X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb416c61faab.jpg

Mama-julka, Ola_45, Nadulka, alicja_, MeGi2986, moniek90, Moniusia89, Madzisek, Marta0912, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    melduję się z rana!
    Acikk i mama-julka się nawaliły chyba, bo im humory dopisywały pół nocy, teraz pewnie odsypiają, a staczajcie się!! (mogę dołączyć? :D ) aaaależ bym się stoczyła! :P

I widzisz, nie odsypiam :-(
    Oj się działo do północy! Miejsce staczania ustalone, tylko dokładnej daty brak, ale jeszcze czas ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena pewnie w pracy, ale musi tu zaglądnąć!
    Wszystkiego naj naj, szybkiego porodu, dużo zdrówka :-D :-D :-D

Zieloneoliwki musisz zostać koniecznie dietetykiem. Marnujesz talent, dziewczyno :-D Taka dietka mmm...

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka u mnie w szafie to Bida ale z nedza! :-D doslownie, sporo rzeczy brakuje mi, mam nadzieje ze jutro wyjde i bede mogla dokupic, choc czesc juz zamowilam przez neta.

Dziewczyny cos mi sie wydaje ze jak tak wszystkie wskoczymy na Naszych facetow to ciszaaa bedzie na forum, ale za to w sypialniach bedzie wrzalo, a pozniej na porodowkach;-)

Nadulka, MeGi2986, Ola_45, Marta0912 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:08

Matleena lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat, sto lat, niech żyje Matlenaaa naaaam!!

Nadulka- trzymam kciuki, powodzenia na wizycie :)

Nadulka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mama julka u mnie w szafie to Bida ale z nedza! :-D doslownie, sporo rzeczy brakuje mi, mam nadzieje ze jutro wyjde i bede mogla dokupic, choc czesc juz zamowilam przez neta.

Dziewczyny cos mi sie wydaje ze jak tak wszystkie wskoczymy na Naszych facetow to ciszaaa bedzie na forum, ale za to w sypialniach bedzie wrzalo, a pozniej na porodowkach;-)

Ja mam tak półtora szuflady takiej komody z Jysk. Do rozm. 62. To są głównie body i pajace. Brakuje mi grubszej czapeczki. O kosmetykach nie wspomnę.

Tak, będzie tu cisza bo na razie pozostało gadanie i marzenie :-D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Mama-Julka czyli dobrze kojarzyłam, że to Matleena ? :) jeszcze brałam pod uwagę, że właśnie Ty też masz urodzinki ? :P

Zatem również życzę Wszystkiego Naaaajjjlepszego! :*

Łoł, ja mam za parę miesięcy, ale jeszcze zimą ;-)

Oczywiście kciuki zaciśnięte :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:49

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja ;)
    powodzenia laski na wizytach !!! :)

Matleena wszystkiego najlepszego, zdrówka szczęścia, szybkiego porodu i zdrowego maleństwa oraz spełnienia marzeń!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wszystkiego najlepszego! :)

Trzymam też kciuki za wszystkie wizytujące dziś.
    Miłego dnia wszystkim. :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :/ ja po prawie nie przespanej nocy, ciężkim wieczorze i poranku :/ Olek wczoraj wieczorem na zwymiotował przy gorączce 38,7 :/ dziś w nocy o 1.30 znów taka wysoka gorączka i teraz nie chciał mi zasnąć bo znów mu skoczyła do 38 :/ na 11.10 idziemy do pediatry, bo mieliśmy mieć szczepienie, oczywiście szczepienie znów przełożymy pewnie ze 2 -3 tygodnie, a jego niech porządnie zbada, bo nie wiem już sama czy to od ząbków czy może jakieś cholerstwo się przypałętało :/ ledwo żyje :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 a może to jakiś rotawirus?? Zdrówka dla synka i Tobie również żebyś miała siły.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:08

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    justyna14 a może to jakiś rotawirus?? Zdrówka dla synka i Tobie również żebyś miała siły.
    nie mam pojęcia :/ niby był na to szczepiony, więc ew. powinien przechodzić łagodnie, ale jak wygląda łagodne przechodzenie od nie łagodnego to nie wiem. Pierwszy raz nam choruje i martwie się :/ a on taki biedny, tylko na rękach by siedział, popłakuje mi często, sam chodzić za bardzo nie chce, z jedzeniem też gorzej, bo nic ze stałych pokarmów, tylko kaszki, mleko i serki ew. zblendowana zupka. Nawet czekolady nie chciał, więc myślałam, że ząbki ale ta gorączka? nie wiem już sama, niech fachowiec oceni.

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:41

Evka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Matleena wszystkiego najlepszego :-) żeby wszystko co sobie zaplanujesz wyszło po Twojej myśli :-)

No nieźle, jeden dzień mnie nie ma a tu już się dziewczyny staczają :-D Swoją drogą strach walnąć jakąś literówkę :-D

Ja się melduję po wczorajszej wizycie. Mała waży 2500 gram, przez całe usg wkładała sobie całą pięść do buzi i ssała, uśmialiśmy się z mężem :-D
    Generalnie wszystko w idealnym porządku, lekarka nie miała się do czego przyczepić. Dostałam jedynie Monural 1 saszetkę na zwiększoną ilość leukocytów w moczu. Pobrała mi też wymaz na paciorkowce, wynik powinien być za jakiś tydzień :-)
    Co do pani doktor Pieli to muszę powiedzieć, że super kobieta :-) Do rany przyłóż, pogodna, uśmiechnięta, zaangażowana, dokładna, profesjonalna :-) Opisuje wszystko co robi, dokładnie tłumaczy nawet nie pytana. Bardzo pozytywne mam wrażenia po tej wizycie :-) Takich lekarzy ze świecą szukać.
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie 4.11 i będziemy odstawiać Luteinę.

Cieszę się, że reszta wizyt też wyszła dobrze :-)

Matleena, MeGi2986, Nadulka, Kate4, Madzisek, Klara87, alicja_, kwiatakacji, Marta0912, genoweffa, ania14 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ostatnio się śmieje, że Polę urodzę z Olkiem na rękach - wszystko na to wskazuje :) nie wiem, czy śmiać się już czy płakać :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to życzę żeby ten fachowiec znalazł przyczynę i pomógł dla małego, nie ma to jak bezsilne dzieciątko :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :/ ja po prawie nie przespanej nocy, ciężkim wieczorze i poranku :/ Olek wczoraj wieczorem na zwymiotował przy gorączce 38,7 :/ dziś w nocy o 1.30 znów taka wysoka gorączka i teraz nie chciał mi zasnąć bo znów mu skoczyła do 38 :/ na 11.10 idziemy do pediatry, bo mieliśmy mieć szczepienie, oczywiście szczepienie znów przełożymy pewnie ze 2 -3 tygodnie, a jego niech porządnie zbada, bo nie wiem już sama czy to od ząbków czy może jakieś cholerstwo się przypałętało :/ ledwo żyje :/

Ukochaj Olka od cioci z forum :-D
    Wiem jak to jest, patrzeć na dziecko które wygląda jak flak po takich przejściach :-(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-)

Matleena wszystkiego najlepszego :-) żeby wszystko co sobie zaplanujesz wyszło po Twojej myśli :-)

No nieźle, jeden dzień mnie nie ma a tu już się dziewczyny staczają :-D Swoją drogą strach walnąć jakąś literówkę :-D

Ja się melduję po wczorajszej wizycie. Mała waży 2500 gram, przez całe usg wkładała sobie całą pięść do buzi i ssała, uśmialiśmy się z mężem :-D
    Generalnie wszystko w idealnym porządku, lekarka nie miała się do czego przyczepić. Dostałam jedynie Monural 1 saszetkę na zwiększoną ilość leukocytów w moczu. Pobrała mi też wymaz na paciorkowce, wynik powinien być za jakiś tydzień :-)
    Co do pani doktor Pieli to muszę powiedzieć, że super kobieta :-) Do rany przyłóż, pogodna, uśmiechnięta, zaangażowana, dokładna, profesjonalna :-) Opisuje wszystko co robi, dokładnie tłumaczy nawet nie pytana. Bardzo pozytywne mam wrażenia po tej wizycie :-) Takich lekarzy ze świecą szukać.
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie 4.11 i będziemy odstawiać Luteinę.

Cieszę się, że reszta wizyt też wyszła dobrze :-)
    rany julek, ty już 36 tydzień! wow! i gratuluję udanej wizyty i sporej córci :)

moniek90 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ