X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, Ty tez????
    Hihihi 3 muszkieterki????
    Ejjjj no....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larka mam nadzieje ze jeszcze nie ale krzyż mnie aż tak nie bolał I chyba spojenie zaczyna albo nie wiem co i ogólnie kiepsko się czuje...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa, z tych opisów co boli to i ja sie chyba szykuje heh, zwłaszcza ze nie mogłam dzis sie obrócić, ani wyprostować nogi... Taki bol i wrażenie jakby mi coś blokowało w krzyżu... Bole @ tez sie pojawiają i kłucia w szyjce :P

A teraz serio.... Czy ta cholestaza ciążowa objawia sie silnymi swedzeniami? Czy moga one być takie chwilowe? Bo mnie co jakiś czas swędza łydki, ale nie na tyle ze wymagają one podrapania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 19:22

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w cholestazie to nie swedza tylko ręce i stopy? Cóż nie znam się.
    Tak marudze bo mnie wcześniej ani spojenie ani krzyż nie bolał :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Tamus, Kroko jak tam u Was???

Przeciez mowilam ze jeszcze nie rodze. :P
    Czekam do wtorku. :P

Lara z tego co mi wiadomo cholestaza zaczyna sie swedzeniem dloni i stop.
    Ale tak dokladnie to nie wiem.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, jakie nudy dzisiaj.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ok, tez tak słyszałam, ale wole sie upewnić :)
    Kroko, zgaga juz Ci przeszła czy sie męczysz jeszcze? Bo ja chyba juz z nią nie daje rady :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie co do zgagi mnie tez meczyla ostatnio non stop i rennie to czasami 3 tabletki brałam a od kilku dni tfu tfu cisza może jednak ten brzuch mi opadl? Ja tam nie widzę różnicy ale coś musi być przyczyną i tak sobie tłumacze...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, meczy mnie zgaga nadal, ale ja mam z nia problemy glownie w nocy. W dzien mnie nie meczy. A w nocy to mam rennie przy lozku i biore jak mnie zgaga budzi.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lipa drogie panie, nic, cisza totalna, żadnego twardnienia, żadnych skurczy. Wczoraj jeszcze coś się działo, a dzisiaj poza tym czopem - zero

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamus ale wszystkie znaki wskazują ze to juz niebawem. Obstawiam ze to cisza.przed burza ;) ale taka wiosenna czyli szybko i mokro ;) tak mi się skojarzyło :D

Nieukowa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, a mi brzuch opadl juz na poczatku lutego a zgagi czasem miewam, tylko nie tak silne.

mnie dzis strasznie mdli. bardziej niz w poprzednie dni. o dolegliwosciach bolowych juz pisac nie bede ;)

Tamka, co u WAs??
    teraz doczytalam ze cisza poki co. trzymam kciuki by cos sie jeszcze rozkrecilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:45

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko Tamka i tak jestes na prowadzeniu :) teraz tylko czekac, piec ciasta i sie sexic :P

Kolezanka podeslala mi artykul o skokach rozwojowych niemowlecia. Ja myslalam ze to idzie tak plynnie z tym rozwojem mozgu, a nie jak seria okresow dojrzewania co kilka tygodni :/

Aha Malenq ten kryzys u Kosi idealnie pokrywa sie z czasem przed 2gim skokiem!
    Info parenting.pl:
    Quote:
    Na ogół każdy skok (krok) poprzedzony jest tzw. kryzysem, czyli negatywną zmianą, jaka zachodzi w zachowaniu niemowlaka. Dziecko staje się bardziej marudne, płaczliwe, potrzebuje więcej uwagi, opieki, często odnosi się wrażenie, że „zapomniało” to, co już umiało. Pojawiają się problemy ze spaniem, jedzeniem, niekiedy dziecko jest mniej aktywne niż było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:37

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7cc7d70971e0db39m.jpg
    6a9311ca3001e356m.jpg
    1aeb1da46edd0af8m.jpg

Z okazji ukończenia dzisiaj 2 miesiąca - sukieneczka o rozm. 74 hehehehe
    Buziaczki ciociom.............

Tamuś - nie znasz dnia, ani godziny...........ale życzę aby wszystko poszło gładko, sprawnie i szczęśliwie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:38

beszka, Nieukowa, Smoczyca1, Tamka, zgredka, Krokodylica, Nenaaa, Blondik, Misi@, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też myślałam że to skok, ale po nim zazwyczaj pojawia się nowa umiejętność itp. a ja u małej nic nowego nie zauważyłam:-/

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, sliczna Kosia <3

co do skokow rozwojowych, to jak Malenqu pisze...nowa umiejetnosc sie pojawia...w necie mozna sporo art. na ten temat poszukac i nawet jakjies wykresy z chmurkami sa ;)

moje dzieci bardzo ciezko znosily wselkie szczepienia (ale nie az do takiego stopnia, by zapominac jak sie ssie - wspolczuje Malenqu). dlatego MMR zostali zaszczepieni po 3 r.z.

W NO na szczescie, pierwsze szczepienia sa po 3 m.z. ale i tak zastanawiamy sie czy nie przelozyc pierwszych szczepien na 6 miesiac zycia. neimowlaki do 6 m.z. nie zapadaja az tak czesto na infekcje wirusowe, bo czegos tam wiecej ich organizm produkuje (nie pamietam o co chodzilo - lekarz mi mowil). po 6 miesiacu zycia sa bardzije podatne na infekcje wirusowe. plus jesli karmi sie piersia, to dziecko tez niby jest bardzije chronione do 6 m.z....nei wiem czy to prawada, ale moje dzieci faktycnzie, pierwsze infekcje mialy po skonczonym 6m.z. tylko ze teraz Jan zacznie skzole a Leo przedszkole, wiec mala bedzie bardzije wsytawiona na dzialanie wielu wirsuow....nie wiem co zrobimy, ale mamy sporo czasu na zastanowienie sie.....

Malenq lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq śliczna Kosiunia i sukieneczka, a jaka juz duża jest <3 buziaczki i oby juz było dobrze kochana!
    Ja chyba zaraz spać pójdę, mała tak się po pachwinach rozpycha ze juz dziś nie wstaje :)
    Spokojnej i owocnej nocki ;)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku wysypiaj się, odpoczywaj "ile tylko się da"..........

mała nadal przez kapturki ssie, ale coraz więcej tego mleczka wysysa:)

ja jestem zdecydowana że polio przekładam i mmr na później.........
    dokończę Dtp, ale tym razem nie na NFZ, tylko już wezmę 5w1 (dzwoniłam, że mogę zmienić tryb) i żółtaczkę, oraz Hib.........

resztę szczepień odłożę w czasie........

stronka która porównuje listę szczepień w różnych krajach europejskich...tak dla wiadomości........

takkkkkk już duża, wiecie że już nie pamiętam jaka była mała, tylko jak ciuszki przerzucałam ostatnio to nie mogłam się nadziwić, że takie małe są hihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 21:10

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, wkleilas link do tej str. ??

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Malenqu, wkleilas link do tej str. ??
    Beszko gapa ze mnie a juz lapka wyłączyłam, jutro wkleję....
    Ja juz w tabletem w łóżeczku, mała śpi obok, za niedługo będzie się budzić na karmienie....

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ