X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:11

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy moje jajniki się naprawia po ciazy :D i będę mieć normalne cykle :P
    Hehe dzięki dziewczynki jesteście takie mile <3 to pewnie te ciążę tak na Was wpływają :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka gdyby nie to ze bylam z moim M i to jego dobry koega to bym sie na nia rzucila ae nie wdawalam sie w zbedna dyskusje tyko poszlam dalej a w gebi duszy pomyslalam zebys tak przytyla ze 30 kio i nie mogla zrzucic :)

My nastepne planujemy za 2 lata i tez mam nadzieje ze nie bedzie probemu :)

Moj M tez nie uznaje szaly tylko miejsce na fotelu :)

Acikk moj to mowi ze w ciazy zrobilam sie nie do zniesienia i on mowi ze ma dosc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:26

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Nadulka gdyby nie to ze bylam z moim M i to jego dobry koega to bym sie na nia rzucila ae nie wdawalam sie w zbedna dyskusje tyko poszlam dalej a w gebi duszy pomyslalam zebys tak przytyla ze 30 kio i nie mogla zrzucic :)

My nastepne planujemy za 2 lata i tez mam nadzieje ze nie bedzie probemu :)

Moj M tez nie uznaje szaly tylko miejsce na fotelu :)

Acikk moj to mowi ze w ciazy zrobilam sie nie do zniesienia i on mowi ze ma dosc :)

Ha ha a moj znowu odwrotnie zachwycony jest mówi że taka zadowolona i fajna jestem w tej ciąży :)

Dziewczynki nie zapomnijcie "dzisiaj środa - dzień loda" :P ulubione hasło mojego męża :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie i ich opinie... Na blogoslawienstwie u mlodych, swiadkowa Pani Mlodej, ktora de facto pierwszy raz mnie w zyciu na oczy widziala, powiedziala mi ze jestem gruba i nie powinnam tak wygladac skoro do porodu jeszcze taki " szmat " czasu :D Pojechala mi po rajtach, a ja tylko i wylacznie przez wysoka kulture osobista w tak waznych chwilach nie zmaizdzylam tej dzidzi piernik na wstepie :) Nie musze chyba dodawac, ze przez dwa dni nie odezwalysmy sie do siebie slowem, no chyba ze byly to docinki z jej strony typu : O Paulina, gdybys Ty widziala jak Twoj slubny tu szalal i dziewczyny podrywal, jak Cie nie bylo ! Zona do pokoju poszla, to sie chlop ze smyczy zerwal :D ( mąż jako swiadek zostal na oczepinach, wrocil do pokoju godzine po mnie. Przynajmniej sobie chlop pouzywal hahahaha )

Glupia cipa haha

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś wartego przeczytania dla Was i Waszych połówek :) tak przyszłościowo

http://podaj.to/post/1312,3,ojciec-napisa-list-do-wszystkich-matek-ktre-zostaj-w-domach-warto-przeczyta.html

alicja_, stars2345 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ha ha a moj znowu odwrotnie zachwycony jest mówi że taka zadowolona i fajna jestem w tej ciąży :)

Dziewczynki nie zapomnijcie "dzisiaj środa - dzień loda" :P ulubione hasło mojego męża :D
    Acikk dzis slonecznie to pogoda na lodzik w sam raz :)

Pola no w szoku jestem co za pizda bezczelna ale czlowiek ma na tyle kultury ze w takim dniu sie nie odezwal co za babsztyl ;/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz się wygadam !

Teść - -osobnik płci męskiej, chętny do pomocy, - super, ale! non stop zawraca mi głowe, a to to a to tamto, tego mąż nie zrobił, tamtego nie zrobił, powiedz mu to, powiedz tamto wrrrrr kur.... a ja od godziny i 20 min staram się Olka uśpić! żeby go.... za taką pomoc! ot tyle od mnie na podsumowanie cudownego przedpołudnia, a taki miałam wspaniały poranek!

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak tak czytam o tych tekstach wobec Was to podziwiam ze sie potrafilyscie kulturalnie zachowac :) ja z natury jestem lekko pyskata i w takiej sytuacji bym sie nie powstezymala od rownie zgryźliwego komentarza, oczywiscie byłby on kulturalny ale dosadny :P

Ja jak gadałam z mężem o tym jak on sie czuje podczas tej ciazy i czy przypadkiem nie traktuje go jakos źle, to stwierdził że jedyne na co może narzekać to moje sapanie w nocy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj stwierdzil ze ciaza to dla niego bardzo ciezki okres i chcialby zeby bylo juz po wszystkim a ja byla znow soba :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Ludzie i ich opinie... Na blogoslawienstwie u mlodych, swiadkowa Pani Mlodej, ktora de facto pierwszy raz mnie w zyciu na oczy widziala, powiedziala mi ze jestem gruba i nie powinnam tak wygladac skoro do porodu jeszcze taki " szmat " czasu :D Pojechala mi po rajtach, a ja tylko i wylacznie przez wysoka kulture osobista w tak waznych chwilach nie zmaizdzylam tej dzidzi piernik na wstepie :) Nie musze chyba dodawac, ze przez dwa dni nie odezwalysmy sie do siebie slowem, no chyba ze byly to docinki z jej strony typu : O Paulina, gdybys Ty widziala jak Twoj slubny tu szalal i dziewczyny podrywal, jak Cie nie bylo ! Zona do pokoju poszla, to sie chlop ze smyczy zerwal :D ( mąż jako swiadek zostal na oczepinach, wrocil do pokoju godzine po mnie. Przynajmniej sobie chlop pouzywal hahahaha )

Glupia cipa haha
    kultura kulturą a jak ktoś Cie obraża, to nie powinno się stać i grzecznie kiwać głową tylko odpowiedzieć odpowiednio do poziomu, żeby "koleżanka" zrozumiała :) z tego to mi wynika, że ona wściekle zazdrosna o to co Ty masz a czego ona najwyraźniej nie ma - dziecko, partnera , szczęśliwy związek i wspólną przyszłość. Żal mi takich ludzi.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Najpiekniejsze zaskoczenie w zyciu :)

Żebyś wiedziała :-)

Acikk zaraz po porodzie proszę zdjęcie Antosia z dwóch stron bo nie uwierzę, że nie będzie miał śladów na ciałka od Twojego kręgosłupa ;-)

Dz

Moniusia89 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ////

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:33

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam blok czekoladowy. Trochę dużo go zrobiłam. Zrobiłam go aż trzy pojemniki (!!!) i wiecie co? jeszcze jest gorący, powinien zastygnąć w lodówce ale zaraz będzie jeden pojemnik do mycia :( boże ile ja pochłaniam słodyczy w tej ciąży, masakra :(

Tym samym chciałabym wyrazić swój szacunek dla dziewczyn zmagających się z cukrzycą ciążową... Na prawdę wielki szacun dla Was wszystkich i czapki z głów!!! Ja nie wiem, ale ja chyba bym tak nie umiała.. że niby bez słodyczy? Że niby jak? Wyłabym do księżyca.

Swoją drogą wiem, że dla maleństwa zrobi się wszystko i pewnie tak teraz tylko gadam i się wymądrzam, ale na prawdę dziewuszki podziwiam Was :***

Nadulka, Mama-julka, Terraska, annielica lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kultura kulturą a jak ktoś Cie obraża, to nie powinno się stać i grzecznie kiwać głową tylko odpowiedzieć odpowiednio do poziomu, żeby "koleżanka" zrozumiała :) z tego to mi wynika, że ona wściekle zazdrosna o to co Ty masz a czego ona najwyraźniej nie ma - dziecko, partnera , szczęśliwy związek i wspólną przyszłość. Żal mi takich ludzi.

No Ona to ma zawirowania zyciowe z tego co slyszalam. Baba po 40-stce co to jej sie wydaje, ze nadal ma 20 lat ;) No coz... z szacunku do Mlodych, tego dnia i nastepnego powstrzymalam sie od komentarzy, bo z natury mam bardzo nie wyparzony pysk i mogloby sie to zle skonczyc. Maz mnie dopingowal, zebym sie nie denerwowala, bo nie jest tego warta. A ona i jej maz naleza do tej grupy ludzi, co wielkich zgrywaja, a sloma z butow wystaje ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

To do mnie teściowa jakiś czas temu powiedziała "tłuścioszek" niby w żartach (dodam że tylko brzuch mi urósł i to nie za bardzo) przemilczałam, ale wzrokiem zabiłam, następnie w tamtym tygodniu byliśmy, i znowu tym razem "grubasek" to już wtedy nie dałam rady i jej się odgryzłam że nie jestem grubas tylko brzuch mi urósł, a ona że to w żartach, a Ja że nawet w żartach takich rzeczy się nie mówi, i się zamknęła... ale ona ma takie durne odzywki, nie pierwszy raz słyszałam, akurat nie w stosunku do mnie ale o innych (i nie tylko w stosunku do wagi) na szczęście często się z nią nie widujemy, ale coraz ciężej jest mi być miłą, bo z natury jestem wredna i pyskata...

Pola to tempa dzida po prostu...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 Ciebie też podziwiam i szacun dla Ciebie że jej po prostu nie zajeb...łaś w tą piękną 40-sto letnią twarzyczkę !!! Gzzzz Wrrrr Bzzzz !!! co za osioł z niej !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:56

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Żebyś wiedziała :-)

Acikk zaraz po porodzie proszę zdjęcie Antosia z dwóch stron bo nie uwierzę, że nie będzie miał śladów na ciałka od Twojego kręgosłupa ;-)

Dz

Mama Julka ok załatwione :D wydaje mi się że on po prostu jakos na długość bardziej się rozkłada bo czuje go i na pecherzu i w żebrach :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, wyglądasz jakby Cię wzdęło od piwa :D Ten Twój Antoś to nie wiem gdzie się mieści:P
    Ale serio to ślicznie wyglądasz :)

Ja się szybko denerwuję i też jestem pyskata. Wczoraj w Lidlu z mamą byłam i postawiłam wózek w alejce z boku, poszłam coś wziąć z półki. A jakiś stary dziad się nie zmieścił ze swoim wózkiem bo obok stała paleta z papierem toaletowym i mi chamsko z rozpędu pierdolnął w wózek.. Wkurzyłam się i mówię grzecznym tonem że wystarczyło powiedzieć to bym przesunęła, a on głowa w górze i udaje że ma mnie w dupie, jak przeszedł dalej to mówi "trzeba myśleć..." (sory że nie wymierzyłam co do cenymetra czy się zmieści ;< ) jak mnie zagotował to mówię "trzeba mieć trochę kultury" a on znowu "trzeba myśleć". Dorbze że mama przyszła bo bym mu chyba przywaliła normalnie i mówi na głos "daj spokój, widzisz na młodych gadają..." kur... im starsi tym gorsi normalnie...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    piękna !!! a mój mąż też lubią tylko takie szafy :)
    Tylko jest problem, bo tj (jeszcze pusty) pokój Antka i się zastanawiam gdzie ta szafa się przeniesie :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ