X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja zaraz jade do gina. Ciekawe czy ktg jakies skurcze zarejestruje.
    noc dzisiaj troche lepsza, juz pospalam. Kaszel mna tylko czasm rzuca i jeszcze z nosa cieknie czasem ale jestem na dobrej drodze, mysle ze jutro bedzie juz dobrze.

Ja tez sie zainteresowalam tymi wielorazowymi pieluszkami. Od jakiego "wieku" wrto je kupic? I mowicie ze te weglowo-bambusowe wklady lepsze? A mozna kupic otulacze z innej firmy a wklady z innej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie a ja mam już 5 miesiąc :D

co do pieluch to 100% wielorazowe (pampersy tylko na wyjścia) :) na allegro znalazłam te z Milu po 20 zł :)

Blondik, Pati Belgia, Malenq, Nieukowa, MANIEK, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    wiec kochane jesli ktoras chce pieluszki to pisac teraz bo fakt ze trzeba bedzie poczekac ze 2-3 tygodnie ale napewno beda tansze

zgredka wlasnie takie wkladki mam ;) i czemu mała musisz wybudzac? karmisz cycem czy mlekiem z butli teraz?

co do otualczy owszem tez fajna sprawa, tylko ze jednak wiecej prania jest z tetra, a ja przy 3 dzieci juz i tak mam tego duzo ;D
    i wkladki zajmuja duzo mniej miejsca na suszarce ;)

tylko chyba taniej troszke chociaz niewiele bo wkladka okolo 8-10 zl a 3 tetry to tez tyle ;)

Hela: karmie cycem. Chce wybudzac w dzień, żeby ja pomeczycnbonpoki co w dzień spi na aktywizuje się w nocy, chciałam jej to przestawić

Ja tez zamowie pieluszki ale nieco później bo teraz chyba byłyby to dla niej galoty przy jej 2300 gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:02

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie w nowym tygodniu :) jeszcze 3 dni :)

Miłego dnia :)

Yasmin, zgredka, MANIEK, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hela: karnie cycem. Chce wybudzac w dzień, żeby ja pomeczycnbonpoki co w dzień spi na aktywizuje się w nocy, chciałam jej to przestawić
    Też chciałam tak robić ale moja była takim spiochem ze za nic się nie dało na siłę. Sama sobie to uformowała. Twoja Lusia jest jeszcze taka malutka :) daj jej czas

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, a jak psina? Czy sprawdziła sie teoria z pieluszkami????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela to ja cie maltretuję o wielorazowki, ja chce tylko nie wiem jak ten temat ugryźć...
    Zgredko super, ze jesteś taka pozytywna, mam nadzieję ze baby blues chociaż ciebie ominie...
    Blondik zaraz maj, wiec spokojnie...
    Pati no dziewczę ci rosnie...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zakupu wielorazowek to powiem wam tak... nie ma znaczenia jaka firme wybierzecie bo to wszystko jedno jest i wzystkie szyte w chinach

jak pisalam bede zamawiac bezposrednio z chin bo juz rozmawialam z producentem
    własna marke dostajesz tam gratis ;) albo doplacasz jak male zamowienie
    mozna nawet własne pieluszki zrobic ;)

co do pieluszek kupilam bam bam, mila i siurpur
    i własnie te co mam babyland i najbardziej odpowiadały mi te ostatnie
    te piersze defacto juz sprzedałam i nie leza w szafie ;)

białe sa tansze ale nie tak chlonne chyba ze kupicie białe pieluszki i bambusowe wklady ale to chyba nawet wyjdzie mniej wiecej w tej samej cenie bo wlklady osobno wychodza drozej

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki wiec napiszcie mi najlepiej na priv ale wstepnie by ktos chcial ja odesle wzory i zamowimy...

czy kupicie pozniej czy nie to juz inna sprawa najwyzej sprzedam na allegro bo o ile bialych z mikrofibra jest spory wybor tych co ja uzywam prawie nie ma...
    jesli ktosby chcial biale te moge zamowic jak pisalam czeka sie okolo 2-3 tygodnie

zgredka owszem jeszcze za mała ;)
    pieluszki sprawdzaja sie tak od około 5kg do konca

co do dzieci to slyszalam ze mleko matki nocne ma w sobie hormony pomagajace dziecku spac i u mnie sprawdzilo sie ze wszystkimi dziecmi ;D
    o ile nie wybudzilam ze snu spaly cala noc... oczywiscie karmimy sie na spiocha przez sen w nocy... jak sie zaczyna krecic dostaje cyca, zje przez sen i nawet sie nie budzi ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELENQ czy wklady pasuja do wszystkich otulaczy? Czyli nei wazne z jakiej firmy kupie otulacz to potem moge skad chce kupic wklady?
    Czym sie roznia otulacze od pieluszek kieczonek?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: pies tak jak przewidywał chłop jak mała jeknela podnosił raban, wczoraj najpierw malej nie zauważyla, a potem podchodziła, wachala merdajac ogonem
    Teraz mała leży w gondoli na podłodze, a pies leży na podłodze, ale w oddaleniu nie zainteresowana, nawet jak ja odpycham bo chce uczestniczyć w przebierania, to nie protestuje i siedzi gdzie trzeba (to tez zasługą rasy psa)..

Ale tez bardzo się lasila do mnie, wiec ja tulila i glaskalam, żeby nie poczula się odrzucona

Mam pytanie o butelki. Jak mam nowe wypazyc? 5 !in w garnku pogotowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:25

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklady powinny pasowac do kazdej kieszonki i otulacza tez chyba

kieszonka to pieluszka gdzie wklad wkladasz do srodka miedzy dwie warstwy pulu i mikropolaru, taka kieszonka na wkladke

otulacz to sam pul wkladasz wkladke do srodka i zapinasz nie ma mikropolaru

ja uzywam kieszonek o otulaczach powinna wypowiedziec yasmin

dqpri09kenjjhndh.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego będę musiała sporo tulić bo staruszek może być zazdrosny :P oczywiście nie boję się że coś zrobi dziecku, ale nie chce żeby na starość miała stresy związane z poczuciem odrzucenia... pieski są mądre, mój odkąd jestem w ciąży, przestał skakać po mnie i nie kładzie mi się już na brzuchu :) czuje co jest grane :)

zgredka, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ari: to moja non stop na mnie wlazila, a teraz mała sobie oostekuje a pies nic, za to jak podchodze do malej, to pies tez popiskuje i chce być glaskany chyba

Ja jestem za kieszonka ;)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, moj kot blogo nieswiadomy mojego stanu :) jak sie polozy na Radku to jest mega zdziwiony ze dostaje kopa z dolu :)

Helenq ja tez bym dla eksperymentu wziela takie pieluchy, ale to dopiero za pol roku, bo teraz to przewijanie jest ogolnie dla mnie czarna magia :) takze odezwe sie jak sie zdecyduje, pewnie na jesieni
    ..

helenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    czytam was pomału, widzę że temat pieluszkowy, ja chyba przy jednorazówkach zostanę - szybko się idało nam na nocnik przesiaść i po roku pielucha tylko na wyjścia dłuższe była i na noc czasem
    wiem że to nie ekologiczne.... no cóż, nie można być idealnym we wszystkim

Zgredka super że tak Wam idzie, piesek się przyzwyczai, mała przestawi - a Ty jesteś maga dzielna i pozytywnie nastawiona :)

Lara i Psotka lada dzień urodzą i i oj... jak się lista skróci ;] Nieukowa Biedra i ja z Cati o rajusiu ;) ale ten czas leci :)

Psotka cieszę się że już lepiej ze zdrówkiem

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, kurcze nikt się nowy juz dłuższy czas na liście nie pojawia. A ja tak dziś pomyslalam, ze ja po Larze i Kotce jeszcze ponad tydzień bym czekała, ale bym się denerwowala, a tak, nawet nie zdazylam. Czekam na kolejne Wasze pociechy ;)

Nieukowa, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jak będziesz miała chwilkę to chętnie wysłucham uwag co do szpitala na kopernika, co trzeba a co nie trzeba zabierać, jak wrażenia, sale, położne bo mam nadzieję że uda mi się tam dostac na porodówkę

była bym bardzo wdzięczna za wszelki opinie
    do tej pory byłam 4 w siemieradzkim ale już bym tam nie chciała po raz 5ty

PS. I w tej krótkiej liście tez mogą się jeszcze jakieś roszady zdarzyć - bo termin ustalony to jest - ale tylko na papierze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane u nas ok, Leoś wieczorem marudzi dalej i nie chce cyca, tylko pod wieczór tak się kręci, chwyta i ciągnie i wyrywa i wyje więc podaję raz butelkę, potem w nocy spokój je już normalnie cycuchy ;-) nie wiem o co chodzi, może już pod wieczór nie mam tyle pokarmu albo on za bardzo zmęczony, bo prawie nie śpi w dzień

U nas kupy dalej codziennie i to po parę sztuk, przynajmniej 3 dzień w dzień ;-) więc pampersy schodzą jak szalone

Nie nadążam czytać co u was jak będzie czas to ogarnę, miłego dnia i czekam dalej na następne maluszki gangowe

zgredka, Nieukowa, Freja, Krokodylica, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, Zgredka dzielnie sobie radzisz to Ci trzeba przyznać Brawo:)
    Blondik gratuluję dobrych wyników:)
    Dziki dziewczyny za miłe słowa otuchy, mam nadzieję ze mała nadrobi bo matke psychicznie wykończy nim się urodzi.

A teraz seria pytań:
    czy znacie marke Tiny love? dostała leżaczek bujaczek i parę innych rzeczy właśnie z tej firmy... nie znam tego bo ja planowałam kupić z fischer price ale ,...to prezent więc chciałabym wiedzieć jedynie czy to będzie bezpieczne i wygodne w użytkowaniu . Będe wdzięczna za każdą opinię.

co dalej....aha czy Wy pierzecie ubranka tylko w proszku do prania dziecięcym (ew płynie do prania) czy jakiś płyn do płukania też się używa????

i na koniec kwestia kąpania- jaki płyn kupujecie (bo są te 2 w 1 że można też myć włosy) chyba nivea coś takiego ma ...kurde bo tyle tych produktów jest a ja się w ogóle nie znam i nie wiem czym kierować.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ