X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tinusia haha zestaw do makijażu? myślisz ze w glowie Tobie to będzie? wybacz ale idziesz rodzic dziecko a nie na impreze:) moze sie ze mna nikt nie zgodzi ale to tylko moje skromne zdanie i moje doświadczenie przy porodzie a raczej po to skupic sie na dziecku:) na malowanie nawet ochoty bym nie miala nawet przy wyjściu:)

A ja również wezmę jakiś delikatny podkład czy korektor do twarzy na wyjście. Nie widzę w tym nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:10

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pieluszki też wezmę i rożek.
    mi rożek nie był potrzebny, bo dziecko i tak zawsze w koc zawijali na sztywno, więc nie było problemów z noszeniem. Rożek w domu za to mega mi się przydał. Już się boję teraz jak to z tym noszeniem będzie :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam to samo, jako dziecko na zdjęciach wygladam nieraz jakby mnie rodzice bili - taka już moja uroda :)
    Teraz jak się nie pomaluje to ludzie przyjdą dzidzie oglądać i pomyslala że maz mi wpierd... przy porodzie żebym się ogarnęła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:13

justyna14, Pola_27, MeGi2986, Tinusia, Ola_45, Marik, rewelka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jakby czysto nie było, to ja pod obcy prysznic na boso nie wejdę! nigdy! więc ja biorę klapki pod prysznic i do chodzenia po sali. Jakoś upchnę, a niech mnie spróbują wywalić z porodówki bo za dużo rzeczy mam, to im w bólach powiem co myślę :) ot co!

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna mam to samo, jako dziecko na zdjęciach wygladam nieraz jakby mnie rodzice bili - taka już moja uroda :)
    ja to nawet kiedyś u lekarza byłam z tymi moimi cieniami i co usłyszałam? że kiedyś to była taka moda na te cienie i że w złych czasach się urodziłam hahahah trzeba liczyć, że wróci , bo nic na to nie ma :) tylko tapeta :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi rożek nie był potrzebny, bo dziecko i tak zawsze w koc zawijali na sztywno, więc nie było problemów z noszeniem. Rożek w domu za to mega mi się przydał. Już się boję teraz jak to z tym noszeniem będzie :)

U nas różki były, ale takie paskudne. Jeszcze bym przeżyła że wyblakłe, ale obszarpane okropnie.
    A z noszeniem to rzeczywiście będziesz miała problem. Bo chodzi Ci o starszego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Listę dawała na pierwszych zajęciach. Zawsze byłam na 17:00.

0bebe5284091dc01med.jpg

Zdjęcie jak zwykle odwrócone :-/ Ale może jakoś sobie dasz radę :-D
    Pani Grażynka jeszcze powiedziała, żeby nie brać osobnych klapków pod prysznic i do chodzenia, bo pod prysznicami jest czysto, a sanepid pilnuje, żeby za dużo pacjenci nie mieli bagażu.

dzięki wielkie, nie wiem czemu mnie to ominęło :D

moniek90 lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:19

Anka1101, alicja_ lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja to nawet kiedyś u lekarza byłam z tymi moimi cieniami i co usłyszałam? że kiedyś to była taka moda na te cienie i że w złych czasach się urodziłam hahahah trzeba liczyć, że wróci , bo nic na to nie ma :) tylko tapeta :)

Co za ignorancja. Cienie czasami to nie jest objaw niskiego ciśnienia czy problemów z sercem?

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore kosmetyki do makijazu podklad tusz do rzes zeby jakos zakryc zmeczenie :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Dokładnie :) jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie :) To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami :P przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią :P

To chyba nie do mnie? Bo ja nie biorę malowideł, ale potrafię się wykąpać i uczesać.

iNso87, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam do Ciebie pytanie jako że chyba masz tutaj najmniejsze dziecko:)

Bo przyznam że temat karmienia piersią spredza mi sen z powiek odkąd widziałam jak moja koleżanką walczy że swoją 9 miesięczna córka i nie umie jej przestawić na butelkę bo już jest mała na tyle dużą że dobrze kuma baze i jak nie dostanie cycka tj ryk i histeria. Butelka pluje bo ona nigdy nic jej nie dawała ani herbatki ani nic.

Więc chciałam spytac czy karmilas olka piersią i jak długo i jak wyglądało odstawienie i czy był tylko na cycku czy na przemian z butla czy jak :)

Oczywiście niech się wypowiedza wszystkie mamusie co już maja dzieci :D będę wdzięczna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:27

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41

Tinusia lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez juz po wizycie. Wszystko jest dobrze mały wazy 1260g czyli od początku pokazuje ze wielkoludem nie jest:)
    Wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, jest ułożony główką w dol :) szyjka twarda zamknięta :). Jestem taka szczęśliwa :* wstydzioszek z niego bo się zakrywał rączką i pępowina jeździł po twarzy i nie dało się zdjecia zrobić ale na koniec trochę pokazał i nawet się uśmiechnął!:)
    Kolejna wizyta 28 październik a i co najważniejsze wyniki glukozy są dobre uff..
    Gratulacje wizyt udanych :* :*
    Oooo ta lista się przyda ! Ja muszę mieć ubrania dla małego tak pisze na stronie szpitala. I kosmetyki również bo zawsze się lepiej czuje trochę ogarnięta taka świeżą :D Lubie prysznic wloski umyte i świeży makijaż :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:16

Ola_45, Mama-julka, Tinusia, MeGi2986, justyna14, Madzisek, alicja_, rewelka, Karola1990, genoweffa, pati_zuzia, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Dokładnie :) jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie :) To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami :P przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią :P

Tez tak mam:-) w dodatku jak lezalam w szpitalu teraz w ciazy to tez mialam kosmetyki, wlosy normalnie mylam suszylam, troche sie podmalowalam. I to moze glupie ale normalnie z dziewczynami na sali malowalysmy paznokcie:-) lezac tydzien na oddziale tez chce czlowiek normalnie wygladac. Wiec i tym razem wezme jakis podklad tusz zeby sie ogarnac, w dodatku ze po takim wysilku napewno bede czerwona:-D a rodzinka bedzie odwiedzala, fotki na zawsze zostana:-D

Ola_45, Tinusia, alicja_ lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:27

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia Twoim zdaniem jak wstane z lozka po porodzie i pojde sie umyje,uczesze i zwiaze wlosy i sie nie natapetuje to jest niechlujstwo??
    Swiezo wygladac to tapeta i pomalowane oczy? Aha.. :D Spoko ja lubie sie malować i ladnie wygladac ale mowiac swiezo to chyba na tym nie polega,moze tez sie myle?
    Pola nie uwazam zebym napisałam cos nie na miejscu :)
    A to,ze bedzie sie wygladac na zmeczona to chyba jest normalne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:27

Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co za ignorancja. Cienie czasami to nie jest objaw niskiego ciśnienia czy problemów z sercem?
    być może, ale ja akurat jestem z tych wysoko ciśnieniowych a serca chyba nigdy nie badałam. Cóż Państwowa Służba Zdrowia,ale to jeszcze nic, kiedyś jako nastolatka byłam z mamą u dermatologa, bo miałam problemy ze skórą, głównie na rękach, była tak sucha, że aż robiły się jakieś plamy/zgrubienia i co usłyszałyśmy " że moja skóra jest jak sprana szmata i żebym rzadziej się myła " hahahah Mama wzięła mnie za rękę, i na odchodne tylko drzwiami trzasnęła hahaha od tamtej pory do dermatologa tylko prywatnie :) samo życie

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To chyba nie do mnie? Bo ja nie biorę malowideł, ale potrafię się wykąpać i uczesać.

Z pewnością nie do Ciebie. Nerwowa atmosfera sie robi. Moim zdaniem każda z kobiet ma do makijażu indywidualne podejście, co nie znaczy, że te które się nie malują, są brudasami i niechlujami... Chodziło tylko o to, że tekst " idziesz rodzić a nie na imprezę " nie jest odpowiedni. :) Są kobiety, które się maluja w każdej sytuacji i są takie, które tego nie robią. Koniec kropka:D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tinusia Twoim zdaniem jak wstane z lozka po porodzie i pojde sie umyje,uczesze i zwiaze wlosy i sie nie natapetuje to jest niechlujstwo??
    Swiezo wygladac to tapeta i pomalowane oczy? Aha.. :D Spoko ja lubie sie malować i ladnie wygladac ale mowiac swiezo to chyba na tym nie polega,moze tez sie myle?
    Pola nie uwazam zebym napisałam cos nie na miejscu :)
    A to,ze bedzie sie wygladac na zmeczona to chyba jest normalne? :)
    oj chyba nie o to dziewczyną chodziło, po prostu są kobiety które bez majkijażu wyglądają dobrze i nie muszą ukrywac pewnych mankamentów na skórze, żeby się "dobrze" czuć , a np tak jak ja mam , cienie/worki pod oczami i po prostu wyglądam koszmarnie bez lekkiego makijażu i nie czuję się dobrze jak mi się robi zdjęcia czy ogląda bez, więc wolę trochę się podpicować niż czuć się źle. Po za tym zmęczenia pod make-upem poporodowego i tak się nie ukryje.

Tinusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ