X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Domi dzisiaj w miare dal pospac ale poszedl dopiero o 22 spac bo tak do domu wrocilismy. Teraz znowu spi i to w kolysce :P

BESZKO - ja czytam twoje posty.
    Wlasciwie to czytam wszystkie posty a przynajmniej mniej wiecej rzucam okiem tyle z enie na wszystko odpowiadam,

Przez dwa dni mialam jakis kryzys chyba laktacyjny ale chyba za malo poprostu pilam. Wczoraj wypilam 1,5l wody na raz i dzisiaj rano juz pelno mleczka.Moze przez upaly trzeba jeszcze wiecej pic?

Wczoraj pierwszy raz od porodu obejzelismy FILM (Gra o tron-jeden odcinek) :)

Jutro jade do domu do Polski na 2 tygodnie :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa bidulo no to teraz poleżakujesz i odpoczniesz. Co za ludziska masakra. Obyś jak najszybciej doszła do siebie.

Kota to będziesz miała trochę wakacji:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nauki dzwiekow to Domi bardzo chetnie wykszkuje EEEEE ;), ewentualnie AAA ;)
    A tak serio to zwieksz amu sie repertuar dzwiekow :D no i zaczal pakowac raczki do buzi chociaz jeszcze troche neizdarnie i raczej slabo to kontroluje ale jak juz mu sie do dzioba trafic uda to sobie ciumka (ale smoka nadal nie opanowal).

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, NIEUKOWA - wspolczuje! Dlugo sie takie cos goi?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, a odrozniacie rodzaje placzu dziecka? W mojej ksiazce stoi, ze rodzice mniej wiecej w 2miesiacu juz odrozniaja co jaki placz oznacza. No ja niestety chyba nie jestem zbyt uwazna matka bo dla mnei to za kazdym razem zgaduj zgadula.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech chyba torebka stawowa nietknieta. Moczr sie w zimnej wodzie (w taka pogode sama radosc) i tylko troche spuchlo. Jest szansa ze za 2 dni bede bez bolu chodzic o ile nie przeforsuje nogi...
    Cholera a chcialam dzis trawnik skosic :( buu.

To teraz nie chce rodzic jeszcze kilka dni, bo nie wiem jak bym parla oparta na jednej nodze :/

Kotka gadalam z kumpela dokladnie 2mc maluszka i mowi, ze po prostu odhacza w glowie liste najbardziej prawdopodobnych przyczyn i zwykle okazuje sie albo przemeczenie albo chec przytulenia :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania od 9 na spacerze z babcia a ja przemylam okna, i posprżtalam całe mieszkanie, i nawet pranie włączyłam i zupkę gotuje
    No i ze (.) nabrzmiałe to szybciutkomdo ściąganie uskuteczniam :)

Dziewczyny, uważajcie jak wychowujecie dzieci! Bo ja jestem nadal pod wielkim wrażeniem chłopca (z dalszej rodziny) i nie tylko ja!
    Oczywiście wczorajszy dzien spędziliśmy na ogródku a ze dzien wcześniej zostałam poproszona o opiekę na corka kuzynki i właśnie tym chłopcem to bez problemu sie zgodziłam
    Ale to co przeżyłam to masakra! Zacznę od tego ze chodzi do drugiej klasy, lat 9. Bal sie wejść na ogrodek bo psy szczekają (a co kuzwa miauczec miały?) dobra, boi sie psów, ok kumam ale zobalczyl patyk (tak my sadziliśmy, no bo co innego mogl widzieć?) i w ryk bo... wąż, nosz kuzwa! 6 letnia dziewczynka mowi mu ze w Polsce nie ma węży a ten dalej swoje... Komar lata be, muchy tez sie boi, grill za bardzo grzeje, a na dodatek boi sie iść sam kawałek do szkoły bo pan ktory idzie po drugiej stronie ulicy..... moze go porwać! Kuzwa! I to wszystko to wychowanie babci i mamy - ja juz tego więcej nie skomentuje
    Ale co najlepsze pózniej tak sie z pieskami bawił, ze te chciały odpocząć a on je pobudzał do zabawy, a wracając szukał węża i sie okazało że tym wężem był .... ślimak

Wiec, ku przestrodze! I na dodatek jest strasznym kapusiem ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:25

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, post pisałam od 11 z przerwa na karmienie, przewijanie znow karmienie i w końcu padło na bujaczek :)
    Dzięki Bogu za ten wynalazek :)

Ńieukowa, współczuje :( średnio raz w roku mam skręcony staw skokowy - nic fajnego :( w zeszłym roku półtora miesiąca o kulach chodziłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:18

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Lara to gdzie oni tego chłopca trzymają ...w piwnicy???? że tak wszystkim straszą...to wrażeń miałaś dużo.

Dziewczyny mam głupie pytanie: kiedy przed porodem trzeba się ogolić w sensie jak znaleźć ten właściwy moment, bo tak się zaczęłam zastanawiać że nie chce w żeby mnie Pani pielęgniarka obsługiwała wolałabym sama w domu ew przy pomocy męża ale nie wiem czy mogę poczekać na odejście wód ( a jak nie odejdą? tylko zaczną się skurcze to chyba już nie dam rady??)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, babcia ma chyba specyficzne podejście do wychowania wnuków
    Dla niej każdy pies jest agresywny
    A każdy mężczyzna to porywacz! Stwierdziliśmy w domu ze to jakaś dziwaczna ekipa ;(
    Musialybyscie ten krzyk widzieć i słyszeć, i ucieczkę przedemna. Gdybym gnojka nie wzięła na ręce (dobrze ze sie brzuch zagonił-chyba) to by w życiu na moj ogrodek nie wszedł :(
    Przykre to cholera

Hmmm kiedy sie golić? Codziennie :) nie znasz dnia ani godz (no chyba źe planowane cc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:19

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no babcia jakaś bojąca się wszystkiego chyba ale to skrajnie. Robi tylko dziecku krzywdę:(

jak to codziennie??? jezu chyba nie, bo na "zero" to ja normalnie się nie gole a teraz wiem że muszę....jasna dupa nie wiem jak się z tym zorganizować:( nie nie mam cc zaplanowanej i mam nadzieję że do tego nie dojdzie bo chcę sn

moja gin kazała mi się już powoli spakować żeby torba była gotowa...jakoś nie mam głowy na razie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:26

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: ja sie ogolilam w dzien porodu, zawislam nad wanna i sluz, ale tylko golilam okolice ktore mogly byc naciete, reszta mialam gdzies..

Kotka: ja tez nie rozpoznaje, ale moja placze ogolnie na niewiadomo co, a kolek nie ma..

Nieukowa: biedulko :(, siedz w domu w cieniu i sie nie ruszaj..

Ja wczoraj na grila skoczylam z mala, jej matka i siostry stale ja nosily, wiec miaam spokoj :)

Dzis spacer nad zalewem wsrod placzu, bo jej sie nie podobalo jezdzenie w siedzonku, ja zaraz jade z mama do szpitala i pare rzeczy zalatwic z mama, a chlop zostanie z mala

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zgredka - też chyba tak zrobie:)

Zdrowia dla taty i cierpliwości dla mamy:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a ten bujaczek to sam buja czy co w nim takeigo super?
    moj Domis dzisiaj jakis spokojny. Moze dlatego ze rozpoczal nowy tydzien :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek bujam ja :) ale sa tez wibracje (ktos tu kiedyś pisał ze sa be, ale na moja A jedynie to działa aby pospala w domu :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Noga juz prawie nie boli. Maz zazyczyl sobie pierogi i pranie poscieli i kolder, wiec mam co robic. Poza tym odmozdzam sie najglupsza gra jaka znalazlam w sieci: hodowla krow mutantow :)

Pozdrawiam mamuski i ide lepic :)

PsotkaKotka, zgredka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bujaczki z wibracjami.... może sobie taki kupię, a są rozmiary dla dużych bab? :P

kupiłam sobie dziś w Netto leginsy ciążowe szkoda ze były tylko granatowe bo chciałam czarne, ale przynajmniej nie jest tak gorąco jak w długich spodniach, muszę jeszcze kupić sobie coś krótkiego, ale póki co nic fajnego nie mogę znaleźć

a mój biedny piesio dziś ma zabieg na ząbki, a do tego jego urodziny dziś są, ale mu prezent zrobiliśmy .. szkoda ze nie było innego bliskiego terminu... biedny

a moja Zuza dziś szaleje jak nie wiem co :P chyba jej pasują upały :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry macham po aktywnym dniu :)
    szef,zus,pepco,tesco,rossman, aptek min zamówilam szczepionke dla Lili
    potem targ i kupiłam na obiadek fasolke szparagową :)

teraz odpoczywam mała spakowana i gotowa do wyjazdu

byłam tez zwiedzic porodówke i na USG przepływy ok, łożysko I/II stopien, za to pomairy jakies dziwne bo pokazały 33/34 tydzien ale gin mówił ze teraz ciezko ja złapać waży 2550gram :) mzoe olbrzymem nie bedzie ważne ze zdrowa :)

Blondik, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to to masz wypadki, jak nie cesarka zafundowana przez kota to noga...mam nadzieje, ze bol szybko minie

jestem mega śpiąca...pospalam trochę, popijam mała kawkę, ale ledwo co widze na oczy...

ogladam sobie łózeczka do pokoju dziecięcego...chciałabym takie 2w1, z regulacją dla noworodka i takie które potem zamienia się w tapczanik np. takie

http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html

lub takie
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-140x70-z-szuflada-zyrafka-i5183200970.html
    sama nie wiem, osttanio mam problemy z podejmowaniem decyzji, hehe

a czemu bujaczki z wibracja są be? uzywane od czasu do czasu wibracje chyba nic złego nie zrobią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 16:42

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka:
    wstrzymaj sie z kupnem, najwyzej odkupisz ode mnie bo moja ma w dupsku bujaczek, a jak Ty urodzisz to wyrosnie
    mam ingenuity słonik (możesz looknac na stronie smyka)
    sa wibracje noralnie i niby imitujace bicie serca, do tego melodyjki i szumy natury..

blondik: tez taki chcialam, ale mój mnie przekonał, że po prostu sie kupi potem, bo ilez lat mozna miec lozeczko.. a w malym to ze dwa lata pospi jak nic (no moja nie, bo nadal spi ze mna)

u mnie tez szpital, cmentarz, rossman, pepco i mila niby to nic skorom nie ciężarna, ale dziecko zostało z tata w domu, który nie odbierał tel, więc babcia nie miała już nerwów na jechanie na myjnie...

za to kupiłam malej bodziak ze znakiem supermena, mojemu dwa tshirty, sobie karpety portki luzne i stanik sportowy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ