Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Tinusia haha zestaw do makijażu? myślisz ze w glowie Tobie to będzie? wybacz ale idziesz rodzic dziecko a nie na impreze:) moze sie ze mna nikt nie zgodzi ale to tylko moje skromne zdanie i moje doświadczenie przy porodzie a raczej po to skupic sie na dziecku:) na malowanie nawet ochoty bym nie miala nawet przy wyjściu:)
A ja również wezmę jakiś delikatny podkład czy korektor do twarzy na wyjście. Nie widzę w tym nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:10
-
Mama-julka wrote:Pieluszki też wezmę i rożek.7w3d 💔
-
Justyna mam to samo, jako dziecko na zdjęciach wygladam nieraz jakby mnie rodzice bili - taka już moja uroda
Teraz jak się nie pomaluje to ludzie przyjdą dzidzie oglądać i pomyslala że maz mi wpierd... przy porodzie żebym się ogarnęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:13
justyna14, Pola_27, MeGi2986, Tinusia, Ola_45, Marik, rewelka lubią tę wiadomość
-
no i jakby czysto nie było, to ja pod obcy prysznic na boso nie wejdę! nigdy! więc ja biorę klapki pod prysznic i do chodzenia po sali. Jakoś upchnę, a niech mnie spróbują wywalić z porodówki bo za dużo rzeczy mam, to im w bólach powiem co myślę
ot co!
alicja_ lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Acikk wrote:Justyna mam to samo, jako dziecko na zdjęciach wygladam nieraz jakby mnie rodzice bili - taka już moja uroda
tylko tapeta
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:mi rożek nie był potrzebny, bo dziecko i tak zawsze w koc zawijali na sztywno, więc nie było problemów z noszeniem. Rożek w domu za to mega mi się przydał. Już się boję teraz jak to z tym noszeniem będzie
U nas różki były, ale takie paskudne. Jeszcze bym przeżyła że wyblakłe, ale obszarpane okropnie.
A z noszeniem to rzeczywiście będziesz miała problem. Bo chodzi Ci o starszego -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Listę dawała na pierwszych zajęciach. Zawsze byłam na 17:00.
Zdjęcie jak zwykle odwróconeAle może jakoś sobie dasz radę
Pani Grażynka jeszcze powiedziała, żeby nie brać osobnych klapków pod prysznic i do chodzenia, bo pod prysznicami jest czysto, a sanepid pilnuje, żeby za dużo pacjenci nie mieli bagażu.
dzięki wielkie, nie wiem czemu mnie to ominęłomoniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:ja to nawet kiedyś u lekarza byłam z tymi moimi cieniami i co usłyszałam? że kiedyś to była taka moda na te cienie i że w złych czasach się urodziłam hahahah trzeba liczyć, że wróci , bo nic na to nie ma
tylko tapeta
Co za ignorancja. Cienie czasami to nie jest objaw niskiego ciśnienia czy problemów z sercem?justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Dokładnie
jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie
To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami
przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią
To chyba nie do mnie? Bo ja nie biorę malowideł, ale potrafię się wykąpać i uczesać.
iNso87, Matleena lubią tę wiadomość
-
Justyna mam do Ciebie pytanie jako że chyba masz tutaj najmniejsze dziecko:)
Bo przyznam że temat karmienia piersią spredza mi sen z powiek odkąd widziałam jak moja koleżanką walczy że swoją 9 miesięczna córka i nie umie jej przestawić na butelkę bo już jest mała na tyle dużą że dobrze kuma baze i jak nie dostanie cycka tj ryk i histeria. Butelka pluje bo ona nigdy nic jej nie dawała ani herbatki ani nic.
Więc chciałam spytac czy karmilas olka piersią i jak długo i jak wyglądało odstawienie i czy był tylko na cycku czy na przemian z butla czy jak
Oczywiście niech się wypowiedza wszystkie mamusie co już maja dziecibędę wdzięczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:27
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
Tinusia lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualny
My tez juz po wizycie. Wszystko jest dobrze mały wazy 1260g czyli od początku pokazuje ze wielkoludem nie jest:)
Wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży, jest ułożony główką w dolszyjka twarda zamknięta
. Jestem taka szczęśliwa :* wstydzioszek z niego bo się zakrywał rączką i pępowina jeździł po twarzy i nie dało się zdjecia zrobić ale na koniec trochę pokazał i nawet się uśmiechnął!
Kolejna wizyta 28 październik a i co najważniejsze wyniki glukozy są dobre uff..
Gratulacje wizyt udanych :* :*
Oooo ta lista się przyda ! Ja muszę mieć ubrania dla małego tak pisze na stronie szpitala. I kosmetyki również bo zawsze się lepiej czuje trochę ogarnięta taka świeżąLubie prysznic wloski umyte i świeży makijaż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:16
Ola_45, Mama-julka, Tinusia, MeGi2986, justyna14, Madzisek, alicja_, rewelka, Karola1990, genoweffa, pati_zuzia, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Dokładnie
jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie
To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami
przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią
Tez tak mam:-) w dodatku jak lezalam w szpitalu teraz w ciazy to tez mialam kosmetyki, wlosy normalnie mylam suszylam, troche sie podmalowalam. I to moze glupie ale normalnie z dziewczynami na sali malowalysmy paznokcie:-) lezac tydzien na oddziale tez chce czlowiek normalnie wygladac. Wiec i tym razem wezme jakis podklad tusz zeby sie ogarnac, w dodatku ze po takim wysilku napewno bede czerwona:-D a rodzinka bedzie odwiedzala, fotki na zawsze zostana:-DOla_45, Tinusia, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Tinusia Twoim zdaniem jak wstane z lozka po porodzie i pojde sie umyje,uczesze i zwiaze wlosy i sie nie natapetuje to jest niechlujstwo??
Swiezo wygladac to tapeta i pomalowane oczy? Aha..Spoko ja lubie sie malować i ladnie wygladac ale mowiac swiezo to chyba na tym nie polega,moze tez sie myle?
Pola nie uwazam zebym napisałam cos nie na miejscu
A to,ze bedzie sie wygladac na zmeczona to chyba jest normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:27
Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Co za ignorancja. Cienie czasami to nie jest objaw niskiego ciśnienia czy problemów z sercem?
samo życie
7w3d 💔 -
Mama-julka wrote:To chyba nie do mnie? Bo ja nie biorę malowideł, ale potrafię się wykąpać i uczesać.
Z pewnością nie do Ciebie. Nerwowa atmosfera sie robi. Moim zdaniem każda z kobiet ma do makijażu indywidualne podejście, co nie znaczy, że te które się nie malują, są brudasami i niechlujami... Chodziło tylko o to, że tekst " idziesz rodzić a nie na imprezę " nie jest odpowiedni.Są kobiety, które się maluja w każdej sytuacji i są takie, które tego nie robią. Koniec kropka:D
-
iNso87 wrote:Tinusia Twoim zdaniem jak wstane z lozka po porodzie i pojde sie umyje,uczesze i zwiaze wlosy i sie nie natapetuje to jest niechlujstwo??
Swiezo wygladac to tapeta i pomalowane oczy? Aha..Spoko ja lubie sie malować i ladnie wygladac ale mowiac swiezo to chyba na tym nie polega,moze tez sie myle?
Pola nie uwazam zebym napisałam cos nie na miejscu
A to,ze bedzie sie wygladac na zmeczona to chyba jest normalne?Tinusia lubi tę wiadomość
7w3d 💔