Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Domi dzisiaj w miare dal pospac ale poszedl dopiero o 22 spac bo tak do domu wrocilismy. Teraz znowu spi i to w kolysce
BESZKO - ja czytam twoje posty.
Wlasciwie to czytam wszystkie posty a przynajmniej mniej wiecej rzucam okiem tyle z enie na wszystko odpowiadam,
Przez dwa dni mialam jakis kryzys chyba laktacyjny ale chyba za malo poprostu pilam. Wczoraj wypilam 1,5l wody na raz i dzisiaj rano juz pelno mleczka.Moze przez upaly trzeba jeszcze wiecej pic?
Wczoraj pierwszy raz od porodu obejzelismy FILM (Gra o tron-jeden odcinek)
Jutro jade do domu do Polski na 2 tygodnie -
Co do nauki dzwiekow to Domi bardzo chetnie wykszkuje EEEEE
, ewentualnie AAA
A tak serio to zwieksz amu sie repertuar dzwiekowno i zaczal pakowac raczki do buzi chociaz jeszcze troche neizdarnie i raczej slabo to kontroluje ale jak juz mu sie do dzioba trafic uda to sobie ciumka (ale smoka nadal nie opanowal).
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ech chyba torebka stawowa nietknieta. Moczr sie w zimnej wodzie (w taka pogode sama radosc) i tylko troche spuchlo. Jest szansa ze za 2 dni bede bez bolu chodzic o ile nie przeforsuje nogi...
Cholera a chcialam dzis trawnik skosicbuu.
To teraz nie chce rodzic jeszcze kilka dni, bo nie wiem jak bym parla oparta na jednej nodze
Kotka gadalam z kumpela dokladnie 2mc maluszka i mowi, ze po prostu odhacza w glowie liste najbardziej prawdopodobnych przyczyn i zwykle okazuje sie albo przemeczenie albo chec przytulenia -
Ania od 9 na spacerze z babcia a ja przemylam okna, i posprżtalam całe mieszkanie, i nawet pranie włączyłam i zupkę gotuje
No i ze (.) nabrzmiałe to szybciutkomdo ściąganie uskuteczniam
Dziewczyny, uważajcie jak wychowujecie dzieci! Bo ja jestem nadal pod wielkim wrażeniem chłopca (z dalszej rodziny) i nie tylko ja!
Oczywiście wczorajszy dzien spędziliśmy na ogródku a ze dzien wcześniej zostałam poproszona o opiekę na corka kuzynki i właśnie tym chłopcem to bez problemu sie zgodziłam
Ale to co przeżyłam to masakra! Zacznę od tego ze chodzi do drugiej klasy, lat 9. Bal sie wejść na ogrodek bo psy szczekają (a co kuzwa miauczec miały?) dobra, boi sie psów, ok kumam ale zobalczyl patyk (tak my sadziliśmy, no bo co innego mogl widzieć?) i w ryk bo... wąż, nosz kuzwa! 6 letnia dziewczynka mowi mu ze w Polsce nie ma węży a ten dalej swoje... Komar lata be, muchy tez sie boi, grill za bardzo grzeje, a na dodatek boi sie iść sam kawałek do szkoły bo pan ktory idzie po drugiej stronie ulicy..... moze go porwać! Kuzwa! I to wszystko to wychowanie babci i mamy - ja juz tego więcej nie skomentuje
Ale co najlepsze pózniej tak sie z pieskami bawił, ze te chciały odpocząć a on je pobudzał do zabawy, a wracając szukał węża i sie okazało że tym wężem był .... ślimak
Wiec, ku przestrodze! I na dodatek jest strasznym kapusiem ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:25
-
Kurcze, post pisałam od 11 z przerwa na karmienie, przewijanie znow karmienie i w końcu padło na bujaczek
Dzięki Bogu za ten wynalazek
Ńieukowa, współczujeśrednio raz w roku mam skręcony staw skokowy - nic fajnego
w zeszłym roku półtora miesiąca o kulach chodziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:18
-
jejku Lara to gdzie oni tego chłopca trzymają ...w piwnicy???? że tak wszystkim straszą...to wrażeń miałaś dużo.
Dziewczyny mam głupie pytanie: kiedy przed porodem trzeba się ogolić w sensie jak znaleźć ten właściwy moment, bo tak się zaczęłam zastanawiać że nie chce w żeby mnie Pani pielęgniarka obsługiwała wolałabym sama w domu ew przy pomocy męża ale nie wiem czy mogę poczekać na odejście wód ( a jak nie odejdą? tylko zaczną się skurcze to chyba już nie dam rady??)Maniek
-
Maniek, babcia ma chyba specyficzne podejście do wychowania wnuków
Dla niej każdy pies jest agresywny
A każdy mężczyzna to porywacz! Stwierdziliśmy w domu ze to jakaś dziwaczna ekipa ;(
Musialybyscie ten krzyk widzieć i słyszeć, i ucieczkę przedemna. Gdybym gnojka nie wzięła na ręce (dobrze ze sie brzuch zagonił-chyba) to by w życiu na moj ogrodek nie wszedł
Przykre to cholera
Hmmm kiedy sie golić? Codziennienie znasz dnia ani godz (no chyba źe planowane cc)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:19
-
no babcia jakaś bojąca się wszystkiego chyba ale to skrajnie. Robi tylko dziecku krzywdę
jak to codziennie??? jezu chyba nie, bo na "zero" to ja normalnie się nie gole a teraz wiem że muszę....jasna dupa nie wiem jak się z tym zorganizowaćnie nie mam cc zaplanowanej i mam nadzieję że do tego nie dojdzie bo chcę sn
moja gin kazała mi się już powoli spakować żeby torba była gotowa...jakoś nie mam głowy na razie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:26
Maniek
-
Maniek: ja sie ogolilam w dzien porodu, zawislam nad wanna i sluz, ale tylko golilam okolice ktore mogly byc naciete, reszta mialam gdzies..
Kotka: ja tez nie rozpoznaje, ale moja placze ogolnie na niewiadomo co, a kolek nie ma..
Nieukowa: biedulko, siedz w domu w cieniu i sie nie ruszaj..
Ja wczoraj na grila skoczylam z mala, jej matka i siostry stale ja nosily, wiec miaam spokoj
Dzis spacer nad zalewem wsrod placzu, bo jej sie nie podobalo jezdzenie w siedzonku, ja zaraz jade z mama do szpitala i pare rzeczy zalatwic z mama, a chlop zostanie z malaMANIEK lubi tę wiadomość
-
Uff. Noga juz prawie nie boli. Maz zazyczyl sobie pierogi i pranie poscieli i kolder, wiec mam co robic. Poza tym odmozdzam sie najglupsza gra jaka znalazlam w sieci: hodowla krow mutantow
Pozdrawiam mamuski i ide lepic
PsotkaKotka, zgredka lubią tę wiadomość
-
bujaczki z wibracjami.... może sobie taki kupię, a są rozmiary dla dużych bab?
kupiłam sobie dziś w Netto leginsy ciążowe szkoda ze były tylko granatowe bo chciałam czarne, ale przynajmniej nie jest tak gorąco jak w długich spodniach, muszę jeszcze kupić sobie coś krótkiego, ale póki co nic fajnego nie mogę znaleźć
a mój biedny piesio dziś ma zabieg na ząbki, a do tego jego urodziny dziś są, ale mu prezent zrobiliśmy .. szkoda ze nie było innego bliskiego terminu... biedny
a moja Zuza dziś szaleje jak nie wiem cochyba jej pasują upały
-
Bry macham po aktywnym dniu
szef,zus,pepco,tesco,rossman, aptek min zamówilam szczepionke dla Lili
potem targ i kupiłam na obiadek fasolke szparagową
teraz odpoczywam mała spakowana i gotowa do wyjazdu
byłam tez zwiedzic porodówke i na USG przepływy ok, łożysko I/II stopien, za to pomairy jakies dziwne bo pokazały 33/34 tydzien ale gin mówił ze teraz ciezko ja złapać waży 2550grammzoe olbrzymem nie bedzie ważne ze zdrowa
Blondik, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Nieukowa to to masz wypadki, jak nie cesarka zafundowana przez kota to noga...mam nadzieje, ze bol szybko minie
jestem mega śpiąca...pospalam trochę, popijam mała kawkę, ale ledwo co widze na oczy...
ogladam sobie łózeczka do pokoju dziecięcego...chciałabym takie 2w1, z regulacją dla noworodka i takie które potem zamienia się w tapczanik np. takie
http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html
lub takie
http://allegro.pl/lozeczko-klups-140x70-z-szuflada-zyrafka-i5183200970.html
sama nie wiem, osttanio mam problemy z podejmowaniem decyzji, hehe
a czemu bujaczki z wibracja są be? uzywane od czasu do czasu wibracje chyba nic złego nie zrobiąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 16:42
-
Arienka:
wstrzymaj sie z kupnem, najwyzej odkupisz ode mnie bo moja ma w dupsku bujaczek, a jak Ty urodzisz to wyrosnie
mam ingenuity słonik (możesz looknac na stronie smyka)
sa wibracje noralnie i niby imitujace bicie serca, do tego melodyjki i szumy natury..
blondik: tez taki chcialam, ale mój mnie przekonał, że po prostu sie kupi potem, bo ilez lat mozna miec lozeczko.. a w malym to ze dwa lata pospi jak nic (no moja nie, bo nadal spi ze mna)
u mnie tez szpital, cmentarz, rossman, pepco i mila niby to nic skorom nie ciężarna, ale dziecko zostało z tata w domu, który nie odbierał tel, więc babcia nie miała już nerwów na jechanie na myjnie...
za to kupiłam malej bodziak ze znakiem supermena, mojemu dwa tshirty, sobie karpety portki luzne i stanik sportowy