Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczko pocieszyłaś mnie mam to samo;)a im bliżej porodu tym gorzej!
Dzien dobry laseczki:)
Nieukowa zasłużony urlop:)
Beszka u nas też nie można prywatnie zrobić badania krwi trzeba miec skierowanie do lekarza takze wiem co czujesz:(Mam nadzieje ze przynajmniej lepiej sie poczujesz!
Hela nic nie pisze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 12:11

*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Ja mam niedobór b12 i w związku z tym co miesiąc otrzymuje zastrzyki. tzn. chodziłam do listopada. Na razie odpuściłam,choć brałam przez dwa lata regularnie, ale mnie p. doktor z medycyny pracy , która ma specjalizację z patomorfologi, odradziła. Powiedziała, żebym codziennie jadła jajko i to nie ważne w jakiej postaci. Ma dużo żelaza i dobrze się wchłania. Ale jej niedobór jest gorszy.
Zrobiam sobie badanie w listopadzie z b12 i mam w normie 413 (norma jest 189- 880) więc całkiem dobry wynik miałam
Badanie robie prywatnie raz na jakiś czas.
Jednak od jakiegoś czasu ponownie pojawiła się ociężałość i drętwienie kończyn, więc chyba jednak spada
Ja mam takie uczucie, jakbym miała ręce i nogi z ołowiu i śmieje się, że wiem jak czują się osoby w wieku emerytalnym :p
edit. Jeśli chodzi o bolesnosć, to według mnie zależy od podającego i ja chce tylko w prawy pośladek i na stojąco, bo wyczułam, że mniej mnie boli, ale to pewnie zależy od osób. Najlepiej w czasie podawania nie napinać pośladka, choć jest to trudne. Ja zazwyczaj zagaduję pielęgniarke i rozmawiamy o serialach i innych głupotach, żeby nie myśleć o tym. Muszą podawać tą wit powoli, wówczas jest mniej bolesne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 12:25
-
nick nieaktualny
-
Misia, odnosnie wit B12 zgadzam sie z Toba w zupelnosci, mnie tez lepiej "wchodziło" w prawy posladek i na stojaco
tez zawsze zagadaywałam z pielegniarka zeby nie myslec... mialam 6 zastrzyków B12 i milgammy podawane razem... i ostatni zastrzyk byl zupelnie nieudany ;/ pielegniara przebila mi naczynko i z tego byl bol, zdretwienie miejscowe i wieeeelki siniak, skonczylo sie tym ze trzeba bylo rozbija zrosty ;/
Malenq - ja sie boje dentysty ;/ nie lubie ;/ -
Hej kobietki,
Kocham piątek po południu. Wreszcie weekend
A ja zaczęłamArienna wrote:hej laseczki a ja dziś skończyłam 6 tydzień

Freja, masakra z tymi zniżkami... Jak się nie nachodzisz nie naprosisz to inaczej nie dadzą.... Szok
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Heh juz zaczynasz myśleć o porodzie stąd te snyLaRa wrote:mialam sen:
las, małż, pies i ja
i nagle maz mowi ze zrobi mi cc
no i zrobił.... mala urodzila sie duza bo 4,5 kg
OMG podeszlismy do szpitala, powiedzieli ze wszystko ok, wiec wsadzilam mala do wozka i poszlam na ogrodek, bo piekny dzien byl!
ma ktos tak zrabane sny?
Mi do dziś się śni ze jestem na porodowce i nie ma kto odebrać mi porodu wiec robie to sama
Smoczyca1, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Heh juz zaczynasz myśleć o porodzie stąd te sny
Mi do dziś się śni ze jestem na porodowce i nie ma kto odebrać mi porodu wiec robie to sama
nie no to juz przegiecie! mi to chociaz malz cesarke w lesie robil
justta, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane
Nenuś uuuuu produkcja ruszyła
ciesz się już niedługo 
Ja karmię małego piersią ale chyba się nie najada bo jak podam zaraz butelkę to dalej je, ale niech je na zdrowie i rośnie kruszynka-malinka
Malenqa super musi być taka pamiątka odciśnięte stópki
Yaśmin mi zakładali cewnik przed znieczuleniem, ale nie ma tragedii, lekki dyskomfort na początku tylko, a znieczulenia to wogóle nie poczułam, tylko to ciepło rozchodzące się po nogach
Dziewczynki gratki udanych wizyt
Tamuś a co u ciebie?
Anastazja wielkie gratulacje fasolki bo wcześniej mi to umknęło, bardzo się cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:27
Smoczyca1, Lili83, Nenaaa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Ari i Ana, gratulacje z okazji nowego tygodnia

Misia, a zdiagnozowali u ciebie dlaczego masz takie spadki b12?
mi pare lat temu wyszlo cos nie tak z czynnikiem wewnetrznym czy cos takiego i moze dlatego. generalnie czesto mam niski poziom np.kwasu foliowego itp. wiem ze podczas karmienia piersia bede musiala cos brac, bo poprzednio nie bralam i czulam sie tragicznie. a gdy dziec placze po niekotrych produktach, to ciezko o dobra diete
ja po zastrzyku. dostalam w prawy posladek na stojaco i poporsilam by wolno podala (w NO zastrzykow i bad.krwi w przychodniach nie robi pielegniarka, a sekretarka medyczna, czyli osoba po kortkim szkoleniu
). nie bolalo jakos bardzo 
Nieukowa, dzieki za info. z tymi skutkami ubocznymi to smieszna sprawa. spr. na str. polskich i angielskich i tam jest napisane to samo (wymioty, biegunka, zawroty glowy itp. - czyli to co mi dolega w zw. z niskim poziomme zelaza...plus zakrzepica itp. - czego sie boje w zw. ze smiercia cioci - zlamala noge w wigilie, brala leki przeciwzakrzepowe plus rehabilitacji a i tak stalo sie
) natomiast na str. norweskich nic nie pisza o skutkach ubocznych!!! w ulotce tez zero info!!! tak samo jesli chodzi o ciaze: w pl ze nie przebadano i lekarz podejmuje decyzje, w NO ze nie szkodzi 
poprosilam o pokazanie mi moich wynikow i faktycznie do dupy. a co mnei jeszcze zastanowilo, to poziom bilirubiny duuuuzo ponizej normy
ale zadncyh info na ten temat nie moge znalezc 
ciekawe jak tam Helen z malym....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:33
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH