X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny, kiedy poczulyscie ruchy dzidziusia ? Ja od trzech dni czuje cos czego do tej pory nie doswiadczylam. Zaczęło się od po raz pierwszy w ciąży wypitej kawy. Zaczęło z prawej strony brzucha cos delikatnie pukac. Uważam ze to jeszcze za wcześnie ale kto wie.... :-) moja mama mówi ze w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczuła właśnie w 16 tygodniu...

Masz pojęcie że ja chyba też już czułam? Wczoraj oglądałam żużel z mężem i moim tatą i strasznie się emocjonowałam i kibicowałam naszym, a że kiepsko jechali to miałam nerwa. :P I nagle się zaczęłam śmiać, faceci się mnie pytają czemu się śmieję a ja mówię że mały też kibicuje bo poczułam jakby puknięcie w brzuch. :D

A tak w ogóle to dzień dobry. :)

Yasmin imię Kinga ładne. :)
    Wózki też fajne, ja niby mam swoje typy ale jeszcze mam czas na zakup wózka, a może uda się od szwagra, ma fajny i w bardzo dobrym stanie.

CzaryMary piękny brzuchol, a jaka Ty laska jesteś. :D

Nieukowa, Malenq, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Ja dziś jakaś niedospana jestem...

ten wózek kupiliśmy tak wcześnie bo okazja była, też nie planowałam jeszcze :) ale brałam taki zakup pod uwagę, po to oglądałam oferty :) Mam solidny plan iść za ciosem i w miarę szybko urodzić drugie dziecko (o ile medycznie nie będzie przeciwwskazań) więc moze się przyda jeszcze...

Dziewczyny, miała już któraś badania prenatalne? Jutro mam dzień lekarski (ginekolog, bad. prenatalne i hematolog, a wszystko w odstępach ok 3 godzin więc cały dzień poza domem heh). Jakoś się stresuję tymi prenatalnymi, nie wiem czemu :)

Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ja do Sandomierza często zajeżdżam, bo jest niedaleko miasta rodzinnego mojego P.

Kroko, gratuluje.. ale szybko udało Wam sie poczuć ruchy..

aaa piałyście coś o kawie.. ja kawosz.. zawsze 2-3 dziennie..przez pierwszy trymestr nie piłam, bo mnie odrzuciło.. ale teraz nadal piję, co prawda słabą z mlekiem, ale dwie filiżanki codziennie..inna sprawa, że jak nie wypiję to puls słabo wyczuwalny a ciśnieniomierz pokazuje 42/80 :)

a za 2 dni..wizyta u ginki..ale raczej nie zobaczę małego..może co najwyżej tętna posłucham..

Yas.. to normalne, że się denerwujesz, ale na pewno będzie dobrze! trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:10

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, gratuluję pierwszych ruchów :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczatka.
    malenqa - teraz odpoczywaj po tym wyczerpującym weekendzie.
    Kroko- no widzisz to pewnie malutki kibic dawał o sobie znać :) dla mnie to było niesamowite uczucie. Niestety wczoraj i dzisiaj cisza
    ps Dzięki za komplement :)

A ja walcze z bakteriami. Wyszły mi kiepskie wyniki moczu. Dużo bakterii i erytocytow. Ph obojętne w związku z tym muszę zakwasic trochę środowisko. Urosept i witamina c poszły w ruch. oby podziałało.

Miłego dnia mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin- ja przed prenatalnym też się bardzo denerwowalam a później taka ulga i kamień z serca.

31 pazdzienika idę na połówkowe. Mam nadzieje ze dowiem sie juz czy to niunio czy niunia :) w koncu poszaleje z ciuszkami. Juz znudziło mi się kupowanie uniseksow.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

nooo Kroko, gratuluje :) pewnie niesamowite uczucie :)
    Yasmin, na prenatalne mam termin w srode rano ( gdzie robisz)?? tez sie stresuje :(
    CzaryMary- sliczny brzuszek, wgl cala sliczna :)

u mnie cos dzisiaj nie ten teges, chyba po podrozy, noc jakos slabo przespana, ciagle mam wrazenie uderzenia goraca, badz zalewanie potem a temp. 35,8. Gorna czesc plecow daje o sobie znac. chyba ide do lozka :/

CzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaryMary - i na czym to polegało?? Tylko USG? przez brzuch?? Wszystkie wyniki są od razu? Nie śmiejcie się :( ja naprawdę nie wiem :/

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - ja robię na Granicznej w Katowicach. Dostałam kupon rabatowy 50% na tej promocji Chorzowskiego szpitala

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam skierowanie z NFZ do Feminy w Katowicach. Z tego co wiem dwa badania prenatalne naleza sie za darmo, za trzecie trzeba placic.
    Nie daj sie naciagac!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka tez miala w Feminie, mowila ze facet jezdzil jej ok 30 min po brzuchu tym USG i tyle, potem pobrali krew. Wynik USG mamsz na miejscu, a na wyniki krwi czeka sie do tygodnia czasu :)

Ja mam wrazenie ze bede miala dowcipne USG wiec przygotowac sie nie zaszkodzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:34

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak zbieracie mocz do badania?

Bo ważne jest, aby wstać, podmyć się, założyć tampon i zebrać środkowy strumień moczu - tak mi zawsze powtarza ginka..

Yas - Ty pytasz o usg genetyczne? Ja miałam i przez brzuch i dopochwowo, ale zazwyczaj jest przez brzuch.. od razu lekarz mówi, jaka jest przezierność i czy jest kość nosowa, robi zdjęcia, dostajesz wydruk. Jeśli dodatkowo robisz badania z krwi, to czekasz na wynik ok. tygodnia i wtedy masz wyliczenia statystyczne

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

troszkę mnie nie było, weekend był budowlano-towarzyski więc czasu zabrakło niestety ..

co tu się działo ciekawego? widzę, że Kroko dostąpiłaś zaszczytu kopniaczka ;) ja się staram w ogóle nie wsłuchiwać, bo raz mi się wydaje, że coś jest, później przez trzy dni kompletnie nic i zaczynam się stresować , brzuch jednego dnia mam wielki, drugiego prawie go nie widać, uff

CzaryMary, szukam Twojego brzuchola i nie mogę znaleźć :( gdzie on?

z tego co mówiła moja ginka, to USG genetyczne jest już zawsze przez brzuch, chyba, że naprawdę z jakiegoś powodu jest konieczność dowcipnego, ale 99% dziewczyn ma przez powłoki brzuszne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:38

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... ginekologa mojego mam zaraz rano, jako pierwszą wizytę to się zapytam.

Ja jestem już w 20 tyg, możliwe że trzeba się zmieścić w którymś tyg wcześniej żeby robić cały ten cykl badań prenatalnych... nie wiem, zapytam gina z rana
    Dzięki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za odpowiedzi

idę z psem na spacer. będe później

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, a czemu Ty tak późno genetyczne robisz? bo to chyba trzeba robić między 12 a 14 tygodniem, a w 20 to już połówkowe :)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka po weekendzie
    Ja zdycham drugi dzień, dopadła mnie jelitówka, ale nie jest tragicznie, dam radę , dużo piję mam nadzieję że jutro już przejdzie bo można się wykończyć

Krokodylku gratuluję poczucia maluszka, uwielbiam to, mój mały to już istne harce odprawia w brzuszku ;-)

miłego dnia kochane ja dzisiaj tylko leże, nie mam siły na nic, chociaż rano zdążyłam zrobić małe pranie ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, pranie przy jelitówce! jesteś hardcorem ;) wracaj do zdrówka!

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakiś sezon chorobowy ;( ja się dopiero wygrzebałam z jelitówki i złapałam przeziębienie ;/ Samopoczucie wujowe na maxa, tym bardziej że w pracy siedzę. Chyba zerwę się wcześniej, może koło 14:30. Tylko muszę najpierw dożyć do tej godziny...
    Justa nie przeciążaj się z tym praniem. bo cię pogoni bardziej...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    czaryMary - i na czym to polegało?? Tylko USG? przez brzuch?? Wszystkie wyniki są od razu? Nie śmiejcie się :( ja naprawdę nie wiem :/

U mnie gin powiedział ze prenatalne robi się 11-14 tydzień.
    Mialam robione przez brzuch. Zapomniałam wczesniej zrobic siusiu i miałam straszny dyskomfort jak lekarz naciskał mocniej głowica. Od razu dostałam opis badania, 8 zdjęć i dodatkowo kupiliśmy filmik z poczynaniami naszego dziecka. Nie przeszkadzały mu gwałtowne ruchy lekarza. Spal w najlepsze :)

tamka- link do brzucha wkleilam na poprzedniej stronie.

Wieczorem postaram sie wrzucić zdjęcie zdobyczy lumpowych dla bobasa :)

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ