X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzieliśmy na usg jak nasze dziecko rączką odsówa sobie ciągle z twarzy łożysko :-) i jak doktorek go szturchał żeby buzie pokazał to mu rączkami głowice odsówał :-) uparciuszek :-) aż lekarz się z tego śmiał a ja się tak rozczuliłam :-D i na koniec nam zrobił papa ;-)

iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa u mojej siostry po porodzie wypadaly ale to ponoc jest naturalny proces po ciazy

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siedzieliśmy w poczekalni to na stoliku leżała gazeta "twój maluszek" i na okładce tytuł jednego artykułu "jak nie zgubić,zapomnieć dziecka", odrazu pomyślałam o tobie Acikk :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk – też chciałabym się zamknąc w 10kg, ale zobaczymy co z tego będzie :)
    Pchelkaa – trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:)

Ola wyglądasz super:) Zgrabniutki brzuszek;)

Flakonik – Fajnie, że na wizycie wszystko w porządku:)
    Ja też mam już długo szyjkę skróconą, ale nie należy się tym martwić!:) Najważniejsze, że nie ma tego rozwarcia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tutaj bardzo spokojnie... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Oj taakk, 9 msc to juz bez zartow :-D

Inso jak mozesz takie pysznosci wrzucac! Jakbym dopadla to chyba wszystko bym opędzlowała:-D

Ktoras pisala o wypadaniu wlosow po porodzie. To jest kolejna sprawa ktorej sie boje. Teraz w ciazy moje wlosy odzyly. Czy wypadania wlosow po porodzie mozna uniknac?

A i czy karmiac piersia mozna isc na solarium? Jestem blada jak pietruszka, jak by mozna bylo to ze dwa tyg po porodzie bym poszla juz, ale pewnie trzeba zaczekac bedzie min do konca pologu

Karmiąc piersią można chodzić na solarium. Tylko z umiarem ale to wiadomo :) też chętnie się przejdę bo nigdy taka blada jak w tym roku nie byłam.

• Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj InSo, torturujesz nas dzisiaj. Ja na diecie niskoweglowodanowej z uwagi na cukrzyce pokroic bym sie dala za takie pysznosci... No nic, uciekam do kuchni pochlonac w ramach deseru niskotluszczowy jogurt naturalny ;) ale kiedys sobie odbije!! :)

Czyli nie tylko u mnie rozstepy na calego... U mnie na piersiach to byly nawet przed ciaza, wiec tych nie licze. Najgorsze sa krechy przez pol brzucha :/ no nic, maz nie ma wyjscia, musi je polubic ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jak siedzieliśmy w poczekalni to na stoliku leżała gazeta "twój maluszek" i na okładce tytuł jednego artykułu "jak nie zgubić,zapomnieć dziecka", odrazu pomyślałam o tobie Acikk :-P
    Hahahaha ejejeje! Nie o mnie tylko o moim mężu :D:P powiedziałam mu to wczoraj że zapomni dziecka do przedszkola zawieźć to się oburzył i powiedział że głupia jestem

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica – Ty się martwisz, że dzidzia za duża, a ja – że moja za mała.
    Ahhh .. my kobiety -przyszłe mamy to zawsze sobie znajdziemy jakiś problem do zmartwień :D

mnk – Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie misia :D farbuj śmiało :D na też całą ciążę farbuje włosy i robię rzęsy :D przecież to że jestem ww ciazy nie znaczy zee mam wyglądać jak męczennica :P już o tak wygladam kiepsko po co to jeszcze pogarszać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ahhh .. my kobiety -przyszłe mamy to zawsze sobie znajdziemy jakiś problem do zmartwień :D

Oooo tak Alicja :D my narzekalysmh na twardnienia brzucha to zieloneoliwki zaraz się martwiła że jej nie twardnieje :P hehe po prostu musimy się martwić i już :P taka rola matki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbuj Farbuj :-) ja też całą ciążę farbowalam, nic się dziecku napewno nie stanie a jak mama będzie szczęśliwa bobobsiebie zadba to dziecko też będzie szczęśliwe :-)
    Acikk ja tak o tobie Przy tym artykule pomyślałam bo właśnie o mężu i tym przedszkolu wczoraj pisałaś :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Hehehe oj to racja :D cieszę się, że ładnie rośnie ale jakby była mniejsza dłużej by rozmiar 56 ponosiła, a mam go bardzo dużo:P a tak to chwila i w 62 wskoczy :P U Ciebie na korzyść to, że mała jest niewielka bo łatwiejszy poród będzie :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:37

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dzieki :) bo jutro chwila prawdy, czy beda wywolywac porod czy nie i sie strasznie stresuje waga mojego dzieciaczka :(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiedxialam dzis mojemu ze w weekend farbuje bo wygladam jak strach na wroble a ten sie boi ze nam sie rude dziecko urodzi powiedzialam mu ze glupi jest i tyle :)

Inso wstydz sie zeby tak torturowac tak pysznym ciastem :)

U mnie tez u mnie tez juz wskoczyl 9 miesiac i to juz zarty nie sa :)

Madzisek gratuuje udanej wizyty super ze wsyztsko dobrze :)

Wiecie co myslalam ze osdzaleje mialam problem z internetem i nie moglam wejsc na forum to az mnie nosilo to jest juz uzaleznienie :)

alicja_, iNso87, mnk lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:37

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

I my po wizycie, nasz Witek ma już 2100 gr i wszystko pięknie się rozwija. Ja za to schudłam przez ostatni miesiąc o kilogram....przez tą dietę cukrzycową. Jakoś mnie to nie martwi - 5,5 na plusie.
    Ale z tymi fotami ciasta to przesada....aż monitor zaśliniłam

Acikk, Marta0912, alicja_, MeGi2986, Nadulka, iNso87, Dżulia, mnk, genoweffa, Mama-julka, justyna14, Kate4, pati_zuzia, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ