SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, wczesniej robili tylko poziom hemoglobiny no i na poczatku ciazy zrobili morfologie...od dlugiego czasu mowilam lekarce o moim beznadziejnym samopoczuciu, to dopiero jak juz dosadniej pow., to raczyla zrobic badania.

Bralas zastrzyki z wit. b12? jesli tak, to mialas jakies skutki uboczne??

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w ten piątkowy poranek..
    nocka oczywiście, jak przypszczałam..mały dostał znowu gorączki ponad 39stopni..do tego nad ranem puściła mu ssię krew z nosa, więc wszystko zakrwawione..:(

beszka.. to wszystko smutne..ale są osoby, które wykonują te zastrzyki (na 30-stkach słyszałam) i jakoś się trzymają.. musisz wybrać "mniejsze zło".. aaa i nie wiesz, że wujek google, to niezbyt dobry pomysł?

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka nie martw sie na zapas. Jezeliasz duze niedobory, to mniejsze ryzyko jest przy zastrzyku niz gdybys go nie miala miec... Szkoda ze nikt ci nie poradzil zrobic tych badan, chocby prywatnie... Koszt niewielki a pewnie na wzwsniejszym etapie by wystarczyly tabletki :/

Ale sie ciesze, ostatni dzien w robocie przed urlopem :D

konwalianka, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed jakim urlopem, hę?

Ja witam sie po sniadaniu, siedze jeszcze przy herbacie (zielonej) i zaraz sie zbieram. Dzis mamy spotkanie wydzialu z szefowa (noworoczne - szampan i ciasto).
    Czytam wlasnie sklad musli zakupionego w biedrze, ktore mam zamiar dosypywac do dziennej porcji (garsc, ktora zmienia sie wlasnie w garsteczke) a tam: olej palmowy, cukier, syrop glukozowo-frtozowy, substancja spulchniajaca :/ wiedzialam przeciez, ze najlepiej kupic platki, bakalie zalac miodem i do pieca, ale komu by sie chcialo...

Wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja jeszcze z łóżka
    Beszka nie martw się tez uważam jak Nieukowa skoro masz duże niedobory to uzupełnisz i będzie dobrze.
    Konwalia wspólczuje oby Tymek jak najszybciej wyzdrowial.
    Powiedziałam wczoraj koledze o mojej ciąży ( on w maju zostanie 2 raz ojcem) ucieszył się mówiąc ooo będą małe Mańki :) humor mi poprawił:) takie niby nic a było mi potrzebne :)
    Nieukowa oby szybko piatunio minął i szalej ;) i gratki badań :) pozostałym miłego rozpoczęcia weekendu :)

konwalianka, Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry...

Zdrówka potrzebującym....

miłego dnia
    buziaczki...

ps. ciekawe jak tam Hela:)
    Justta stópki młodego wymiatają hehehe superaśne:)
    ja zamówiłam wczoraj ramkę na zdjęcie połączone z masą w której będę mogła odbić stópkę małej...:)

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa gratki wizyty :)

Yas z tego co wiem u nas np zakładaja zanim cie na stół położą czyli podczas przygotowan

macham z bolącymi biodrami jade zaweisc Zuze do przedszkola

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czy są jakieś wieści od Helenki?

Ja melduję się po zmaganiach z NFZ
    we środę udało mi się dostać do wojewódzkiej poradni chorób naczyń - w trybie pilnym mnie przyjeli w tym samym dniu - potwierdzili przypuszczenia mojecho chirurga (który całe szczęście ma też specjalizację ch. naczyń) jednak zakrzep w powierzchownym żylaku, całe szczęście wykluczyli w doplerze zakrzepy w żyłach głębokich.
    Co ciekawe lekarz w por wojewódzkiej był tylko chirurgiem (bez specjalizacji) i latał pomiędzy 5 gabinetami a w każdym czekał już rozebrany do badania pacjent. Więc był nie dość że mniej kompetentny niż lekarz kierujący to jeszcze nie wiedział co robi, jak byk napisane miałam że po operacji żylaków i że w ciąży - a on zdziwony, że mam blizny na nogach i leki przepisywać i pytam czy mogę to w ciąźy - a jak ciąża to nie żadnych leków - i tu się gośc mocno myli ...
    na całe szczęście w ten sam dzień miałam wizytę u mojej ginki jak zobaczyła rozpoznanie to odrazu kazała mi zastrzyki przeciwzakrzepowe z heparyną przez 10 dni na początek brać, a potem zobaczymy, w ciąży ryzyko zakrzepicy u kobiet chorujących na żylaki wzrasta 12krotmnie w stosunku do zdrowych kobiet. Więc leki jak najbardziej wskazane - prewencyjnie, ale to ze względu na ciąże.

Moja ginka wypisała mi receptę ale mówi że nie moze na zniżke skoro ten naczynioweiec nie przepisał leku.
    Poszłam do apteki 10 ampułek 60zł, na zniżkę 10zł, a dla zasłużnonych honorowych dawców krwi 6zł - akurat uprawnienia dawcy mam więc wróciłam do lekarki żeby na rp. dopisała uprawnienia.
    w nastepnej aptece powiedzieli ze jest błąd na rp i mogą tylko na 100% wydać ;(
    rano wczoraj pojechałam do lekarza poz czy mi wystawi rp. na te zastrzyki - a ona że nie może bo to tylko ginekolog...
    po południu podeszłam jeszcze do mojego chirurga, który potwierdził ze w ciązy to jak najbardziej trzeba tą heparynę brać, i to nawet przez 20 dni a najlepiej do porodu, ale recepty mi nie może wypisać bo tylko ginekolog może bo tu ciąża jest wskazaniem do leczenia - bez ciąży takie zakrzepy zostawia się same sobie i znikają, ale w ciązy jest większe ryzyko...
    no więc wieczorem jeszcze podeszłam do gabinetu moje ginki ale jej nie było - na szczęście receptę dostałam i mogłam wieczorem kkupić zastrzyki za 6zł

MASAKRA jakaś człowiek musi się tyle nałazić i jeszcze na koniec sam musi sobie w brzuch ten zastrzyk dać ;(
    mam już dość a to jeszcze nie połowa ciąży ....

dobrze że chociaż szew się trztma, szyjka długa i mały rośnie i fika koziołki ;)

przepraszam ze tak marudzę ale musiałam to z siebie wyrzucić...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja tylko na chwile. Zaraz ucirkam do apteki zobaczyc te zastrzyki i poczytac ulotke. Potem po wyniki, aby znac dokladna liczbe

Nieukowa, tutsj nie zrobisz tego badania prywatnie ;) gdybym mogla tak jak w PL robic sobie bad. Prywatnie kiedy chce, to bym robila na wlasna reke duzo czesceij i wiecej niz lekarze tutaj zalecaja....

Konwalianko wspolczuje nocki :(

Freja, wspolczuje przezyc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:15

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.

Freja masakra, faktycznie trzeba się nachodzić za durną receptą.

beszka może faktycznie warto wziąć te zastrzyki?

Ja zaraz jadę do gina po receptę, zobaczę co mi powie przy okazji na temat mojego brzucha, bo dzisiaj już od rana jest super. :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Lara, wczesniej robili tylko poziom hemoglobiny no i na poczatku ciazy zrobili morfologie...od dlugiego czasu mowilam lekarce o moim beznadziejnym samopoczuciu, to dopiero jak juz dosadniej pow., to raczyla zrobic badania.

Bralas zastrzyki z wit. b12? jesli tak, to mialas jakies skutki uboczne??

skutkiem ubocznym zostało to ze w małej czesci nie mam czucia w nodze ;/ no i to ze boli ;/

czesc laski, ide Was nadrabiac :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki a ja dziś skończyłam 6 tydzień :)
    hihi belly mi mówi że jestem w 7mym a suwaczek ze w 6tym nawet opisy są różne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:03

Nieukowa, Misi@, Anastazjaaa, Yasmin, cati lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie położnej :) bardzo fajna babka uspokoiła mnie i powiedziała ze wszystko juz mam a i ze zrobi co w jej mocy żebyśmy na Wielkanoc były w domu ;)
    No pomarudzila na wyniki ehhh ze dziecko mnie obzarlo ;)
    Freja współczuję tego latania :/ ale dobrze ze w końcu się udało!
    Konwi bidulko zdrówka bezustannie dla Tymka!
    Beszka powodzonka i trzymam kciuki za wyniki :)
    Ciekawe jak Hela i maluszek :)
    A Nieukowa gratki ostatniego dnia pracy :)
    Ja chyba się zdrzemne bo za wcześnie wstałam ;) a mój malz na narty wyjechał na weekend :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:22

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja jakaś paranoja... nie dziwi mnie to niestety, bo pracując w tzw. "słuzbie zdrowia" uszami mi się wylewa ogrom biurokracji i dziwnych przepisów. 80% mojej obecnej pracy to latanie z papierami, a 20% faktycznie robienie badań diagnostycznych... Pacjent od drugiej strony ma to samo piekło, a do tego jest przecież chory i kuźwa dlaczego ma latać po 10x w tę i nazad przez miasto żeby załatwić jakiś papier, skoro powinien leżeć w domu i zdrowieć?

W PL tylko odpłatnie można zrobić B12, w ogóle NFZ tego nie refunduje, czyli jest na odwrót niż u Was Beszka...
    Sprawdziłam te objawy uboczne zastrzyków i te poważne są rzadkie... najczęściej po prostu boli od nich mięsień przez jakiś czas i może być opuchnięty...

Uff. Ja nie wyrabiam,o 13 zwalniam się z pracy bo nie ogarnę pakowania na te narty, a dziś wieczorem wyjeżdzamy...

Kroko trzymam kciuki żeby skurcze już nie wróciły i żebyś w końcu mogła żyć beztrosko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:42

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham dziewczyny nawet udało mi sie załatwić skierowanie na morfologie,cukier i mocz i odrazu dałam sie pokłóc wyniki bede miec na poniedziałek wiec do gina na wtorek bedą ale czuje ze hemoglobina to poleciała mi na łeb i szyje

pasek w aucie naciągniety i chyba jutro jedziemy do tesciów :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam sen:

las, małż, pies i ja :) i nagle maz mowi ze zrobi mi cc o.O no i zrobił.... mala urodzila sie duza bo 4,5 kg :) OMG podeszlismy do szpitala, powiedzieli ze wszystko ok, wiec wsadzilam mala do wozka i poszlam na ogrodek, bo piekny dzien byl!
    ma ktos tak zrabane sny?

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Lara co za sen :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Lara cóż za sen ? czego się najadłaś na noc ;) hehehe
    a tak serio to każdemu chyba czasami głupoty się śnią ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapeczke zjadlam, budzilam sie co chwile a usnelam twardym snem ok 5 rano i wtedy mi sie przysnilo :)
    masakra, to chyba lek przed porodem sie u mnie odzywa :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana do porodu jeszcze dużo czasu ale ja tez miałam dziwne sny z Zuzą a teraz już tez mi sie jakieś zamki i królowie śnili hehehe

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ