Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktoras z Was robiła morfo dzieciaczkom?
Wydaje mi sie ze normy sa chyba inne niż dla dorosłych.
Tsh mamy praktycznie identyczne, natomiast martwią mnie odchylenia u Ani ogólnej morfologii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 22:00
-
oooo robiłas morfo Ani? na razie tylko mocz więc nie wiem jakie sa normy. poszukam w necie
edit: http://babyonline.pl/wyniki-badan-krwi.html?gclid=CjwKEAjw8LOsBRDdub-swPW8riISJAAnmS01uKN0U5jm5uJGpFdA5A8yQ9B7pcONor-t1hJDutmTxxoCjmTw_wcBWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 22:13
-
Tak, zrobiłam przy okazji badania tsh.
Edit. I właśnie tego będę chyba bardzo żałować ze zrobiłam morfo, a jeszcze bardziej tego ze sprawdziłam to w necie (bije głowa w ścianę)
Nieukowa, albo mnie uspokoisz albo ide do lekarza! A chodzi o podwyższone PLTWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 22:22
-
podwyższone plt to sa płytki krwi. Była ostatnio szczepiona? Przy stanie zapalnym lub infekcji skaczą do góry.
Ja mam całe zycie bardzo przekroczone plt. Krew szybciej krzepnie
Jak masz morfo to niech lekarz zobaczy, co Wam szkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 22:32
-
Była szczepiona 3.06.
Właśnie doczytalam ze w tym wieku moze być ten parametr podwyzszony
"Wynik morfologii krwi Pani córeczki jest prawidłowy. Nie należy martwić się podwyższoną liczbą płytek, gdyż zdarza się ona często u zupełnie zdrowych niemowląt. Należy jednak za jakiś czas powtórzyć badanie, zwracając uwagę na ten parametr." tak odp pani dr na podobne pytanie.
Ale chciałabym aby Nieukowa lub inna mądra mama mi to potwierdziła.
Szczepienie mam 15 lub 17.07. I na bank wezmę te badania ze sobą. -
Moja miała morfo i miała dużo rzeczy podwyższonych, ale to w związku że szczepieniem więc nie pekam, póki dziecko wygląda na radosne nie martwie się
Na energilandii było cool: najbardziej podobał mi się mr! President, fun factory spoko i to nawet nie z playbacku vengaboys cali na playbacku a jak wyjezdzalismy był jeszcze nana (mój chciał go zobaczyć, ale cycku już pękały, a to jeszcze 40km do domu)
Mała poradziła sobie u ciotek, dostała butle była na spacerze, ponoć terroryzowala je przy zasypianiu ale szczegóły Poznań jutro
Tymczasem trochę kamienia mi spuscila u zasnęła, więc i ją wale w kimeMisi@, Anuśka, LaRa, PsotkaKotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
A ja dzis wedlug belly zaczynam 8 miesiac
Jestem spiaca, ale jednoczesnie tak obolala, ze nie moge spac. Dzieje sie tez cos dziwnego z moimi nogami. Cos jakby cierply, a chodzic nie moge bo sprawia mi to bol i jakby nie mialy sily. Normalnie boje sie, ze sie przewroce. Pewnie to te plus 10 tak dziala, albo znow brak b 12. W srode ide na badanie anatomi plodu to odrazu poprosze o pobranie krwi.
Zgredka Ty to tez masz powera
Mnie maz od wczoraj meczy z pytaniem kogo by odwiedzic ze znajomych, a ja nie mam sil, ale on to troche taka lajza w domu dobrze a najlepiej u kogos, a ja mam na odwrot...ale zawsze znajdziemy kompromis
Milego dnia kochaneAnuśka, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hejka
Misia pamiętam ten stan z pierwszej ciąży. Miałam wrażenie że mi się podwozie rozjeżdża. Płakałam ginowi że nie wiem co się dzieje a on mi na to że to miednica się rozchodzi i szykuje do porodu. Podobno to dobrze bo kobiety, którym się tak miednica przygotuje mają łatwiejszy poród
Zgredka fajna imprezkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 07:22
-
Czesc
Rzucę na początek temat kupjak często wasze maluszki robią 2 ? U nas była 2 co drugi dzien, mniej więcej o jednej porze. Kupka powinna być wczoraj, a nie bylo. Baczki sa cały czas wiec jeszcze sie nie martwię. Ania głownie jest na moim mleku, czasami zdarzy sie dokarmienie butelka mm.
Życzę miłej i udanej soboty.
Ja chyba zaraz zacznę okna myć, bo juz nie moge na nie patrzeć -
Lara:
moja na mim mleku jeszcze z miesiac temu waliła co 3-4 dni, ale ostatnio codziennie po kilka, jakąś infekcję ma chyba, wczoraj była tylko jedna, za to bardzo wodnista, więc też lipa
przy kp może spokojnie być nawet tydzień przerwy -
nick nieaktualnyAnuska tylko mnie spojenie nie boli, a biodra i cale nogi..i to takie uczucie jak zdejmuja gips i noga jest na tyle oslabiona, ze nie moze za bardzo chodzic. Ale wydaje mi sie, ze to przez zyly i krew. No nie wiem. Jakos nie panikuje tylko bylam ciekawa czy Wy cos takiego kialyscie.
Lara uwielbiam myc okna...moge za Ciebie je umyc
-
nick nieaktualny