WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzis byłam na tych zakupach i tak sie złożyłam, ze myślałam, ze mi nogi w pupę wejdą. Ale za to kupiłam 3 sukienki letnie :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny pokój i gratki udanych zakupów.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane..

u nas oczywiscie pod górkę..

W nocy masakra.. godzinny atak kaszlu Tymka i katar u Patryka, który uniemożliwiał mu oddychanie, więc odkurzacz w ruch.. nie spałam zbytnio..

A z przedszkola Tymek przyszedł z bólem ucha i gardła, wi ec udało mi się umówic wizyte i mąż pojechał.. na szczęście uszy lekko różowe tylko, więc tylko nurofen, a gardło czyste, ale pro forma tantum verde...

a i tymek popsuł okulary za 550 zł :(((((((((( nie wiem cczy da sie naprawić..

w niedzielę robimy urodziny Tymcia, a tu wszystko się sypie..

Freja, oj nie zazdroszczę takiej "przypominajki", juz niedługo przyjdzie Twoja kolej
    Maniek, dziękuję dobra duszyczko za pamięć
    Pati, śliczny pokoik
    Biedra, skoro wszystko zrobilaś, to skąd łzy? cieszyć się trzeba

c.d.n. ssawka skończyła jesc

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudny pokoik u mnie tak samo ZUza i Lilka bedą główkami do siebie dokładnie taki sam układ łóżka i łożeczka mamam

Kołyska piekna :) i wózek też fajowy :)

ja juz nie moge sie tej mojej kruszynki doczekac rodząsie po kolei dzieci znajomych a ja dalej sie kulam z twardniejącym brzuchem :/
    wczoraj koleżanka z SR była u gina i ten a nic sie nie dzieje jeden cisny palec i co o 3 była na IP a 10:50 tuliła Pole :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi kurcze mam nadzieje ze u ciebie szybko sie na korzyść odwróci i odpoczniesz od kłopotów i chorób

Płacz chyba jakaś niemoc hormony zakażenie grzybkiem zero sexu i wogóle :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi kurcze mam nadzieje ze u ciebie szybko sie na korzyść odwróci i odpoczniesz od kłopotów i chorób

Płacz chyba jakaś niemoc hormony zakażenie grzybkiem zero sexu i wogóle :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokoik :)
    Pati co to za dziwo ta kołyska? Nie mogę powiększyć zdjęcia a ciekawy ma kształt...

Dziewczyny możecie mi udzielić wskazówek, jak złożyć wniosek o macierzyński?
    Dostałam zaświadczenie ze szpitala na 20 tyg macierzyńskiego, chcę wziać jeszcze 6tyg dodatkowego macierzyńskiego.
    Jest jakiś formularz? Gdzie to się składa- do pracodawcy?

Mam kiepski wieczór. Karmiłam z "gorszej" i bardziej poranionej piersi, krew pociekła ostro a ja odstawiłam małego, zryczałam się z bólu i wysłałam małża po kapturki. Pasują, dzieć nawet ssie, ale psychicznie nie byłam w stanie go drugi raz przystawić do piersi i była syrena. Dobrze że miałam odciągnięty pokarm do butli w lodówce, bo by ryczał aż do następnego karmienia... Już się boję kolejnego przystawiania, ech.
    Położna obejrzała jak małęgo przystawiam i stwierdziła, że nie ma szans by głębiej objął brodawkę. Ten typ tak ma- za wielkie cyce, za mały człowieczek.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze musze złożyc wniosek z rozpisanym rocznym macierzynskiem u szefa on mi daje decyzje ze sie zgadza potem od ksiegowej druk Z# musze miec i zaśw ze maż sie zrzeka czesci urlopu na moją korzyść i ide z tym do ZUSu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja składała tylko o pokplroku, to dawalam wypis że szpitala a na te dodatkowe 6 tyg jeszcze nie zgłaszałam a powinna? Nie strasznie.. Zaraz to zbadam w kodeksie bo świtą mi że na jakiś czas przed zakończeniem macierzynskiego

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko czyli myślimy podobnie co do pokoikow dzieci ;-) a Ty kochana głowa do góry, bedzie dobrze.... Ja tez mam gorsze dni, chyba jak wszystkie ciezaroweczki. Juz niedługo bedzie miała maleńka przy sobie.

Nieukowa zamawiała mi koleżanka z allegro. Zaraz podeśle Ci link :-)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to taka kolyska tylko, ze my zamawialismy w komplecie z posciela, baldachimem i materacem.
    http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-materac-6-kolorow-i5250364154.html

Nieukowa, Blondik lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja też u brafiterki mam 70e lub f ;)

Freja: dziękuje, miałam Ci też na próbie pisać, że bardzo dobrze wygladasz, a sobie wyobrazalam, że przy 3 ciąży, to już się wygląda na balonami, ale naprawdę slicznie ;)

Hm... ciężko odczytać co autor miał na myśli,
    ale nie balonów nie mam :) a ciąza w zasadzie 4ta

ale dziękuję :)

Zgredka po Tobie nie widać w ogóle że 2 miesiące temu urodziłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:59

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pisała kiedyś coś odnośnie swojego rozmiaru i spodziewała się dużej kobitki ;) i nie z balonami ;p

Nie znosze słownika w tablecie..

Kotka: właśnie czytam ;) o śnie

http://fajnamama.pl/sen-dziecka-10-klasycznych-bledow-rodzicow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:40

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - bardzo wspolczuje. Mi kolezanka tez mowila ze plakala jak karmila ale po 2 tyg jej sie przyzwyczaily brodawki a tez krwawily. Ja ni eplakalam i nei krwawily (choc na jednej porobily sie jakby podskorne malutkie wybroczyny) ale tez bylo to dosc bolesne.

Smarowanie olejem z rokitnika mi pomagalo, do tego choc jak najwiecej bez stanika i najlepiej w ogole jak dzikuska bez niczego na gorze, ewentualnie wez stary stanik i wytnij w nim dziury na sutki.

ZGREDKA:

Jest 3 nad ranem, jesteś wykończona i zrobiłabyś prawie wszystko, by dziecko zasnęło chociaż na chwilę. Nosisz na rękach, kołyszesz, nucisz, masujesz plecki … i tworzysz w umyśle dziecka konkretne asocjacje. Jeśli będziesz zbyt często polegać na takich metodach uspokajania maleństwa, po jakimś czasie najprawdopodobniej nie będzie potrafiło zasypiać bez nich.

Oczywiście możesz wykonywać wszystkie te czynności, ale nie pozwalaj, by dziecko wtedy zasypiało. Gdy widzisz, że maluszek robi się senny, połóż go do łóżeczka i poczekaj aż zaśnie. W ten sposób będzie stopniowo uczył się uspokajać, gdy obudzi się w nocy, a ciebie przy nim nie będzie.

No ja tak robie ze go nosze i bujam. ale rade o odlozeniu i czekaniu az zasnie uwazam tutaj z aie trafioa-moj by w zyciu nie zasnal tak poprostu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popełniam błąd pt pozwala spać gdziekolwiek, właśnie leży obok na kanapie i biorę na spacer jak śpi ;(

U mnie bolesne co jakiś czas zęby zaciskami lub lekko wyje dla ulzenia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak robię tzn próbuje. ..jak widzę ze jest senna i ziewajaca to odkładam do łóżeczka oczywiście nie zostawiam jej samej tylko prawie wchodzę z nią. ..Górna częścią ciała ;)
    Dziś zajęło mi to o dobrą godzinę myślałam że już się poddam i pójdę po wózek ale wygrałam i śpi u siebie bez bujania :)
    Dobranoc

Misi@, zgredka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pospalismy do 5:30... z dwiema pobudkami w nocy w tym jedna taka ze trzeba bylo nosic bo oczy jak piec zlotych.
    Zastanawiam sie czy nie isc do jakiegos neurologa z nim. To nie jest dla niego dobrze ze tak malo spi.
    No wlasnie... ile wasze dzieci spia i spaly (w wieku DOminika) w ciagu dnia? Bo moj ma dwie okolo 2h drzemki i kazdy mi mowi ze on bardzo malo spi :(.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) MAMY 3 MIESIĄCZKI :)
    Ja już się obudziłam i kawkę pije a Zośka jeszcze drzemie. Kręciła się to się obudziłam a mogłam jeszcze ospać buuuu
    Kotka moja Zośka sypiala mało może przez kolki dokładnie nie powiem ile ale położna nawet melise kazała jej dawać do picia cóż samo przeszło teraznprzesypia około 8 godz w nocy czasami z przerwą na jedzenie a czasami śpi tyle jednym ciągiem a w dzień około 2 drzemki po 1albo 2 godz.
    Konwi ściskam Cię mocno i tulam kurcze mogłoby się już u Was ułożyć! ♡
    U mojej w moczu znów leukocyty :( zobaczymy w sobotę póki co mam smarować kokoche clotrimazolem. Oby nic się tam nie rozwijało poważnego.
    Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 07:00

Misi@, Pati Belgia, Nieukowa, Blondik, MANIEK, Biedroneczka83, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Kotka mój Marcel tez bardzo mało spał. To Tobie Dominik i tak w nocy duzo śpi. U nas to były tylko drzemki. Wszystko to spowodowane było refleksem i moja nieodpartą chęcią karmienia piersią pomimo, ze pediatra kilkakrotnie sugerował, ze trzeba przejść na specjalne mleko... Tak wiec do 4 miesiąca bardzo ale to bardzo mało spaliśmy z Marcelem...

Smoczku gratulacje 3 mc :-)

U nas kiepska pogoda... Buuu i nastrój tez taki do doopy...
    Miłego dnia...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    dzisiaj mam pierwsze USG, bardzo się denerwuje, trzymajcie kciuki!

Nieukowa, Pati Belgia, Blondik, zgredka, Misi@, Biedroneczka83, Malenq, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ