X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko, z tego co nam tu cytujesz to sa całkiem fajne sprawy :) dosyc ciekawe :)
    jak tarfisz na cos godnego uwagi to pisz jako "złota myśl" :)

a cycusie to tez mnie bolały - bardzoooooooo, dotknac nie mogłam :/

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, pocichutku, powolutku cieszę się razem z Tobą :)

Maniek, nic już tam nie masz więcej w wynikach? Wartości MoM?
    Przykładowo beta HCG 30,07 ng/mL, co odpowiada "ileśtam" MoM?

Powodu do paniki nie masz, uwierz mi :) Tak jak kobitetki piszą, podkreśliło bo to tylko komputer. Lekarz Cię uspokoi :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Malenq Kosia prześliczna:)nie mogę się napatrzyć!!!Gratuluję decyzji o drugim szkrabie!

Tamka dorodny ten twój maluszek;)gratuluję przeprowadzki nie ma to jak na swoim:)

Arienna:)

Maniek kurcze chciałabym pomóc ale się niestety nie znam:(ale z tego co pisze Tamka to tylko małe przekroczenie więc wdech i wydech kochana i staraj sie nie denerwować!

Zgredka i Nieukowa to super women;)

Beszka te mdłości co cię męczą to tak codziennie?pytam bo mnie od 3 dni gula stoi w gardle i mnie mdli, napoczątku myślalam, że to jelitówka potem ze się po prostu zatrułam a teraz już sama nie wiem, może to nasze dzieciaczki na coś uciskają?

Konwi jak tam remoncik?

Tamka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mdłości długo mnie męczyły. W grudniu byli spokojniej przez jakis czas a od początku 3 trymestru znowu i tez często stawiam na jelitowke a potem okazuje sie ze to młoda ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuje po cichutku :)

Arienka - duzo duzo duzo zdrowka i spokoju :) masz racje , nie bierz lekow bez konsultacji z lekarzem.

MAnius - szukalam w necie i tak jak dziewczyny mowia to jest delikatnie ponad norme i sadze ze nie ma co sie martwic :) komputer nawet 0.001 bierze juz to na poprawke. BEdzie dobrze nie martw sie :)

Lara - tez mi sie tak wydaje :P ze suwaki to maja jakies informacje z prehistorii ;D

Ja sama postanowilam wrocic do PL i isc do endokrynologa , bo wykazaly badania niedoczynnosc wiec nie moge tego zlekcewazyc . Moj doktor w No widzadz wyniki z ich lab stwierdzil ze sa w normie , tylko nie bral pod uwage pewnie tego ze wyniki w ciazy sa inne i powinny byc zroznicowane w zaleznosci od Trymestru a robienie badan na poczatku ciazy na tarczyce mija sie z celem bo hormony buzuja i wyniki sa raz niskie raz wysokie. Totez tez lece do polandi jak najszybciej sie da. Ale tez ze spokojem no coz... mus to mus :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez myslalam,czyli mdłości wracają jak boomerang:(już ich długo nie mialam i znowu
    :(no cóż niesforne te nasze maluszki;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati jeśli tylko masz taką możliwośc to lepiej jechać (przy okazji odwiedzisz rodzinke;)) i się skonsultować!Ach ci lekarze normalnie ręce opadają, jeden lepszy od drugiego!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio, myslalam ze u nas słuzba zdrowia jest do doopy, ale czytajac np. posty Ani86 z 30-tek dot. UK to u nas jest Eldorado :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za WIELKIE wsparcie bez was to barana o ściane już bym waliła....
    może macie racje że coś delikatnie się odchyliło...poczekam to się dowiem w pon wieczorem...
    MoM nie miałam żadnego Nenuś robiłam Pappa krypto itd i w pon ide na wielkie usg i mierze mojego dzidziola....jezu żeby tylko był zdrowy....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    dzięki dziewczyny za WIELKIE wsparcie bez was to barana o ściane już bym waliła....
    może macie racje że coś delikatnie się odchyliło...poczekam to się dowiem w pon wieczorem...
    MoM nie miałam żadnego Nenuś robiłam Pappa krypto itd i w pon ide na wielkie usg i mierze mojego dzidziola....jezu żeby tylko był zdrowy....
    Będzie dobrze Maniuś :) Do obliczenia prwdopodobieństwa wystąpienia wad genetycznych potrzeba kompleksowego badania. Zmierzą przezierność karkową, sprawdzą obecność kości nosowej, wezmą pod uwagę beta hcg, pappa, wiek, u mnie nawet wagę :) Ten jeden wynik nic nam nie powie, więc czekamy na pełne badania, z pozytywnym nastawieniem ofkors :)

Krokodylica, Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mnie mdłości męczą cały czas. Ale przynajmniej tęczy już nie ma. :)

Maniek ja się nie wypowiadam bo niestety się nie znam na tym ale to faktycznie malutkie odchylenie a do poniedziałku na szczęście niedaleko.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena mądra głowo podpisuję się pod Twoją wypowiedzią w 100 % :)
    Co ja gadam w sumie to Ty masz teraz 2 mądre głowy :)
    Maniek trzymaj się kochana! będzie dobrze <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam przez okno jak jakiś rosły mężczyzna pomykał z maleńkim, oczojebnie różowym wózkiem. Hehe słodkie.

justta, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    O ludu, nie nadrobie was. Tzn, przecztylam na szybko wszytko,

NIEUKOWA - twoja wiadomosc mnie rozwalila :D. Jednak cos wyroslo miedzy nogami hahah.

KONWALIJKO - ja ci bardzo dziekuje za twoje zestawienie ubranek dzieciecych bo ja jestem ciemna jak twoj maz, nei wiem co to bodzak, co to kaftanik ani spioszki ;P

ARIENNA - gratuluje!!! Mi pozytywny test wyszedl w sobote wiec tez nei bylo jak isc do gina. Ale bety w gole nei robilam bo stwierdzilam ze nie ma sensu. Przeciez test wyszedl pozytywny :)

Bylam dzisiaj na tym tescie obciazenia glukoza. I sluchajcie, babka w laborsatorium mowi, ze chyba mi zrobi 75mg bo 50mg juz mialam. Ucieszylam sie ale mowie jej, ze kazali mi zjesc przed. No wiec sie okazalo ze nei da rady w takim razie. Nosz kuuuuwaa jacy ci ludzie tam sa zakreceni w tej przychodni! Wiecej tam nei ide, szukam nowego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:58

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rozowy wozek!! Dawaco go :)

Bo my z Nieukowa ten sam rocznil, moze dlatego takie zywotnw, acz Nieuk wczoraj marudzila na zadyszke. Wychodze z zalozenia, ze (o ile ciaza zdrowa, niezagrozona) to ruch tylko pomaga przy ewentualnych dolegliwosciach

Mnie cos przeziebienie lapie, prenalen ju dziabnela, a w weekend znowu zjazd, obym znowu nie katarzyla na zajeciach..

Uff wracam z roboty ledwo zywa, tyle spraw mam ze szok, a wciaz gory mi znosza :/

Arienka: ja tez nic bym nie brala bez lekarzA Nie wolno!!
    Mnie tez bolaly piersi i tepo jajniki i to ze 3 tyg.

A wiecie, ze ja wciaz nie uswiadomilam sobie tej ciazy, niby ktos tam we mnie stuka i puka, mam juz twardszy brzuch (niz ten grubasny, do ktorego jestem przyzwyczajona od lat), ale nie czuje sie kobita w ciazy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po "urlopie" u mamci :)
    Odpoczęłam solidnie, ale wróciłam do roboty. Bo w domu sajgon. Małżowi zostało położyć jeszcze jedną warstwę na ściany, zamontować nowy karnisz oraz nową lampę i będziemy jutro (pod moim kierownictwem raptem, a przy pomocy kuzyna) wstawiać meble i voila gotowe :)

Dziękuję Laruś (łowco pięknych ciuszków dla dziewczynek) za przekazanie moich wieści :* i wszystkim Wam za ciepłe słowa. W pn mam właściwą wizyte u moje prowadzącego gina, bo to było tylko usg na lepszym sprzęcie u innego (też mnie operował kiedyś i zachwycał się swoją-moją blizną, ładniejszą od tej 2 :P) Zanim zajrzał do Kini to obiecał poprawkę tej poprzedniej, sądząc że to po cesarce. Ale później stwierdził, jak przekazała Lara - że mam szansę na SN :D a bardzo mi zależy, bo tak jam Malenq pragnę niemal od razu jak to tylko będzie możliwe rozpoczać starania o kolejne dziecko. Po cesarce trzeba czekać jakieś 2 lata...

Malenq witajcie w domu!!!! Twoj Kosia to ślicznotka <3 :*

Arienko Witaj z powrotem, obrotna babka jesteś :* teraz będzie już z górki

Nieukowa a to Ci figlarz z tego Twojego synka :D gratki

Wszystkich udanych wizyt gratuluję!!! już nie ogarniam kto, co i kiedy ale przeczytałam wszystko i ściskam

Wezmę się teraz za malutkie ogarnianie co by jutro nie zwariować. Do zobaczenia wieczorem

Nenaaa, Arienna, LaRa, Krokodylica, beszka, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki :)

Ja dziś w nocy miałam ostry ból sklepienia łonowego, Tak jakby mi ktoś noże wbijał. A teraz na wkładce mały różowy ślad...czy mam się niepokoić? Bóle mi przeszły...poczekam czy coś się zmieni...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenka jak samopoczucie w końcówce?
    Justyś, mój brzuch powiększył rozmiary bardzo w ostatnim czasie, o wiele ciężej mi być aktywną :) Poza tym jest chyba ok, bóle, kłucia jakieś dziwne, które zdarzały się czasem wcześniej i twardnienia brzucha, jakoś ucichły. Ciśnienie nawet niższe w ostatnich dniach, z opuchlizny to niezmiennie tylko palce rąk puchną i bolą. Nogi, twarz, bez zmian. Sypiam kiepsko...ale to już od bardzo dawna. Z energią słabo, ale to też norma ;) Nie wiem...cisza przed burzą? :)
    A Ty jak Kochana?

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:

Arienko Witaj z powrotem, obrotna babka jesteś :* teraz będzie już z górki
    nie ja a mój chłop :P

LaRa, Yasmin, Nieukowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś jesli chcesz rózowy wózek to moge Ci polecic ten sam co ja zamowiłam :) facet chcial mi go opchnac po okazyjnej cenie, ale u mnie od razu róż odpadł :)
    jak bede odbierac swoj to moge podpytac za ile by go puscil :)
    http://expander.czest.pl/produkty/mondo-grey/ kolor oczywiscie pink :)

witaj Yas :)

dziewczyny, Wam tez zaczelo sie robic ciezko na tym etapie ciazy co ja jestem? bo mi coraz gorzej (Zgredka!!!!) oddychac :/ codzien ogarniam długi spacer, a jego czas sie znacznie wydłuza, mimo iz mam obrana sciezke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:04

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ