Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane..
u nas oczywiscie pod górkę..
W nocy masakra.. godzinny atak kaszlu Tymka i katar u Patryka, który uniemożliwiał mu oddychanie, więc odkurzacz w ruch.. nie spałam zbytnio..
A z przedszkola Tymek przyszedł z bólem ucha i gardła, wi ec udało mi się umówic wizyte i mąż pojechał.. na szczęście uszy lekko różowe tylko, więc tylko nurofen, a gardło czyste, ale pro forma tantum verde...
a i tymek popsuł okulary za 550 zł((((((((( nie wiem cczy da sie naprawić..
w niedzielę robimy urodziny Tymcia, a tu wszystko się sypie..
Freja, oj nie zazdroszczę takiej "przypominajki", juz niedługo przyjdzie Twoja kolej
Maniek, dziękuję dobra duszyczko za pamięć
Pati, śliczny pokoik
Biedra, skoro wszystko zrobilaś, to skąd łzy? cieszyć się trzeba
c.d.n. ssawka skończyła jescMANIEK lubi tę wiadomość
-
Pati cudny pokoik u mnie tak samo ZUza i Lilka bedą główkami do siebie dokładnie taki sam układ łóżka i łożeczka mamam
Kołyska pieknai wózek też fajowy
ja juz nie moge sie tej mojej kruszynki doczekac rodząsie po kolei dzieci znajomych a ja dalej sie kulam z twardniejącym brzuchem
wczoraj koleżanka z SR była u gina i ten a nic sie nie dzieje jeden cisny palec i co o 3 była na IP a 10:50 tuliła Pole -
Śliczny pokoik
Pati co to za dziwo ta kołyska? Nie mogę powiększyć zdjęcia a ciekawy ma kształt...
Dziewczyny możecie mi udzielić wskazówek, jak złożyć wniosek o macierzyński?
Dostałam zaświadczenie ze szpitala na 20 tyg macierzyńskiego, chcę wziać jeszcze 6tyg dodatkowego macierzyńskiego.
Jest jakiś formularz? Gdzie to się składa- do pracodawcy?
Mam kiepski wieczór. Karmiłam z "gorszej" i bardziej poranionej piersi, krew pociekła ostro a ja odstawiłam małego, zryczałam się z bólu i wysłałam małża po kapturki. Pasują, dzieć nawet ssie, ale psychicznie nie byłam w stanie go drugi raz przystawić do piersi i była syrena. Dobrze że miałam odciągnięty pokarm do butli w lodówce, bo by ryczał aż do następnego karmienia... Już się boję kolejnego przystawiania, ech.
Położna obejrzała jak małęgo przystawiam i stwierdziła, że nie ma szans by głębiej objął brodawkę. Ten typ tak ma- za wielkie cyce, za mały człowieczek. -
Ja składała tylko o pokplroku, to dawalam wypis że szpitala a na te dodatkowe 6 tyg jeszcze nie zgłaszałam a powinna? Nie strasznie.. Zaraz to zbadam w kodeksie bo świtą mi że na jakiś czas przed zakończeniem macierzynskiego
-
Biedroneczko czyli myślimy podobnie co do pokoikow dzieci
a Ty kochana głowa do góry, bedzie dobrze.... Ja tez mam gorsze dni, chyba jak wszystkie ciezaroweczki. Juz niedługo bedzie miała maleńka przy sobie.
Nieukowa zamawiała mi koleżanka z allegro. Zaraz podeśle Ci linkBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
zgredka wrote:Ja też u brafiterki mam 70e lub f
Freja: dziękuje, miałam Ci też na próbie pisać, że bardzo dobrze wygladasz, a sobie wyobrazalam, że przy 3 ciąży, to już się wygląda na balonami, ale naprawdę slicznie
Hm... ciężko odczytać co autor miał na myśli,
ale nie balonów nie mama ciąza w zasadzie 4ta
ale dziękuję
Zgredka po Tobie nie widać w ogóle że 2 miesiące temu urodziłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:59
-
No pisała kiedyś coś odnośnie swojego rozmiaru i spodziewała się dużej kobitki
i nie z balonami ;p
Nie znosze słownika w tablecie..
Kotka: właśnie czytamo śnie
http://fajnamama.pl/sen-dziecka-10-klasycznych-bledow-rodzicow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:40
Freja lubi tę wiadomość
-
NIEUKOWA - bardzo wspolczuje. Mi kolezanka tez mowila ze plakala jak karmila ale po 2 tyg jej sie przyzwyczaily brodawki a tez krwawily. Ja ni eplakalam i nei krwawily (choc na jednej porobily sie jakby podskorne malutkie wybroczyny) ale tez bylo to dosc bolesne.
Smarowanie olejem z rokitnika mi pomagalo, do tego choc jak najwiecej bez stanika i najlepiej w ogole jak dzikuska bez niczego na gorze, ewentualnie wez stary stanik i wytnij w nim dziury na sutki.
ZGREDKA:
Jest 3 nad ranem, jesteś wykończona i zrobiłabyś prawie wszystko, by dziecko zasnęło chociaż na chwilę. Nosisz na rękach, kołyszesz, nucisz, masujesz plecki … i tworzysz w umyśle dziecka konkretne asocjacje. Jeśli będziesz zbyt często polegać na takich metodach uspokajania maleństwa, po jakimś czasie najprawdopodobniej nie będzie potrafiło zasypiać bez nich.
Oczywiście możesz wykonywać wszystkie te czynności, ale nie pozwalaj, by dziecko wtedy zasypiało. Gdy widzisz, że maluszek robi się senny, połóż go do łóżeczka i poczekaj aż zaśnie. W ten sposób będzie stopniowo uczył się uspokajać, gdy obudzi się w nocy, a ciebie przy nim nie będzie.
No ja tak robie ze go nosze i bujam. ale rade o odlozeniu i czekaniu az zasnie uwazam tutaj z aie trafioa-moj by w zyciu nie zasnal tak poprostu. -
Ja właśnie tak robię tzn próbuje. ..jak widzę ze jest senna i ziewajaca to odkładam do łóżeczka oczywiście nie zostawiam jej samej tylko prawie wchodzę z nią. ..Górna częścią ciała
Dziś zajęło mi to o dobrą godzinę myślałam że już się poddam i pójdę po wózek ale wygrałam i śpi u siebie bez bujania
DobranocMisi@, zgredka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj pospalismy do 5:30... z dwiema pobudkami w nocy w tym jedna taka ze trzeba bylo nosic bo oczy jak piec zlotych.
Zastanawiam sie czy nie isc do jakiegos neurologa z nim. To nie jest dla niego dobrze ze tak malo spi.
No wlasnie... ile wasze dzieci spia i spaly (w wieku DOminika) w ciagu dnia? Bo moj ma dwie okolo 2h drzemki i kazdy mi mowi ze on bardzo malo spi.
-
Dzień dobry
MAMY 3 MIESIĄCZKI
Ja już się obudziłam i kawkę pije a Zośka jeszcze drzemie. Kręciła się to się obudziłam a mogłam jeszcze ospać buuuu
Kotka moja Zośka sypiala mało może przez kolki dokładnie nie powiem ile ale położna nawet melise kazała jej dawać do picia cóż samo przeszło teraznprzesypia około 8 godz w nocy czasami z przerwą na jedzenie a czasami śpi tyle jednym ciągiem a w dzień około 2 drzemki po 1albo 2 godz.
Konwi ściskam Cię mocno i tulam kurcze mogłoby się już u Was ułożyć! ♡
U mojej w moczu znów leukocytyzobaczymy w sobotę póki co mam smarować kokoche clotrimazolem. Oby nic się tam nie rozwijało poważnego.
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 07:00
Misi@, Pati Belgia, Nieukowa, Blondik, MANIEK, Biedroneczka83, Malenq lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Kotka mój Marcel tez bardzo mało spał. To Tobie Dominik i tak w nocy duzo śpi. U nas to były tylko drzemki. Wszystko to spowodowane było refleksem i moja nieodpartą chęcią karmienia piersią pomimo, ze pediatra kilkakrotnie sugerował, ze trzeba przejść na specjalne mleko... Tak wiec do 4 miesiąca bardzo ale to bardzo mało spaliśmy z Marcelem...
Smoczku gratulacje 3 mc
U nas kiepska pogoda... Buuu i nastrój tez taki do doopy...
Miłego dnia... -
nick nieaktualny