X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalinako, achhh pamietam to jkaby bylo dzisiaj....mi sie serce krajalo, gdy widzialm Jaska smutnego, czy w jakikolwiek inny sposob odreagowujacego pojawienei sie brata :/ maz mi duuuzo pomagal i po pracy zabieral L. na spacer...albo nosildracego sie na reku,a ja w tym czasie mialam moj czas sam na sam ze starszakiem <3 bardzo wazne to bylo dla nas. teraz widze, ze podobnie trzeba bedzie robic z Leo....

jeny jaki ja mam dzis humor....wszystko zle i nie tak.....na meza sie dre ;) okropna ja...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho
    wróciłamz roboty i od razu się za sprzątanie zabrałam
    a teraz czekam na obiad, już mega mega głodna

a potem może będę leżeć nad książką i wyszukiwać co kupić wreszcie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizytacji :)
    U Zofii wszystko dobrze waży 2800g i mam 1cm rozwarcia ale lekarka mówi, że normalne więc się nie przejmuję za bardzo ;) leki mi odstawiła, tylko żelazo zostało. według niej spokojnie 3 tyg wytrzymamy :) próbki na gbsa pobrane więc jutro jak coś się pakuję ;)
    no i miłego wieczorku życzę :)

beszka, Misi@, Malenq, zgredka, MANIEK, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, super ze wszystko ok :) ja tez sie jutro pakuje :) chociaz wiele do spakowania nie mam...ale zawsze.

my mama problem z imieniem, tzn. tak czy siak chcemy wybrac po poroodzie...ale dzieciaki upieraja sie przy Margaretha (ale tak baaaardzo sie upieraja ;) co mnei sie nie podoba. mezowi tez nie. latwo sobie zarciki robic z tego imienia w szkole. Malgorzata po PL baaaardzo mi sie podoba, ale ten ichni odpowqiednik juz nie ;)
    my sis baaaardzo mocno nad Hanna zastanawiamy i jesli do mlodej bedzie Hania pasowala, to bedzie Hania. za to ja cala ciaze mowilam do niej Zoska - takie robocze imie ;) i tak sie przyzwyczailam,z e teraz tylko Zoske mam w glowie. po tutejszemu byloby Sofie - no i minus taki, ze co druga czy 3 dziewczynka w tym kraju ma tak na imie.

nasz wczesnijeszy faworyt - Emilie - okazalo sie, ze rowniez bije rekordy popularnosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 19:10

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beszka :) nie muszę mówić że Zośka mi się podoba :D w sumie żadne inne imię u mnie nie wchodziło w grę bo tak sobie obiecałam, że mała dostanie imię po mojej babci :) u mnie w okolicy za dużo Zosiek nie ma znam tylko sąsiadkę ale ona jest po 80 ;)ale Hanna też bardzo ładne :)
    więc jutro się pakujemy :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek kuruj sie babeczko.

Misia mnie mdlosci wlasciwie nie przeszly, a rzygansko przeszlo na poczatku 7 m-ca....
    Nieladnie Cie lekarka potraktowala. I wziela 200zł ????!!! Masakra.

Malenq piekna usmiechnieta dzidzia. :)

beszka mam nadzieje ze jednak z malenkim serduszkiem wszystko dobrze!

Pati ciesze sie ze wizyta udana :)

Anuśka :( Tak bardzo mi przykro. :(
    Nie wiem nawet co wiecej napisac. :(

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku <3 ciesze sie, ze wszystko jest dobrze;)
    Beszka wszystkie te imiona sa bardzo ladne ;)

Ja dostalam namiary od siostry szwagra na lekarza , z ktorym rodzila. W internecie sa rozne opinie, ale moze zaryzykuje, tym bardziej, ze pracuje w szpitalu w kt wczoraj postanowilam urodzic ;)

Neukowa masz prawo troche odpoczac!
    Ja jestem troche zla, bo moja szefowa zaciazyla i nie wdraza nowej osoby i ta nowa dziewczyna dzwoni do mnie z duperelami, typu jak odpisac na takiego i takiego maila, co zrobic...no to jej powiedzialam, ze moge jej ogolnie powiedziec, ale musi sie z szefowa kontaktowac w tych drobnych sprawach, no nie bede za jia pisac maili, bez przesady ;p choc jej wspolczuje, bo w sumie nie ma kto jej wdrozyc bo szewowa chce isc na l4 i wszystko zlewa. Zreszta nie dawala sobie ona rady. Poprzednia byla cudowna, ale tez jest w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:56

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka z tego co dziewczyny pisaly szyjka skraca sie od masazu, ja tam nie wiem, ale wole poki co nie ryzykowac.
    Herbatke z lisci malin tez mam pic od 36tc.

Smoku cieszę się że wizyta udana. :) Waga już ładna. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze już 2800, to nieźle, już duża, a u mnie wciąż taki malec, za to coraz bardziej uciążliwy, nie wiem jak to będzie za miesiąc 2

znowu okropna historia o ciąży na tvnie ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia Proszę nie nazywać mojej córci dużą ;) a tak serio to właśnie tyle powinna na tym etapie mieć więc jestem spokojna, ale jak się niemiłosiernie czasami rozpycha jakby chciała przez brzuch wyjść ;)
    Misi@ Powodzenia z nowym doktorem :)
    Tez myślałam o masażu krocza ale chyba tez nie będę jeszcze ryzykować.

Misi@, zgredka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane masaż krocza to tak na 4 tyg max przed terminem

Ja odpoczywam zaraz ide pod prysznic mała lubi jak ciepłą woda leje po brzuchu :)

a dzis moja mam przywiozła dwie torby slicznych jak nówki ubranek od swojej szefowej taikich malusich i takich ze Zuza sie załapie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Smoku, piękna waga :) teraz dopiero widzę jak te nasze dzieci szybko rosną :)

Ja skubie marchewkę i zabieram sie za obejrzenie "Idy" :)
    Mała dzis mało ruchliwa, mam nadzieje ze jej nie utopiłam (ostatnio mam takie pragnienie ze szok) dam jej teraz szanse na skopanie mych wnętrzności :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej KROKO fajnie ze juz cie wypuscili :P

Ja jestem padnieta. Poukladalam rzeczy maluszka w komodzie. Ogolnie ogarniamy mieszkanie i segregujemy/ukladamy i sprzatamy. Przerosla mnie ilosc rzeczy ktore dostalismy. Spiworkow mam chyba z 10 plus spiworki do maxi cosi i wozka..., recznikow tez z 10 - czesc zapakowalam do pudla bo po co mi tyle? Rety, dobrze, ze nic nie kupilam!

Ja pije ten syrop z cebuli ale w sumie nic mi on nie daje :/, biedny August, rzucam nim ciagle w tym brzuchu.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka wez mi nie mow nawet o tej sprawie bo mam wkurwa. Zostalam zwyzywana od suk bez empatii, bo stwierdzilam ze historia sie kupy nie trzyma. Jak babka w terminie porodu mogla byc nieswiadoma ze dziecko nie zyje? No niby jak? Nie zorientowala sie ze sie nie rusza???
    Dlaczego posypaly sie flejmy na szpital, ktory prawidlowo kazal kobiecie rodzic sn? Zdarzyla sie ogromna tragedia, ale nawet nie wiadomo czy winna jest ginekolog czy jest to ignorancja samej nieszczesnej kobiety :( Ja juz codziennie dostaje po tysiac kopniakow, lecialabym do szpitala jakbym nic nie czula przez 12h...

I nie rozumiem skad bulwers ze sie nie robi cesarek martwym plodom... nie mozna cc bo to bardziej niebezpieczne, ale nagle sie gromy posypaly. No nie wiem, moze spoleczenswo mysli ze po poronieniu albo smierci dziecka w lonie matki ono znika? Kto by pomyslal ze trzeba je urodzic :(((

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie kolezanki hmm nawet trzy tez rodzily sn martwe dziecko. To przykre, ale chyba to normalne niestety i zgodne zregulaminem:(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy bym dała radę urodzić naturalnie martwy płód
    najgorsze, że wydawała się ciąża zdrowa, a tu takie coś ;//

a słyszałyście o tej historii co babka miała 7 usg przez 6 lekarzy w ciąży i żaden nie zauważył, że nie ma nóg jednej ręki a w jednej ma tylko jeden palec>>

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wyglada usg w innych tyg ciazy, ale wydaje mi sie, ze dziecko moze sie tak ulozyc, ze nie bylo tego widac i nie wzbudzilo to podejrzen. A pewnie badania prenetalne by to wykazaly. Tak mi sie wydaje, ale ekspertem nie jestem. Pewnie taz dlatego warto miec jednego lekarza prowadzacego, moze wowczas wiedzialby jak sied dzidzius zachowuje...
    Kurcze niestety wiem, ze tv pokazuje zazwyczaj jedna strone i potrafia manipulowac pieknie faktami by wzbudzic zainteresowania. Moja siostra pracowala kiedys w mediach, a jej dobra kolezanka pracuje w tvn.

Edit; mam gleboka nadzieje, ze nas nie beda dotyczyc te sytuacje! Tez nie wiem czy bym sie nie zalamala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:54

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam znajoma ktora ma aniola z 33tc ;( ale zycie toczy sie dalej...

Misi@ u nas bedzie w najlepszym porzadku! Nie ma innej opcji!

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja tez mam znajoma ktora ma aniola z 33tc ;( ale zycie toczy sie dalej...

Misi@ u nas bedzie w najlepszym porzadku! Nie ma innej opcji!
    Lubie za druga czesc ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężkie tematy. Ja nawet staram się nie słuchać takich rzeczy.

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ