X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy Malenqu :)

ja czekam na meza. mamy dzis razem napisac liste/plan porodu do szpitala. jutro wizyta u poloznej - wspolna.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Spokojnej nocy Malenqu :)

ja czekam na meza. mamy dzis razem napisac liste/plan porodu do szpitala. jutro wizyta u poloznej - wspolna.

Dziękuję :-D i również spokojnej nocki... Zazdroszczę pisania planu, u mnie takiej możliwości nie było....

BESZKo :
    http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 22:01

beszka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Kosia! Dopadł mnie ból miesiączkowy
    Czekamy, torba gotowa

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląd a taki plan porodu. Mój właśnie gadal z brzuchem i się mała rozszalala

A i byłam na Bronku na rynku, było dużo krzykaczy z nowej prawicy i Korwina i strasznie krzyczeli..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, kciuki! Powodzenia!
    Pozdrawiam Kochane!

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena :) Dychasz tam jeszcze? :)

Dziewczynki czy ktoras odpowie mi co stosujecie do spania dla dziecka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko moja śpi z nami w łóżku, więc ma piżamkę..........córcia nie zaaprobowała ani rożków, ano otulaczy itp.

Tamuś powodzenia, niech się rozkręci na dobre:)

dobranoc:)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nena :) Dychasz tam jeszcze? :)
    Ledwo Kroko...marzę o chociaż jednej przespanej nocy...wystarczy 5 godzinek jednym ciągiem. Młody pięknie wyspał się w dzień i nocka z głowy, kolejna...Obłęd.

Blondik lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja po spacerze, po śniadaniu, po zrobieniu kawy i bulasowdla mojego pracownika, który wreszcie wstał i niedługo się zbierany.
    Jeszcze tylko 10 dni roboczych ;)

Tamko: trzy mam kciuki ;) i miłego dnia wszystkim.

Nena: współczuje biedactwo, oby szybko się skończyło..

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus u mnie to norma... Ja też marzę o przespaniu chociaż jednej nocy...ale moja mała bardziej woli jedzenie niż spanie i wstaje co 3h a DP tego doszła ją ochota na nocne gadaniem, uśmiechy itp.
    Każdego ranka padał na pyszczek...a w dzień jak zombie.... Ale nic to, kiedyś musi to się zmienić..... :-D :-D :-D

Miłego dnia :-D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po śniadanku i zbieram sie do zakichanego ortopedy :(
    Sama jestem ciekawa co "fachowiec" wymyśli :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa powodzenia...

LaRa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek mamuśki i ciężarówki :)
    Nenka i Malenq współczuję niesysypiania ale trzeba przetrwać. Bądźcie dzielne laski!
    Zgredka plan porodu to spis tego czego chcesz a czego sobie nie życzysz w szpitalu przy i po porodzie.
    Kroko Tamka cisza? trzymam kciuki :)
    I miłego dzionka życzę!

Malenq, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosia sliczna:)

witam z rana, boli mnie gardełko;( ciężko stwierdzić czy to zapalenie czy od ciągłeo zerowania treści żółądka

wczoraj mnie zdołowała teściowa, i J., ze mnie nie poparł...

dostałam od niej pasek św. Dominika, niby jej intencja była dobra
    , ale sugestia taka, ze bez jej modlitwy nie zaszłabym w ciąże, i jak nie będę tego nosić to znowu się źle skończy...mam jej dość, jej dołowania mnie i ciągłego obwiniania, ze Alicja umarła przez mnie...wczoraj ze stresu, złości i żalu się u nich porzygałam;( mam dość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie Patryk tez budził się w nocy.. Co 1.40 ech.. Wczoraj dałam mu herbaty koperkowej i.. Masakra, wymiotów jak nie wiem, czyli mu nie służy..

Czy któraś zamawiają te urządzenia windi do odgazowania? Zastanawiam się czy jest sens, bo wystarczy odgazowac termometrem..

Tamka, jak tam?
    U mnie mały tez śpi z nami w pajacyku, póki co nie używam spiworkow bo są za duże, ale jak będę mogła to będzie spał w body i spiworek aby mieć szybszy i lepszy dostęp do pupy.

Zgredka, to odliczanie trwa
    Blondik współczuję, zwłaszcza ze mąż się nie popisał, gadanie wyrzuć drugim uchem i się nie przejmuj. Nie wiem nic o tym pasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 08:05

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berek... ja dziś bez siły i chyba mnie łapie przeziębienie... mam plan wyrwać się wcześniej z pracy i jeśli jutro będzie to samo to zostać w domu...

Już tylko 2 tygodnie do urlopu, a potem biorę L4. Wczoraj po wysprzątaniu w domu i zasypaniu doniczek ziemią do wysiewu sałaty zaczął mi brzuch twardnieć i tak sobie twardniał przez wieczór i noc co jakąś godzinę na kilkadziesiąt sekund...
    W nocy na domiar tego mały miał czkawkę i też mnie obudził. Słaba nocka.
    Dobrze że teraz wszystko jest ok, ani razu nie poczułam twardnienia... Głupie to.

Kosia cudna i już rozmiar 72 :D Wow jak te dzieciaczki szybko rosną!

Malenq z tego co widzę to wszędzie te kalendarze szczepień podobne są... różnice niewielkie +/- ale tak sumarycznie to chyba wszędzie wychodzi na jedno...
    Dziecko niby ma w pierwszych 3 mc więcej interferonów i przeciwciał z mlekiem, o ile oczywiście jest karmione piersią... Ale po 3mc w mleku też się ich ilość zmniejsza i ten okres 3-6mc to już podatność na wirusy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 08:06

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik no co ty... ja bym teściową wysłała na drzewo... co za durne gadanie. Nie noś tego dziadostwa, przekaż w dobrej intencji komuś kto się stara. Ja bym tak zrobiła i pogodziła intencje teściowej i własne odczucia...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi Tobie i Patrysiowi tez współczuję ze bidulek się tak meczy oby szybko mu minęło <3
    Blondiku cóż za babol! Może jeszcze niech za Ciebie urodzi wrrr do studni ja :/

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam chyba mocny sen, bo mnie mala w ogole nie budzi albo tez spi cala noc, ja wstaje tylko na nocne siku.
    a dzis wstalam i zaraz moj moje miejsce zajal, obok psa, ale pies nie byl zadowolony, ze ktos inny obok niego lezy i poszedl, wrocila jak przeturlalam pana na jego miejsce co nie bylo latwe.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni, i sobie trochę posiedzę..... Heh obowiązuje wezwanie przez lekarza, ale to idzie wg listy rejestracyjnej, a przedemna jakies 12 osób
    A najbardziej podoba mi sie dyskrecja starszej pary.... Siadam w poczekalni a ona do niego mówi: zobacz ona jest w ciazy.... A on: co????? No mowię ci, ona jest w ciazy....
    Masakra....

Blondik... Myśle ze teściowa nie miała nic złego na myśli, poprostu po raz kolejny niefortunnie sie wypowiedziała. Olej to co mówi, pogadaj z mężem, ze potrzebujesz od niego wsparcia a nie dodatkowego dołowania.
    A jesli teściowa zle naCiebie wpływa, to poprostu ograniczyłbym wspólne spotkania.

Ja ograniczyłam całkowicie i dobrze mi z tym :)

Blondik lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ