Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja wczoraj 3 truski zjaflam i nic, wiec sprobuje zjesc koktajl..

Ja nie jem wzdymajacych grochow, fasol, soczewicy kalafiora..

I zauwazylam ze jak pije kawe, a nie tylko inke, to mala.strasznie smierdzaco pierdzi (tak wydedukowalam, bo pierdzi na wyjazdach gdzid duzo kawy a zero inki a poza tym tak samo jem)

Nabylam se sukienke a la jeans i oversize, puscilam 3 zaklady bo dzis kumulacja, kupilismy malej kapelutek z daszkiem, ale na jej mala banke slabo znalezc, rampersik o opaske z kokardka, a mala w tym czasie byla na spacerze z tata (swoim) i spala caly czas, a teraz wietrze jej dupsko

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja chce mojego malucha na zewnatrz jak tak was czytam! A tu z tym bebnem nawet sie ruszyc teraz trudno i jeszcze ta nieszczesna noga...

Malenq a Kosia miala alergie na ryz i wolowine? To nie sa jakies uczulajace rzeczy podobno...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jem kalafiora, fasolki, kapusty, zjadłam dziś trzy truskawki.. Po 4h i dwóch kamieniach od zjedzenia ulewa, nie wiem czy to wiązać z alergia?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ulewanie chyba nie ma zwiazku z alergia..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ko hane dopiero teraz...

My juz po grilowaniu. Leze I ruszyc sie nie moge :-)

Ja jak Marcela karmilam to jadlam wszystko oprocz wlasnie truskawek I grochow, fasol, kalafiorow I brokolow. Mieso jadlam poeczone nie tylko gotowane.... a I z owocow morza zrezygnowalam... I to bylo dla mnie najciezsze...

Milego wieczorka :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - mała mając alergię na białka mleka krowiego również ma alergię na cielęcinę i wołowinę, jadłam i było to samo..
    po ryżu mam najgorzej, mała nie dość ze cała w pryszczach, to ULEWANIA (tak a propo ZGrEDKO ulewanie to także objaw alergii - nie takie zwykłe odbicie mleczka, tylko "chlustanie" albo mlekiem, albo wodą/przetrawionym mleczkiem)....
    niby tak, ale np. 2% populacji z naszej szerokości geograficznej ma alergię na JABŁKA....i tyle w temacie najmniej uczulających pokarmów..

jeżeli chodzi o soczewicę, ciecierzycę i fasolę - jadam i małej nic nie dolega....
    jadam brokuł i gołąbki też........

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej malenq dużo masz tych ograniczeń :( jesteś dzielna.
    No tak kalafiora, groszku, kapusty też nie jem. Brokuł tak. Nic smażonego ani pieczonego. Mięsko duszone lub gotowane. Minimum przypraw

Nieukowa już niebawem :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 8 miesiacu :-) ale to szybko zlecialo :-)

Spac nie moge bo jakis komar mnie pozryzl... kurcze gdybym wiedzilam to bym podlaczyla do komtaktu odkomarzacza.... teraz spac nie moge bo palec seedeczny mi spuchl I strasznie swedzi.... buuu jak nie kregoslup to takie cholerstwo teraz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 04:32

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry śpiochy :)

Jemy śniadanko, idziemy do kościoła i uderzamy znow ńa Rodos :)
    Dobrze ze dzis temperatury maja być nizsze bo wczoraj ledwo sie dało wytrzymać :(

Pyt odnośnie szczepionki, która dzieci dostają w pierwszej dobie życia: jak długo leczy sie te znamię, czy ma sie z tego coś sączyć?

Miłego dnia!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to może się goić nawet 3 tyg tak to pęknie i wyleje się ropka po czym zacznie schnac
    Ja tez uderzam dzis na RODOS
    Obiadek prawie gotowy wiec luz
    Pati gdzieś atki 8 miesiąca teraz juz z górki mnie 25 dni aaaa

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nieprzytomna.... matko. A musze dzis Marcela do kolejnych egzaminow przygotowac....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie znamie? I co saczyc? Nic takiego u mnie nie ma.

My byli wczoraj na miescie w klubie (nie bylam wczesniej w miescie rodzinnym) z moja kolezanka i bratankiem..
    Wkurzylam sie bo mnie zostawiali na dole przy stoliku jak chcieli palic i siedzialam jak ta pala, a powiem, ze nie czulam sie swobodnie, bo miasto moje jest dosyc specyficzne, w kazdym razie nie czulam sie komfortowo czekajac na nich. Humor mi sie popsul i juz nie umialam wykrzesac dobrej energii na parkiecie, ale chcialam, zeby moj z kolezanka jeszcze potancowal (dla jej dobrego humoru), a ten im bardziej byl pijanu tym bardziej chcial ze mna gadac i tym bardziej mnie wkurzal, bo nie wiedzialam o co mu chodzi..
    wreszcie po drugiej wyszlismy, po odwiezienii kolezanki na pare metrow przed domem zasnal w samochodzie, a jak on po pijaku zasnie to koniec, ale mowilam.do niego i stukalam go wiec udalo sie go wypchnac, jak wstawialam samochod do garazu ten poszedl oprzec sie o garaze stojace naprzeciw mojego. Wychodze z garazu, do ktorego zaladowalam samochod z dusza na ramieniu, bo jest masa rzeczy zawalony, a ten kleczy na czworakach...
    Mysle se "jak ja gnoja na czwarte pietro wprowadze", ale ozywil sie jak go podnioslam i jakos dalo rade..
    spalismu oddzielnie, a wlasnie musialam przerwac pisanie, bo malej sie mega kupa z pieluchy wylala brudzac.koldre, a ja nic nie czulam przez katar. Szybko ja z mama nad zlewem jakos umylysmy i teraz je, choc juz przerywalam, bo jej sie ulewalo i to mocno (sie zastanawiam teraz pod katem alergii).

Milego dnia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspolczuje, u nas komary w tym roku malo aktywne, bo rok temu tez drapalam sie zamiast spac :(

U mnie nihil novi, czasem cos zakluje, ale chyba tylko po to zeby mnie zdemotywowac 
    Dzis z mezem jedziemy do Ikei, potem ja uprawiam relaks ogrodowy a on cos dlubie w elektronice.
    Aha: wczoraj latalam z kosiarka bo noga pezestala bolec, maz sie smial ze tak nikogo nie wypedze i mial racje ;)
    Jeszcze sie Dronka okaze se faktycznie przede mnie wyskoczysz :D

Pati Belgia, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :)

Zgredka współczuję sytuacji... Mój też wcześniej miał takie akcje, na szczęście teraz bardzo się pilnuje. Wczoraj też byliśmy na imprezie i lekko podchmielony był ale trzymał się rześko i jak tylko powiedziałam że już jestem zmęczona to grzecznie się zebrał i pojechaliśmy do domku. Jeszcze mi pomagał schodzić po schodach bo mi się w głowie kręciło. Nie wyobrażam sobie żebym musiała jeszcze się z pijanym chłopem użerać :/ Zrobiłabym mu awanturę chyba ;)

U nas też gorąco a mi się dzisiaj chce barszczyku z uszkami... Jejkusiu jak bardzo mi się chce!!!! Chyba sobie ukleję tych uszków :)

Nieukowa Ty to masz chyba motorek w pupie :P Latasz i latasz i usiedzieć w miejscu nie możesz :) To chyba dość niespotykane pod koniec ciąży :D

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde pijany facet, zdarzyło mi się to kilka razy w życiu ale nie cierpię takich sytuacji, mój zawsze tak głupio gada ( po tym poznaję że ma dość) kiedyś kłóciłam się z nim godzinę o to że jak chce iść u moich rodziców siku to musi się ubrać bo nago raczej nie wypada (mój mąż sypia nago bo tak mu wygodniej :P )... a ten wściekły położył się w poprzek łózka i na pytanie na co czeka zamiast ubrać majtki i iść to powiedział ze czeka aż jego wredna żona zmądrzeje- i domyśl się człowieku o co mu chodziło- oczywiście nic nie pamiętał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 09:27

Anuśka, Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia wspolczuje wczorajszego wypadu... zamiast sie zrelaksowac to jeszcze bardziej sie chyba zestresowalas....

Nieukowa dobrze, ze noga juz nie boli. Teraz smialo mozesz rodzic :-)

U nas tez piekna pogoda wiec skoczymy na chwile do mojej mamy a potem spowrotem do domu I na ogrodek :-) trzeba korzystac poki mozna I poki tak nie parzy jak w piatek :-)

Milego dzionka kobietki :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest juz dobrze, zabralam mu koldre, wiec sie zemscilam :)

Nie wyjasnil mi tylko (jak zwykle) co mial na mysli, jak do mnie gadal w nocy...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- bo pewnie sam nie wie o co mu chodziło :P

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! W trakcie mszy (a właściwie pod koniec) A zrobiła taka mega kupe ze mamy za sobą pierwsze publiczne przewijanie w parku obok kościoła :)
    O której wychodzicie z maluszkami w taki upał?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ