X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ja skurcze przy 1 porodzie mialam niebolesne. Te w niedziele ktore byly niereguralne tez nie byly bolesnd ale mocno dyskomfprtpwe
    Ale ze wogole nie bolalo az do konca :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolalo jak dostalam oksytocynr jakiesv2 godz przed urodzeniem

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo u nas położna właśnie gadala że rodzące nie chcą znieczulenia (wtedy kiedy należy je podać) bo mówią AAA dam radę a potem kiedy już tak kurewnie narywa i chcą to już maja ciężko podać bo są skurcze za często pacjentka za bardzo się rusza i nie ma jak się wkuc, albopo prostu już nie ma sensu bo już się zbliżają parte.
    Ja tu jestem nastawiona na 12 godzin mdlenia w bólach od pierwszych skurczów a to chyba nie do końca tak :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przerazona wizja porodu bez mozliwosci znieczulenia i dzis mojemy wyje pol wieczoru ze za 2 tyg maly moze byc juz z nami :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:59

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A ja jestem przerazona wizja porodu bez mozliwosci znieczulenia i dzis mojemy wyje pol wieczoru ze za 2 tyg maly moze byc juz z nami :)
    Ja się wogole nie nastawiam na to znieczulenie bo położna u nas otwarcie powiedziala że jest w szpitalu tylko jeden lekarz który podaje zzo bo reszta się boi hehe więc trzeba trafić żeby był na dyżurze i jeszcze do tego nie miał w tym czasie operacji albo coś. Ale jest gazior :D będziemy cpac i jakos to będzie :P

Zresztą ją też się trochę boje tego zzo tak szczerze mówiąc :P

P.S. już po masażu :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 23:08

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Lepiej się nastawiać na gorsze i być miło zaskoczonym niż odwrotnie :)

Wydaje mi się że dopóki się nie ma dziecka too chyba nie da się na to nastawic :P może to i lepiej? :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ae niestety bolao troche i trzeba bylo przerwac ale pojutrze sprobojemy znow :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia tylko my nie spimy :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak jeszcze megi byla nocnym markiem ale jej tez nie widac :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:34

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię :) nadrabiam forum. Dzisiaj musiałam skończyć projekt i brzuch się spinał, szyjka kłuje, dobrze że jutro wizyta to się dowiem co i jak tam w środku. Mam nadzieję, że oszczędzający tryb życia zostanie odwołany.
    Odebrałam dziś wyniki krwi i hemoglobina skoczyła z 11.3 na 12.6, czyli żelazo i sok z buraka dają radę. Pozostałe wyniki też ok, jutro odbiorę jeszcze Gbsa, którego wiem, że mam.

Pokazałam mężowi filmik o masażu krocza i będziemy próbować.
    A co do wagi to ja mam 6.5 na plusie.

• mnk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie i ja :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja postanowilam sie juz polozyc i sproboje usnac bo to pora malego na harce i wtedy to juz wogole nie usne dobranoc i do jutra a raczej dzisiaj :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja...ogolnie miałam wczoraj chyba jakis kryzys i wieczor spedzilam na powaznej rozmowie ze swoim R i rozmyślaniach..niedawno pisalyscie o tym, ze urodzenie dziecka wpływa na kobietę, robi się wrażliwa itp i to moze wplynac na jej podejscie w pracy i zastanawiam sie czy bede umiala to oddzielic i w pracy zachowam zdrowy rozsadek by w domu moc byc kochajaca mamusia....
    Co do porodu to mnie ostatnio gin spytal jak chce rodzic czy naturalnie czy przez cc. Sie teoche zdziwilam bo maly juz od sierpniia caly czas glowka do dolu i raczej przeciwskazan do sn nie ma. Ale oczywiscie uswiadomilam go ze chcialabym sn tylko ze z zzo. Ucieszyl sie ta decyzja :)
    Ciezko mi zasnac....mam milion mysli w glowie...tak wogole to wieczoram dowiedzialam sie ze moj wykladowca z kursu zginal w wypadku wczoraj i jakos nie moge w to uwierzyc, wspominam go bardzo dobrze...masakra jakie zycie jest kruche :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 03:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 widze że pokasowałaś część swoich wpisów, coś się stało??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski :-) witam sie w ten piekny sloneczny poranek, az chce sie wyjsc na spacer, ale niestety trzeba kisic sie w domu, spacer to dopiero pewnie z wózeczkiem bedzie;-)
    Widze ze Wy pozno chodzicie spac, a ja padam juz o 20-21, a budze sie o 5:-( wolalabym tak jak Wy, rano pospac. Probowalam klasc sie pozniej (w meczarniach czekalam do 23-24) z nadzieja ze rano odespie, ale oczywiscie o 4:30 znow pobudka:-o i jeszcze bardziej sie meczylam.

Kurcze tydzien temu jak lezalam w szpitalu zamowilam posciel i do tej pory nie doszla:-S chyba skontaktuje sie ze sprzedawca.

Co do porodow to co ma byc to bedzie:-) marzy mi sie przezyc sn, w dodatku ze za ok rok planujemy drugiego bobasa a po cc chyba trzeba troche odczekac, no i jak pierwsze cc to juz pozniej zawsze cc? :$

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka to podeślij trochę słońca, bo u mnie przynajmniej narazie mglisto, szaro i ponuro :(...pogoda idealna do spania...tylko jakoś dla mnie dzisiejsza noc to porażka :/

‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ