Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justta - ja mam tak zwyczajnie twardy brzuszek, Jak się dotyka tę nasza "piłeczkę"... Choć dziś czuję, ze jest dużo miękkszy. Magnez jest bardzo ciężko przyswajalny. Kakao jest bardzo bogate w magnez, ale bardzo słabo wchłania się z nabiałem (nie rozumiem więc fenomenu picia kakao z mlekiem ). Zlewam sobie gorzkie kakao gorącą wodą i dosładzam niewielka ilością cukru. Dosyć szybko czuć poprawę
-
dziewczyny twardnienie brzucha odczuwam jako chwilowe uczucie kamienia - nagle tak się spina, robi jakby cięższy, takie "zamrożenie", wtedy brzuch także w dotyku jest twardszy, ale szczególnie na wysokości macicy (wiecie o co mi chodzi)
-
Moja czarna bryka hehehehe
Na początku nie podobał mi się ten czarny kolor, ale na żywo wygląda to naprawdę ładnie. A z resztą... ja już sobie go tam ładnie przyozdobię Szczególnie jeśli faktycznie Kinia jest w brzuszku Ale przy chłopcu też sobie poradzę ;Pjustta, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Konwalianka, to Was smyk wystraszył! cieszę się, że wszystko dobrze
to twardnienie brzucha to widzę trudna sprawa, ja też miewam uczucie ciężkości w podbrzuszu, mam nadzieję, że to nie to bo u mnie przecież stanowczo za wcześnie na takie atrakcje
Yasmin, super brykaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:44
Yasmin lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Nenaa właśnie mam to samo co ty, jak leżę na plecach i za chwilę przechodzi, matko skąd my mamy to wszytko wiedzieć co to jest, będę miała dużo pytań do ginki za tydzień
-
Tamka, Lara, Konwalianko super ze wszyzstko ok
Tamka gratuluje kopniakow
Lara, gratuluje corci
Konwalianko...ale wam Maly stracha narobil. dobrze, ze wszystko ok
Ja mam rodzic sn...no chyba ze cos sie zmieni. jeszcze troche czasu zostalo
mi tez brzuch twardnieje...najgorzej, ze takze w nocy gdy spie. budzi mnie to uczucie i jak sie dotkne, to czuje twrda macice
powiem Wam, ze bardzo sie denerwuje bo tutaj nikt mi nie pomoze....a nie wiem czy powinnam w takim stanie zaryzykowac i samolotem do PL poleciecTamka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
No właśnie Justta, skąd my mamy to wiedzieć. Ja czułam takie napadowe twardnienie co jakiś czas, ale myślałam że dzidzia się tam tak pręży... a poza tym, byłam pewna, ze skoro brzuszek jest nienaturalnie większy to mięśnie będę się napinać A twardy brzuszek wydawał mi się normalny (skoro taki mały i wypełniony). Lekarz mi po prostu zwrócił na to uwagę, po tym jak się na plechach położyłam do badania, Zyłabym w błogiej nieświadomości...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:55
-
Beszka, like jest za pierwszą część wiadomości...
no i chyba to jest najgorsze - nie wiadomo, co jest normą, a co powinno niepokoić, jak mojej wspomniałam dzisiaj o tych kłuciach o których Wam pisałam jakiś tydzień temu, to powiedziała, ze to może być nadaktywność macicy i będzie to kontrolować -
nick nieaktualnyja właśnie od tego łykam magnez, ale mój gin, zaznaczył, że chwilowe twardnienia nie są niebezpieczne...czasami wieczorem po intensywnym dniu, mam takie "spiny".....
ale staram się spokojnie oddychać i nie panikować....
grunt to myśleć i sprowadzać pozytywną energię....
pamiętajcie, że twardnienie jest na całej długości/szerokości i jest kamieniem, a jak maleństwo się pręży to jest tylko miejscowe...
u nas na styczniówkach jest parę dziewczyn co ma problem z twardnieniem macicy...Yasmin, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Właśnie nie wiadomo co jest normą, dlatego najlepiej o wszystko pytać się gina
Ja piję wodę z magnezem, naprzemiennie z jodowaną, ale właśnie mi się skończyła, trzeba dokupićWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:08
-
Konwalianko, ja mysle o tym by teraz poleciec i spr. co sie dzieje. tutaj nic nie zrobia, bo jest to wczesna ciaza wg tutejszej sluzby zdrowia (aborcja jest chyba do 22 albo 24 tc dozwolona )
podczas pierwszej ciazy mialam podobne dolegliwosci i skonczylo sie rozwarciem w 20ktoryms tam tc (ponizej 24 tc ale nie pamietam teraz doklandie, ktory tc to byl). podczas 2 ciazy tez mi troche twardnial, ale wszystko bylo ok...
mi ten brzuch nie twardnieje jedynie po ciezkim dniu...on mi twardnieje caly czas. nawet w nocy jak spie. w nocy jak sie poomacam po brzuchu, gdy jest tkai twardy, to czuc twarda macice - dziwne uczucie
ale juz Wam nie smece... -
Beszka, nie wiem co poradzić, ja leciałam w 14 i 16 tc samolotem, wszystko było ok, ale stres duży...Ty nie czujesz się zbyt dobrze więc ciężka sytuacja. Kurcze najlepiej by było gdyby zajęli się Tobą należycie na miejscu...ale widzę, że i z tym ciężko.
W piątek mam badania, morfologia, powtórka toxo itp., no i ta krzywa cukrowa.
Wszędzie czytam, że kobitki dostają 75 g glukozy do wypicia i po godzinie i dwóch powtórka badania krwi. Ja dostałam info o tym badaniu, że będzie to 50 g glukozy, po 60 minutach ponowne badanie i tyle...hmmm
O taką karteczkę dostałam z wyjaśnieniem badania, to tak w ramach nauki języka obcego dla Was No Tamek nie musi się uczyć http://naforum.zapodaj.net/thumbs/952ef64c8537.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:19
Tamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Nenaa u nas to zależy od gina....niektóre kobitki dostają 50g, inne 75g...ja miałam 75 ze względu, na PCOS i złą metabolizę cukrów....
a jak Ty masz 50 to się tylko ciesz:)