Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Dziewczyny, kiedy poczulyscie ruchy dzidziusia ? Ja od trzech dni czuje cos czego do tej pory nie doswiadczylam. Zaczęło się od po raz pierwszy w ciąży wypitej kawy. Zaczęło z prawej strony brzucha cos delikatnie pukac. Uważam ze to jeszcze za wcześnie ale kto wie.... moja mama mówi ze w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczuła właśnie w 16 tygodniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:46
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYasmin wrote:jestem w pierwszej ciąży i pierwsze ruchy czułam jakoś własnie w 15 tyg. Przypuszczałam, ze to moze być to, ale nie wierzyłam sobie zbytnio sądząc tak jak Ty ze to za wcześnie. Później, przekonałam się to właśnie były ruchy właśnie mnie się one kojarzyły jakby z krótkimi, podskórnymi "tikami nerwowymi" podobnymi do tych kiedy "skacze" nam np oko przy braku magnezu. Tylko silniejsze oczywiście. Dodam iż jestem bardzo szczupła i wąska.
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Haaaaaa dokładnie mam tak samo !! Jakby oko drgalo:-) jupppi to w taki razie okruszek dawał o sobie znać ! No i znowu mi się płakać zachcialo. Ahhhh te hormony
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Gratki Czarka
Co do wozka Yasmin to wydaje sie calkiem praktyczny. Ja kiedys chyba sie przejde po sklepach z mezem i bedziemy musieli sie przymierzyc bo tez mikrusy jestesmy oboje a poza tym nam zalezec bedzie przede wszystkim na terenowych kolkach, zeby po nbaszym okolicznym lesie dalo sie jezdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:58
Yasmin, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Nieukowa, nie wiem jaki masz budzet na wozek, ale my wlasnie tylko na terenowki zwracamy uwage (plus jeszcze zalezy nam, by gondola byla jak najwieksza - plus dla emmy, bo jak najdluzej wozimy w gondoli, budka z oslonka na slonce i duuuuza - u nas wieje i leje, odblaski, wygodna duza spacerowka - nie chcmey kubelkowej, pomowane duze kola, dobre amortyzatory - wiadomo do jazdy po trudnym terenie, hamulec reczny jako dodatkowy - duzo gor u nas, i pare innych rzeczy...) i wybieramy miedzy hartmanem (topline s - mozna dokupic zwykle kola na przod) lub emmaljunka, kotra mielismy dla poprzedniej 2 i oprocz gabarytow - potrzeby duuuuzy bagaznik, sprawdzila sie u nas suuuper. w hrtmanie nie podoba mi sie gondola - bo jest mala. z emmy meilismy edge duo combi i gondola jest ogrooomna. oba wozki stylistcznie srednio wypadaja, ale maja to na czym nam zalezy.
chlopaki poszli na ryby,a ja chyba sobie poleze...chociaz porzadki czekaja, bo balagan strasznyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 13:21
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ej, ja sie taka płaczliwa zrobiłam że szok!!! Wszystko mnie wzrusza. Np dzis w kościele była scenka wykonywana przez licealistów dot. Jana Pawła II. I co??? No łzy mi leciały ciurkiem
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:Ja chce wydac jak najmniej najlepiej jak kupie uzywany. Sie zobaczy, lozeczko juz wstepnie wybralam - a nawet usg genetycznego jeszcze nie mialam
no i super:) ja juz wózek miałam wybrany jak jeszcze w ciąży nie byłam
a poniżej wklejam swój brzuchol
ps. przepraszam za bajzel na wyrku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:00
justta lubi tę wiadomość
-
kurde, któraś napisała, że w każdej owocowej hibiskus i czytam i owszem, w każdej jednej mojej na 1 miejscu, ale ciąża jest zdrowa, ja też, piję te herbaty od początku i jest ok, więc nie mogę dać się zwariować... ;/
o kurde, duży ten brzuch na 15 tydzień, choć ja nie wiem jak wygląda w 15-stym, ale u mnie w 11 nic nie widać i jak urośnie taki do 15 to mi chyba skóra na bęcolu..
cool sukienka -
Czary mary - sliczny brzusio. ja nie uwazam, aby byl duzy. ladny i zgrabny. moj duuuzo wiekszy ale miesnie po 2 ciazach juz kiepsko trzymaja
co do wozka, to my na tym nie oszczedzamy z doswiadczenia wiec czego potrzebuje. z kazdym dzieciem bardzo duzo czasu w ciagu dnia (czasem i prawie caly dzien) spedzalam na dworzu na spacerach. od poczatku. moj sposob na powrot do figury a i dla dziecia super byc na dworze tereny u nas na wyspie trudne, wiec porzadna bryka nam potrzebna
cos mi humor niedopisuje...jakos tak po obiedzie czarne chmury mnie dopadly ah hormony....CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc kochane..
to pierwszy weekend od dawna,kiedy nie drażniliśmy się z mężem wzajemnie.. fajnie było..
dziś intensywny dzien..rano do kościoła a później pojechaliśmy do Centrum Nauki Kopernik, gdzie spędziliśmy przeszło 5h. fajna atrakcja dla trzylatka, postanowiliśmy, że za 3lata pojedziemy z chłopakami- jedno skoczy do galerii bzz, a drugie z drugim na pokazy..
Tymek kaszle..już mi ręce opadają..
co do wózków, ja mam po Tymku
Czary mary- śliczny brzuszekNieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny