Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek naprawdę szkoda nerwów
Ciesz się ciążą
Ja tylko piorę w Jelpie (nie śmierdzi mi jak Lovella). Teoretycznie Jelp ma taki proszek ze zmiękczaczem już dodanym, cośtam czuć że miększe ale bez szału.
Używam jeszcze Białego Jelenia (z tych samych względów, nie pachnie). Jeśli nie urodzę mega alergika to planuję tak po pół roku przerzucić się powoli na zwykły proszek...
Kąpać na początku chcę w wodzie z emolientem, a potem w jakimś 2 w 1, ale nie kupiłam jeszcze bo to można od ręki dostać w każdym sklepie. Mam próbki J&J i jeszcze jakieś i zobaczę jak skóra dziecka zareaguje. Jak będzie ok to przy nich zostanę i wtedy kupię większą butlę...
Tiny Love- niesłyszałąm nic złego na ich temat. Fajne mają niektóe zabawkiMANIEK lubi tę wiadomość
-
Lara nawet na takie rzeczy nie patzę
Mi dziś adrenalina skoczyła jak przeczytałam że ksiądz Oko, ten co to obraża niepłodne pary i gejów z ambony, prowadzi ekskluzywne "pielgrzymki" dla katolickich lekarzy. Cel w tym roku: NA ANTARKTYDĘ!!! BO KU*WA NA ANTARKTYDZIE TYLE SANKTUARIÓW JEST ŻE AŻ PIELGRZYMOWAĆ TRZEBA ZA 40tys zł od łeba!!!
Ps. Znalazłam fajną grafikę, na której widać jak leżał nasz Radek na USG;
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:12
Blondik lubi tę wiadomość
-
Moja mała w szpitalu dostala "toksyczny rumień", cały brzuszek w potokach, ale ja tam czymś umyli i przeszło, a mi lekarka kazała umyć w jednej lyzeczce octeniseptu (taka rada na przyszłość) ja mam linomag i ziaojke a i dzidziusia, niby na sr uczyli, zeby nie zmieniać kosmetyków..
A i od porodu zeszło mi 7 kgszal ciał.. Jeszcze 7 kg i będzie waga sprzed ciąży.
Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam emolienty Oilatum, w tym emulsję do kapieli, balsam do ciała, krem nawilżający
W szpitalu dzieci traktowane sa seria z Musteli
Jesli okaże sie ze maleństwo uczulenia miec nie bedzie to po wykorzystaniu kosmetyków przezuce sie na Dzidziusia i serie Baby Dream z Rossmanna
J&J ma za duzo sztuczności, ale na ten temat to polecam porady Yasminmądra dziewczynka w tym temacie
Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Zgredka super że waga tak Ci zleciała, ciekawa rada z tym octeniseptem - u nas wyparł większośc środków ale o kąpieli to nie wiedzialam - dzięki
Maniek co do proszków to ja mam Lovele, właśnie robię pierwsze pranie, nie pamiętam w cyzm prałam poprzednio - większość chyba w płatkach mydlanych, młody nie mial uczuleń więc chyba prałam w proszku "z promocji" jelp, lovela, dzidziuś itp.
tak, daję jeszcze płyn do płukania - taki dla niemowląt - tym razem mam bobini - zobaczymy i powąchamy
poprzednio szybko skończyliśmy uzywanie dziecięcych proszków i kupowałam wersję sensitive persil dla wszystkich bo mnie szlag trafeiał z tym sorowaniem i dzieleniem, porcjowaniem, te kolorowe dzięcięcy , te kolory zwykły, te w płynie , te w proszku śamte w proszku do białego, bla bla bla
więc był podział tylk ona jasne i ciemne oraz na brudne i mega brudne :]
jak nie będzie uczuleń to teraz też tak zrobię
jesli chodzi o płyn to mieliśmy taki 2w1 - własnie niedawno udało nam się sobie przypomnieć jaki - to był Hipp, był ok, noworodek - umówmy się ma tyle włosów że ich mycie można potraktować jak błąd statystyczny...
teraz kupię albo znowu hippa albo ziajkę - bo to tez mieliśmy i generalnie mam wieksze zaufanie do zaji niż do np. j&j chociaż jak młody był już starszy (10-12mies) to j&j też miał i nic mu nie było
nie cierpię za to marki bobini - nie wiem dlaczego ale jakoś im nie ufam
Nieukowa - nieźle się poskładał Radzio
mój na poprzendim badaniu był podobnie ułozony tyle że łapki miał przed twarzą między nogamiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara - baby dream nie jest złe - tylko szampon mają do kitu, strasznie się włosy plączą i są takie sztywne, nie mogliśmy młodego rozczesać po tym ,koniec końców zużyłam do kąpania kota - i tu sprawdzil się super ;]
PS> Właśnie na piłce sobie przed kompem siedzę bo mnie strasznie krzyże łupią, aż do pośladka mi promieniuje, co w moim przypadku i tak nieźle że dopiero teraz i tylko do pośladka- bywało gorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:37
-
witam uff ogarnełam co napisałayscie :0 ja spróbuje eko pieluch al nieco pózniej tak moze po roku
ja byłam dzis na usg tarczycy które znowu do skutku nie doszło bo juz przyjął jakies panie poza kolejka a miał zebranie i nie da rady ta sama śpiewka od 7 miesięcy wrrrr w środe mam endo ucieszy sie jak nic
Tiny Love to fajna firma ja miałam bujacze z wibracjami przy Zuzi
Freja nio lista sie kurczy strasznie
ide prasowac ciąg dalszy -
Freja masz racje potem i tak bede musiał w czerwcu prac wózek jak bedzie słonko i pakowac torbe jeszcze sie narobimy wiec choć to warto miec poprane i gotowe :p
łóżeczko bede miec w nastepny weekend wiec tez musze je przeprac zobaczyc w jakim stanie jest materac
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie widzę nic złego w J&J - sztuczności ma każdy preparat do pielęgnacji (to w końcu w 100% są sztucznie wytworzone skłądniki, każdy jeden...), a ja zamierzam jak najmniej różnych smarowideł używać bo i sama nie używam prawie. Płyny i żele do kąpieli to element codziennego życia i tu zamierzam wybrać coś, co po prostu nie uczula a myje...
Jeżeli kierujecie się tymi nawiedzonymi opisami SrokiO to nie mam na to komentarzy. Ani jedna jej opinia nie jest poparta rzetelną wiedzą IMO... jedne środki chemiczne jej się podobają, inne nie. A to nie o podobanie tu chodzi -
Blondik zdrowia dla mamy.
Yasmin sposób dobry na meza, musze sprobowac.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt.
Arienna 5 miesiac!!! kiedy to minelo!!!
Maniek o Tiny Love słyszałam wiele razy.
Ja piorę w proszku lub płynie dla dzieci i do płukania też daję płyn dzidziuś, tylko mało i to jest koncentrat więc rozrabiam ze sporą ilością wody.
Ja mam właśnie ten płyn do kąpieli z nivea 2w1 do ciała i włosków, żadnych alergii, skóra póki co ładna.
Nieukowa jeśli chodzi o J&J też mam próbki ale jeszcze nie próbowałam, położna mi mówiła że to jest jedyna marka która uczula praktycznie wszystkie dzieci jakie widziała.
Kąpiel to chyba najlepiej w zwykłym krochmalu jak są jakieś problemy ze skórą, ja jeszcze nie robiłam bo póki co jest ładna.
Freja haha uśmiałam się z tym kąpaniem kota w baby dream.
MANIEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam bujak Tinyy love, mała wczesniej lubiła w nim leżeć teraz juz nie,
Piorę w płatkach mydlanych lub białym jeleniu tylko...
mam monitor oddechu stacjonarny i tylko kasę wywalilam, bo pełno kabli, a mała i tak śpi z nami...teraz kupilabym ten przypinany do pieluszki...nianię elekt mam i super sprawa.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:34
-
My używamy dla Kingi szamponu babydream od 1 tyg życia. Ma dosyć sporo włosów na głowie. Nie są długie, nie plączą się, dobrze się spłukuje. Ja sama używam tego szamponu od 3 lat gdyż mam uczulenie na sls a jest to jeden z niewielu szamponów dla dzieci bez tego świństwa. Szczerze to nawet nie znam innego dla dzieci bez sls. Nie szukałam wnikliwie bo ten mi przypasował. Pewno jest tego więcej na rynku, ale który kosztuje 5zł? Moje włosy się nie plączą. To chyba kwestia włosa
Lecę karmić i fru na spacer. Miełgo dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:37
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgredka - dzięki, zabieram się za czytanie
Biedra - tak masz rację jeszcze przeciez wózek trzeba uprać ( po młodym nie wygląda za ciekawie) -ale to już jak ciepło będzie, no i łóżeczko tez trzeba umyć bo stało na strychu co prawda zafoliowane ale jednak
a jak małżowi gips zdejmą to wreszcie skończymy remonotowo meblowe sprawy - więc na pranie może nie być czasu
mam tylko nadzieję że ta jego ręka będzie sprawna bo póki co nie bardzo może tym kciukiem ruszyć (jak zmieniamy bandaż to sprawdza) a to prawa ręka
Co do J&J to przy pierwszym tak mi położna i pediatra powiedzały że "lubi uczulać" wiem że to było kopę lat temu, ale potem przy młodym znów usłyszałam to samo, więc na początek wybrałam co innego, a tak jak mówię - potem już stosowałam i nic się nie działo
jedni wolą to a inni tamto - tak jak moja opinia o bobini - nie wiem dalczego ale nie - choć nie mam żadnych racjonalnych powodów, moje zdanie i już
wogóle jeśli chodzi o kosmetyki to młodego niczym nie kremowaliślmy - tylko pupa - widomo
skórę miał super
obyło się bez pieluszkowych zapaleń, głównie używałam penatenu - uwazam że jest super z tą owczą lanoliną, tyle że gęste niemiłosiernie ale dobrze chroni, czasem sudocrem,
teraz kupiłam też mixe - zobaczymy jak się sprawdzi
aha - krem z rosmana do twarzy dla dzieci na mróz i wiatr jest super, sama go używam, wszystkei apteczne hypoalergiczne i specjalistyczne mnie piekły a ten nic -
4kg
, skurczow zero
Dostalam recepte na masc na brzuch i wzieli mi krew zeby sprawdzic wyniki watroby. Wzbudzilam ogolne politowanie poloznej i lekarki jak zobaczyly moj brzuch. Plakac mi sie chce. Wszystko mnie kuzwa boli i swedzi. Mam dosc.
Moze to byc cholestaza ciazowa ale wcale nie musi. Zreszta nei mam takich objawow bo mnie nie swedzi skora rak i stop. no i moze to prowadzic do porodu przedwczesnego...fajnie by bylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:42