X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    annielica mam przeczucie, że na Święta zrobi mi prezencik i się pojawi ;) Zobaczymy.
    Accik też tego nie ogarniam jak to można wyjść przez takie małe coś... 8)

No wlasnie, czasem przy seksie zaboli jak się jakos źle otrze a tu taka głowa ma przejść 8)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytam z ciekawości bo będę miała cc. Nie boicie się, że zrobicie się tam hmm mniej ciasne po porodzie? Wiem, że czasami lekarze mogą zaszyć ciaśniej ale przecież nie wszyscy pękają czy są nacinani.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jak powiedziałam lekarzowi że bym chciała żeby Kacper wyskoczył na koniec listopada to mnie lekko sprostował że mam tak niesamowicie bo najlepiej jak się dziecko w terminie rodzi, ale ja i tak optuje za tym że od 22 listopada małego wykurzamy :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam napisać że u mnie zalamalam bo +15 :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:35

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia no ja na tablecie mam non stop otwarte forum :) więc jak tylko go biorę do ręki to patrzę co się dzieje :P
    Ostatnio mój mąż otworzył bo oczywiście czasem mu opowiadam co u Was i mówi co kurwa?? Wy tu macie 1300 stron :D?

Hahah u mnie to samo :-D tyle ze ja z telefonu caly czas i otwarta strona non stop. Moj to nazywa ze siedze "na głupotkach" i mowie mu ze wcale duzo sie nie udzielam i ze raczej czytam, kiedys wzial telefon patrzy i mowi: coooo 717 polubien? 988 postow? Jestes autorytetem?? No to rzeczywiscie malo sie udzielasz :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:46

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jakos się tego nie boje :) wydaje mi się że wszystko wróci tak samo jak brzuch wraca tak i tam chyba wróci :) inaczej nie było y szczęśliwych małżeństw bo faceci by odchodzili do ciasniejszyxh hehe :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hahah u mnie to samo :-D tyle ze ja z telefonu caly czas i otwarta strona non stop. Moj to nazywa ze siedze "na głupotkach" i mowie mu ze wcale duzo sie nie udzielam i ze raczej czytam, kiedys wzial telefon patrzy i mowi: coooo 717 polubien? 988 postow? Jestes autorytetem?? No to rzeczywiscie malo sie udzielasz :-D
    Mój się zawsze pyta "co tam u twoich mamusiek słychać :D"

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba najwięcej, bo +16 już... :( Co prawda cała opuchnięta chodzę i liczę na to że to woda która się zatrzymała, no ale boję się że będzie powyżej 20...

Moja lekarka powiedziała że ewentualne cc jak się mały nie obróci to na tydzień przed terminem, ale to przed samiuśkimi świętami wypadnie więc mam nadzieję że uda się z 10 dni przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przypadku sn tez nie boje sie ze bede "nie ciasna", ale zastanawiam sie jak to dziecie wyjdzie, glowka to glowka (jest pewnie wielkosci duzego grejfruta), ale barki????

Tinusia u mnie tez ulozenie miednicowe i mozliwe ze cc, jutro dowiem sie wiecej.

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pewnow mam juz ze 20+ jak poltora tygodnia temu mialam 16+:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wada serca. Ale od zawsze byłam nastawiona na cc, więc to nie jest dla mnie szok. W sumie jestem zadowolona. Z moich znajomych też prawie wszyscy cc, Nasze mamy też cc, więc w sumie o cesarce słyszałam więcej niż o sn. Ja w sumie od zawsze jestem mało zdolna do kochania przez budowę to w sumie może sn i dobrze by mi zrobiło:P

Acikk no właśnie ja słyszałam kilka historii, że po porodzie życie seksualne nie było już takie same i było to przyczyną konfliktów. Oglądałam też kilka programów i wypowiadali się Panowie i podobno nie zawsze jest tam tak jak przedtem i trochę ich to smuciło. Brzuch po porodzie też podobno nie jest taki jak przedtem bo mięśnie są osłabione i rozciągnięte. Owszem związek nie opiera się na samym sexie przecież i nie jest to aż tak istotne, ale ciekawa jestem jak to widzicie i czy macie obawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki moj gin tez mowil ze ok tydz przed tp robi cc w przypadku ulozenia posladkowego. Z jednej strony chcialabym cc- wiedzialabym kiedy to nastapi, ale to tylko jeden plus, reszta to minusy wedlug mnie. Chocia jakby jutro okazalo sie ze sie obrocila to pewnie bym spanikowala:-D bylam tylko na jednych zajeciach w SR, reszte opuscilam przez zle samopoczucie

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja w przypadku sn tez nie boje sie ze bede "nie ciasna", ale zastanawiam sie jak to dziecie wyjdzie, glowka to glowka (jest pewnie wielkosci duzego grejfruta), ale barki????

Tinusia u mnie tez ulozenie miednicowe i mozliwe ze cc, jutro dowiem sie wiecej.
    No właśnie barki podobno już " same" wychodzą jak się wypcha głowę :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Właśnie z główką jest największy problem :P Dziecko ma giętkie kości a pochwa jest baaaaardzo elastyczna:P mnie osobiście ciekawi jak to możliwe, że taka twarda szyjka tak bardzo się otwiera :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy położeniu miednicowym lekarze mogą próbować obrócić maleństwo i czasami się im udaje także nie martwcie się na zapas :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica staram się być dobrej myśli :) zresztą jak że wszystkim :P chyba jestem zbytnią optymistka - o porodzie też jakos tak myślę że AA jakos to będzie, boje się tylko tego żeby nie być sama w domu jak się zacznie :P a potem to niech się dzieje co chce ;)

annielica lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję Pchełka, że nastawię się na CC w terminie wskazanym przez lekarza i albo nie dotrwam i zacznie się akcja, albo się Mały odwróci na kilka dni przed... Moja znajoma tak miała właśnie niedawno :P

Tym bardziej że już jest niewielkie rozwarcie więc nie wiadomo jak się to potoczy. U mnie tydzień przed to będzie 22.12 więc trochę słabo, bo na święta nie wyjdę a w święta wypisów nie ma...
    Mnie jest w sumie jakby obojętne czy to będzie cc czy sn bo i jedno i drugie ma swoje plusy i ma swoje minusy;)

Ja się obawiam wyglądu swojego ciała bardziej niż odczuwania jakiegokolwiek. Mój tyłek i biodra wyglądają jak pocięte nożem, brzuch na razie bez rozstępów. Ale nigdy po ciąży ciało nie jest takie samo...

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ