba wozki stylistcznie srednio wypadaja, ale maja to na czym nam zalezy.

chlopaki poszli na ryby,a ja chyba sobie poleze...chociaz porzadki czekaja, bo balagan straszny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 13:21

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja sie taka płaczliwa zrobiłam że szok!!! Wszystko mnie wzrusza. Np dzis w kościele była scenka wykonywana przez licealistów dot. Jana Pawła II. I co??? No łzy mi leciały ciurkiem :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce wydac jak najmniej najlepiej jak kupie uzywany. Sie zobaczy, lozeczko juz wstepnie wybralam - a nawet usg genetycznego jeszcze nie mialam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja chce wydac jak najmniej najlepiej jak kupie uzywany. Sie zobaczy, lozeczko juz wstepnie wybralam - a nawet usg genetycznego jeszcze nie mialam

no i super:) ja juz wózek miałam wybrany jak jeszcze w ciąży nie byłam :)

a poniżej wklejam swój brzuchol :)
    ps. przepraszam za bajzel na wyrku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:00

justta lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, któraś napisała, że w każdej owocowej hibiskus i czytam i owszem, w każdej jednej mojej na 1 miejscu, ale ciąża jest zdrowa, ja też, piję te herbaty od początku i jest ok, więc nie mogę dać się zwariować... ;/

o kurde, duży ten brzuch na 15 tydzień, choć ja nie wiem jak wygląda w 15-stym, ale u mnie w 11 nic nie widać i jak urośnie taki do 15 to mi chyba skóra na bęcolu..
    cool sukienka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary mary - sliczny brzusio. ja nie uwazam, aby byl duzy. ladny i zgrabny. moj duuuzo wiekszy ;) ale miesnie po 2 ciazach juz kiepsko trzymaja :P

co do wozka, to my na tym nie oszczedzamy ;) z doswiadczenia wiec czego potrzebuje. z kazdym dzieciem bardzo duzo czasu w ciagu dnia (czasem i prawie caly dzien) spedzalam na dworzu na spacerach. od poczatku. moj sposob na powrot do figury a i dla dziecia super byc na dworze ;) tereny u nas na wyspie trudne, wiec porzadna bryka nam potrzebna ;)

cos mi humor niedopisuje...jakos tak po obiedzie czarne chmury mnie dopadly :( ah hormony....

CzaryMary lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    cos mi humor niedopisuje...jakos tak po obiedzie czarne chmury mnie dopadly :( ah hormony....
    mnie jakoś tez...jakaś samotna się czuję :( małż w pracy

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj dziewczynki nie smutać mi się!! małe w brzuchu czuje że mamusia ma kiepski humor.

Głowy do góry...

taaaa pewnie mnie jutro dopadnie kiepski nastrój.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane..
    to pierwszy weekend od dawna,kiedy nie drażniliśmy się z mężem wzajemnie.. fajnie było..

dziś intensywny dzien..rano do kościoła a później pojechaliśmy do Centrum Nauki Kopernik, gdzie spędziliśmy przeszło 5h. fajna atrakcja dla trzylatka, postanowiliśmy, że za 3lata pojedziemy z chłopakami- jedno skoczy do galerii bzz, a drugie z drugim na pokazy..

Tymek kaszle..już mi ręce opadają..

co do wózków, ja mam po Tymku :)

Czary mary- śliczny brzuszek

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie mówię mojemu, że potem my też wszystko opchniemy, a on "kto wie może zostawimy dla kolejnego"

taaaa after my dead body !!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ślicznie wyglądasz a brzuszek śliczniutki :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam wlasnie w na jezykach o dzieciach szafiarzaxh, niezly biznes na dzieciach se umyslili

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, nigdy nie mów nigdy..a Ty chciałabyś mieć jedynaka?

Dzien dobry dziewczynki i bąbelki

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Co nowego????

Ja dzisiaj jakaś taka mocno rozleniwiona po cudownym weekendzie w Sandomierzu :*

miłego dzionka:)

justta lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ