X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja wczoraj 3 truski zjaflam i nic, wiec sprobuje zjesc koktajl..

Ja nie jem wzdymajacych grochow, fasol, soczewicy kalafiora..

I zauwazylam ze jak pije kawe, a nie tylko inke, to mala.strasznie smierdzaco pierdzi (tak wydedukowalam, bo pierdzi na wyjazdach gdzid duzo kawy a zero inki a poza tym tak samo jem)

Nabylam se sukienke a la jeans i oversize, puscilam 3 zaklady bo dzis kumulacja, kupilismy malej kapelutek z daszkiem, ale na jej mala banke slabo znalezc, rampersik o opaske z kokardka, a mala w tym czasie byla na spacerze z tata (swoim) i spala caly czas, a teraz wietrze jej dupsko

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja chce mojego malucha na zewnatrz jak tak was czytam! A tu z tym bebnem nawet sie ruszyc teraz trudno i jeszcze ta nieszczesna noga...

Malenq a Kosia miala alergie na ryz i wolowine? To nie sa jakies uczulajace rzeczy podobno...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jem kalafiora, fasolki, kapusty, zjadłam dziś trzy truskawki.. Po 4h i dwóch kamieniach od zjedzenia ulewa, nie wiem czy to wiązać z alergia?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ulewanie chyba nie ma zwiazku z alergia..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ko hane dopiero teraz...

My juz po grilowaniu. Leze I ruszyc sie nie moge :-)

Ja jak Marcela karmilam to jadlam wszystko oprocz wlasnie truskawek I grochow, fasol, kalafiorow I brokolow. Mieso jadlam poeczone nie tylko gotowane.... a I z owocow morza zrezygnowalam... I to bylo dla mnie najciezsze...

Milego wieczorka :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - mała mając alergię na białka mleka krowiego również ma alergię na cielęcinę i wołowinę, jadłam i było to samo..
    po ryżu mam najgorzej, mała nie dość ze cała w pryszczach, to ULEWANIA (tak a propo ZGrEDKO ulewanie to także objaw alergii - nie takie zwykłe odbicie mleczka, tylko "chlustanie" albo mlekiem, albo wodą/przetrawionym mleczkiem)....
    niby tak, ale np. 2% populacji z naszej szerokości geograficznej ma alergię na JABŁKA....i tyle w temacie najmniej uczulających pokarmów..

jeżeli chodzi o soczewicę, ciecierzycę i fasolę - jadam i małej nic nie dolega....
    jadam brokuł i gołąbki też........

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej malenq dużo masz tych ograniczeń :( jesteś dzielna.
    No tak kalafiora, groszku, kapusty też nie jem. Brokuł tak. Nic smażonego ani pieczonego. Mięsko duszone lub gotowane. Minimum przypraw

Nieukowa już niebawem :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 8 miesiacu :-) ale to szybko zlecialo :-)

Spac nie moge bo jakis komar mnie pozryzl... kurcze gdybym wiedzilam to bym podlaczyla do komtaktu odkomarzacza.... teraz spac nie moge bo palec seedeczny mi spuchl I strasznie swedzi.... buuu jak nie kregoslup to takie cholerstwo teraz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 04:32

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry śpiochy :)

Jemy śniadanko, idziemy do kościoła i uderzamy znow ńa Rodos :)
    Dobrze ze dzis temperatury maja być nizsze bo wczoraj ledwo sie dało wytrzymać :(

Pyt odnośnie szczepionki, która dzieci dostają w pierwszej dobie życia: jak długo leczy sie te znamię, czy ma sie z tego coś sączyć?

Miłego dnia!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to może się goić nawet 3 tyg tak to pęknie i wyleje się ropka po czym zacznie schnac
    Ja tez uderzam dzis na RODOS
    Obiadek prawie gotowy wiec luz
    Pati gdzieś atki 8 miesiąca teraz juz z górki mnie 25 dni aaaa

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nieprzytomna.... matko. A musze dzis Marcela do kolejnych egzaminow przygotowac....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie znamie? I co saczyc? Nic takiego u mnie nie ma.

My byli wczoraj na miescie w klubie (nie bylam wczesniej w miescie rodzinnym) z moja kolezanka i bratankiem..
    Wkurzylam sie bo mnie zostawiali na dole przy stoliku jak chcieli palic i siedzialam jak ta pala, a powiem, ze nie czulam sie swobodnie, bo miasto moje jest dosyc specyficzne, w kazdym razie nie czulam sie komfortowo czekajac na nich. Humor mi sie popsul i juz nie umialam wykrzesac dobrej energii na parkiecie, ale chcialam, zeby moj z kolezanka jeszcze potancowal (dla jej dobrego humoru), a ten im bardziej byl pijanu tym bardziej chcial ze mna gadac i tym bardziej mnie wkurzal, bo nie wiedzialam o co mu chodzi..
    wreszcie po drugiej wyszlismy, po odwiezienii kolezanki na pare metrow przed domem zasnal w samochodzie, a jak on po pijaku zasnie to koniec, ale mowilam.do niego i stukalam go wiec udalo sie go wypchnac, jak wstawialam samochod do garazu ten poszedl oprzec sie o garaze stojace naprzeciw mojego. Wychodze z garazu, do ktorego zaladowalam samochod z dusza na ramieniu, bo jest masa rzeczy zawalony, a ten kleczy na czworakach...
    Mysle se "jak ja gnoja na czwarte pietro wprowadze", ale ozywil sie jak go podnioslam i jakos dalo rade..
    spalismu oddzielnie, a wlasnie musialam przerwac pisanie, bo malej sie mega kupa z pieluchy wylala brudzac.koldre, a ja nic nie czulam przez katar. Szybko ja z mama nad zlewem jakos umylysmy i teraz je, choc juz przerywalam, bo jej sie ulewalo i to mocno (sie zastanawiam teraz pod katem alergii).

Milego dnia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspolczuje, u nas komary w tym roku malo aktywne, bo rok temu tez drapalam sie zamiast spac :(

U mnie nihil novi, czasem cos zakluje, ale chyba tylko po to zeby mnie zdemotywowac 
    Dzis z mezem jedziemy do Ikei, potem ja uprawiam relaks ogrodowy a on cos dlubie w elektronice.
    Aha: wczoraj latalam z kosiarka bo noga pezestala bolec, maz sie smial ze tak nikogo nie wypedze i mial racje ;)
    Jeszcze sie Dronka okaze se faktycznie przede mnie wyskoczysz :D

Pati Belgia, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :)

Zgredka współczuję sytuacji... Mój też wcześniej miał takie akcje, na szczęście teraz bardzo się pilnuje. Wczoraj też byliśmy na imprezie i lekko podchmielony był ale trzymał się rześko i jak tylko powiedziałam że już jestem zmęczona to grzecznie się zebrał i pojechaliśmy do domku. Jeszcze mi pomagał schodzić po schodach bo mi się w głowie kręciło. Nie wyobrażam sobie żebym musiała jeszcze się z pijanym chłopem użerać :/ Zrobiłabym mu awanturę chyba ;)

U nas też gorąco a mi się dzisiaj chce barszczyku z uszkami... Jejkusiu jak bardzo mi się chce!!!! Chyba sobie ukleję tych uszków :)

Nieukowa Ty to masz chyba motorek w pupie :P Latasz i latasz i usiedzieć w miejscu nie możesz :) To chyba dość niespotykane pod koniec ciąży :D

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde pijany facet, zdarzyło mi się to kilka razy w życiu ale nie cierpię takich sytuacji, mój zawsze tak głupio gada ( po tym poznaję że ma dość) kiedyś kłóciłam się z nim godzinę o to że jak chce iść u moich rodziców siku to musi się ubrać bo nago raczej nie wypada (mój mąż sypia nago bo tak mu wygodniej :P )... a ten wściekły położył się w poprzek łózka i na pytanie na co czeka zamiast ubrać majtki i iść to powiedział ze czeka aż jego wredna żona zmądrzeje- i domyśl się człowieku o co mu chodziło- oczywiście nic nie pamiętał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 09:27

Anuśka, Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia wspolczuje wczorajszego wypadu... zamiast sie zrelaksowac to jeszcze bardziej sie chyba zestresowalas....

Nieukowa dobrze, ze noga juz nie boli. Teraz smialo mozesz rodzic :-)

U nas tez piekna pogoda wiec skoczymy na chwile do mojej mamy a potem spowrotem do domu I na ogrodek :-) trzeba korzystac poki mozna I poki tak nie parzy jak w piatek :-)

Milego dzionka kobietki :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest juz dobrze, zabralam mu koldre, wiec sie zemscilam :)

Nie wyjasnil mi tylko (jak zwykle) co mial na mysli, jak do mnie gadal w nocy...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- bo pewnie sam nie wie o co mu chodziło :P

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! W trakcie mszy (a właściwie pod koniec) A zrobiła taka mega kupe ze mamy za sobą pierwsze publiczne przewijanie w parku obok kościoła :)
    O której wychodzicie z maluszkami w taki upał?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ