X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka ma takie łóżeczko, ich cóerczka ma we wrzesniu 3 latka i teraz spi właśnie na tej wersji tapczanikowej... hmm...już sama nie wiem :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik moja Blanka w łózeczku soala rok....pozniej kupilismy materac 160x80....po pol roku dokupilismy lozko i do tej pory spi. Ma taka dluga barierke ze nie wypadnie. Mysle ze tak do 10rz bedzie w nim spala.

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty to masz akcje... kciuki zaciskam zeby sie noga wykurowala do porodu.

Lara wspolczuje dziecku braku dziecinstwa a rodzicom gratuluje glupoty I bezmyslnosci.... jak to dziecko wkroczy w swiat??? Szkoda malego bo on nic nie winny....

U nas bylo strasznie goraco. W Niemczech tez.... dzieki temu co klime wymyslil:-) teraz burza ogromna....

Lece zamarynowac miesko na jutrzejszego grila :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a ja się zakochałam w tym :

http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html

dzięki że wstawiłaś te linki bo nawet bym nie wiedziała że takie zestawy są :) Idealnie mi pasuje na początek do sypialni a później jako tapczanik do pokoju dziecięcego :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- póki co nic nie kupuje więc jakby co to się zglosze :), my po zabiegu piesek odsypia długo dochodzi do siebie po narkozie ale cóż jest coraz starszy, wycielismy mu przy okazji dwie brodawki i kaszaka. Biedactwo cały połatany . Stracił też jednego zęba i musimy zmienić dietę bo za dużo mięsa je i ma złe wyniki nerek... Kurde wolę jak mi coś dolega niż jemu... Teraz tylko poczekac kilka dni aż dojdzie do siebie i będzie pies jak nowy po tuningu ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby stacjonarnie czas spedzilam, ale sie narobilam... 50 pierogow z soczewica curry zamrozone, posciel juz na wyrku ;)
    A okazja zacna, bo maz w koncu skrecil lozko! Pospie jak czlowiek! Jutro wniesie reszte mebli i bedziemy mieli wreszcie sypialnie z prawdziwego zdarzenia !

Jutro koniec 39, poczatek 40tc. Niech no chociaz czop odejdzie! Cokolwiek!

Ja mam bujaczek ktory pot sie do krzeselka rozklada dla starszaka. Ale baterie wyjete, nie lubie wibracji, a melodyjek mam sporo w niani elektro.

LaRa biedne dziecko, w szkole go inne dzieci zniszcza...

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, co jecie z grilla? Bo ja kolejny dzien jem szaszłyki z piersi i cukinia (monotonia)
    Moze macie jakies pomysły co jeszcze mozna, ale zeby nie zaszkodziło maluszkowi.

Aaa i mam sporo poziomek. Jecie? Czy lepiej nie ryzykować? W tym roku jak na złość mam niesamowity wysyp truskawek i poziomek :)

Nieukowa, tez to stwierdziliśmy, ze kiedys ktos mu kiedys zrobi krzywdę :/

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:40

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem Laro, bo ja zjalam.karkowke kielbe i kaszanke wczoraj i nic nie zaszkodzilo.. moja jest twardzielem, a i dzioblam dzis 3 truskawki i zyje..

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Mamuśki, co jecie z grilla? Bo ja kolejny dzien jem szaszłyki z piersi i cukinia (monotonia)
    Moze macie jakies pomysły co jeszcze mozna, ale zeby nie zaszkodziło maluszkowi.

Aaa i mam sporo poziomek. Jecie? Czy lepiej nie ryzykować? W tym roku jak na złość mam niesamowity wysyp truskawek i poziomek :)

Nieukowa, tez to stwierdziliśmy, ze kiedys ktos mu kiedys zrobi krzywdę :/

Dobranoc
    Truskawki bym odpusciła a poziomki ze dwie bym zjadła i zobaczyła co dziecię na to...ja jadłam i karkówkę i wszystko, ważne z jakimi przyprawami, ja marynowalam mięsko w lżejszych ziołach i tyle:-P i duuužo warzyw:-D

dzień dobry i miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:56

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja jadłam praktycznie wszystkie mięska tylko bez przypraw, z samą solą. A truskawek jak się najadłam to Zuzia była cała w krostkach i płakusiała mi prawie dwa dni...

Dzień dobry laseczki :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    Kiełbasa niekoniecznie ale karkówkę moze spróbuje :)
    No i te poziomki <3

Tak wgle to dzien dobry :) i miłego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziecko wyprawione z dziadkami na wakacje a my zaraz na zakupy potem ja odpoczywam a małż idzie robic porzadek w pomieszczeniu pozsypowym
    obiadek jakis na wynos :P

okno treba by umyc balkownowe :P wózeczke sie suszy na balkonie jupiii

tylko katar mi nie odpuszcza

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łozeczka my mielismy turystyczne i kupilismy normalne jak ZUza 3 lata skonczyła teraz mamy to samo wiec na 3 lata spokój a potem piętrowe :)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    Ja grilla nie jadam bo nie mam okazji, chyba że w domku na patelni grillowej to paróweczki i warzywka. Kingę po 6 truskawkach obsypało - z czym sie liczyłam. Podejrzewam, że poziomki mogą być równi silnie uczulające. Ale ze 2 to bym zjadła :D

mam też bujaczek - fotelik z wibracją. Na K nie robi wrażenia ale czasem uda mi się ją w nim uśpić. Kupiłam takie coś

https://www.youtube.com/watch?v=zcd2t0E0cgI

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorac. Leze jak nalesnik dzisiaj i nigdzie sie nie ruszam!

Mocno diete trzymacie mamuski? Ja poza ostroznym podejsciem do truskawek, mleka, krewetek i orzechow chyba nie bede zupelnie unikac innych rzeczy... Okaze sie po pierwszych tygodniach, to bylby dla mnie dramat zyc na gotowanym kurczaku i ryzu bez przypraw :)

Cos mnie w koncu podkluwac w brzuchu zaczyna okresowo. Moze jednak kiedys zaczne rodzic ;P
    40 tydzien, wiec chyba juz by sie przydalo...

MANIEK, Koniara lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ta dieta anty kolkowa to masakra dla mnie, ale przy takich bólach jak ma K to ja mogę żyć o suchym chlebie i wodzie :) Ja próbowałam wszystkich silnie uczulających rzeczy w niewielkich ilościach, włączając czekoladę, orzechy, mleko, miód i truskawki. Jak na razie unikac będę truskawek bo tylko to ją uczuliło. Myślę, ze należy spróbować wszystkiego bo nie wszystkie dzieci wszystko uczuli więc po co się katować. Wszystko a z umiarem. Unikam jedynie cebuli, porów i szczypioru żeby pokarm nie był gorzki.
    Nieukowa trzymam kciuki :) z nóżką już lepiej?

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noga podpuchnieta ale juz schodzi i ja tez kustykam troche zwawiej :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... liście kapusty potłuczone przyłóż

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taak liście kapusty są super i na opuchnięte nogi i na bolące piersi u karmiących :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dieta bez białka mleka krowiego, bez cielęciny, wołowiny, z ograniczeniem jajek, bez ryżu, bez pomidorów,bez soi, bez orzechów, bez truskawek......
    A tak poza tym to wszystko jem heheheh

Blondik lubi tę wiadomość

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ