SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko, z tego co nam tu cytujesz to sa całkiem fajne sprawy :) dosyc ciekawe :)
    jak tarfisz na cos godnego uwagi to pisz jako "złota myśl" :)

a cycusie to tez mnie bolały - bardzoooooooo, dotknac nie mogłam :/

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, pocichutku, powolutku cieszę się razem z Tobą :)

Maniek, nic już tam nie masz więcej w wynikach? Wartości MoM?
    Przykładowo beta HCG 30,07 ng/mL, co odpowiada "ileśtam" MoM?

Powodu do paniki nie masz, uwierz mi :) Tak jak kobitetki piszą, podkreśliło bo to tylko komputer. Lekarz Cię uspokoi :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Malenq Kosia prześliczna:)nie mogę się napatrzyć!!!Gratuluję decyzji o drugim szkrabie!

Tamka dorodny ten twój maluszek;)gratuluję przeprowadzki nie ma to jak na swoim:)

Arienna:)

Maniek kurcze chciałabym pomóc ale się niestety nie znam:(ale z tego co pisze Tamka to tylko małe przekroczenie więc wdech i wydech kochana i staraj sie nie denerwować!

Zgredka i Nieukowa to super women;)

Beszka te mdłości co cię męczą to tak codziennie?pytam bo mnie od 3 dni gula stoi w gardle i mnie mdli, napoczątku myślalam, że to jelitówka potem ze się po prostu zatrułam a teraz już sama nie wiem, może to nasze dzieciaczki na coś uciskają?

Konwi jak tam remoncik?

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mdłości długo mnie męczyły. W grudniu byli spokojniej przez jakis czas a od początku 3 trymestru znowu i tez często stawiam na jelitowke a potem okazuje sie ze to młoda ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuje po cichutku :)

Arienka - duzo duzo duzo zdrowka i spokoju :) masz racje , nie bierz lekow bez konsultacji z lekarzem.

MAnius - szukalam w necie i tak jak dziewczyny mowia to jest delikatnie ponad norme i sadze ze nie ma co sie martwic :) komputer nawet 0.001 bierze juz to na poprawke. BEdzie dobrze nie martw sie :)

Lara - tez mi sie tak wydaje :P ze suwaki to maja jakies informacje z prehistorii ;D

Ja sama postanowilam wrocic do PL i isc do endokrynologa , bo wykazaly badania niedoczynnosc wiec nie moge tego zlekcewazyc . Moj doktor w No widzadz wyniki z ich lab stwierdzil ze sa w normie , tylko nie bral pod uwage pewnie tego ze wyniki w ciazy sa inne i powinny byc zroznicowane w zaleznosci od Trymestru a robienie badan na poczatku ciazy na tarczyce mija sie z celem bo hormony buzuja i wyniki sa raz niskie raz wysokie. Totez tez lece do polandi jak najszybciej sie da. Ale tez ze spokojem no coz... mus to mus :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez myslalam,czyli mdłości wracają jak boomerang:(już ich długo nie mialam i znowu
    :(no cóż niesforne te nasze maluszki;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati jeśli tylko masz taką możliwośc to lepiej jechać (przy okazji odwiedzisz rodzinke;)) i się skonsultować!Ach ci lekarze normalnie ręce opadają, jeden lepszy od drugiego!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, myslalam ze u nas słuzba zdrowia jest do doopy, ale czytajac np. posty Ani86 z 30-tek dot. UK to u nas jest Eldorado :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za WIELKIE wsparcie bez was to barana o ściane już bym waliła....
    może macie racje że coś delikatnie się odchyliło...poczekam to się dowiem w pon wieczorem...
    MoM nie miałam żadnego Nenuś robiłam Pappa krypto itd i w pon ide na wielkie usg i mierze mojego dzidziola....jezu żeby tylko był zdrowy....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    dzięki dziewczyny za WIELKIE wsparcie bez was to barana o ściane już bym waliła....
    może macie racje że coś delikatnie się odchyliło...poczekam to się dowiem w pon wieczorem...
    MoM nie miałam żadnego Nenuś robiłam Pappa krypto itd i w pon ide na wielkie usg i mierze mojego dzidziola....jezu żeby tylko był zdrowy....
    Będzie dobrze Maniuś :) Do obliczenia prwdopodobieństwa wystąpienia wad genetycznych potrzeba kompleksowego badania. Zmierzą przezierność karkową, sprawdzą obecność kości nosowej, wezmą pod uwagę beta hcg, pappa, wiek, u mnie nawet wagę :) Ten jeden wynik nic nam nie powie, więc czekamy na pełne badania, z pozytywnym nastawieniem ofkors :)

Krokodylica, Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mnie mdłości męczą cały czas. Ale przynajmniej tęczy już nie ma. :)

Maniek ja się nie wypowiadam bo niestety się nie znam na tym ale to faktycznie malutkie odchylenie a do poniedziałku na szczęście niedaleko.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena mądra głowo podpisuję się pod Twoją wypowiedzią w 100 % :)
    Co ja gadam w sumie to Ty masz teraz 2 mądre głowy :)
    Maniek trzymaj się kochana! będzie dobrze <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam przez okno jak jakiś rosły mężczyzna pomykał z maleńkim, oczojebnie różowym wózkiem. Hehe słodkie.

justta, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    O ludu, nie nadrobie was. Tzn, przecztylam na szybko wszytko,

NIEUKOWA - twoja wiadomosc mnie rozwalila :D. Jednak cos wyroslo miedzy nogami hahah.

KONWALIJKO - ja ci bardzo dziekuje za twoje zestawienie ubranek dzieciecych bo ja jestem ciemna jak twoj maz, nei wiem co to bodzak, co to kaftanik ani spioszki ;P

ARIENNA - gratuluje!!! Mi pozytywny test wyszedl w sobote wiec tez nei bylo jak isc do gina. Ale bety w gole nei robilam bo stwierdzilam ze nie ma sensu. Przeciez test wyszedl pozytywny :)

Bylam dzisiaj na tym tescie obciazenia glukoza. I sluchajcie, babka w laborsatorium mowi, ze chyba mi zrobi 75mg bo 50mg juz mialam. Ucieszylam sie ale mowie jej, ze kazali mi zjesc przed. No wiec sie okazalo ze nei da rady w takim razie. Nosz kuuuuwaa jacy ci ludzie tam sa zakreceni w tej przychodni! Wiecej tam nei ide, szukam nowego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:58

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rozowy wozek!! Dawaco go :)

Bo my z Nieukowa ten sam rocznil, moze dlatego takie zywotnw, acz Nieuk wczoraj marudzila na zadyszke. Wychodze z zalozenia, ze (o ile ciaza zdrowa, niezagrozona) to ruch tylko pomaga przy ewentualnych dolegliwosciach

Mnie cos przeziebienie lapie, prenalen ju dziabnela, a w weekend znowu zjazd, obym znowu nie katarzyla na zajeciach..

Uff wracam z roboty ledwo zywa, tyle spraw mam ze szok, a wciaz gory mi znosza :/

Arienka: ja tez nic bym nie brala bez lekarzA Nie wolno!!
    Mnie tez bolaly piersi i tepo jajniki i to ze 3 tyg.

A wiecie, ze ja wciaz nie uswiadomilam sobie tej ciazy, niby ktos tam we mnie stuka i puka, mam juz twardszy brzuch (niz ten grubasny, do ktorego jestem przyzwyczajona od lat), ale nie czuje sie kobita w ciazy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po "urlopie" u mamci :)
    Odpoczęłam solidnie, ale wróciłam do roboty. Bo w domu sajgon. Małżowi zostało położyć jeszcze jedną warstwę na ściany, zamontować nowy karnisz oraz nową lampę i będziemy jutro (pod moim kierownictwem raptem, a przy pomocy kuzyna) wstawiać meble i voila gotowe :)

Dziękuję Laruś (łowco pięknych ciuszków dla dziewczynek) za przekazanie moich wieści :* i wszystkim Wam za ciepłe słowa. W pn mam właściwą wizyte u moje prowadzącego gina, bo to było tylko usg na lepszym sprzęcie u innego (też mnie operował kiedyś i zachwycał się swoją-moją blizną, ładniejszą od tej 2 :P) Zanim zajrzał do Kini to obiecał poprawkę tej poprzedniej, sądząc że to po cesarce. Ale później stwierdził, jak przekazała Lara - że mam szansę na SN :D a bardzo mi zależy, bo tak jam Malenq pragnę niemal od razu jak to tylko będzie możliwe rozpoczać starania o kolejne dziecko. Po cesarce trzeba czekać jakieś 2 lata...

Malenq witajcie w domu!!!! Twoj Kosia to ślicznotka <3 :*

Arienko Witaj z powrotem, obrotna babka jesteś :* teraz będzie już z górki

Nieukowa a to Ci figlarz z tego Twojego synka :D gratki

Wszystkich udanych wizyt gratuluję!!! już nie ogarniam kto, co i kiedy ale przeczytałam wszystko i ściskam

Wezmę się teraz za malutkie ogarnianie co by jutro nie zwariować. Do zobaczenia wieczorem

Nenaaa, Arienna, LaRa, Krokodylica, beszka, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki :)

Ja dziś w nocy miałam ostry ból sklepienia łonowego, Tak jakby mi ktoś noże wbijał. A teraz na wkładce mały różowy ślad...czy mam się niepokoić? Bóle mi przeszły...poczekam czy coś się zmieni...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenka jak samopoczucie w końcówce?
    Justyś, mój brzuch powiększył rozmiary bardzo w ostatnim czasie, o wiele ciężej mi być aktywną :) Poza tym jest chyba ok, bóle, kłucia jakieś dziwne, które zdarzały się czasem wcześniej i twardnienia brzucha, jakoś ucichły. Ciśnienie nawet niższe w ostatnich dniach, z opuchlizny to niezmiennie tylko palce rąk puchną i bolą. Nogi, twarz, bez zmian. Sypiam kiepsko...ale to już od bardzo dawna. Z energią słabo, ale to też norma ;) Nie wiem...cisza przed burzą? :)
    A Ty jak Kochana?

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:

Arienko Witaj z powrotem, obrotna babka jesteś :* teraz będzie już z górki
    nie ja a mój chłop :P

LaRa, Yasmin, Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś jesli chcesz rózowy wózek to moge Ci polecic ten sam co ja zamowiłam :) facet chcial mi go opchnac po okazyjnej cenie, ale u mnie od razu róż odpadł :)
    jak bede odbierac swoj to moge podpytac za ile by go puscil :)
    http://expander.czest.pl/produkty/mondo-grey/ kolor oczywiscie pink :)

witaj Yas :)

dziewczyny, Wam tez zaczelo sie robic ciezko na tym etapie ciazy co ja jestem? bo mi coraz gorzej (Zgredka!!!!) oddychac :/ codzien ogarniam długi spacer, a jego czas sie znacznie wydłuza, mimo iz mam obrana sciezke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:04

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ