X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka ma takie łóżeczko, ich cóerczka ma we wrzesniu 3 latka i teraz spi właśnie na tej wersji tapczanikowej... hmm...już sama nie wiem :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moja Blanka w łózeczku soala rok....pozniej kupilismy materac 160x80....po pol roku dokupilismy lozko i do tej pory spi. Ma taka dluga barierke ze nie wypadnie. Mysle ze tak do 10rz bedzie w nim spala.

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty to masz akcje... kciuki zaciskam zeby sie noga wykurowala do porodu.

Lara wspolczuje dziecku braku dziecinstwa a rodzicom gratuluje glupoty I bezmyslnosci.... jak to dziecko wkroczy w swiat??? Szkoda malego bo on nic nie winny....

U nas bylo strasznie goraco. W Niemczech tez.... dzieki temu co klime wymyslil:-) teraz burza ogromna....

Lece zamarynowac miesko na jutrzejszego grila :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a ja się zakochałam w tym :

http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html

dzięki że wstawiłaś te linki bo nawet bym nie wiedziała że takie zestawy są :) Idealnie mi pasuje na początek do sypialni a później jako tapczanik do pokoju dziecięcego :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- póki co nic nie kupuje więc jakby co to się zglosze :), my po zabiegu piesek odsypia długo dochodzi do siebie po narkozie ale cóż jest coraz starszy, wycielismy mu przy okazji dwie brodawki i kaszaka. Biedactwo cały połatany . Stracił też jednego zęba i musimy zmienić dietę bo za dużo mięsa je i ma złe wyniki nerek... Kurde wolę jak mi coś dolega niż jemu... Teraz tylko poczekac kilka dni aż dojdzie do siebie i będzie pies jak nowy po tuningu ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby stacjonarnie czas spedzilam, ale sie narobilam... 50 pierogow z soczewica curry zamrozone, posciel juz na wyrku ;)
    A okazja zacna, bo maz w koncu skrecil lozko! Pospie jak czlowiek! Jutro wniesie reszte mebli i bedziemy mieli wreszcie sypialnie z prawdziwego zdarzenia !

Jutro koniec 39, poczatek 40tc. Niech no chociaz czop odejdzie! Cokolwiek!

Ja mam bujaczek ktory pot sie do krzeselka rozklada dla starszaka. Ale baterie wyjete, nie lubie wibracji, a melodyjek mam sporo w niani elektro.

LaRa biedne dziecko, w szkole go inne dzieci zniszcza...

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, co jecie z grilla? Bo ja kolejny dzien jem szaszłyki z piersi i cukinia (monotonia)
    Moze macie jakies pomysły co jeszcze mozna, ale zeby nie zaszkodziło maluszkowi.

Aaa i mam sporo poziomek. Jecie? Czy lepiej nie ryzykować? W tym roku jak na złość mam niesamowity wysyp truskawek i poziomek :)

Nieukowa, tez to stwierdziliśmy, ze kiedys ktos mu kiedys zrobi krzywdę :/

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:40

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem Laro, bo ja zjalam.karkowke kielbe i kaszanke wczoraj i nic nie zaszkodzilo.. moja jest twardzielem, a i dzioblam dzis 3 truskawki i zyje..

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Mamuśki, co jecie z grilla? Bo ja kolejny dzien jem szaszłyki z piersi i cukinia (monotonia)
    Moze macie jakies pomysły co jeszcze mozna, ale zeby nie zaszkodziło maluszkowi.

Aaa i mam sporo poziomek. Jecie? Czy lepiej nie ryzykować? W tym roku jak na złość mam niesamowity wysyp truskawek i poziomek :)

Nieukowa, tez to stwierdziliśmy, ze kiedys ktos mu kiedys zrobi krzywdę :/

Dobranoc
    Truskawki bym odpusciła a poziomki ze dwie bym zjadła i zobaczyła co dziecię na to...ja jadłam i karkówkę i wszystko, ważne z jakimi przyprawami, ja marynowalam mięsko w lżejszych ziołach i tyle:-P i duuužo warzyw:-D

dzień dobry i miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:56

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja jadłam praktycznie wszystkie mięska tylko bez przypraw, z samą solą. A truskawek jak się najadłam to Zuzia była cała w krostkach i płakusiała mi prawie dwa dni...

Dzień dobry laseczki :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    Kiełbasa niekoniecznie ale karkówkę moze spróbuje :)
    No i te poziomki <3

Tak wgle to dzien dobry :) i miłego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziecko wyprawione z dziadkami na wakacje a my zaraz na zakupy potem ja odpoczywam a małż idzie robic porzadek w pomieszczeniu pozsypowym
    obiadek jakis na wynos :P

okno treba by umyc balkownowe :P wózeczke sie suszy na balkonie jupiii

tylko katar mi nie odpuszcza

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łozeczka my mielismy turystyczne i kupilismy normalne jak ZUza 3 lata skonczyła teraz mamy to samo wiec na 3 lata spokój a potem piętrowe :)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    Ja grilla nie jadam bo nie mam okazji, chyba że w domku na patelni grillowej to paróweczki i warzywka. Kingę po 6 truskawkach obsypało - z czym sie liczyłam. Podejrzewam, że poziomki mogą być równi silnie uczulające. Ale ze 2 to bym zjadła :D

mam też bujaczek - fotelik z wibracją. Na K nie robi wrażenia ale czasem uda mi się ją w nim uśpić. Kupiłam takie coś

https://www.youtube.com/watch?v=zcd2t0E0cgI

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorac. Leze jak nalesnik dzisiaj i nigdzie sie nie ruszam!

Mocno diete trzymacie mamuski? Ja poza ostroznym podejsciem do truskawek, mleka, krewetek i orzechow chyba nie bede zupelnie unikac innych rzeczy... Okaze sie po pierwszych tygodniach, to bylby dla mnie dramat zyc na gotowanym kurczaku i ryzu bez przypraw :)

Cos mnie w koncu podkluwac w brzuchu zaczyna okresowo. Moze jednak kiedys zaczne rodzic ;P
    40 tydzien, wiec chyba juz by sie przydalo...

MANIEK, Koniara lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ta dieta anty kolkowa to masakra dla mnie, ale przy takich bólach jak ma K to ja mogę żyć o suchym chlebie i wodzie :) Ja próbowałam wszystkich silnie uczulających rzeczy w niewielkich ilościach, włączając czekoladę, orzechy, mleko, miód i truskawki. Jak na razie unikac będę truskawek bo tylko to ją uczuliło. Myślę, ze należy spróbować wszystkiego bo nie wszystkie dzieci wszystko uczuli więc po co się katować. Wszystko a z umiarem. Unikam jedynie cebuli, porów i szczypioru żeby pokarm nie był gorzki.
    Nieukowa trzymam kciuki :) z nóżką już lepiej?

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noga podpuchnieta ale juz schodzi i ja tez kustykam troche zwawiej :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... liście kapusty potłuczone przyłóż

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taak liście kapusty są super i na opuchnięte nogi i na bolące piersi u karmiących :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dieta bez białka mleka krowiego, bez cielęciny, wołowiny, z ograniczeniem jajek, bez ryżu, bez pomidorów,bez soi, bez orzechów, bez truskawek......
    A tak poza tym to wszystko jem heheheh

Blondik lubi tę wiadomość

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ