Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
CzaryMary wrote:Dziewczyny, kiedy poczulyscie ruchy dzidziusia ? Ja od trzech dni czuje cos czego do tej pory nie doswiadczylam. Zaczęło się od po raz pierwszy w ciąży wypitej kawy. Zaczęło z prawej strony brzucha cos delikatnie pukac. Uważam ze to jeszcze za wcześnie ale kto wie.... moja mama mówi ze w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczuła właśnie w 16 tygodniu...
Masz pojęcie że ja chyba też już czułam? Wczoraj oglądałam żużel z mężem i moim tatą i strasznie się emocjonowałam i kibicowałam naszym, a że kiepsko jechali to miałam nerwa. I nagle się zaczęłam śmiać, faceci się mnie pytają czemu się śmieję a ja mówię że mały też kibicuje bo poczułam jakby puknięcie w brzuch.
A tak w ogóle to dzień dobry.
Yasmin imię Kinga ładne.
Wózki też fajne, ja niby mam swoje typy ale jeszcze mam czas na zakup wózka, a może uda się od szwagra, ma fajny i w bardzo dobrym stanie.
CzaryMary piękny brzuchol, a jaka Ty laska jesteś.
Nieukowa, Malenq, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Dzieńdoberek
Ja dziś jakaś niedospana jestem...
ten wózek kupiliśmy tak wcześnie bo okazja była, też nie planowałam jeszcze ale brałam taki zakup pod uwagę, po to oglądałam oferty Mam solidny plan iść za ciosem i w miarę szybko urodzić drugie dziecko (o ile medycznie nie będzie przeciwwskazań) więc moze się przyda jeszcze...
Dziewczyny, miała już któraś badania prenatalne? Jutro mam dzień lekarski (ginekolog, bad. prenatalne i hematolog, a wszystko w odstępach ok 3 godzin więc cały dzień poza domem heh). Jakoś się stresuję tymi prenatalnymi, nie wiem czemuKrokodylica, zgredka lubią tę wiadomość
-
Malenq, ja do Sandomierza często zajeżdżam, bo jest niedaleko miasta rodzinnego mojego P.
Kroko, gratuluje.. ale szybko udało Wam sie poczuć ruchy..
aaa piałyście coś o kawie.. ja kawosz.. zawsze 2-3 dziennie..przez pierwszy trymestr nie piłam, bo mnie odrzuciło.. ale teraz nadal piję, co prawda słabą z mlekiem, ale dwie filiżanki codziennie..inna sprawa, że jak nie wypiję to puls słabo wyczuwalny a ciśnieniomierz pokazuje 42/80
a za 2 dni..wizyta u ginki..ale raczej nie zobaczę małego..może co najwyżej tętna posłucham..
Yas.. to normalne, że się denerwujesz, ale na pewno będzie dobrze! trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:10
Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczatka.
malenqa - teraz odpoczywaj po tym wyczerpującym weekendzie.
Kroko- no widzisz to pewnie malutki kibic dawał o sobie znać dla mnie to było niesamowite uczucie. Niestety wczoraj i dzisiaj cisza
ps Dzięki za komplement
A ja walcze z bakteriami. Wyszły mi kiepskie wyniki moczu. Dużo bakterii i erytocytow. Ph obojętne w związku z tym muszę zakwasic trochę środowisko. Urosept i witamina c poszły w ruch. oby podziałało.
Miłego dnia mamuśki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYasmin- ja przed prenatalnym też się bardzo denerwowalam a później taka ulga i kamień z serca.
31 pazdzienika idę na połówkowe. Mam nadzieje ze dowiem sie juz czy to niunio czy niunia w koncu poszaleje z ciuszkami. Juz znudziło mi się kupowanie uniseksow.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
nooo Kroko, gratuluje pewnie niesamowite uczucie
Yasmin, na prenatalne mam termin w srode rano ( gdzie robisz)?? tez sie stresuje
CzaryMary- sliczny brzuszek, wgl cala sliczna
u mnie cos dzisiaj nie ten teges, chyba po podrozy, noc jakos slabo przespana, ciagle mam wrazenie uderzenia goraca, badz zalewanie potem a temp. 35,8. Gorna czesc plecow daje o sobie znac. chyba ide do lozkaCzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kolezanka tez miala w Feminie, mowila ze facet jezdzil jej ok 30 min po brzuchu tym USG i tyle, potem pobrali krew. Wynik USG mamsz na miejscu, a na wyniki krwi czeka sie do tygodnia czasu
Ja mam wrazenie ze bede miala dowcipne USG wiec przygotowac sie nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:34
-
dziewczyny a jak zbieracie mocz do badania?
Bo ważne jest, aby wstać, podmyć się, założyć tampon i zebrać środkowy strumień moczu - tak mi zawsze powtarza ginka..
Yas - Ty pytasz o usg genetyczne? Ja miałam i przez brzuch i dopochwowo, ale zazwyczaj jest przez brzuch.. od razu lekarz mówi, jaka jest przezierność i czy jest kość nosowa, robi zdjęcia, dostajesz wydruk. Jeśli dodatkowo robisz badania z krwi, to czekasz na wynik ok. tygodnia i wtedy masz wyliczenia statystyczne -
Dzień dobry,
troszkę mnie nie było, weekend był budowlano-towarzyski więc czasu zabrakło niestety ..
co tu się działo ciekawego? widzę, że Kroko dostąpiłaś zaszczytu kopniaczka ja się staram w ogóle nie wsłuchiwać, bo raz mi się wydaje, że coś jest, później przez trzy dni kompletnie nic i zaczynam się stresować , brzuch jednego dnia mam wielki, drugiego prawie go nie widać, uff
CzaryMary, szukam Twojego brzuchola i nie mogę znaleźć gdzie on?
z tego co mówiła moja ginka, to USG genetyczne jest już zawsze przez brzuch, chyba, że naprawdę z jakiegoś powodu jest konieczność dowcipnego, ale 99% dziewczyn ma przez powłoki brzuszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:38
-
hmmm... ginekologa mojego mam zaraz rano, jako pierwszą wizytę to się zapytam.
Ja jestem już w 20 tyg, możliwe że trzeba się zmieścić w którymś tyg wcześniej żeby robić cały ten cykl badań prenatalnych... nie wiem, zapytam gina z rana
Dzięki -
Hejka po weekendzie
Ja zdycham drugi dzień, dopadła mnie jelitówka, ale nie jest tragicznie, dam radę , dużo piję mam nadzieję że jutro już przejdzie bo można się wykończyć
Krokodylku gratuluję poczucia maluszka, uwielbiam to, mój mały to już istne harce odprawia w brzuszku
miłego dnia kochane ja dzisiaj tylko leże, nie mam siły na nic, chociaż rano zdążyłam zrobić małe pranieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Kurcze jakiś sezon chorobowy ;( ja się dopiero wygrzebałam z jelitówki i złapałam przeziębienie ;/ Samopoczucie wujowe na maxa, tym bardziej że w pracy siedzę. Chyba zerwę się wcześniej, może koło 14:30. Tylko muszę najpierw dożyć do tej godziny...
Justa nie przeciążaj się z tym praniem. bo cię pogoni bardziej... -
nick nieaktualnyYasmin wrote:czaryMary - i na czym to polegało?? Tylko USG? przez brzuch?? Wszystkie wyniki są od razu? Nie śmiejcie się ja naprawdę nie wiem
U mnie gin powiedział ze prenatalne robi się 11-14 tydzień.
Mialam robione przez brzuch. Zapomniałam wczesniej zrobic siusiu i miałam straszny dyskomfort jak lekarz naciskał mocniej głowica. Od razu dostałam opis badania, 8 zdjęć i dodatkowo kupiliśmy filmik z poczynaniami naszego dziecka. Nie przeszkadzały mu gwałtowne ruchy lekarza. Spal w najlepsze
tamka- link do brzucha wkleilam na poprzedniej stronie.
Wieczorem postaram sie wrzucić zdjęcie zdobyczy lumpowych dla bobasa